|
|
|
... elősütött húst ráteszem, utánízesítek, és annyi vizet teszek rá, hogy a hús megfőhessen.
Rizzsel vagy tarhonyával tálalom.
Megjegyzés:
Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak.
A receptet és a fotót Papusmaci küld... |
|
|
|
|
|
|
|
... formázunk a pirosból. A zöldet szétlapítjuk, és rádolgozzuk a pirosra (ez lesz a héj). Hűtőbe tesszük, és tálaláskor cikkekre vágjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint.
Bő forró olajban spicckanálnyi adagokban kisütjük. Magában vagy tejfellel is fogyasztható, és nagyon finom.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... adjunk hozzá 3 dl főzőtejszínt, és botmixerrel pürésítjük a levesünket.
Pirított zsemlekockával tálalva a legfinomabb.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük, és hozzáadjuk a tejfölt is. Pár perc alatt összefőzzük.
Apró nokedlivel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfőtt, hozzáadjuk a szóját és a tejszínt, összeforraljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a raguval tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Gyarmatiné Farkas Erika küldte.
Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás: Mind... |
|
|
|
|
|
|
|
... kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire.
Kb. 1 óra alatt teljesen törhetővé szilárdul és fogyaszthatjuk.
Megjegyzés:
Lyukacsos, nyúlós, sárga édességféle, ami a gyermekkorunkat juttatja eszünkbe! A régi szép időket, a vásárok, búcsú... |
|
|
|
|
|
|
|
... tesszük.
A litvánok tálaláskor főtt krumplit és/vagy főtt tojást tesznek bele, jó kontrasztot alkotnak a hideg levessel.
Megjegyzés:
Az éktelenül rózsaszín kinézetétől ne ijedjen meg senki! A legjobb hűsítő leves nyáron. Nálunk nagy tételben ke... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd kis golyókat formázunk belőle, és olajban megsütjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tojások sárgáját és a felvert fehérjét.
Edényekbe öntjük, miután kihűlt, fogyasztható (fél nap állás jót tesz neki).
Megjegyzés:
Kekszes krémesnek kiválóan alkalmas, de tetszés szerint variálható, hogy mihez fogyasztjuk, így önmagában is finom.... |
|
|
|
|
|
|
|
... a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel és besűrítjük vele a szószt.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha otthon elkészíted az édes-savanyú csirkét, tuti többet nem fogsz a gyorskajáldában ilyet enni!
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... kevergetem, amíg fel nem forr, 5 percig forralom.
Kevés sóval és cukorral ízesítem, és belekeverem a petrezselyemzöldet.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... rászórjuk a reszelt sajtot, a maradék margarint apró darabokban szétszórjuk a tetején.
200 fokos sütőben pirosra sütjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... merjük bele a poharakba, majd kanalazzuk a tetejére az áfonyamártást. Kínálhatjuk langyosra hűtve, de ízlés szerint akár hidegen is.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... hőmérsékletet mérsékeljük, kb. 170 fokra.
Tálaláskor szeletelhetjük, mint a tortát, és tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... végül a hús következik. A levágott pita tésztát beletűzzük a kész gyros mellé. Sült krumplival magában vagy tzatzikivel tálaljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... felkarikázott paradicsom jön. A megmaradt besamelmártással zárjuk a rétegezést.
A forró sütőben kb. 50 percig sütjük.
Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverem.
Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal kínálom. Fogyasztás előtt legalább fél órával kiveszem a hűtőből, hogy kenhető legyen.
Ízlés szerint felvágottat is adhatunk mellé, akár egy szál gyulai vagy paraszt kolbász, de néhány szelet sertés párizsi ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kolbász majdnem puha, hozzáadjuk a
burgonyát is. (Esetleg csipetke tésztát is belefőzhetünk.)
Összefőzzük és tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Nagy Istvánné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu
... |
|
|
|
|
|