Belépés
Szerda
...
ruhaban van, ennyit latok.
Aranyos volt, megkerdeztek meg a legelejen, hogy milyen kajat
szeretek, es mondtam, hogy az olaszt, erre hozott nekem tesztat.
Penne, sok paradicsommal es sajttal. Persze ez is elore elkeszitett.
Ja es itt a Tesco a nagy szam. imadjak.

Ma a hazakat fotoztam. Mind egyforma. Mindenhol egy kis elokert van.
Szep r...
Szalonnás burgonyatekercs
... olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsoz...
Roston sült kolbász
... torma.

Elkészítése:

A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat v...
Pincepörkölt vörösborral
... aláöntve, puhára pároljuk....
Pincepörkölt vörösborral
... puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a
meghámozott, cikkekre vagy kockákra vá...
Rakott pirítós kenyérszelet
... Amennyiben
a kenyeret szárazon pirítottuk, megvajazzuk. A
kenyérszeletre helyezzük a jelleget adó anyagot, a
sajtot, a sonkát, az angolos hátszínt, felváltva
s...
Paradicsomleves
... deka liszt, 7 deci házilag eltett paradicsom vagy 10 deka paradicsompüré, 8 deka cukor, kis fej vöröshagyma, 1 zellerlevél, só.
Világos, zsömleszínű rántást készítünk, amelyet a paradicsommal és annyi vízzel engedünk fel, hogy összesen 13-14 deci levest kapjunk.
A megtisztított vöröshagymát egészben nyersen beletesszük, hasonlóképpen a megmosott zellerlevelet, sózzuk, cu...
Kocsonyázott ponty magyarosan
... le a gerinccsontról, hogy a gerinc-csont minél szárazabb legyen.
A fejet, a gerinccsontot, uszonyokat finomra vágott vöröshagymával, sóval, pirospaprikával, zöldpapriká-val, paradicsommal - télen konzerv lecsóval - és cseresznyepaprikával feltesszük főni. Amíg az alaplé lassan forr, a pontyfiléket egyenlő darabokra vágjuk, és erősen lesózzuk.
Egy órai főzés u...
Töltött paprika
... törött bors.
A mártáshoz: 3 deka zsír, 3 deka liszt, 1 középnagyságú vöröshagyma, 6 deci paradicsomlé, 5 deka cukor, só.
Világos rántást készítünk, melyet feleresztünk a paradicsommal. Megízesítjük sóval, cukorral, majd bele-tesszük a fej vöröshagymát, jól kiforraljuk és leszűrjük.
A mártás elkészítése után csutkájától levágott vagy visszanyomott zöldpaprikát magjá...
Sertéspörkölt
... zöldpaprika, 6 deka zsír.
A zsíron megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, s elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst, lepörköljük, megsózzuk, és a paradicsommal, valamint 2 deci vízzel feleresztjük. Fedő alatt pároljuk. 1 gerezd fokhagymát szétnyomunk és hozzátesszük.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát...
A szép bőr diétája
... vaníliás joghurt, piros grapefruittal
- Grillezett lazacszelet friss bogyósokkal (málna, eper, áfonya)

Ebéd
- Frissen grillezett tonhal vagy lazac zöldsalátával vagy paradicsommal és olivával, olívaolajos, ecetes dresszinggel; a desszert kantalupdinnye-szelet vagy eper
- Lencseleves zöldséggel; zöldsaláta olívaolajjal, citromlével
- Frissen párolt sp...
Fogyókúra
...
SZOMBAT
Reggeli: friss levegő, gasztronómiai újság nézegetése.
Ebéd: halászlé, túrós csusza szavak felhasználásával, epigramm...
Mozzarellás húscipó
... megpároljuk, rádobjuk a lehúzott héjú, fölkockázott paradicsomot, és összepároljuk. A rózsáira szedett brokkolit a maradék húslevesben ...
Petrezselyempesztós gnocchi
... többit is fokozatosan h...
Töltötten, rakottan is finom
... vágott húst hagymás-paprikás zsírban megsütik. A laskára szeletelt édes káposztát külön lábasban, kevés vízben megpárolják. Amikor már majdnem kész az étel, a hússal jól összekeverik, paradicsommal savanyítják, és tejfellel összerotyogtatják. Ugyanezt savanyú hordós káposztából is készítik.

