|
|
|
...
- A vöröshagyma, amelyet márciusban elvetettünk, augusztus elejére eléri a megfelelő nagyságot. A tárolásra szánt hagymákat csak akkor szedjük fel, ha lombjuk már leszáradt. A felszedés után árnyékos helyen terítsük szét őket, és hagyjuk megszáradni. A külső buroklevelekről távolítsuk el a földet.
- A fűszerpaprika bogyótermései akkor lesznek ízletesek, ha a növényen érn... |
|
|
|
|
|
|
|
Pikáns szendvicstorta
Hozzávalók:
14 dkg lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szé... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 vastagabb szelet hátszín, 2 sárgarépa, 1 fél darab zeller, 1 kis póréhagyma, 4-5 dl erőleves, 2 dl tejföl, 2 csemegeuborka, 1 citrom, olaj, vaj vagy margarin, liszt, só, bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket sóval, borssal beszórjuk, lisztben megforgat juk. és felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Mellészórjuk a megtisztított... |
|
|
|
|
|
|
|
A közértben találkoztam,egy nagyon régi ismerősömmel.....15 éve, "rettenetesen jól ment" Neki ........akkora háza volt,h az én 56négyzetméteremet,meg se találtuk volna benne .........sikeres vállalkozása volt........MOST MEG !!!!!..........a "csövinél is csövibb" .......a kosarában egy 2 literes "agylehúzó"..............pár zsömle...... .........
Megkérde... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tésztasaláta. 4-6 személyre:
50 dkg spirál- vagy kagylótészta
5 dl natúr joghurt vagy tejföl
2-3 alma
3-4 csemege uborka
1 salátauborka
2 kalifornia paprika
só
bors
petrezselyem
pár kanál ketchup
pár csepp citromlé vagy mustár
A tésztát ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.
Elkészítése:
A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Sert... |
|
|
|
|
|
|
|
Falusi göngyölt hús
Hozzávalók 4 személyre:
56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.
A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Se... |
|
|
|
|
|
|
|
...2004. (egy kicsit régi... de ez van :))))
Németországban közel félmillió, nálunk kilencvenezer forint a havi
átlagkereset. Ám ez önmagában nem jelent túl sokat. A fizetésekből levontuk
hát a megélhetési költségeket mindkét országban, és megnéztük, hogy a
fennmaradó összegből mennyi idő alatt lehet összegyűjteni az autóra,
lakásra, bútorra vagy éppen n... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg füstölt lazac, 3-4 db csemege uborka, 2 szál újhagyma, 2 db keményre főzött tojás, 1 evőkanál majonéz, 1 evőkanál joghurt, só, darált bors, pár csepp citromlé, friss kapor, vagy petrezselyem zöldje.
Elkészítése:
Vágjuk fel vékony, körülbelül egy milliméteres csíkokra a füstölt lazacot és a csemege uborkát. Tegyük egy tálba, majd a... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
8 db csirkemáj, 2 tojás, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Az uborkás mártáshoz: 1 csemegeuborka, 1 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. fehérborecet.
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Darált húsos tekercs fekete-erdői módra
Hozzávalók (4-6 személyre):
1 szikkadt zsemle, 4 közepes fej vöröshagyma, 75 dkg darált marhahús, 2 tojás, 1 ek. nem túl csípős mustár, édes-nemes pirospaprika, 8 szelet sonka (szárazon pácolt, füstölt), 8 apró csemegeuborka, 2-3 ek. olaj, 1 púpozott ek. liszt, 1 dl tejszín, 1-2 tk. ételízesítő, kis csokor petrezs... |
|
|
|
|
|
|
|
Sülve-főve virsli
Tele van a fagyasztója a Szilveszterre vásárolt virslivel, és nem tud mihez kezdeni vele? Készítsen színes, könnyű virslis salátákat, apró harapnivalókat, süteményeket stb.! A virsliben az a jó, hogy évszakoktól és ünnepektől függetlenül bármikor megvásárolható és elkészíthető. Sütve, főve, panírozva épp olyan finom, mint levesbetétként, csőben sütve vagy sal... |
|
|
|
|
|
|
|
EGYSZERÛ GASPACHO
Hozzávalók 4 személyre: 6-7 paradicsom, egy uborka, négy zöldpaprika (lehetőleg több színből), egy hagyma, két gerezd fokhagyma, négy kanál olaj, egy kanál borecet, 15 dkg szikkadt kenyér vagy prézli, kevés pirospaprika, só, bors, tálaláskor 1 evőkanál finomra vágott zellerlevél vagy zöldpetrezselyem.
