Belépés
Lőrinci lecsós szelet
... elősütött húst ráteszem, utánízesítek, és annyi vizet teszek rá, hogy a hús megfőhessen.

Rizzsel vagy tarhonyával tálalom.



Megjegyzés:

Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak.

A receptet és a fotót Papusmaci küld...
Görögdinnye sütemény
... formázunk a pirosból. A zöldet szétlapítjuk, és rádolgozzuk a pirosra (ez lesz a héj). Hűtőbe tesszük, és tálaláskor cikkekre vágjuk.

...
Töktócsni
... ízlés szerint.

Bő forró olajban spicckanálnyi adagokban kisütjük. Magában vagy tejfellel is fogyasztható, és nagyon finom.

...
Tejszínes zellerkrémleves
... adjunk hozzá 3 dl főzőtejszínt, és botmixerrel pürésítjük a levesünket.

Pirított zsemlekockával tálalva a legfinomabb.

...
Bakonyi aprópecsenye
... elkeverjük, és hozzáadjuk a tejfölt is. Pár perc alatt összefőzzük.

Apró nokedlivel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

...
Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak
... megfőtt, hozzáadjuk a szóját és a tejszínt, összeforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a raguval tálaljuk.



Megjegyzés:

A receptet Gyarmatiné Farkas Erika küldte.

Köszönjük!
Fotó: AS

Forrás: Mind...
Törökméz házilag
... kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire.

Kb. 1 óra alatt teljesen törhetővé szilárdul és fogyaszthatjuk.



Megjegyzés:

Lyukacsos, nyúlós, sárga édességféle, ami a gyermekkorunkat juttatja eszünkbe! A régi szép időket, a vásárok, búcsú...
Litván céklaleves
... tesszük.

A litvánok tálaláskor főtt krumplit és/vagy főtt tojást tesznek bele, jó kontrasztot alkotnak a hideg levessel.



Megjegyzés:

Az éktelenül rózsaszín kinézetétől ne ijedjen meg senki! A legjobb hűsítő leves nyáron. Nálunk nagy tételben ke...
Kelkáposzta főzelék fasírtgolyókkal
... a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd kis golyókat formázunk belőle, és olajban megsütjük.

...
Vaníliapuding
... a tojások sárgáját és a felvert fehérjét.

Edényekbe öntjük, miután kihűlt, fogyasztható (fél nap állás jót tesz neki).



Megjegyzés:

Kekszes krémesnek kiválóan alkalmas, de tetszés szerint variálható, hogy mihez fogyasztjuk, így önmagában is finom....
Kelkáposzta főzelék
... a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.

...
Édes-savanyú kínai csirke II.
... összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel és besűrítjük vele a szószt.

Párolt rizzsel tálaljuk.



Megjegyzés:

Ha otthon elkészíted az édes-savanyú csirkét, tuti többet nem fogsz a gyorskajáldában ilyet enni!
|...
Tejfölös karfiolleves II.
... kevergetem, amíg fel nem forr, 5 percig forralom.

Kevés sóval és cukorral ízesítem, és belekeverem a petrezselyemzöldet.

...
Rakott spagetti virslivel
... rászórjuk a reszelt sajtot, a maradék margarint apró darabokban szétszórjuk a tetején.

200 fokos sütőben pirosra sütjük.

...
Mákos tejberizs áfonyamártással
... merjük bele a poharakba, majd kanalazzuk a tetejére az áfonyamártást. Kínálhatjuk langyosra hűtve, de ízlés szerint akár hidegen is.

...
Sajtos spagetti csőben sütve
... hőmérsékletet mérsékeljük, kb. 170 fokra.

Tálaláskor szeletelhetjük, mint a tortát, és tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.

...
Serpenyős gyros pitában
... végül a hús következik. A levágott pita tésztát beletűzzük a kész gyros mellé. Sült krumplival magában vagy tzatzikivel tálaljuk.

...
Muszaka (görög rakott padlizsán)
... felkarikázott paradicsom jön. A megmaradt besamelmártással zárjuk a rétegezést.

A forró sütőben kb. 50 percig sütjük.



Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk.

...
Házi körözött
... keverem.

Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal kínálom. Fogyasztás előtt legalább fél órával kiveszem a hűtőből, hogy kenhető legyen.



Ízlés szerint felvágottat is adhatunk mellé, akár egy szál gyulai vagy paraszt kolbász, de néhány szelet sertés párizsi ...
Huszár gulyásleves
... kolbász majdnem puha, hozzáadjuk a
burgonyát is. (Esetleg csipetke tésztát is belefőzhetünk.)

Összefőzzük és tálaljuk.



Megjegyzés:

A receptet Nagy Istvánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu
...
1 2 3 ........104 105 ....156 157 158 159 ....207 208 209 
Címkék: Gyarmatiné Farkas Erika, Nagy Istvánné, befőzött lecsó, fotót Papusmaci, zöldet szétlapítjuk, raguval tálaljuk, receptet Gyarmatiné, olajjal kikent, gyermekkorunkat juttatja, régi szép, litvánok tálaláskor, hideg levessel, éktelenül rózsaszín, legjobb hűsítő, tejbe vagy, tojások sárgáját, felvert fehérjét, megpucolt fokhagymát, keményítőt elkeverjük, édes-savanyú csirkét, gyorskajáldában ilyet, reszelt sajtot, maradék margarint, levágott pita, kész gyros, megmaradt besamelmártással, forró sütőben, szál gyulai, receptet Nagy, besamelmártással, fasírtgolyókkal, gyorskajáldában, áfonyamártással, zellerkrémleves, gyermekkorunkat, receptgaleriak, fogyaszthatjuk, szeletelhetjük, összeforraljuk, zsemlekockával, vaníliapuding, vaniliapuding, áfonyamártást, paradicsommal, hőmérsékletet, belefőzhetünk, felkarikázott, spicckanálnyi, utánízesítek, karfiolleves, aprópecsenye, szétlapítjuk, kinyomkodott, fogyasztható, főzőtejszínt, mindmegette, összefőzzük, tzatzikivel, görögdinnye, legfinomabb, botmixerrel, rádolgozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.