Belépés
Hutai finomfalatok!
... leve elpárolgott, hozzáadjuk a felaprított gépsonkát és csemegeuborkát. Sóval, borssal fűszerezzük, majd pár percig összepirítjuk. Megszórjuk csemegepaprikával, és liszttel sűrítjük (stauboljuk). Felengedjük csontalaplével és a hús párolólevével. Hozzáadjuk a tejfölt, és jól felforraljuk. Csemegeuborka levével pikánsabbá tehetjük. Állaga tejföl sűrűségű legyen. Köretnek legjobb ho...
Főzelékek sűrítése
... sűrítésnek.



* Lisztszórás: ebben az esetben a párolt vagy pirított zöldséget visszamaradó zsiradékon kevés liszttel megszórjuk (stauboljuk), rövid ideig pirítjuk, majd vízzel (vagy más folyadékkal) felöntjük és felforraljuk. Alkalmazhatjuk levesek, mártások készítésé...
Sárgarépa főzelék recept
... zellerzöld felével meghintjük, puhára pároljuk. Lehúzzuk a lángról, előbb egyik kk. liszttel fátyolszerűen meghintjük, elkeverjük, majd a másik kk. liszttel is meghintjük, keverjük (stauboljuk). Felengedjük tejjel, ha kell, utánasózzuk, összeforraljuk. Meghintjük a zellerzöld másik felével, a borsot tekintettel a gyerekekre nem főzzük bele, aki akarja, maga darálja frissen a tányé...
Könnyű nyári ebéd......
... kockákra vágott hagymát, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát olajon megpároljuk. Belerakjuk a jól megtisztított és bő vízzel átmosott aprólékot. Zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel (stauboljuk), jól összekeverjük, azután 1 l vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük. A bennelévőket puhára főzzük, hozzáadjuk a brokkolit, és erős lángon 10 perc alatt a levest készre főzzük. For...
Zöldborsóleves
... tojás
liszt


Elkészítés:

A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük. Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízzel csomómentesre keverjük. Adunk hozzá pirospaprikát, majd a többi vízzel felöntjük és az apró kockára vágott krumplit
hozzáadva főzzük 15-2...
A téli vitaminpótlás
... megfuttatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi. Ezt a vizet finoman sózzuk, majd hagyjuk főni a zöldséget. Amikor már majdnem jó, akkor fűszerezzük, s végezetül habarjuk, rántjuk, stauboljuk, egyszóval sűrítjük.

A főzelékek készülhetnek egyféle zöldségből, de párosíthatjuk, kombinálhatjuk is őket, mint a finomfőzelék esetében. Sok főzelék igen népszerű, ilyen ...
Tökkáposzta recept
Hozzávalók:

1,5 kg spárgatök
5 dkg Rama margarin
1 fej aprított vöröshagyma
1 csokor apróra vágott kapor
2 dl tejföl
1 dl tej
2 evőkanál liszt
1 kiskanál pirospaprika


Elkészítés:

A megmosott tök külső héját lehámozzuk, félretesszük, (8 tovább hasznosítható!)a megmaradt tököt legyaluljuk.
...
1 
Címkék: téli vitaminpótlás, felaprított gépsonkát, párolt vagy, zellerzöld másik, borsot tekintettel, sárgarépát olajon, bennelévőket puhára, levest készre, saját leve, többi vízzel, apró kockára, vizet finoman, főzelékek készülhetnek, finomfőzelék esetében, megmaradt tököt, kombinálhatjuk, csemegeuborkát, összeforraljuk, zöldborsóleves, alkalmazhatjuk, csontalaplével, párosíthatjuk, összepirítjuk, vitaminpótlás, megtisztított, hasznosítható, csemegeuborka, csomómentesre, fátyolszerűen, párolólevével, pirospaprikát, összekeverjük, bennelévőket, felforraljuk, megfuttatjuk, finomfalatok, visszamaradó, félretesszük, készülhetnek, pirospaprika, finomfőzelék, felengedjük, megpároljuk, utánasózzuk, tekintettel, fűszerezzük, elpárolgott, folyadékkal, lisztszórás, tökkáposzta, vöröshagyma, felaprított, legyaluljuk, zsiradékkal, meghintjük, stauboljuk, zsiradékon, zellerzöld, megszórjuk, elkeverjük, elkészítés, zöldségből, hozzávalók, lehámozzuk, hozzáadjuk, gyerekekre, sárgarépát, belerakjuk, sűrítésnek, pikánsabbá, zöldséget,
© 2013 TVN.HU Kft.