Belépés
Zöldborsókrémleves retekkel
... főzzük.
2. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldborsót, és félretesszük a díszítéshez.
3. A levest botmixerrel krémmé turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, majd 4 kk. kivételével a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
4. Erőleveses csészébe vagy mélytányérba szedjük, belekeverjük a maradék tejszínt, tetejére halmozzuk ...
Pisztráng fűszeres tejföllel
... alufólia.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába csomagolva parázson (sütőben 220 °C-on) 30-40 perc alatt megsütjük. A pisztrángot alaposan megtisztítjuk. A petrezselymet, kaprot és bazsalikomot is megmossuk, a leveleket a szárról letépkedjük. A citromokat felszeleteljük, a szeleteket félbe vágjuk. A petrezselyem felév...
Zöldborsó krémleves retekkel
... főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt kisebb darabokra vágjuk. A petrezselymet és a metélőhagymát leöblítjük, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk ben...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
... zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).

1. A májgaluskához a zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A vöröshagymát finomra vágjuk, megpároljuk a vajban/margarinban. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük. A májat megtisztítjuk, majd a kinyomkodott zsemlével és a petrezselyemmel együtt aprítógépben péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagy...
PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS
Végy
3 dkg krémsajtot,
4 dkg tehéntúrót,
1 csomó petrezselymet,
1 gerezd fokhagymát,
1 dl tejet,
szerecsendiót,
őrölt fahéjat,
pirospaprikát,
curryt,
borsot,
sót.

Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi ...
TEJFÖLÖS GOMBAMÁRTÁS
... dkg megtisztított gombát,
4 dkg zsírt,
2 dkg vajat,
5 dkg lisztet,
3 dkg hagymát,
2 dl tejfölt,
1 húsleveskockát,
sót,
borsot,
petrezselymet.

A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben.
A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a
vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg. Közben ...
Sajtos pirítós zöld fűszerekke
... A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és
hagyjuk kihülni. Hámozzuk meg a fokhagymát, ha van zöld
hajtás a közepén, akkor azt távolítsuk el. A
petrezselymet és a zsemlét vágjuk fel nagy darabokra.
Mindkettőt a fokhagymával együtt turmixoljuk össze.
Keverjük hozzá a tejszínt, és ízesítsük fűszeres illetve
zelleres sóval.Va...
Szárnyas raguleves
... Megsózzuk, törött borssal fűszerezzük és nyári idényben néhány karfiolrózsát, és spárgafejet is beleteszünk. Az egészet puhára főzzük. Ezután világos rántással - melyhez egy kis zöld-petrezselymet tettünk - berántjuk a levest. Külön főtt zöldborsót, kelvirágot is teszünk a levesbe. Utánízesítjük, és jól kiforraljuk. Vajas galuskát vagy apróra vágott, illetve szaggatott velős gombó...
Gazpacho
... közül. Vágjuk fel a hagymát. Mixerben turmixoljuk el az összetevőket, amíg nagyjából még felismerhetőek a zöldségdarabkák. Öntsük egy nagy edénybe, adjunk hozzá az olívaolajat, ecetet, petrezselymet és néhány jégkockát, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel annyi vízzel, hogy sűrű levet kapjunk. Ezután jöhet a köret: kockázzuk fel a kenyeret, süssük barnára kis olívaolajon. Vagdaljuk bele...
Sajtos fonott kalács
... helyen állni hagyjuk. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a vajat, és kihűtjük.

2.
A lisztet és 1,5 kávéskanál sót összekeverünk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a petrezselymet, közepébe mélyedést csinálunk, ide öntjük az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, közben apránként beleöntjük a tejet. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.

3.
A tésztá...
Brokkolileves
... só.

Elkészítése:

A megtisztított és rózsáira bontott brokkolit főzzük meg 1-1,5 liter sós vízben, majd a levével együtt turmixoljuk le, borsozzuk, adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet. Közben a lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, ezt adjuk a leveshez és forraljuk össze. Lisztbe forgatott vajdarabkákkal is gazdagíthatjuk, attól még finomabb...
Október a kertben
... (érett állapotban), ahol a következő évben az istállótrágyát jól tűrő növényeket akarunk termeszteni.
- Legkésőbb a hónap végéig szedjük fel a téli tárolásra szánt sárgarépát és petrezselymet. A gyökérzöldséget prizmában, veremben vagy hűvös pincében tárolhatjuk. A gumós zeller egészen október végéig fejlődhet, de a fagyok beállta előtt inkább ezt is szedjük fel. Szintén októ...
Spanyol macesz-gombócleves
... kevés sót, majd egy órán át lassú forralással főzzük. Beletesszük a hasábokra vágott leveszöldséget, és puhára főzzük.
2. A gombóchoz a pászkát finomra törjük, a hagymát és a petrezselymet felaprózzuk. A hagymát 1 kk. libazsírban megfonnyasztjuk, a maradékot pedig habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a petrezselymet, a hagymát, a pászkát, ízlés szerint sót és borsot, végül...
Termények őszi tárolásáról
... Ha a növény gyökerét kellőképpen beöntözzük, akár januárig is friss marad.

