Belépés
Tojássaláta, pirospaprikával
... só
1 evőkanál cukor

Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkát héjastól legyaluljuk, a piros paradicsompaprikát keskeny csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Az ecetet elkeverjük a cukorral és sóval, megvárjuk, amíg a kristályszemek eltűnnek. A tojás-, hagyma-, piros...
Cukorbetegség
... bazsalikomlevél
2 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
1 dl víz
Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát metéltre, a petrezselymet és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk.
Elkészítés: A zöldféléket egy nagy tálban összekeverjük, megsózva 3...
Tavaszi vitaminbomba
... konyharuhával felitatjuk a vizet. Néhány szép levéllel kibélelünk egy mély üvegtálat, a többit ujjnyi vastag csíkokra metéljük, és a tál aljára szórjuk. A kígyóuborkát és a retket vékonyan legyaluljuk, a hagymát (egy keveset a zöld szárából is!) felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. Kisebb kupacokban a vágott salátalevelek tetejére rendezzük úgy, hogy a színek szépen il...
Recept
... pudingpor, 50 dkg szögletes formájú háztartási keksz, 3-4 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál porcukor, 5 dkg vaj
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ...
Krémleves zöldségszirmokkal
... felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 8 dl vízzel, a kakukkfűvel, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük.
2. Eközben a többi zöldséget uborkagyalun legyaluljuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Az olajból kiemelt zöldségszirmokat papírszalvétán vagy konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
3. Amikor a zöldségek megpuhultak a leves...
Sütik Anna figyelj!!!!!!!!!!!!
...



Káposztás rétes
Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 10 dkg zsír vagy olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt bors, réteslapok.

Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és őrölt feketeborssal fûszerezzük. 20-25 percig pároljuk, majd ...
Tökfőzelék
... húsleveskocka,
4 evőkanál liszt,
2 dl tej,
4 dl tejföl

Elkészítés:

1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzá...
Káposzta sokféleképpen
... díszítjük.

Káposztás rétes

Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt bors.

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, egy órán át állni hagyjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomott káposztát és őrölt feketeborssal fűszerezzük. 20-25 percig pároljuk, utána hűln...
Reform lencsesaláta
... megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, meghintjük sóval. A retket és a sárgarépát megtisztítjuk, mindkettőt uborkagyalun legyaluljuk, meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével, 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: Simára keverünk 2 evőkanál citromlét a mustárral, kevés sóval, ízlés szerint frissen őrölt borssal, szinte...
Praktikák
... nátrium-benzoikum. Az uborkát megmossuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben fél óráig áztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt mosás után lecsöpögtetjük. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon vékony karikára vágjuk. Hozzákeverjük a megtisztított, lemosott és ugyancsak vékonyra karikázott vöröshagymát és besózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A vis...
Spárgatök túróval joghurt-fürd
... simára keverjük sóval, porcukorral és őrölt fehérborssal fűszerezzük. Végül belekeverjük az igen finomra vágott vöröshagymát. A spárgatököt meghámozzuk, magjait kivájjuk, húsát durván legyaluljuk, és az elkészített öntetbe alaposan belekeverjük. Finomra vágott kaporral és metélőhagymával gazdagon megszórjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor fejessaláta-levéllel bélelt üvegt...
Részeges madártej
...
kb. 25 dkg reszelt füstölt sajt (v. trapista)
sütéshez: vaj v. olaj
Elkészítés: A cukkiniket alaposan megmossuk, majd miután a végüket levágtuk, kis lyuku reszelőn legyaluljuk (ha, vastag héjú a cukkini, akkor meg kell hámozni). A tojásokat felverjük, megsózzuk, majd a liszttel és vízzel palacsintatésztát készítünk. A cukkinit hozzáadjuk. Serpenyőben a vajat felo...
Savanyúságok
... hozzáadjuk. Félretesszük. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát vékonyra karikázzuk, az uborkát héjastól legyaluljuk. Az összes zöldséget egy jó nagy, mély porcelán- vagy műanyag tálba tesszük és összekeverjük. Lefedve másnapig állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk. Tiszta, kiforrázott literes...
savanyúság
Hozzávalók: 1 kg uborka, 5 dkg só, tartósítószer

Az uborkákat alaposan megmossuk és meghámozzuk. Legyaluljuk, fele mennyiségű sóval besózzuk, elkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk, majd gyengén kinyomjuk. Az üvegek aljára sót szórunk, erre ujjnyi vastagon uborkát, ismét sót, majd uborkát teszünk. Tetejére sót és tartósítószert szórunk.
Használat előt...
A tartósítás
... sárgarépa, 10 dkg só, 30 dkg cukor, 3 dl 20%-os ecet, 1 mokkáskanál borkén, 1 mokkáskanál szalicil, ízlés szerint egész bors, babérlevél, kömény

Elkészítés: A hozzávalókat legyaluljuk, összekeverjük a fűszerekkel, 1 napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük, majd üvegekbe bezárjuk.

