Belépés
Házi körözött
... keverem.

Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal kínálom. Fogyasztás előtt legalább fél órával kiveszem a hűtőből, hogy kenhető legyen.



Ízlés szerint felvágottat is adhatunk mellé, akár egy szál gyulai vagy paraszt kolbász, de néhány szelet sertés párizsi ...
Bableves füstölt szalonnával
... főzzük.

Tálalás előtt az egész krumplit, a vöröshagymát és a zöldségzöldeket kiszedjük a levesből, majd úgy kínáljuk.

...
Szűz egyben baconnel
... fokhagyma

Elkészítés:

A húst alaposan bedörzsöljük zúzott fokhagyma, só, bors, őrölt kömény egyvelegével, majd a mustárral.



Bacon szeletekbe göngyöljük.

...
Ínycsiklandó csokitorta
... keverjük. Ha elkészült, keverőlapáttal átkeverjük.

A 3 részre vágott piskótát megtöltjük. A krém a külső borításra is elég!



Megjegyzés:

22 centis sütőformát használjunk!

A receptet és a fotót Blondefox küldte. Köszönjük!...
Csőben sült sajtos karfiol
... zsemlemorzsát, morzsoljuk a tetejére a maradék vajat.

Süssük szép pirosra kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőben.

...
Sütőtökös-gerslis rizottó
... főtt tökös gerslihez ezután adjuk hozzá a megmaradt sütőtököt, majd óvatosan keverjük össze. Az elkészült rizottót rögtön tálaljuk.

...
Birsalma sajt készítés
Elkészítés:
Kb. 3 kg birsalmát megmosva beteszünk egy nagy kuktába (alulra kell a távtartó!), 1 pohár vizet öntünk rá. A kuktában 10-25 (általában 20) percig forraljuk - a birsalmák méretétől és érettségétől függően -, amíg a hús könnyen leválik a magházról. Kihűtjük, a birsalmák húsát a h...
Alföldi gombócleves
... tépünk, és gombóccá formázva a levesbe eresztjük. Kb. 10-15 percig főzzük közepes lángon. Tejföllel is ehetjük, úgy is nagyon finom.



6. A fennmaradó masszából kevés olajon sütünk kb. fél tenyérnyi lepénykéket.

Megjegyzés:

Alapból duplázni szo...
Régimódi somlói galuska
... majd elosztjuk rajta a maradék piskótakockát, amelyet híg baracklekvárral megcsurgatunk, és meglocsoljuk a főzött csokiöntettel.



Ha kihűlt, fóliával letakarjuk, éjszakára a hűtőben pihentetjük, így másnapra az ízek kellemesen összeérnek!

Másnap a tejszínb...
Békési tojásos tök
... kevés vízzel, fűszerekkel megpároljuk.

Ezután felverjük a tojásokat, és ráöntjük a hagymás-paprikás tökre, végül átsütjük.

...
Tejszínes hagymaleves sajttal
... ki.

Tálaláskor a tányérba reszeljük bele a sajtot, majd merjük rá a forró levest. Ízlés szerint pirítóst kínáljunk hozzá.

...
Kolbászos pásztortarhonya
... felkarikázott kolbászokat is, majd lefedjük az edényünketm és - lassú tűzön, olykor megkavarva - készre főzzük az egytálételt.



Friss kenyér és bármilyen savanyúság jól passzol hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Ribáry Zoltán küldt...
Paradicsomos káposztafőzelék kötözött sonkával
... hígítottam fel). A főzelék levéből veszünk le a rántáshoz, jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk a főzelékhez, és 2-3 percig főzzük még együtt.



Megjegyzés:

Aki szereti, cukrot tehet bele, mi nem szoktunk. Finom, viszonylag gyorsan elkészíthető főzelé...
Hagyományos sajtos rúd
... megszórjuk, és hosszabb csíkokat vágunk derelyevágóval vagy késsel.

Tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.



Megjegyzés:

Ez egy igazi, hagyományos sajtos rúd, növesztő nincs a tésztában.

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Kösz...
Paradicsomos káposzta fasírttal
... és elkészültünk.

Nálunk leggyakrabban fasírttal fordul elő, viszont szeretem sült oldalassal vagy más sült hússal is.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
...
Mézes-mákos szelet / Francia mákos krémes
... tetejére, végül apróra vágott diót s...
Diós havas háztető
... megolvasztjuk, és ezzel vonjuk be a tészt...
Mecseki medvehagymás tészta
... kifőtt, egyszerűen szűrőkanállal átlapátoljuk a medvehagymához, átforgatjuk, és gőzölgőn juhsajt forgácsokkal tányérokra halmozzuk.

...
Medvehagyma-krémleves
... tűzhelyre, átmelegítem, de már nem forralom.

Reszelt sajttal, pörkölt mogyoróval, esetleg sajtos pirítóssal tálalom.



Megjegyzés:
Először próbálkoztam a medvehagymával, a piacon vettem 1 csomaggal 400.- forintért, a harmadából készült a lev...
Rozmaringos-narancsos bárányborda
... rágós.

Ajánlatos a bordákat a forró grillen csak hirtelen megsütni (4-5 perc), majd forró sütőben (8-10 perc) befejezni a...
1 2 3 ........104 105 ....156 157 ....207 208 209 
Címkék: Ribáry Zoltán, szál gyulai, egész krumplit, zöldségzöldeket kiszedjük, húst alaposan, külső borításra, fotót Blondefox, maradék vajat, megmaradt sütőtököt, elkészült rizottót, nagy kuktába, kuktában 10-25, birsalmák méretétől, birsalmák húsát, levesbe eresztjük, fennmaradó masszából, maradék piskótakockát, főzött csokiöntettel, hűtőben pihentetjük, ízek kellemesen, hagymás-paprikás tökre, tányérba reszeljük, forró levest, receptet Ribáry, főzelék levéből, fotót Ditti56, fotót Szilviamalmos, piacon vettem, harmadából készült, forró grillen, kaposztafozelek, pásztortarhonya, káposztafőzelék, zöldségzöldeket, baracklekvárral, receptgaleriak, medvehagymával, keverőlapáttal, derelyevágóval, medvehagymához, előmelegített, leggyakrabban, megolvasztjuk, szilviamalmos, zsemlemorzsát, felkarikázott, paradicsommal, megcsurgatunk, piskótakockát, szűrőkanállal, csokiöntettel, forgácsokkal, paradicsomos, inycsiklando, bedörzsöljük, átlapátoljuk, medvehagymás, elkészültünk, birsalmasajt, meglocsoljuk, ínycsiklandó, érettségétől,
© 2013 TVN.HU Kft.