Belépés
Paradicsommártás
Hozzávalók:
1 doboz sűrített paradicsom,
l szál zeller,
2 kanál olaj,
2-3 kanál liszt,
1 szál zeller,
só,
cukor.

Az olajból, lisztből rántást készítünk, beleöntjük a sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel. Belerakjuk a zellerlevelet, a sót, cukrot, sűrű keverés mellett néhány percig forraljuk. ...
Tégelach
... Közben elkészítjük a szirupot. A mézet, a cukrot, a vizet és a gyömbérport széles serpenyőben összeforraljuk. Legalább negyed órán át főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Óvatosan belerakjuk a csigákat a szirupba, lefedjük és lassú tűzön fél órán át szép barnára főzzük. Közben lyukas kanállal óvatosan megmozgatjuk őket, nehogy összeragadjanak. Amikor kész van, egy csésze hideg ...
Boros gyümölcskompót
... magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhéjat és a maradék citromlevet lábasba öntjük, felforraljuk, belerakjuk a birsalmát. 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Beletesszük az almákat és a körtéket, és addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, de nem esnek szét. Ekkor a citromhéjat...
Cseresznyés-mandulás torta
... cukorral, a citromlével, a keményítővel, a fahéjjal és a mandulaaromával elkeverjük. 22 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformát kivajazunk, és liszttel meghintünk. Zsírpapírt teszünk bele, belerakjuk a tortalapot, és rászórjuk a cseresznyés keveréket. A torta szélét felvert tojással megkenjük, majd meleg sütőben megsütjük. A sütés vége előtt 5 perccel a mandulaforgáccsal megszórjuk....
Dinnyeszorbet
... cukrot, az ananászlét, a citromlét, és a habbá vert to...
Szegedi halászlé
... levet, továbbá oly mértékben öntjük fel, hogy a halat teljesen ellepje. (Egyenletes, lassú tűznél főzzük, míg a hal megpuhul. Ugyanabban az edényb...
Kocsonyázott ponty magyarosan
... - és cseresznyepaprikával feltesszük főni. Amíg az alaplé lassan forr, a pontyfiléket egyenlő darabokra vágjuk, és erősen lesózzuk.
Egy órai főzés után leszűrjük az alaplevet, belerakjuk a megsózott pontyrészeket, az ikrát vagy tejet - aszerint, hogy a ponty tejes vagy ikrás, - és még 30--35 percig lassú forralással főzzük.
Ezután próbát veszünk a hal levéből egy k...
Töltött paprika
... rizst, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk, és a hússal összek...
Töltött káposzta
... elkeverjük, azután feleresztjük, és a káposztára öntjük. A berántást úgy is végezhetjük, hogy kiszedjük a tölteléket, és úgy rántjuk be, majd ha a berántott káposzta felforrt, ismét belerakjuk a tölteléket, és csen-des forralással ismét felfőzzük. Nagyon jó ízű a töltött káposzta, ha a káposzta között egy sertés farkát vagy fülét, vagy egy kis füstölt húst főzünk. Tálaláskor egy k...
Mentás barack ribizlimártással
... héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A cukrot oldódásig keverjük a vízben, majd beletesszük a kettévágott, kikapart vaníliarudat. Felforraljuk, belerakjuk a barackokat, és 15 percig kislángon forraljuk, majd a lábosban hagyjuk kihűlni. A ribizlit megtisztítjuk, simára turmixoljuk. A mentát megmossuk, leszárítjuk. Fél liter kihűlt szirupot ...
Tea indiai módra
... szegfűszeg
5 dl víz
3 kávéskanál teafű


ELKÉSZÍTÉS

Teáskannába tesszük a fahéjat, a szegfűszeget és a hámozott kardamommagot. Lábasban vizet forralunk, belerakjuk a teafüvet, és 2 percig állni hagyjuk, közben kevergetjük. A teát a kannába öntjük, és még 3 percig állni hagyjuk. Lábasba szűrjük, és kislángon, állandóan kevergetve újramelegítjük. ...
Sztrapacska
... kifőtt tésztát beletesszük a forró zsírba. Meghintjük és összekeverjük a juhtúróval,tejföllel és a töpörtyűt a tálra rakott tés...
Bouillabaisse
... vágva
babérlevél
fokhagyma
sáfrány

bors
kakukkfű
2,5 dl fehérbor
7,5 dl hal-alaplé
3 evőkanálnyi olívaolaj

A hag...
Aprósütemény gyerekeknek
... formákat szaggatunk belőle.
Kikent tepsibe helyezzük és bekenjük tojásfehérjével, majd negyedre vágott dióval díszítjük. A tepsibe egy órát hagyjuk állni. A sütőt 240 C-ra hevítjük és belerakjuk a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, 180 c-ra viszavesszük a hőt, és rózsaszínűre sütjük.
Kihűlve kettesével megkenjük a gyümölcs dzsemmel és összeragasztjuk. Ez a sütemény...
Karácsonyi leves receptek
Levesek

Borleves 1.

