Belépés
Ünnepi töltött pulyka
... Amikor a készítéséhez fogunk, előbb pár órát álljon szobahőmérsékleten, hogy ne legyen hideg. A libamájat és a pulyka máját a tejben és a vajban a gombával és a kapribogyóval megsütjük. Ha kihûlt, ledaráljuk a tejben áztatott és kicsavart zsemlével, a kemény tojásokkal, a fokhagymával és a gesztenye felével. Ha van egy kis maradék sült hús, vagy gépsonka, azt is ledarálhatjuk...
Torták és mignonok bevonása
... vajas
...................

12 deka cukrot 10 deka csokoládéval és egy kis pohárka vízzel sûrûre
főzünk. A tûzről levéve, simára keverjük. Ha kissé kihûlt, még kis
tojásnyi vajat keverünk hozzá és a tortára kenjük.

Csokoládémáz, olvasztott
........................

20 deka megolvasztott mártócsokoládéh...
Krémek készítése
... állandó keverés mellett főzzük és a
forrás megkezdésétől még 2-3 percig forraljuk. A meleg sûrû krémet
bevizezett hideg formákba öntsük és hideg helyre téve hagyjuk kihûlni.
A teljesen kihûlt krémeket a formákból vagy poharakból kiborítva
tálaljuk.

