|
|
|
... leve elpárolgott, hozzáadjuk a felaprított gépsonkát és csemegeuborkát. Sóval, borssal fűszerezzük, majd pár percig összepirítjuk. Megszórjuk csemegepaprikával, és liszttel sűrítjük (stauboljuk). Felengedjük csontalaplével és a hús párolólevével. Hozzáadjuk a tejfölt, és jól felforraljuk. Csemegeuborka levével pikánsabbá tehetjük. Állaga tejföl sűrűségű legyen. Köretnek legjobb ho... |
|
|
|
|
|
|
|
... sűrítésnek.
* Lisztszórás: ebben az esetben a párolt vagy pirított zöldséget visszamaradó zsiradékon kevés liszttel megszórjuk (stauboljuk), rövid ideig pirítjuk, majd vízzel (vagy más folyadékkal) felöntjük és felforraljuk. Alkalmazhatjuk levesek, mártások készítésé... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... zellerzöld felével meghintjük, puhára pároljuk. Lehúzzuk a lángról, előbb egyik kk. liszttel fátyolszerűen meghintjük, elkeverjük, majd a másik kk. liszttel is meghintjük, keverjük (stauboljuk). Felengedjük tejjel, ha kell, utánasózzuk, összeforraljuk. Meghintjük a zellerzöld másik felével, a borsot tekintettel a gyerekekre nem főzzük bele, aki akarja, maga darálja frissen a tányé... |
|
|
|
|
|
|
|
... kockákra vágott hagymát, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát olajon megpároljuk. Belerakjuk a jól megtisztított és bő vízzel átmosott aprólékot. Zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel (stauboljuk), jól összekeverjük, azután 1 l vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük. A bennelévőket puhára főzzük, hozzáadjuk a brokkolit, és erős lángon 10 perc alatt a levest készre főzzük. For... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
liszt
só
Elkészítés:
A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük. Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízzel csomómentesre keverjük. Adunk hozzá pirospaprikát, majd a többi vízzel felöntjük és az apró kockára vágott krumplit
hozzáadva főzzük 15-2... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfuttatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi. Ezt a vizet finoman sózzuk, majd hagyjuk főni a zöldséget. Amikor már majdnem jó, akkor fűszerezzük, s végezetül habarjuk, rántjuk, stauboljuk, egyszóval sűrítjük.
A főzelékek készülhetnek egyféle zöldségből, de párosíthatjuk, kombinálhatjuk is őket, mint a finomfőzelék esetében. Sok főzelék igen népszerű, ilyen ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1,5 kg spárgatök
5 dkg Rama margarin
1 fej aprított vöröshagyma
1 csokor apróra vágott kapor
2 dl tejföl
1 dl tej
2 evőkanál liszt
1 kiskanál pirospaprika
só
Elkészítés:
A megmosott tök külső héját lehámozzuk, félretesszük, (8 tovább hasznosítható!)a megmaradt tököt legyaluljuk.
... |
|
|
|
|
|