Tepsiben sült hordós káposzta

Apró hordós káposztát tepsiben kétujjny...
Zöldséges-paradicsomos rakott
... felkarikázzuk, felét a sütőedénybe szórjuk. Tetejére terítjük a párolt zöldséget és a paradicsom felét, megszórjuk a sajt felével, aztán betakarjuk a maradék krumplival, hagymával és paradicsommal.
4. Elkeverjük a tejfölben a tojásokat, a bazsalikomot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot. A krumplira öntjük, megszórjuk a maradék sajttal, és enyhe pirulásig, 30-35 percig...
Mandulás töltött pulykamell
... őrölt fehérbors.
Elkészítés:
A pulykamellet 150 g-os vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, majd a hússzelet felét a szeletekre vágott champion gombával, paradicsommal, és reszelt sajttal megtöltjük, oregánóval és őrölt fehérborssal, fűszerezzük, a szeletet félbehajtjuk.(az üresen maradt részt ráhajtjuk a megtöltött részre.) Lisztbe, tojásba és mandul...
Körömpörkölt
... megpirítjuk. Megsózzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje, és a kétféle paprikakrémmel, a zúzott fokhagymával meg a köménnyel fűszerezzük.
2. A kicsumázott paprikát a paradicsommal együtt apróra vágjuk, a körömhöz adjuk, a paradicsompürét szintén. Lefedve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt (kuktában hamarabb elkészül) puhára pároljuk; ha közben zsírjára sülne, levét póto...
Almaszósz
... paradicsom, 2 egész erős zöldpaprika

1 és 1/2 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál méz


Az almát meghámozzuk, összeaprítjuk a zöldpaprikával és a paradicsommal együtt.
Pár csepp olajjal feltesszük párolódni, ha már levet eresztett, hozzáöntünk fél dl vizet.
A tejfölt, lisztet, mézet, egy evőkanál vízzel összekeverjük, és a megpuhu...
Mini Fusilli
Mini Fusilli friss paradicsommal és kolbásszal



350 g Mini Fusilli

150 g friss paradicsom

150 g friss kolbász

30 g reszelt parmezán

4 evőkanál extraszűz olívaolaj

10 g mogyoróhagyma

só ízlés szerint



1. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg az extraszűz olívaolajon, m...
1 2 3 ..........64 65 .....96 97 ....127 128 129 
Címkék: Mini Fusilli, nagy szam, hazakat fotoztam, csípős kolbászt, szalonnából kakastaréjokat, megtisztított hagymákat, kenyeret szárazon, angolos hátszínt, megtisztított vöröshagymát, megmosott zellerlevelet, gerinc-csont minél, alaplé lassan, pontyfiléket egyenlő, órai főzés, mártás elkészítése, zsíron megpirítjuk, reszelt vöröshagymát, kockákra vágott, finom metéltre, lehúzott héjú, rózsáira szedett, maradék húslevesben, laskára szeletelt, sütőedénybe szórjuk, párolt zöldséget, paradicsom felét, sajt felével, maradék krumplival, krumplira öntjük, maradék sajttal, hússzelet felét, szeletekre vágott, szeletet félbehajtjuk, üresen maradt, megtöltött részre, kétféle paprikakrémmel, zúzott fokhagymával, köménnyel fűszerezzük, kicsumázott paprikát, paradicsommal együtt, körömhöz adjuk, paradicsompürét szintén, almát meghámozzuk, evőkanál vízzel, finomra vágott, extraszűz olívaolajon, felhasználásával, paradicsomleves, paradicsompürét, burgonyatekercs, pirospaprikával, vöröshagymával, zöldpaprikával,
© 2013 TVN.HU Kft.