Belépés
Édes-savanyú-csípős csirkemell
... ketchupot, a mézet és kb. 2 deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Rizskörettel tálaljuk.



Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
|...
Finom falatok
... felrottyantom.

Tálaláskor egy mélytányérba mer...
Finom sütirecept
... az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabra csurgatj...
Fahéjas gyümölcsleves
... merőkanál vízzel és az 1 evőkanál liszttel habarást készítünk, és beleöntjük a levesbe. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik.



Lehűtve tálaljuk!

Megjegyzés:

Gyümölcsből bármit használhatunk, csupán ízlés (és évszak) dolga! :)
...
Bakonyi csirkeragu
... pároljuk.

Ha a hús és a gomba puha, meghintjük lisztttel, hozzáadjuk a tejfölt (kis vízzel hígítjuk). Összeforraljuk és tálalhatjuk.



Köretként galuskát, főtt tésztát vagy párolt rizst adjunk.

Megjegyzés:

A receptet Nagy Györgyné...
Tárkonyos húsgombócleves
... utána sózzuk, borsozzuk, ha igényli.

Ízlés szerint pikánsra ízesítjük, kevés cukorral lágyítjuk az ízeket, majd tálaljuk.



Megjegyzés:

A tárkonyos ételek kedvelőinek figyelmébe ajánlom!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Kösz...
Saslik
... elfelezhetjük.

A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött megsütjük. Sütési idő 20-25 perc.

...
Diós batyuk
... összefogjuk.

4. Forró sütőben, kb. 160 fokon légkeverésesen világosra sütjük. (Ez kb. 8-10 perc). Porcukorral szórjuk meg, ha kihűlt.

...
Extra rántott sajt
... beforgatjuk a zsemlemorzsába. Ezután beletesszük forró olajba, megsütjük. Nagyon finom, laktató és nem folyik ki a sajt. Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzés:

Javaslom mindenkinek, aki szereti a sajtot!

A receptet Feketebari76, a fotót Napsugar82 kül...
Tejszínes karalábéleves II.
... tojássárgáját a tejszínnel, és ezzel habarjuk be a még meleg, de nem forró levest.

Tálalás előtt petrezselyemmel díszítsük.



Megjegyzés:

A receptet Benke Zoltánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu...
Sóskamártás vagy sóskafőzelék
... lecsepegtetjük.

Az olajon 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel felöntünk, és elkezdjük kiforralni.



Ekkor beletesszük a megmosott sóskaleveleket, ha szükséges, még folyadékkal hígítjuk.

...
Tiramisu-pohárkrém
... poharakba a krémet. A krém tetejére szórjunk kakaóport. Utána tegyük rá a tejszínt, majd a tetejére ismét szórjunk egy réteg kakaót.

...
Fusilli gombás-medvehagymás raguval
... bort.

Kis idő elteltével hozzászedem a leszűrt tésztát, összekeverem, összeforralom.

Reszelt füstölt sajttal tálalom.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu[/...
Epres-vaníliakrémes trifle sült habbal
... cukor
csipet só

Elkészítés:

A krémhez a tejszín a vaníliával egy kisméretű forralóedényben felforraljuk.



A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel jól kikeverjük,

...
Havasi gyopár sütemény
... baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.
|...
Sonkás-tojásos sajttekercs III.
... tölteléket, majd a sajtot szorosan feltekerjük.

Alufóliába csavarva 1 napig hűtőben pihentetjük, majd felszeleteljük.

...
Gulyásleves galuskával
... felkockázott burgonyát. Amikor megpuhult, a forró levesbe galuskát szaggatok.

Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.

...
Krumplilángos
... kiszaggatjuk.

Utána forró olajban kisütjük mindkét oldalát aranybarnára. Fokhagymás tejföllel és zöldségekkel tálaljuk.



Megjegyzés:

Remek vendégváró, és mutatós is.

A receptet és a fotót Terabyte küldte. Köszönjük!

Forrás:Mind...
Mézes-currys oldalas
... húsdarabokat, majd feltesszük sülni a grillrácsra.

Sütés közben folyamatosan kenegetjük a currys mézzel, és szép pirosra sütjük.



Bármilyen köret illik hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Tibor küldte. Köszönjük!

Fotó: AS
...
Kaszinótojás franciasalátával és brindzás sonkatekerccsel
... rendezzük a kaszínótojásokat és a sonkatekercseket, kígyóuborkával, paradicsommal, újhagymával, majonézzel, pirosarannyal díszítjük.



Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu...
1 2 3 ........104 105 106 ....156 157 ....207 208 209 
Címkék: Nagy Györgyné, Benke Zoltánné, Kovács Tibor, fotót Kautz1009, tejszínhabra csurgatj, gomba puha, receptet Nagy, tárkonyos ételek, fotót Gaby53, felszeletelt hozzávalókat, pácolt hússal, receptet Feketebari76, fotót Napsugar82, receptet Benke, tejjel felöntünk, megmosott sóskaleveleket, krém tetejére, tetejére ismét, réteg kakaót, leszűrt tésztát, fotót Hobbychef, kisméretű forralóedényben, barna tészta, sajtot szorosan, forró levesbe, fotót Terabyte, currys mézzel, receptet Kovács, receptet Mirza, sonkatekercseket, franciasalátával, kaszínótojásokat, petrezselyemmel, sonkatekerccsel, forralóedényben, husgombocleves, receptgaleriak, felszeleteljük, zsemlemorzsába, lecsepegtetjük, felhasználásig, légkeverésesen, összeforraljuk, kígyóuborkával, húsgombócleves, sóskaleveleket, tojássárgáját, vaniliakremes, karalábéleves, felrottyantom, krumplilángos, pirosarannyal, megolvasztjuk, összeforralom, használhatunk, elfelezhetjük, gyümölcsleves, gyumolcsleves, krumplilangos, franciasalata, vaníliakrémes, paradicsommal,
© 2013 TVN.HU Kft.