Hozzávalók 6 személyre: 1 l fehér asztali bőr, 0,5 l víz, 10 csapott evőkanál cukor, 1 citrom leve és hámozott héja, kis darabka fahéj, 2-3 szegfűszeg, 2 teáskanál liszt, 6-8 tojás sárgája.
A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen, de forra...
Ünnepi töltött káposzta
... őket, és a tölteléket elosztjuk rajtuk. Becsavarjuk, és a tekercsek két végét benyomkodjuk.
3. Egy lábas alját olajjal, zsírral kikenjük, és a kimosott káposzta nagyobbik részét belerakjuk. Hozzátesszük a zsírban megpirított, apróra vágott vöröshagymát és pirospaprikát. A töltelékeket körbe rakjuk, közepére tesszük a füstöltoldalas-darabokat, betakarjuk a maradék káposztával,...
Életünk (beteg) napjai
... három megszólalóból egy nem tudott beszélni, egy viccesen beszélt magyarul, egy meg baromságokat mondott. Kínomban röhögtem. Aztán azt határoztuk el, hogy a tulaj legértelmesebb mondatát belerakjuk (az sem volt valami hűdepenge szöveg), a borász megmutatja, hogyan kell helyesen bort kóstolni (akkor keveset kell beszélnie ), a csajt meg kihagyjuk egy az egyben. Végül is elég jó...
Göngyölt hús Pataki tálban
... legalább 2 órát /de akár 1 napot is/ állni hagyjuk.
Ezután a húst kiszedjük a tejből.
Fogunk egy szeletet, ráteszünk egy szelet szalonnát és egy szelet sajtot, majd feltekerjük, belerakjuk a tálba a göngyöleget.
Ha feltekertük az összes húst, megszórjuk a tetejét egy csipet pirospaprikával.
A krumplit felkockázzuk.
A tejfölbe belerakjuk a maradék fűszerek...
Szilvás csirkemell nyársra húz
... körbetekerjük a csirkemellel, majd a baconnal. Megtűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A sütőt 1...
göngyölt hús pataki tálban
... legalább 2 órát /de akár 1 napot is/ állni hagyjuk.
Ezután a húst kiszedjük a tejből.
Fogunk egy szeletet, ráteszünk egy szelet szalonnát és egy szelet sajtot, majd feltekerjük, belerakjuk a tálba a göngyöleget.
Ha feltekertük az összes húst, megszórjuk a tetejét egy csipet pirospaprikával.
A krumplit felkockázzuk.
A tejfölbe belerakjuk a maradék fűszereke...
1 2 3 ...............47 48 .......70 71 .......93 94 95 
Címkék: sűrített paradicsomot, gyömbérport széles, cukor teljesen, csésze hideg, citrom héját, levét kinyomjuk, maradék citromlevet, gyümölcsök megpuhulnak, mandulaaromával elkeverjük, cseresznyés keveréket, torta szélét, sütés vége, mandulaforgáccsal megszórjuk, habbá vert, halat teljesen, alaplé lassan, pontyfiléket egyenlő, órai főzés, megsózott pontyrészeket, ikrát vagy, ponty tejes, hússal összek, káposztára öntjük, berántott káposzta, töltött káposzta, káposzta között, sertés farkát, cukrot oldódásig, lábosban hagyjuk, ribizlit megtisztítjuk, mentát megmossuk, hámozott kardamommagot, kannába öntjük, forró zsírba, tálra rakott, órát hagyjuk, tészta felemelkedett, gyümölcs dzsemmel, citrom levével, szegfűszeggel felforraljuk, egész felszíne, tölteléket elosztjuk, lábas alját, kimosott káposzta, zsírban megpirított, töltelékeket körbe, maradék káposztával, viccesen beszélt, tulaj legértelmesebb, borász megmutatja, húst kiszedjük, szelet szalonnát, szelet sajtot, összes húst, csipet pirospaprikával,
© 2013 TVN.HU Kft.