|
|
|
... húst, megsózzuk, felöntjük a borral, és kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 20 perc múlva
1 adag: 332 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a K... |
|
|
|
|
|
|
|
... a kalácsnak szép aranybarna színt kell kapnia. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, végül rácsra fektetve hagyjuk kihűlni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tetejét a tojássárgájával megkenjük, és rászórjuk a jégcukrot. 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Pompás kalács a húsvéti sonkához.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... leszűrjük, azonnal a szalonnára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt összepároljuk. A megsült hús mellé tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 789 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a r... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... töltelék.
Köretnek krumplipüré, sült újkrumpli - ha van már ilyenkor -, cukros saláta vagy olajbogyós-citromos krumplisaláta illik hozzá.... |
|
|
|
|
|
|
|
... kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 412 kcal
... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszórva, a salátával díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 284 kcal
... |
|
|
|
|
|
|
|
... túrótöltelékkel is elkészíteni, olyankor magvakkal szórom meg a tetejét.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... öntök bele fehérbort, és keverek bele tejfölt is.
Tálaláskor még teszek középre 1 kanál tejfölt és chilipaprikát.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... és kis kockákra vágjuk, a többi hozzávalót hasonlóképpen, a finomra vágott hozzávalókat összekeverjük a fetával és tálaljuk.
3. Bagettel, pirítóssal, füstölt sonkával, zellerszárral, sültekkel tálaljuk.
Megjegyzés:
Dunszt Zsolt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... paprikaháromszögeket teszünk, fogvájóval áttűzzük, és friss petrezselyemmel... |
|
|
|
|
|
|
|
... a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset, és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
További receptek, fotó és érdekességek a Morz... |
|
|
|
|
|
|
|
... beleteszem a salátalébe, jól összekeverem, tetejére szórom a lilahagyma karikákat. Kicsit pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzés:
A vöröslencsét nem áztatom, mert hamar puhul.
Főtt hússal kinálom.
A receptet és a fotót Buksz3... |
|
|
|
|
|
|
|
... rumaromával ízesítünk. Rostély helyett szűrőkanálba is tehetjük a cukrot. Krampampuli szetben süvegcukorral készítve látványosabb.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!
Megjegyzés:
Nálunk nagyon bevált!!!
A receptet és a fotót Bercédesz küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban világossárgára sütjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... A másik variáció: a felső szeleteket lemártjuk az olvasztott csokoládéba, és ha a csokoládé megdermedt ráhelyezzük a krémre.
Megjegyzés:
Ez a süti a kedvencem!
A receptet és a fotót Stssy küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
[/b... |
|
|
|
|
|
|
|
... forró olajba szaggatjuk. Amikor megsültek, kiszedjük és lecsepegtetjük. Lekvárt, kakaós vagy fahéjas porcukrot kínálunk mellé.
Megjegyzés:
Nagyon gyorsan elkészül, és nem drága. Én mindig dupla adagot készítek, mert hamar elfogy. Jó étvágyat hozzá. Nem lehet ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és kanállal forró olajba szaggatjuk. Az olajból kivéve megszórjuk vaníliás cukorral.[... |
|
|
|
|
|