Belépés
Szójás rakott kel
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej kínai kel (de lehet rendes kelkáposzta is), fél zacskó szója, 1 fej hagyma, kis olaj, pár kanál vegeta, só, másfél marék rizs, pirospaprika, ízlés szerint tejföl.

Elkészítése:

A szóját beáztatjuk ételízesítős vízbe. Közben a hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Ha a szója már jól megszívta magát, leöntjük...
Paprika fokhagymás körözöttel
Hozzávalók (4 paprikához):
12,5 dkg tehéntúró, 1 közepes fej hagyma, 12-15 szál metélőhagyma, 12,5 dkg juhtúró, 12,5 dkg lágy margarin, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. paprikakrém, 1 mk. őrölt köménymag, 4 ek. sör, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 nagyobb, húsos paprika.
1. A tehéntúrót szitán vagy (kétszer) krum...
Pincepörkölt vörösborral
Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesít...
Pincepörkölt vörösborral
Pincepörkölt vörösborral

Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika,
köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről le...
PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS
Végy
3 dkg krémsajtot,
4 dkg tehéntúrót,
1 csomó petrezselymet,
1 gerezd fokhagymát,
1 dl tejet,
szerecsendiót,
őrölt fahéjat,
pirospaprikát,
curryt,
borsot,
sót.

Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi ...
Tojássaláta, pirospaprikával
...
Hozzávalók:

8 db tojás
2 db pirospaprika
fél kígyóuborka
2 fej hagyma
1 evőkanál fokhagymás ecet vagy almaecet
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor

Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkát héjastól legyal...
Csülkös bableves
... kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, ecet, 1 babérlevél, pirospaprika, só, a csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, só.

Elkészítése:

Az előző este külön-külön hideg vízbe áztatott füstölt csülköt és babot, babérlevéllel együtt tiszta víz...
Zöldségleves
Zöldségleves

Hozzávalók: 30 deka vegyes zöldség, 25 deka borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, késhegynyi pirospapri-ka, 5 deka rizs, 1 deci tejföl, só.
A zöldséget apró kockákra vagy finom metéltre vágjuk. 2 deka vajon megpirítjuk, majd másfél liter vízzel felengedjük. Felforraljuk, és főzés közben többször megmosott rizst teszünk bele. A zöldséggel egy idő-ben teg...
Zöldbableves
Zöldbableves

Hozzávalók: 30 deka zöldbab, 30 deka borjúcsont, 4 deka zsír, 3 deka liszt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 5 deka vöröshagyma, pirospaprika, 2 deci tejföl, só.
A megtisztított és rövid darabokra vágott babot forrásban levő vízbe tesszük, és a csontot külön kifőzzük. Ha a bab puha, felöntjük a csontlével, világos zsömleszínű rántást készítünk, az apróra vágot...
Sárgaborsópüré-leves
Sárgaborsópüré-leves

Hozzávalók: 20 deka feles sárgaborsó, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka hagyma,
1 g pirospaprika, 2 g törött bors, 1 apró kockákra vágott zsömle, só.
A kiválogatott és tisztára mosott sárgaborsót gyengén sózva, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett nem túl erős tűzön puhára főzzük. Az egészben főtt hagymát e...
Lencseleves
Lencseleves

Hozzávalók: 20 deka lencse, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 1 babérlevél, 4 deka vöröshagyma, 1 gerezd fok-hagyma, 2 deci tejföl, 1 evőkanál ecet, de lehet fél citrom is, só, 3 deka cukor, 1 G pirospaprika, negyed kiló sertéscsont, 2 deka mustár.
A főzésre előkészített, beáztatott lencsét csontlébe vagy füstölt hús levébe feltesszük főni. Finom, apróra vágott...
Sertéskocsonya
Sertéskocsonya

Hozzávalók: 1 kiló kocsonyahús (fej, köröm, bőrös csülök). Mivel ezek a részek csontosak, személyen-ként 20-25 dekát számítunk belőlük. 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 10-15 szem egész bors, 1--2 cseresznyepaprika, só.
A megtisztított fejet, lábat, körmöt célszerű gázlángon jól átperzselni. A perzselés célja kettős: részben a vágóhídi forrázá...
Szegedi halászlé
Szegedi halászlé

Hozzávalók: 1 kiló hal, 3 nagy fej vöröshagyma, só, kávéskanálnyi pirospaprika, egy-két cseresznyepap-rika, 10 deka lecsó.
A legkitűnőbb halászlevet háromféle halból készíthetjük. Minél nagyobb mennyiségben főzzük, annál ízletesebb. A legjobb, ha harcsából, pontyból és kecsegéből főzzük.
A hagymát apróra összevágjuk és a hal fejével, uszonyaiva...
Ponty- vagy harcsapaprikás
Ponty- vagy harcsapaprikás

