|
|
|
... keverem.
Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal kínálom. Fogyasztás előtt legalább fél órával kiveszem a hűtőből, hogy kenhető legyen.
Ízlés szerint felvágottat is adhatunk mellé, akár egy szál gyulai vagy paraszt kolbász, de néhány szelet sertés párizsi ... |
|
|
|
|
|
|
|
... főzzük.
Tálalás előtt az egész krumplit, a vöröshagymát és a zöldségzöldeket kiszedjük a levesből, majd úgy kínáljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
Elkészítés:
A húst alaposan bedörzsöljük zúzott fokhagyma, só, bors, őrölt kömény egyvelegével, majd a mustárral.
Bacon szeletekbe göngyöljük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverjük. Ha elkészült, keverőlapáttal átkeverjük.
A 3 részre vágott piskótát megtöltjük. A krém a külső borításra is elég!
Megjegyzés:
22 centis sütőformát használjunk!
A receptet és a fotót Blondefox küldte. Köszönjük!... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsát, morzsoljuk a tetejére a maradék vajat.
Süssük szép pirosra kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőben.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... főtt tökös gerslihez ezután adjuk hozzá a megmaradt sütőtököt, majd óvatosan keverjük össze. Az elkészült rizottót rögtön tálaljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
Kb. 3 kg birsalmát megmosva beteszünk egy nagy kuktába (alulra kell a távtartó!), 1 pohár vizet öntünk rá. A kuktában 10-25 (általában 20) percig forraljuk - a birsalmák méretétől és érettségétől függően -, amíg a hús könnyen leválik a magházról. Kihűtjük, a birsalmák húsát a h... |
|
|
|
|
|
|
|
... tépünk, és gombóccá formázva a levesbe eresztjük. Kb. 10-15 percig főzzük közepes lángon. Tejföllel is ehetjük, úgy is nagyon finom.
6. A fennmaradó masszából kevés olajon sütünk kb. fél tenyérnyi lepénykéket.
Megjegyzés:
Alapból duplázni szo... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd elosztjuk rajta a maradék piskótakockát, amelyet híg baracklekvárral megcsurgatunk, és meglocsoljuk a főzött csokiöntettel.
Ha kihűlt, fóliával letakarjuk, éjszakára a hűtőben pihentetjük, így másnapra az ízek kellemesen összeérnek!
Másnap a tejszínb... |
|
|
|
|
|
|
|
... kevés vízzel, fűszerekkel megpároljuk.
Ezután felverjük a tojásokat, és ráöntjük a hagymás-paprikás tökre, végül átsütjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... ki.
Tálaláskor a tányérba reszeljük bele a sajtot, majd merjük rá a forró levest. Ízlés szerint pirítóst kínáljunk hozzá.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... felkarikázott kolbászokat is, majd lefedjük az edényünketm és - lassú tűzön, olykor megkavarva - készre főzzük az egytálételt.
Friss kenyér és bármilyen savanyúság jól passzol hozzá.
Megjegyzés:
A receptet Ribáry Zoltán küldt... |
|
|
|
|
|
|
|
... hígítottam fel). A főzelék levéből veszünk le a rántáshoz, jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk a főzelékhez, és 2-3 percig főzzük még együtt.
Megjegyzés:
Aki szereti, cukrot tehet bele, mi nem szoktunk. Finom, viszonylag gyorsan elkészíthető főzelé... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk, és hosszabb csíkokat vágunk derelyevágóval vagy késsel.
Tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Megjegyzés:
Ez egy igazi, hagyományos sajtos rúd, növesztő nincs a tésztában.
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Kösz... |
|
|
|
|
|
|
|
... és elkészültünk.
Nálunk leggyakrabban fasírttal fordul elő, viszont szeretem sült oldalassal vagy más sült hússal is.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetejére, végül apróra vágott diót s... |
|
|
|
|
|
|
|
... megolvasztjuk, és ezzel vonjuk be a tészt... |
|
|
|
|
|
|
|
... kifőtt, egyszerűen szűrőkanállal átlapátoljuk a medvehagymához, átforgatjuk, és gőzölgőn juhsajt forgácsokkal tányérokra halmozzuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tűzhelyre, átmelegítem, de már nem forralom.
Reszelt sajttal, pörkölt mogyoróval, esetleg sajtos pirítóssal tálalom.
Megjegyzés:
Először próbálkoztam a medvehagymával, a piacon vettem 1 csomaggal 400.- forintért, a harmadából készült a lev... |
|
|
|
|
|
|
|
... rágós.
Ajánlatos a bordákat a forró grillen csak hirtelen megsütni (4-5 perc), majd forró sütőben (8-10 perc) befejezni a... |
|
|
|
|
|