Belépés
kukorica dara és liszt
... cukrot, a
langyosra olvasztott vajat, és a vaníliáscukrot. Jól összedolgozom,
majd vajjal kikent formába töltöm. Előmelegített sütőbe
teszem, és mérsékelt tûznél átsütöm. Ha kihûlt, rákenjük a
szilvalekvárt, és mandulával díszítem.

TÚRÓ PULISZKA

Hozzávalók:
fél kg kukoricaliszt, 30 dkg juhtúró, aludttej, só, zsír.
fél l...
Varró Dániel - Változatok egy gyerekdalra :))))
... tehenebb,
te borjak között borjú,
csak nem hitted, hogy beheged,
mit kettényestek orvul?
Csak nem hitted, hogy van hová?
Te bárkinél szegényebb,
csak állsz, és napjaid kihûlt,
szaguk vesztett lepények.

Ady Endre:

Álltam a Pusztán, álltam állván
kérődzve, bőgve, búsan, árván,
mikor, hahó,
rámtörtek csülkös...
Ideje libát enni!
...





...
Kata-tető
... tejbe beleteszed a vaníliás cukrokat, és a 4 csomag pudinggal felfőzöd, majd félreteszed hűlni. (Néha nem árt megkeverni, nehogy bőrös legyen.) A porcukrot a margarinnal simára kevered, majd a kihûlt pudinghoz adod és ezt is simára kevered.
Összeállítás: a két kisütött lapból az egyik 1/3-ára rákensz egy kis krémet, majd a 12 kakaós rúdból hármat ráfektetsz, ismét krém,...
x
... összetörjük egy villával, beletesszük a maradék cukrot, majd a tejfelt és a reszelt citromhéjat.
4. A mazsolát kivesszük, lecsepegtetjük és szintén bekeverjük.
5. Ha a metélt már kihült a masszánkat ráborítjuk és óvatosan összekeverjük.
6.Felverjük a tojásfehérjét a csipet sóval nagyon keményre.
7.Ezt is belekeverjük a masszába./Óvatosan kevergessünk, a ho...
x
... megsütjük.
A krémhez kevés tejben elkeverjük a pudingokat,a lisztet,és a vaniliáscukrot,majd a többi tejet is hozzáöntve sűrű krémmé főzzük.
A margarint a porcukorral kikeverjük,majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük.
Az első lapra rákenjük a krém felét,erre tesszük a kisült rudakat,majd rákenjük a krém másik felét,és befedjük az utolsó lappal.
Tete...
Meggyes fanta szelet
... cukrozott meggylè ès negyed uveg szemezett meggy
2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat kikeverjük, közepes tûznél kisütjük. Kihûtjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, hûtőbe tesszük.
Felfőzzük a meggylèt a pudingokkal,majd mikor màr jò suru levesszuk a tuzrol ès h...
Szép kép
...
Hagymás-savanykás babsaláta
... 3 liter vízben a hagymával, sóval és vegetával.
Amikor megpuhult (kb. 30 perc), szûr...
Céklasaláta másképpen
... A
burgonyát és a répát lobogó, sós vízben majdnem puhára főzzük,
majd leszûrjük. A zellert megtisztítjuk és zöldséggyalun laskákra
szeleteljük, majd ugyanezt tesszük a teljesen kihûlt burgonyával,
répával és céklával is. Meglocsoljuk a citromlével. Közben a
joghurtot eldolgozzuk a tormával, a cukorral és a sóval, majd
óvatosan a zöldséghez k...
Saláta magvakból
... vágjuk és az olajon megpirítjuk. A
répát és zellert kis kockákra vágjuk, és a zöldborsóval együtt sós
vízben megfőzzük, majd leszûrjük. A retket felkockázzuk, összekeverjük
a kihûlt zöldséget, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott hagymát, a
magvakat és sózzuk. A zellerzöldet és petrezselymet apróra metéljük,
meghintjük vele a salátát, majd leöntj...
A csipkebogyó története
... adunk hozzá,

majd további 20-25 percig főzzük.

A kész lekvárt forrón üvegekbe töltjük,

melyeket nem fedünk le, amíg ki nem hűlnek.

Ha kihűlt a lekvár, tetejére benedvesített

majd leitatott celofánt teszünk, rászórunk egy bő késhegynyi szalicilt,

majd vagy másik réteg fóliával vagy bef&...
herbert-fam@tvn.hu

...
Herbert Katicatol koszonom.....
...
Herbert Katicatol koszonom.....
...üdvözlettel :Kató
...
Herbert Kató karácsonyi köszöntése







...
Drága barátnőm szép üzenete!



...
Petőfi Sándor: Furfangos borivó
... zenélnek.


...
Nagykőrösi receptek
... rányomkodjuk és lekenjük felvert tojással. A három rudat enyhén zsírozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd percig 150 fokon sütjük szép pirosra. Ha kihûltek, nejlonzacskóba vagy zárható dobozba tesszük és másnap fogyasztjuk. Tanácsok: Jól belisztezett deszkán nyújtsuk el a tésztát, hogy ne ragadjon oda! Ha elszakad a tészta a ráhajtás...
A tücsök és a hangya
...

...
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Varró Dániel, Herbert Katicatol, Herbert Kató, Petőfi Sándor, TÚRÓ PULISZKA, csipkebogyó története, vaníliás cukrokat, margarinnal simára, maradék cukrot, reszelt citromhéjat, mazsolát kivesszük, masszánkat ráborítjuk, csipet sóval, krémhez kevés, többi tejet, porcukorral kikeverjük, kihűlt főzött, első lapra, krém felét, kisült rudakat, krém másik, utolsó lappal, hozzávalókat kikeverjük, krém hozzávalóit, tuzrol &#232, répát lobogó, zellert megtisztítjuk, teljesen kih&#251, olajon megpirítjuk, zöldborsóval együtt, retket felkockázzuk, vékony karikákra, kész lekvárt, három rudat, mehafhwbfwbbwbr, vrwtjwgwdjiaxrd, vaníliáscukrot, aaajwcaiaaacye, hczaaixydbmwwa, lecsepegtetjük, vaniliáscukrot, nejlonzacskóba, szilvalekvárt, kukoricaliszt, crgwqgjmqrtvv, összekeverjük, tojásfehérjét, fwooexmweoyre, előmelegített, összedolgozom, obkrsgikeknkc, benedvesített, zöldséggyalun, petrezselymet, megtisztítjuk, belekeverjük, zöldborsóval, meglocsoljuk, kevergessünk, felkockázzuk, belisztezett, kettényestek, rányomkodjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.