|
|
|
...
ruhaban van, ennyit latok.
Aranyos volt, megkerdeztek meg a legelejen, hogy milyen kajat
szeretek, es mondtam, hogy az olaszt, erre hozott nekem tesztat.
Penne, sok paradicsommal es sajttal. Persze ez is elore elkeszitett.
Ja es itt a Tesco a nagy szam. imadjak.
Ma a hazakat fotoztam. Mind egyforma. Mindenhol egy kis elokert van.
Szep r... |
|
|
|
|
|
|
|
... olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsoz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... torma.
Elkészítése:
A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat v... |
|
|
|
|
|
|
|
... aláöntve, puhára pároljuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a
meghámozott, cikkekre vagy kockákra vá... |
|
|
|
|
|
|
|
... Amennyiben
a kenyeret szárazon pirítottuk, megvajazzuk. A
kenyérszeletre helyezzük a jelleget adó anyagot, a
sajtot, a sonkát, az angolos hátszínt, felváltva
s... |
|
|
|
|
|
|
|
... deka liszt, 7 deci házilag eltett paradicsom vagy 10 deka paradicsompüré, 8 deka cukor, kis fej vöröshagyma, 1 zellerlevél, só.
Világos, zsömleszínű rántást készítünk, amelyet a paradicsommal és annyi vízzel engedünk fel, hogy összesen 13-14 deci levest kapjunk.
A megtisztított vöröshagymát egészben nyersen beletesszük, hasonlóképpen a megmosott zellerlevelet, sózzuk, cu... |
|
|
|
|
|
|
|
... le a gerinccsontról, hogy a gerinc-csont minél szárazabb legyen.
A fejet, a gerinccsontot, uszonyokat finomra vágott vöröshagymával, sóval, pirospaprikával, zöldpapriká-val, paradicsommal - télen konzerv lecsóval - és cseresznyepaprikával feltesszük főni. Amíg az alaplé lassan forr, a pontyfiléket egyenlő darabokra vágjuk, és erősen lesózzuk.
Egy órai főzés u... |
|
|
|
|
|
|
|
... törött bors.
A mártáshoz: 3 deka zsír, 3 deka liszt, 1 középnagyságú vöröshagyma, 6 deci paradicsomlé, 5 deka cukor, só.
Világos rántást készítünk, melyet feleresztünk a paradicsommal. Megízesítjük sóval, cukorral, majd bele-tesszük a fej vöröshagymát, jól kiforraljuk és leszűrjük.
A mártás elkészítése után csutkájától levágott vagy visszanyomott zöldpaprikát magjá... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika, 6 deka zsír.
A zsíron megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, s elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst, lepörköljük, megsózzuk, és a paradicsommal, valamint 2 deci vízzel feleresztjük. Fedő alatt pároljuk. 1 gerezd fokhagymát szétnyomunk és hozzátesszük.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliás joghurt, piros grapefruittal
- Grillezett lazacszelet friss bogyósokkal (málna, eper, áfonya)
Ebéd
- Frissen grillezett tonhal vagy lazac zöldsalátával vagy paradicsommal és olivával, olívaolajos, ecetes dresszinggel; a desszert kantalupdinnye-szelet vagy eper
- Lencseleves zöldséggel; zöldsaláta olívaolajjal, citromlével
- Frissen párolt sp... |
|
|
|
|
|
|
|
...
SZOMBAT
Reggeli: friss levegő, gasztronómiai újság nézegetése.
Ebéd: halászlé, túrós csusza szavak felhasználásával, epigramm... |
|
|
|
|
|
|
|
... megpároljuk, rádobjuk a lehúzott héjú, fölkockázott paradicsomot, és összepároljuk. A rózsáira szedett brokkolit a maradék húslevesben ... |
|
|
|
|
|
|
|
... többit is fokozatosan h... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott húst hagymás-paprikás zsírban megsütik. A laskára szeletelt édes káposztát külön lábasban, kevés vízben megpárolják. Amikor már majdnem kész az étel, a hússal jól összekeverik, paradicsommal savanyítják, és tejfellel összerotyogtatják. Ugyanezt savanyú hordós káposztából is készítik.
Tepsiben sült hordós káposzta
Apró hordós káposztát tepsiben kétujjny... |
|
|
|
|
|
|
|
... felkarikázzuk, felét a sütőedénybe szórjuk. Tetejére terítjük a párolt zöldséget és a paradicsom felét, megszórjuk a sajt felével, aztán betakarjuk a maradék krumplival, hagymával és paradicsommal.
4. Elkeverjük a tejfölben a tojásokat, a bazsalikomot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot. A krumplira öntjük, megszórjuk a maradék sajttal, és enyhe pirulásig, 30-35 percig... |
|
|
|
|
|
|
|
... őrölt fehérbors.
Elkészítés:
A pulykamellet 150 g-os vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, majd a hússzelet felét a szeletekre vágott champion gombával, paradicsommal, és reszelt sajttal megtöltjük, oregánóval és őrölt fehérborssal, fűszerezzük, a szeletet félbehajtjuk.(az üresen maradt részt ráhajtjuk a megtöltött részre.) Lisztbe, tojásba és mandul... |
|
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk. Megsózzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje, és a kétféle paprikakrémmel, a zúzott fokhagymával meg a köménnyel fűszerezzük.
2. A kicsumázott paprikát a paradicsommal együtt apróra vágjuk, a körömhöz adjuk, a paradicsompürét szintén. Lefedve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt (kuktában hamarabb elkészül) puhára pároljuk; ha közben zsírjára sülne, levét póto... |
|
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, 2 egész erős zöldpaprika
1 és 1/2 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál méz
Az almát meghámozzuk, összeaprítjuk a zöldpaprikával és a paradicsommal együtt.
Pár csepp olajjal feltesszük párolódni, ha már levet eresztett, hozzáöntünk fél dl vizet.
A tejfölt, lisztet, mézet, egy evőkanál vízzel összekeverjük, és a megpuhu... |
|
|
|
|
|
|
|
Mini Fusilli friss paradicsommal és kolbásszal
350 g Mini Fusilli
150 g friss paradicsom
150 g friss kolbász
30 g reszelt parmezán
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 g mogyoróhagyma
só ízlés szerint
1. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg az extraszűz olívaolajon, m... |
|
|
|
|
|