Mire ügyeljünk a krémek elkészítésénél?
...............................
Töltelékkrémek készítése
... tejben
simára elkeverünk, azután közvetlen tûzön állandó keverés mellett
egész sûrûre főzünk. A krémet a tûzről levéve, néha-néha megkeverjük
és a kihûlésig hideg helyre félretesszük. Időközben 2 tojás fehérjéből
kemény habot verünk, melyet töltés előtt a kihûlt krémhez keverünk.
A krém könnyûségé...
Jegeskávé vagy csokoládé
... csomómentesen elkeverünk, azután
tejeslábasba öntve, állandó keverés mellett sûrûre főzzük. A forró
krémet hideg helyen, néha-néha megkeverve, hûlni hagyjuk. Ha kihûlt,
3-4 tojás fehérjének keményre vert habját könnyen hozzákeverjük
és talpas poharakba töltve, jégszekrénybe vagy hideg pincébe a
felszolgálásig hûlni tesszük. Tá...
Rothermere-krém
... piskótát
tegyünk. Az ily módon piskótával rétegezett vaníliakrémre 1 csomag
csokoládé-krémporból az előírás szerint készült csokoládé-krémet
rétegezés nélkül öntünk. Ha a krém kihûlt, megfelelő szélesebb
üvegtálra borítjuk. Díszítésül fél liter tejszínhab és fél csomag
vaníliás cukor keverékéből kanállal a krém köré koszorút rakunk....
Csokoládés õzgerinc
... csomag sütőport adunk hozzá.
Legvégül a 4 tojás kemény habját elegyítjük a tésztához s azután
vajjal kikent, lisztezett formában lassú tûznél sütjük. Sütés utá...
Mágnás dióspite
... félretett
tésztából pálcikákat sodr...
Búr-torta
... csokoládét, 12 deka
héjazott őrölt mandulát, fél citrom reszelt héját és legvégül 3 tojás
keményre vert habját adjuk hozzá. A tésztát tortasütőben két részben
sütjük és kihûlés után a következő töltelékkel töltjük: 1 tojás
sárgáját 10 deka cukorral és 1 kanál tejjel folytonos keverés mellett
sûrûre főzünk. Ha a töltelékal...
Szentjánoskenyér-torta
... sárgáját 15 deka cukorral
habosra keverjük, a fentieket hozzáadjuk s legvégül még 4 tojás kemény
habját elegyítjük a tömeghez. Vajjal megkent tortaformában...
Garibaldi szelet
...
21 deka lisztet, fél csomag sütőport, 14 deka vajat, 10 deka cukrot
és 1 egész tojást jól összegyúrunk. Tepsiben egyenletesen elnyomkodva
sütjük. A kihûlt tésztát valamilyen gyümölcsízzel egyenletesen
vastagon megkenjük, melyre még a következő mandulás habot kenjük: 6
tojás keményre vert habjához 14 deka darált mandulát és 15 deka darált|...
Ünnepi torta
... Kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük, és kisütjük. A
krémhez a vajat félig megolvasztjuk, simára keverjük 15 dkg porcukorral,
majd a maradék gesztenyepürével. A három lapba vágott, kihûlt tortát
ezzel a krémmel töltjük, s a külsejére és a tetejére is kenünk. Végül
késsel gyalult csokiforgáccsal megszórjuk a tetejét, és szeletenként
egy-egy gesz...
Márványszelet
... tepsibe kiskanállal váltva, keverve rakjuk be s úgy
nyomkodjuk egyenesre, hogy a csokoládés tésztar...
Dobos-torta
... arra, hogy a lapok meg ne barnuljanak.
Töltelék: 3 tojás sárgáját 15 deka porcukorral, 7 deka kakaóporral,
20 deka vajjal és fél csomag vaníliás cukorral gőzön melegítjük és
kihûlésig keverjük. A kihûlt lapokat és később a torta oldalát a
töltelékkel egyenletesen megkenjük, az összeállított torta tetejére
pedig 12 deka cukorból szálassá...
Császárfánk
... cukrot
jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott őrölt mandulát, fél csomag
vaníliás cukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá. Vékonyra nyújtjuk
é...
Dióstekercs
... Zsírral
kikent és liszttel behintett tepsiben közepes erősségû tûznél gyengén
kisütjük. Sütés után a meleg tésztát cukorral behintett deszkára
borítjuk és ha kissé kihûlt, a következő töltelékkel töltjük: 15
deka cukrot 15 deka finomra őrölt dióval, 1 citrom reszelt héjával
és kevés forró tejjel megfőzünk. A tölteléket el...
Puncstorta krémmel
... azután részletekben
12 deka liszttel kevert fél csomag sütőport és a 6 tojás keményre vert
habját adjuk hozzá. Magas falú tortasütőbe téve azonnal sütjük. Sütés
után a kihûlt tésztát három részre vágjuk. Az alsó lapot barackízzel
vonjuk be s ráhelyezzük a középső lapot, melyet 1 csomag vaníliás
krémporból a krémes lepénynél leírt módon ...
Farsangi szelet
... tojásnagyságú halmokat
rakunk. A tésztadarabok négy sarkát felhajtva összefogjuk és
tornyocskákat formálunk, melyekbe sütés e...
Kávéfelfújt vaníliakrémmel
... deci erős
feketekávéval elkeverve negyedóráig állni hagyunk, azután az egészet
elkeverve, 5 deka meleg olvasztott vajba téve addig főzzük, míg
leválik a lábasról. Ha kihûlt, 3 tojás sárgáját habarjuk bele
egyenkint egy-egy kanál porcukorral, legvégül a 3 tojás keményre
vert habját adjuk hozzá. Olvasztott vajjal megkent s porcukorral
bes...
Csokoládés hajócskák
... csomag
sütőport gyúrunk hozzá. Ujjnyi vastagra nyújtjuk s tégla alakú
szeletekre vágjuk. A tésztadarabkákat kézzel kis hajócskává formázzuk
és tepsibe téve ...
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 12 
Címkék: készítéséhez fogunk, pulyka máját, kapribogyóval megsütjük, tejben áztatott, kemény tojásokkal, gesztenye felével, tortára kenjük, meleg s&#251, teljesen kih&#251, formákból vagy, krémek elkészítésénél, krém könny&#251, krém kih&#251, krém köré, tésztát tortasüt&#245, fentieket hozzáadjuk, vajat félig, maradék gesztenyepürével, három lapba, krémmel töltjük, csokoládés tésztar, torta oldalát, összeállított torta, meleg tésztát, alsó lapot, krémes lepénynél, tésztadarabok négy, tésztadarabkákat kézzel, szentjánoskenyér, gesztenyepürével, tésztadarabkákat, mártócsokoládéh, csokiforgáccsal, töltelékkrémek, vaníliakrémmel, elkészítésénél, felszolgálásig, csomómentesen, jégszekrénybe, márványszelet, megolvasztjuk, ledarálhatjuk, tojásnagyságú, gyümölcsízzel, tésztadarabok, feketekávéval, összeállított, vaníliakrémre, hozzákeverjük, kapribogyóval, tortaformában, megolvasztott, tornyocskákat, összegyúrunk, egyenletesen, félretesszük, fokhagymával, szeletenként, tortaformába, készítéséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.