Pincébe, prizmába, verembe betárolhatjuk az ép, megtisztított karalábét, karfiolt, sárgarépát, petrezselymet, pasztinákot, fejes-, vörös- és kelkáposztát, téli retket, céklát.

Az őszi fokhagymát most ültethetjük el 4-5 cm mélyen. A fokhagyma nem szereti a laza és a frissen szervestrágy...
Fokhagymaleves rozscipóban
... kihült, cikkekre szeljük. Vágjuk le óvatosan a tetejét majd vájjuk ki a cipókat.
Az apróra vágott fokhagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a lisztet, belekeverjük a felaprított petrezselymet, majd felengedjük a levessel.
Hozzáadjuk a tejet, megsózzuk, borsozzuk, pár perc alatt csomómentesre keverve forraljuk.
A kész levest a cipóban tálaljuk, főtt tojáskarikákka...
Mulligatawny
... Süssük a zöldségeket a zsíron kb 5 percig, a töpörtyűt vegyük ki az edényből. Tegyük vissza a húst és süssük aranybarnára. Adjuk hozzá az almát, a kakukkfüvet, a szerecsendiót és a petrezselymet. Keverjük össze a kukoricalisztet vízzel, és folyamatos keverés mellett adjuk a húshoz. Öntsük fel az edényt vízzel, forraljuk fel. Adjuk hozzá a curryt, alacsony lángon kb 3. órát főzzük....
Mutton Broth (Ír birkaleves)
... felkockázott fehérrépa
- 1 evőkanál gersli (árpagyöngy)
- 2-2,5 liter víz
- só, bors, petrezselyem

Elkészítés: Vágjuk fel a húst kis darabokra, a petrezselymet kivéve minden hozzávalót tegyünk egy nagyobb edénybe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel a vízzel, fedjük le és forraljuk fel, majd pedig főzzük másfél-két órán keresztül...
Túróval és kr. töltött ravioli
... vágjuk, és olajban aranysárgára pirítjuk; a túrót a krumplival, a hagymával, sóval, borssal és köménnyel jól összekeverjük, és teáskanálnyi, golyó alakú adagokat készítünk elő. A petrezselymet finomra vágjuk; a felcsíkozott sonkát összekeverjük a petrezselyemmel meg a sajttal.
1. A sütőt 220 °C-fokra előmelegítjük. Az egyik tésztacipót belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, ...
Mérgemben írtam egy levelet
... tartott áron vásárolom a napi zöldséget. Akik nem Trabanton járnak... Megszólaltatta ellenben azokat a Juliska, Mariska néniket, akik kis nyugdíjuk mellett a konyhakertben termesztett petrezselymet és egyéb zöldségeket árulják. Ők tb járulékot egyébként sem fizetnének, és ezután sem fognak, tehát felesleges az egyszerű emberek hangulatát felkorbácsolni azzal, hogy megint szegény n...
Ősz vége a kertben
... a hangsúly, hiszen megfelelő helyen tárolva, időközönként szellőztetve, még sokáig ízletesek maradnak.
A kemény éjszakai fagyokig helyén hagyott sárgarépát, zellert, céklát, petrezselymet válogassuk át, s kizárólag hibátlan, egészséges gyökérzöldségeket tároljunk. A bimbós kel, feketegyökér, leveles kel eléggé télálló, mulcsanyaggal betakargatva sokáig fogyasztható egyenesen ...
1 2 3 .........122 123 .....183 184 .....243 244 245 
Címkék: PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS, TEJFÖLÖS GOMBAMÁRTÁS, Mutton Broth, levest botmixerrel, maradék tejszínt, burgonyákat alaposan, pisztrángot alaposan, szárról letépkedjük, citromokat felszeleteljük, szeleteket félbe, petrezselyem felév, zöldborsót megtisztítjuk, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, újhagymát 8-10, metélőhagymát leöblítjük, petrezselyem levélkéit, retekszemeket apróra, olajat felforrósítjuk, zsemlét beáztatjuk, vöröshagymát finomra, petrezselymet leöblítjük, májat megtisztítjuk, kinyomkodott zsemlével, petrezselyemmel együtt, áttört fokhagy, áttört tehéntúrót, zúzott fokhagymával, apróra vágott, húsleveskockát főzd, hagymát vágd, kenyeret tegyük, zsemlét vágjuk, fokhagymával együtt, egészet puhára, nagy edénybe, tejet felforraljuk, reszelt sajtot, levével együtt, tejfölből készítsünk, következő évben, hónap végéig, téli tárolásra, gyökérzöldséget prizmában, gumós zeller, fagyok beállta, hasábokra vágott, pászkát finomra, petrezselymet felaprózzuk, maradékot pedig, növény gyökerét,
© 2013 TVN.HU Kft.