Belépés
Joghurtos málnatorta
... vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgács.
1. A vajat megolvasztjuk. A darabokra tördelt bevonót forró vízfürdőben, alacsony hőfokon megolvasztjuk. Az aprítógépben durvára őrölt gabonapelyhet összekeverjük a darált mandulával, majd hozzáadjuk a folyékony...
Rétes lusta assszony módra ala
...
Hozzávalók:

90 dkg rétesliszt, 30 dkg margarin, 3 tojás, 6 dl tejföl, olaj, só.

Elkészítés:

A margarin kivételével összeállítjuk a tésztát. A margarint megolvasztjuk. A tésztát 3 felé vesszük. Elnyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a megolvasztott margarin ráeső részével, és feltekerjük, mint a bejglit szoktuk. A kissé megdermedt tésztát kettő...
Bajor csokis körtetorta
... beleforgatjuk a tejszínt is. A krémet olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, majd a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az olajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. A csokit langyosra hűtjük, majd a krémre öntjük úgy, hogy mindenütt jól befedje. Tálalásig hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal és kaka...
Brownies
... liszt



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet tálba szitáljuk. A csokit kis darabokra tördeljük. A diót durvára vágjuk. A csokit és a kis darabokra vágott vajat vízgőz felett megolvasztjuk, sima krémmé keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd lassanként, kevergetve a csokimasszát, a lisztet, és a di...
Citromos felfújt csokibundában
... felforraljuk, majd belekeverjük a kevés vízzel előzőleg simára kevert keményítőt. Sűrűre főzzük, tálba öntjük, kihűtjük, és 10 percre fagyasztóba tesszük. A mázhoz a csokoládét vízgőzben megolvasztjuk, egy adaggal mindenhol meglocsoljuk a felfújtat. 5 percre ezt is fagyasztóba rakjuk, hogy teljesen megdermedjen. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg a csoki elfogy. Hidegen, de fr...
Cseresznyés-csokis meglepetés
... vaníliaaroma
2 tojássárgája
5 dkg cukor
olaj



ELKÉSZÍTÉS

A befőttet lecsöpögtetjük, levét tálba öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. A tejet, a kakaót és a vaníliaaromát habosra keverjük, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Egy másik lábasban a tojássárgákat a cukorral ...
Csokigolyó gyerekeknek
... kakaó
2 evőkanál porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót szórócsokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba fo...
Csokikrém
... só
15 dkg étcsokoládé
20 dkg eper



ELKÉSZÍTÉS

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A megtisztított eperből 4 szemet félreteszünk, a többit apró kockákra vágjuk. A csokoládét óvatosan a tojáshabhoz keverjük (ne törjük össze a habot!), majd hoz...
Csokikrém cseresznyével
... porcukor

A kompóthoz
30 dkg cseresznye
2,5 dl víz
20 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd a tojássárgákat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokikrémbe forgatjuk. A kréme...
Csokis charlotte
... tojás
9 dkg cukor

20 piskóta
csokoládéforgács



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozato...
Csokis charlotte húsvétra
... tetejére nagy, lapos tányért teszünk, erre súlyokat (például könyvet) rakunk. Másnapig hideg helyen pihentetjük.

4. A mázhoz az apróra tört csokoládét a tejszínnel együtt megolvasztjuk, és simára keverjük. Másnap a charlotte-ot rácsra borítjuk, és a mázzal bevonjuk. Amikor megszáradt a máz, tálra tesszük, kis tojáscukrokkal díszítjük, és reszelt csokoládéval megszórjuk...
Pop-corn torta
... csomag zselatin, 500 g krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve

Elkészítése:

A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabokra metéljük, és a megolvadt csokiba keverjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a csokis kuk...
Csokis kocka
... evőkanál víz
18 dkg cukor

A díszítéshez:
csokoládéforgács



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint, végül a tojássárgákat egyesével a krémhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, a liszttel felváltva, a krémbe forgatjuk. Kivajazott, l...
Csokis piskóta narancsszósszal
... díszítéshez:
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, a lisztet átszitáljuk, a csokoládét darabokra törjük, és vízgőz fölött a vajjal együtt megolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral világosra keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a csokis vajat, beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A m...
Csokis süti málnával
... vaníliaaroma



ELKÉSZÍTÉS

A diót tapadásmentes serpenyőben enyhén megpörköljük, majd durvára daraboljuk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük a barna cukorral és a vajjal. Állandóan kevergetve egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd fokozatosan a lisztet és a diót, végül óvatosan 10 dkg málnát. A tésztá...
Csokis-kávés sütemény
... kávélikőr

A mázhoz:
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1 szem sárga cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét a kávéval vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tűzről levéve fakanállal simára keverjük. Hozzáadjuk a darabokra vágott margarint, és fényes, sima krémmé keverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáa...
Csokis-mandulás-narancsos tort
... narancs
20 dkg csokoládé
3 tojássárgája
1 evőkanál likőr
4 tojásfehérje



ELKÉSZÍTÉS

A csokit apró darabokra tördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A mandulát, a cukrot és a vajas csokikrémet 2 evőkanál vízzel simára dolgozzuk. Egy 24 cm átmérőjű, 3 cm magas tortaforma alját és széle...
Csokis-mogyorós sütemény
... mogyoró



ELKÉSZÍTÉS

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránk...
Csokiszív
... dkg vaj
2 evőkanál narancslikőr
3 tojás
8 dkg cukor
5 dkg liszt



ELKÉSZÍTÉS

A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat meg a likőrt, és sima krémmé keverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a krémhez adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük...
Csokitorony
... tojás




ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát 3 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót és a fenyőmagot tepsiben vagy teflon serpenyőben megpirítjuk. A kihűlt csokikrémhez keverjük egyesével a tojássárgáka...
1 2 3 .........57 58 .....86 87 ....114 115 116 
Címkék: forma kikenéséhez, díszítéshez limett-, vajat megolvasztjuk, darabokra tördelt, aprítógépben durvára, darált mandulával, margarin kivételével, margarint megolvasztjuk, megolvasztott margarin, bejglit szoktuk, kissé megdermedt, krémet olajjal, piskótával betakarjuk, csokoládét vízgőz, csokit langyosra, krémre öntjük, lisztet tálba, diót durvára, cukorral fehéredésig, kevés vízzel, csokoládét vízgőzben, adaggal mindenhol, műveletet addig, csoki elfogy, befőttet lecsöpögtetjük, kisebb darabokra, vaníliaaromát habosra, másik lábasban, piskótát szétmorzsoljuk, csokoládét apróra, olvasztott csokival, margarinnal simára, sóval kemény, megtisztított eperből, többit apró, csokoládét óvatosan, tojáshabhoz keverjük, cukorral kemény, csokikrémbe forgatjuk, csokoládét apró, puha margarint, lábast levesszük, cukrot habosra, apróra tört, tejszínnel együtt, charlotte-ot rácsra, mázzal bevonjuk, kukoricát kevés, megolvadt csokiba, tortaformát sütőpapírral, tojássárgákat egyesével, krémhez keverjük, tojásfehérjét kemény,
© 2013 TVN.HU Kft.