Belépés
Nyúl pácolva
... szál
gyökeret vékony karikákra vágunk és 2 liter vízben felforraljuk.
Sóval, pici törött borssal, 2 babérlevéllel, pár szem mustármaggal
és kevés ecettel ízesítünk. Ha felforrt, kihûtjük. Ezalatt a nyulat
minden hártyájától megtisztítjuk és feldaraboljuk, gerincét egy
darabban hagyjuk, combjait, lapockáját ugyancsak. Elejét, máját és
tüdejét dara...
Csemegeuborka
... csombort
és egy kávéskanál szalicilt teszünk, és a felforrt, fûszerezett lét az
uborkára öntjük. Az uborkák közé tehetünk néhány karika sárgarépát és
tormát is. Mikor a lé kihûlt, az üvegeket lazán lekötjük és egy hétig
meleg helyen - pl. a konyhában - tartjuk. Ekkor a maradék fûszeres
ecetes lét még ráöntjük, 1 kávéskanálnyi mustármagot vás...
Mustármagos uborka
... mustármagot,
késhegynyi szalicilt szórunk. Az ecetes levet felforralj...
Zöld dinnye ecetben
... borsot
teszünk. Kellemesen sós-ecetes lét forralunk, amelyhez literenk...
Zöldpaprika ecetben
... tehetünk
egy-egy pirosra színeződött paprikát), közédugunk néhány vékony
tormaszeletet. Ízlés szerint hígított ecetet sóval, cukorral és
szemes borssal felforralunk. Mikor kihûlt, ráöntjük a paprikára úgy,
hogy teljesen ellepje. A paprikák fölé az üveg szájánál tegyünk kis
falapocskát, nehogy a paprika kiemelkedjen az ecetből. Az üveget csak...
Paprikasaláta télire
... rakjuk,
rétegenként külön a pirosat és a zöldet. Erős ecetes levet készítünk,
amelybe sót, babérlevelet, szemes borsot és annyi cukrot teszünk, hogy
jó édeskés legyen. Felforraljuk, majd ha kihûlt, a paprikára öntjük.
Az üvegeket lekötjük és kigőzöljük. 5 kg paprikához kb. 2 dl ecet -
borecetből több -, 2 kanál só, 4-5 babérlevél, 10-15...
Ecetes hagyma
... forralunk. Ezután leszûrjük és kisebb
üvegekbe tesszük őket. Sóval cukorral, törött borssal, esetleg
tárkonylevéllel ...
Fûszeres gombasaláta
... rakjuk, minden rétegre néhány szem fekete
borsot, köménymagot, 1-2 szelet tisztított tormát és 1-2 szál kaprot
teszünk. Három nap múlva az ecetet leöntjük, felforraljuk, és ha
kihûlt, ismét a gombára öntjük. Az elfőtt ecetet pótolni kell, hogy a
lé mindig ellepje a gombát. Most már végleg lekötjük és 10-12 percig
gőzöljük. Hideg helyen tartj...
Szerb saláta
... szerinti savanyúságú
ecetes vizet sóval, szemes borssal, egy kevés cukorral, babérlevéllel,
szegfûborssal, gyömbérrel felforralunk és a salátaféléket leforrázzuk.
Ha az ecet kihûlt, leöntjük és újra felforraljuk. A salátaféléket
üvegekbe rakjuk, a forró ecettel leöntjük, tetejükre egy kevés
benzoesavas nátriumot szórunk. Az üveget lekötjük és szá...
Céklasaláta
... szeletekre vágjuk. Közben a
szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a
savanyú ízt), sóval, köménymaggal, nagyon kevés cukorral felforraljuk.
Amikor a lé kihûlt, a céklát néhány szelet tisztított tormával együtt
üvegekbe rakjuk, a tetejére is tormaszeleteket teszünk, ráöntjük a
levet, egy mokkáskanálnyi benzoesavas nátriumot s...
Mustáros meggy (erdélyi módra)
... egyszer
felforraljuk, de vigyázunk, nehogy a szemek felrepedjenek. Ezután a
gyümölcsöt leszûrjük, a visszamara...
Ecetes õszibarack
... öntjük,
hogy teljesen ellepje. A lábast letakarjuk és néhány napig hûvös
helyen tartjuk. Ekkor az ecetet leszûrjük, újra felforraljuk és ismét|...
Ecetes szilva
... ecetes -
lehetőleg borecetes - vizet forralunk, amihez literenként 35 dkg
cukrot 4-5 szem egész borsot és 1 szem szegfûszeget teszü...