A zöldségféléket (és ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25dkg rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evőkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evőkanál olaj.
Elkészítés
Egy evőkanál olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagyma felét megforgatom benne a rizst és kb. másfélszeres mennyiségű vízzel felengedem. A húsleveskockával ízesítem és puhára fűzöm. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 paradicsom, 1 fejes saláta, 40 dkg alföldi hússaláta, 5 dkg majonéz, 1 evőkanál mustár, fél pohár tejföl, só, cukor, őrölt bors, fél evőkanálnyi citromlé, 25 dkg szójamentes párizsi, 1 főtt burgonya, 1 alma, 5 dkg csemegeuborka. A díszítéshez: főtt zöldség (sárgarépa, kukorica, főtt bab, zöldborsó).
Elkészítése:
A paradicsomot megmossu... |
|
|
|
|
|
|
|
A legjobbak közül való fogás. Igaz, egy kicsit körülményes, de megéri a fáradságot. Tulajdonképpen a klopfolás jelent némi gondot, mert a zsemlemorzsát bele kell verni a hússzeletekbe, s ilyenkor a morzsa annyi felé röpül, ahány szem van belőle. (Ezen viszont könnyen segíthetünk, ha mikrotén zacskóval takarjuk le a húst, s azon keresztül klopfoljuk.)
Alapanyagok: 1 kg ma... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
75 dkg pörköltnek való marhahús, 50 dkg kockára vágott hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 teáskanálnyi majoránna, 1-2 evőkanálnyi pirospaprika, 7,5 dkg sertészsír, 4 tojás, 4 db virsli, reszelt citromhéj, 2 dl tejföl, só, bors, csemegeuborka.
Elkészítés:
A pörköltnek felkockázott húst 6 dkg zsíron átpirítjuk, míg színét váltja. Hozzáad... |
|
|
|
|
|
|
|
Párizsis sajtkrémmel töltött szezámmagos franciakenyér
Hozzávalók:
2 db szezámmagos franciakenyér,
10 dkg Rama margarin,
10 dkg besamelmártás,
5 dkg krémsajt,
10 dkg párizsi,
1 csomó tavaszi hagyma,
2 közepes csemegeuborka,
1 db piros húsú pa... |
|
|
|
|
|
|
|
A tésztadiéta előnye, hogy laktat, finom, gyorsan és változatosan elkészíthető. És ami a legjobb: heti 2 kilót fogyhatsz vele!
Reggelire lágy vagy kemény tojást, túrót, sovány sajtot ehetsz kefírrel, joghurttal, retekkel, zöldpaprikával, paradicsommal vagy uborkával. Kerüld a szénhidrátot, azaz a kenyeret, péksüteményt és a müzlit.
Tízóraira és uzsonnára gyümö... |
|
|
|
|
|
|
|
Habkönnyű májkrém (5 személyre)
Hozzávalók:
50 dkg kenőmájas
15 dkg natúr sajtkrém
1 evőkanál mustár
majoránna
őrölt fekete bors
(Tipp: Ha majoránnás kenőmájast veszünk, akkor nem kell külön majoránnával fűszereznünk a krémet)
A kenőmájast a sajtkrémmel együtt (robotgéppel) jó habosra keverjük, majd mustár... |
|
|
|
|
|