|
|
|
... ketchupot, a mézet és kb. 2 deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizskörettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... felrottyantom.
Tálaláskor egy mélytányérba mer... |
|
|
|
|
|
|
|
... az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabra csurgatj... |
|
|
|
|
|
|
|
... merőkanál vízzel és az 1 evőkanál liszttel habarást készítünk, és beleöntjük a levesbe. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik.
Lehűtve tálaljuk!
Megjegyzés:
Gyümölcsből bármit használhatunk, csupán ízlés (és évszak) dolga! :)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... pároljuk.
Ha a hús és a gomba puha, meghintjük lisztttel, hozzáadjuk a tejfölt (kis vízzel hígítjuk). Összeforraljuk és tálalhatjuk.
Köretként galuskát, főtt tésztát vagy párolt rizst adjunk.
Megjegyzés:
A receptet Nagy Györgyné... |
|
|
|
|
|
|
|
... utána sózzuk, borsozzuk, ha igényli.
Ízlés szerint pikánsra ízesítjük, kevés cukorral lágyítjuk az ízeket, majd tálaljuk.
Megjegyzés:
A tárkonyos ételek kedvelőinek figyelmébe ajánlom!
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Kösz... |
|
|
|
|
|
|
|
... elfelezhetjük.
A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött megsütjük. Sütési idő 20-25 perc.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... összefogjuk.
4. Forró sütőben, kb. 160 fokon légkeverésesen világosra sütjük. (Ez kb. 8-10 perc). Porcukorral szórjuk meg, ha kihűlt.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgáját a tejszínnel, és ezzel habarjuk be a még meleg, de nem forró levest.
Tálalás előtt petrezselyemmel díszítsük.
Megjegyzés:
A receptet Benke Zoltánné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu... |
|
|
|
|
|
|
|
... lecsepegtetjük.
Az olajon 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel felöntünk, és elkezdjük kiforralni.
Ekkor beletesszük a megmosott sóskaleveleket, ha szükséges, még folyadékkal hígítjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... poharakba a krémet. A krém tetejére szórjunk kakaóport. Utána tegyük rá a tejszínt, majd a tetejére ismét szórjunk egy réteg kakaót.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... bort.
Kis idő elteltével hozzászedem a leszűrt tésztát, összekeverem, összeforralom.
Reszelt füstölt sajttal tálalom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu[/... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
csipet só
Elkészítés:
A krémhez a tejszín a vaníliával egy kisméretű forralóedényben felforraljuk.
A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel jól kikeverjük,
... |
|
|
|
|
|
|
|
... baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... tölteléket, majd a sajtot szorosan feltekerjük.
Alufóliába csavarva 1 napig hűtőben pihentetjük, majd felszeleteljük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... felkockázott burgonyát. Amikor megpuhult, a forró levesbe galuskát szaggatok.
Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... kiszaggatjuk.
Utána forró olajban kisütjük mindkét oldalát aranybarnára. Fokhagymás tejföllel és zöldségekkel tálaljuk.
Megjegyzés:
Remek vendégváró, és mutatós is.
A receptet és a fotót Terabyte küldte. Köszönjük!
Forrás:Mind... |
|
|
|
|
|
|
|
... húsdarabokat, majd feltesszük sülni a grillrácsra.
Sütés közben folyamatosan kenegetjük a currys mézzel, és szép pirosra sütjük.
Bármilyen köret illik hozzá.
Megjegyzés:
A receptet Kovács Tibor küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
... |
|
|
|
|
|
|
|
... rendezzük a kaszínótojásokat és a sonkatekercseket, kígyóuborkával, paradicsommal, újhagymával, majonézzel, pirosarannyal díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu... |
|
|
|
|
|