Belépés
Szalonnás burgonyatekercs
... alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk. A petrezselyemmel öszszeforgatjuk.
3. A krumplit kicsomagoljuk, felszeleteljük, a paradicsommal körítve (és í...
Pincepörkölt vörösborral
... marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hú...
Pincepörkölt vörösborral
... zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és
sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
Gyakran kevergetve addig pirítjuk,...
Tarka csirketál
... evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:

A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, és fehéredésig sütjük. A borsót rászórjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a paprikát is beletesszük, ezzel éppen csak egye...
Édes-savanyú mártás
... Elkészítés:

1 dl vízben elkeverjük a kukoricalisztet, a mézet, a szójamártást, a paradicsomot és az ecetet. Felforraljuk, majd félretesszük.
Megforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd 1-2 percig pároljuk a répát, a zöldpaprikát és a gombát.
A zöldségekhez keverjük az uborkát és ráöntjük a mártást. Óvatosan keverve ...
Egybefont mákos-diós beigli
...
vaníliás cukor, fahéj, citrom-, narancshéj, mazsola, 1-2 kanál lekvár
Készíthetjük egyféle töltelékkel is, csak mákkal, vagy csak dióval.
Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe beleöntjük, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, hagyjuk egy órát kelni.
Elkészítjük a töltelékeket, ha mégsem maradt a beigliből. A legegyszerűbb, ha mindent szép...
Szilvás pite
... héja
1 tojás
50dkg szilva
1 kávéskanál őrölt fahéj
a formázáshoz liszt
a tepsi kenésére margarin

az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tésztát kilisztezett tepsibe nyújtjuk...
A szilvákat félbe vágva, kimagozva szép egyenlet...
Gombás csirkebelsőség-leves
... belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.

Elkészítés:
1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúza ...
Narancskenyér
... narancslikőr
a sütemény mellé 5 dl narancsszorbet

A díszítéshez:
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt és a cukrot 3 evőkanál vízben megfuttatjuk. A narancsot megmossuk, megszárítjuk, és a héját lereszeljük. A lisztet, a narancshéjat, a sót, 2 tojást és az élesztőt kézzel vagy robotgéppel meggyúrjuk, majd a maradék tojásokat is ...
Paprikás csirke krumplival
... lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra aprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot ...
Ratatuille
... vöröshagyma

bors
fokhagyma
1 csokor majoránna
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
1 szál friss rozmaring
olívaolaj

A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk majd a zöldségeket hozzáadva megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, jól felforraljuk., fűszerezzük.
Ajánlható: melegen köretként birkához, sültekhez, hidegen ped...
Bouillabaisse
... vágva
babérlevél
fokhagyma
sáfrány

bors
kakukkfű
2,5 dl fehérbor
7,5 dl hal-alaplé
3 evőkanálnyi olívaolaj

A hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, rétegesen belerakjuk a burgonyát, rá, az összetört paradicsomot, a halakat, majd a rákokat, a kagylót és a fűszereket. Ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét. Felforraljuk és 15 p...
Krumplileves bevert tojással
... babérlevél, egy csokor petrezselyem. A bevert tojáshoz: 1 ek. ecet, 4 tojás.

1. A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk.
2. Az olajon megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 liter vízzel, sóval, borssal és a babérlevéllel felforraljuk.
3. Beletesszük a burgonyát és a szárzellert. Amikor a burgonya épp megpuhult, a...
A tökéletes sütőtök
... tojásra, 15 dkg margarinra, csipetnyi sóra, 1 kg sütőtökre, 1 nagyobb almára, 10 dkg porcukorra, 1 evőkanál mézre és 1 tojásra van szükségünk. Az élesztőt a langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, a tojással, a puha margarinnal és sóval lágy tésztává dagasztjuk. Két cipóba osztva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Eközben a sütőtököt feldaraboljuk és megsütjük...
Hókifli
... só
kevés tej
ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
kb. 10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyúj...
Kapros zöldbableves
... vaj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 l víz, kapor, zsemlemorzsa

Elkészítése:

Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat, majd zöldbabot rakunk, és megfuttatjuk. Vizet öntünk hozzá. A fogasfilét apróra vágjuk. A zsemlét tejszínbe áztatjuk, a kaprot szintén apróra vágjuk. A keverőtálba tesszük a fogast, a fokhagymát, a zsemlét, a tojást, a lisztet...
Fokhagymakrémleves
... finomliszt, 2 dl tejszín, kb. 1 liter húsleves, só, őrölt bors; a tetejére: 4 szelet kenyér, 10 dkg parmezán sajt.

1. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az olvasztott vajon megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, fél percig pirítjuk, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük.
2. Kis lángon 20 percig forraljuk. A kenyerek héját levágjuk, majd a szeleteket a sajttal...
Kukoricás palacsinta
... hűlt, nagyon apróra összevágjuk. Közben megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A pórét finomra, a paprikát, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a pórét, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a ketchupot és a hús főzőlevéből 1 dl-t. Felforraljuk, beletesszük az összevágott húst. A tűzről l...
Sütőtökös gnocchi
... elázzanak.
Ha a víz forrni kezd, sót teszünk bele, és kis adagokban kifőzzük a gnocchit. (Ha feljönnek a víz tetejére, egy forralás, és már szedhetjük is ki.)
Egy nagy serpenyőben megfuttatjuk a vajat, rádobjuk a zsályát (esetleg ebbe is tehetünk bazsalikomot, vagy más zöldfűszert, amit szeretünk), és erre szedjük ki a gnocchikat, majd kicsit átforgatjuk.
Ha szükség...
Körmös bableves
... órára beáztatjuk. Közben
a zöldségeket is megtisztítjuk, megmossuk. A vörös- és fokhagymát apróra,
a gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk.
Elkészítés:
2. A hagymát megfuttatjuk 1 ek. forró olajon, majd rátesszük a körmöket, és bőven felengedjük vízzel. Kíméletesen főzzük, ha kell, pótoljuk a vizet.
3. Amikor a köröm félpuha, beletesszük a babot, ha kell, meg...
1 2 3 ..............49 50 .......73 74 .......97 98 99 
Címkék: tökéletes sütőtök, paradicsom héját, húsát félbevágjuk, hagymát megtisztítjuk, forró olajon, petrezselyemmel öszszeforgatjuk, krumplit kicsomagoljuk, paradicsommal körítve, zúzott fokhagymát, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzzuk, köménnyel meghintjük, tűzre visszatesszük, kockákra vágott, húst tenyérnyi, csirkét rádobjuk, borsót rászórjuk, kevés vizet, zöldségekhez keverjük, langyos tejben, lisztbe beleöntjük, többi hozzávalóval, órát kelni, formázáshoz liszt, tepsi kenésére, meglangyosított tejbe, tésztát kilisztezett, szilvákat félbe, zöldségeket meghámozzuk, hagymát finomra, gombát kockákra, sütemény mellé, narancsot megmossuk, héját lereszeljük, élesztőt kézzel, maradék tojásokat, forgónál kettévágjuk, kicsumázott paprikával, combokat hozzáadjuk, pirospaprikát rászórjuk, cikkekre vágott, hagymát kevés, zöldségeket hozzáadva, olívaolajon megfuttatjuk, összetört paradicsomot, csokor petrezselyem, bevert tojáshoz, krumplit megtisztítjuk, babérlevéllel felforraljuk, puha margarinnal,
© 2013 TVN.HU Kft.