Zöldbabsaláta
... egy
evőkanál ecet és 5 szem bors. A fiatal, szálkátlan zöldbabot
megtisztítjuk, és gőzben vagy kevés vízben félpuhára főzzük, azután
szûrőre vagy szitára borítjuk, miután kihûlt, néhány szem borsot
közé téve akkora üvegekbe rakjuk, amilyeneknek a tartalmát egyszerre
elfogyasztjuk. A főzőlevet - vagy ha gőzben f&...
Spárga sós lében
... fazékból.
Ha már nem forró, szorosan egymás mellé, a kiforrázott üvegekbe
állítjuk. Minél több fér egy üvegbe, annál jobb. Egy liter vizet
újra felforralunk, beleszórjuk a sót, és miután kihûlt, a zöldségre
öntjük. Az üveg tetejére kristálycukrot és nátrium-benzoikumot
szórunk, majd légmentesen lezárjuk. Nagyon ügyeljünk a szoros zárásra,
mert a ...
Savanyú görögdinnye
... dinnyéket és tiszta, kiforrázott üvegekbe tesszük. A
megmaradt levet újra felforraljuk, sóval, cukorral és borssal
ízesítjük. Egy-két percig főzzük. A lángról lehúzva hagyjuk kihûlni.
A megtisztított tormát megmossuk, vékony hasábokra vágjuk. A megmosott
kaprot lecsöpögtetjük. Egy-egy szál tormát és kaprot a megtöltött
üvegekben dugdosunk, végül ...
Káposztával töltött paradicsom
... nyílásával
lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle. A sós-ecetes
káposztát enyhén kinyomkodjuk és szorosan beletöltjük a paprikákba.
Bő szájú, nagy üvegbe helyezzük, jól kihasználva a helyet. Az
ecettel, cukorral, sóval és vízzel pikáns, savanykás levet keverünk,
felforraljuk, végül a fûszereket is beletesszük. 5 percnyi forrás ut...
Tök ecetben
... ecetben
...........

A gyalult tököt gyengén besózzuk, ha kezd levet ereszteni, kinyomjuk
és vízzel leöblítve lecsurgatjuk. Közben gyengén ecetes vizet
forralunk és hagyjuk kihûlni. A lecsurgatott tököt tiszta konyharuhára
tesszük, és másik ruhával jól leszárítjuk, azután üvegekbe rakjuk
úgy, hogy az üveg háromnegyed részéig teljen meg. Az ü...
Tök fûszeresen
... hagyjuk, az
eresztett levét nem öntjük ki. Egy liter vízhez 1 dl ecetet, 2 fej
hagymát, kevés szemes borsot, egy babérlevelet teszünk, felforraljuk
a tök levével együtt, és ha kihûlt, az üvegekbe rakott tökre öntjük.
A tök közé tegyünk 1-2 szelet tormát. Az üvegeket letakarva hûvös
helyre állítjuk. Egy hét múlva a levet leöntjük, néhány szem...
Tök gõzölve
... tiszta konyharuhára gyaluljuk,
rövid ideig szikkadni hagyjuk. Üvegbe tesszük, közepére jól megmosott
zöld kaprot gyömöszölünk. Egy lite...
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: kávéskanál szalicilt, uborkák közé, üvegeket lazán, maradék f&#251, ecetes levet, paprikák fölé, üveg szájánál, paprika kiemelkedjen, üveget csak, paprikára öntjük, üvegeket lekötjük, ecetet leöntjük, gombára öntjük, kevés cukorral, salátaféléket leforrázzuk, ecet kih&#251, forró ecettel, üveget lekötjük, cékla édes, céklát néhány, mokkáskanálnyi benzoesavas, szemek felrepedjenek, lábast letakarjuk, ecetet lesz&#251, tartalmát egyszerre, kiforrázott üvegekbe, liter vizet, üveg tetejére, szoros zárásra, lángról lehúzva, megtisztított tormát, gyalult tököt, lecsurgatott tököt, üveg háromnegyed, liter vízhez, babérlevelet teszünk, üvegekbe rakott, üvegeket letakarva, levet leöntjük, tormaszeleteket, tárkonylevéllel, kristálycukrot, mokkáskanálnyi, lecsöpögtetjük, kicsuroghasson, babérlevéllel, megtisztított, kávéskanálnyi, felrepedjenek, zöldbabsaláta, tormaszeletet, csemegeuborka, salátaféléket, elfogyasztjuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk, paprikasaláta, kiemelkedjen, felforralunk, konyharuhára,
© 2013 TVN.HU Kft.