Hozzávalók: 4 darab 20 dekás halszelet, 6 deka zsír, 5 deka reszelt vöröshagyma, egy kevés pirospaprika, másfél deci tejföl, só, 2 deka liszt, evőkanálnyi lecsó.
A zsíron megpirított vöröshagymába paprikát teszünk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a halszeleteket, kellően megsózzuk s a hagymás, paprikás zsíron megpörköljük - keverni nem szaba...
Kocsonyázott ponty magyarosan
Kocsonyázott ponty magyarosan

Hozzávalók: 1 kiló tükörponty, 10 deka vöröshagyma, 1 friss paradicsom, 2—4 zöldpaprika (télen lecsó-konzerv), 1 cseresznyepaprika, fél deka pirospaprika, só.
Erre a célra legalkalmasabb a tükörponty, amelynek külső bőrét csak kis részben borítja pikkely, bőre vastagabb, s így nagyobb az enyvtartalma.
A halat megtisztítjuk, ...
Vese, velővel
Vese, velővel

Hozzávalók: 2 sertésvelő, 2 sertésvese, 6 deka zsír, 4 deka hagyma, só, törött bors, kevés pirospaprika.
A veséket kettévágjuk és kiszedjük erezéseit, majd egészen vékony szeletekre vágjuk.
A velőt megtisztítjuk hártyáitól, és ugyancsak megvagdaljuk apróra.
Ezután felaprítjuk a hagymát, és zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vesét, és gyor...
Töltött káposzta
... középnagyságú káposztalevél, 30 deka darált sertéshús, 10 deka darált füstölt hús, 6 deka rizs, 12 deka reszelt vöröshagyma, 4 deka zsír, 4 deka liszt, 1 gerezd fok-hagyma, 1 kávéskanálnyi pirospaprika, só, törött bors, 1 deci tejföl.
A kétféle darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, 8 deka pirított reszelt hagymával, sóval, fűszerrel. A levelekbe csavarjuk henger alakúra, ...
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

Hozzávalók: 60-80 deka sertéslapocka, 15-20 deka vöröshagyma, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 deci para-dicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, 6 deka zsír.
A zsíron megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, s elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst, lepörköljük, megsózzuk, és a paradicsommal, valamint 2 deci vízzel...
Kolbászpörkölt
Kolbászpörkölt

Hozzávalók: 4 pár debreceni, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 6 deka füstölt szalonna, 3 zöldpaprika, kés-hegynyi pirospaprika, só.
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk.
Megpaprikázzuk, felengedjük 1 deci vízzel, és 8-10 percig pároljuk. A debrecenit karikákra vágjuk, a megtisztított, és feldarabolt zöldpaprikáva...
Csikóstokány
Csikóstokány

Hozzávalók: 60--80 deka sertéslapocka, 15--20 deka vöröshagyma, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, 6 deka zsír, 2 deci tejföl, finomra vágott zöldpetrezselyem, 3 deka liszt, 4 deka füstölt szalonna.
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszú-ságúra, ceruza-vast...
1 2 3 ......250 251 ....375 376 ...500 501 502 
Címkék: PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS, szóját beáztatjuk, hagymát apróra, tehéntúrót szitán, zúzott fokhagymát, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzzuk, köménnyel meghintjük, áttört tehéntúrót, zúzott fokhagymával, apróra vágott, tojásokat megfőzzük, kígyóuborkát héjastól, előző este, zöldséget apró, csontot külön, apróra vágot, egészben főtt, főzésre előkészített, részek csontosak, megtisztított fejet, perzselés célja, vágóhídi forrázá, legkitűnőbb halászlevet, kevés pirospaprika, zsíron megpirított, célra legalkalmasabb, halat megtisztítjuk, veséket kettévágjuk, velőt megtisztítjuk, kétféle darált, főtt rizzsel, levelekbe csavarjuk, zsíron megpirítjuk, reszelt vöröshagymát, kockákra vágott, füstölt szalonnát, hagymával együtt, debrecenit karikákra, vöröshagymát zsíron, kisujjnyi hosszú-ságúra, zöldpetrezselyem, pirospaprikával, petrezselyemmel, tojásszeletelőn, kolbászpörkölt, sárgaborsópüré, legalkalmasabb, harcsapaprikás, sertéskocsonya, megpaprikázzuk, megtisztított, vöröshagymába, sertéslapocka, cseresznyepap,
© 2013 TVN.HU Kft.