Csemege uborka
Hozzávalók: uborka, torma, felöntőlé: 1 l vízhez 3 ...
Fõételek
... tojás
6 közepes paradicsom
olaj
paprika


Egy nagy serpenyőben - kevés olajon - aranybarnára pirítjuk a hagymát. A paradicsomot nagy lyukú reszelőn legyaluljuk, s a hagymához adjuk. Lassú tűzön, fedő előtt sütjük tovább még kb. 25 percig. Ekkor levesszük a fedőt, ráütjük a tojásokat, megkeverjük, s fedő alatt sütjük még 3-4 percig. Végül sózzuk, ...
Saláták savanyúságok
... savanyúságok

Uborkasaláta
Hozzávalók: 1 kg uborka, ecet, só, cukor, törött bors, pirospaprika, olaj.

Az uborkát meghámozzuk, a két végét megkóstoljuk, nem keserű-e, legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Majd kinyomjuk belőle a sós levet, és a cukorral, sóval, ecettel ízesített páclével leöntjük. Tálaláskor ízlés szerint meglocsoljuk egy...
Saláták
... kevés sóval, a porcukorral és a megmosott finomra aprított kaporral. Hidegre tesszük.
A tököt meghámozzuk, magos belét kidobjuk, majd a tököt reszelőn lereszeljük (vagy gyalun legyaluljuk). A lereszelt tököt megsózzuk, és alaposan összekeverjük, ezután hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra karikázott zöldhagymát, zöldjével együtt. 15-20 percnyi állás után az öntetet rálocsol...
Mikróhullámos receptek
... fej vöröshagyma, só, bors,
cukor.

A paradicsomot alaposan megmossuk, héjától megfosztjuk és apró darabokra
vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit legyaluljuk. Beletesszük
egy edénybe és annyi vizet öntünk rá, hogy félig fedje a káposztát. 15 percig
500 W-on főzzük, majd a paradicsomot hozzákeverve még 5 percig 500 W-on főzzük.
Fél...
Hidegtálak-saláták
... cukor, ecet,
fokhagyma, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint.
Az uborkákat alaposan megmossuk, kefével átdörzsöljük és hámozatlanul (esetleg
meghámozva) legyaluljuk, vagy vékonyan felszeleteljük. Enyhén besózva kb. fél
órát állni hagyjuk, majd hagyományos, cukros-ecetes salátalevet készítünk,
amelyet 1-2 gerezd zúzott fokhagymával (esetleg tu...
1 2 3 .8 9 .13 14 16 17 18 
Címkék: Sütik Anna, tojásokat megfőzzük, kígyóuborkát héjastól, hagymát felkarikázzuk, ecetet elkeverjük, kristályszemek eltűnnek, zöldségeket megmossuk, zöldpaprikát felkockázzuk, uborkát legyaluljuk, gombát felszeleteljük, salátát metéltre, nagy tálban, mély üvegtálat, többit ujjnyi, retket vékonyan, zöld szárából, paradicsomot gerezdekre, vágott salátalevelek, színek szépen, almát meghámozzuk, cukorral ízesítjük, almához öntjük, többi zöldséget, olajból kiemelt, zöldségek megpuhultak, káposztát legyaluljuk, zsírban megpirítjuk, tököt megmossuk, hagymát megtisztítjuk, kaprot leöblítjük, olajat felforrósítjuk, kapor felét, kinyomott káposztát, hagymát meghámozzuk, sárgarépát megtisztítjuk, uborkát megmossuk, igen finomra, spárgatököt meghámozzuk, elkészített öntetbe, cukkiniket alaposan, végüket levágtuk, tojásokat felverjük, cukkinit hozzáadjuk, vajat felo, zöldségeket gondosan, hagymát vékonyra, uborkát héjastól, összes zöldséget, uborkákat alaposan, üvegek aljára, hozzávalókat legyaluljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.