|
|
|
... vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgács.
1. A vajat megolvasztjuk. A darabokra tördelt bevonót forró vízfürdőben, alacsony hőfokon megolvasztjuk. Az aprítógépben durvára őrölt gabonapelyhet összekeverjük a darált mandulával, majd hozzáadjuk a folyékony... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
90 dkg rétesliszt, 30 dkg margarin, 3 tojás, 6 dl tejföl, olaj, só.
Elkészítés:
A margarin kivételével összeállítjuk a tésztát. A margarint megolvasztjuk. A tésztát 3 felé vesszük. Elnyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a megolvasztott margarin ráeső részével, és feltekerjük, mint a bejglit szoktuk. A kissé megdermedt tésztát kettő... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... beleforgatjuk a tejszínt is. A krémet olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, majd a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az olajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. A csokit langyosra hűtjük, majd a krémre öntjük úgy, hogy mindenütt jól befedje. Tálalásig hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal és kaka... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet tálba szitáljuk. A csokit kis darabokra tördeljük. A diót durvára vágjuk. A csokit és a kis darabokra vágott vajat vízgőz felett megolvasztjuk, sima krémmé keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd lassanként, kevergetve a csokimasszát, a lisztet, és a di... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk, majd belekeverjük a kevés vízzel előzőleg simára kevert keményítőt. Sűrűre főzzük, tálba öntjük, kihűtjük, és 10 percre fagyasztóba tesszük. A mázhoz a csokoládét vízgőzben megolvasztjuk, egy adaggal mindenhol meglocsoljuk a felfújtat. 5 percre ezt is fagyasztóba rakjuk, hogy teljesen megdermedjen. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg a csoki elfogy. Hidegen, de fr... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliaaroma
2 tojássárgája
5 dkg cukor
olaj
ELKÉSZÍTÉS
A befőttet lecsöpögtetjük, levét tálba öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. A tejet, a kakaót és a vaníliaaromát habosra keverjük, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Egy másik lábasban a tojássárgákat a cukorral ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakaó
2 evőkanál porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót szórócsokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba fo... |
|
|
|
|
|
|
|
... só
15 dkg étcsokoládé
20 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A megtisztított eperből 4 szemet félreteszünk, a többit apró kockákra vágjuk. A csokoládét óvatosan a tojáshabhoz keverjük (ne törjük össze a habot!), majd hoz... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukor
A kompóthoz
30 dkg cseresznye
2,5 dl víz
20 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd a tojássárgákat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokikrémbe forgatjuk. A kréme... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
9 dkg cukor
só
20 piskóta
csokoládéforgács
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozato... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetejére nagy, lapos tányért teszünk, erre súlyokat (például könyvet) rakunk. Másnapig hideg helyen pihentetjük.
4. A mázhoz az apróra tört csokoládét a tejszínnel együtt megolvasztjuk, és simára keverjük. Másnap a charlotte-ot rácsra borítjuk, és a mázzal bevonjuk. Amikor megszáradt a máz, tálra tesszük, kis tojáscukrokkal díszítjük, és reszelt csokoládéval megszórjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... csomag zselatin, 500 g krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve
Elkészítése:
A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabokra metéljük, és a megolvadt csokiba keverjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a csokis kuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál víz
18 dkg cukor
A díszítéshez:
csokoládéforgács
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint, végül a tojássárgákat egyesével a krémhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, a liszttel felváltva, a krémbe forgatjuk. Kivajazott, l... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, a lisztet átszitáljuk, a csokoládét darabokra törjük, és vízgőz fölött a vajjal együtt megolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral világosra keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a csokis vajat, beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A m... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
A diót tapadásmentes serpenyőben enyhén megpörköljük, majd durvára daraboljuk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük a barna cukorral és a vajjal. Állandóan kevergetve egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd fokozatosan a lisztet és a diót, végül óvatosan 10 dkg málnát. A tésztá... |
|
|
|
|
|
|
|
... kávélikőr
A mázhoz:
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1 szem sárga cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét a kávéval vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tűzről levéve fakanállal simára keverjük. Hozzáadjuk a darabokra vágott margarint, és fényes, sima krémmé keverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáa... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancs
20 dkg csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál likőr
4 tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉS
A csokit apró darabokra tördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A mandulát, a cukrot és a vajas csokikrémet 2 evőkanál vízzel simára dolgozzuk. Egy 24 cm átmérőjű, 3 cm magas tortaforma alját és széle... |
|
|
|
|
|
|
|
... mogyoró
ELKÉSZÍTÉS
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránk... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj
2 evőkanál narancslikőr
3 tojás
8 dkg cukor
5 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat meg a likőrt, és sima krémmé keverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a krémhez adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
só
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát 3 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót és a fenyőmagot tepsiben vagy teflon serpenyőben megpirítjuk. A kihűlt csokikrémhez keverjük egyesével a tojássárgáka... |
|
|
|
|
|