Belépés
Viccek- már megint...
... másodpercig rajta kell maradni!

Sevillában a bikaviadalok idején a nagyon drága Torero nevű vendéglőben esténként felszolgálják a legyőzött bikák heréjét, posírozva, petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítve. Gazdag amerikai turista bemegy az étterembe, és posírozott herét rendel. A főpincér hozza, ezüsttálban, leveszi a fedőt és megmutatja a vendégnek. Két kis dió nagyság...
Szalonnás burgonyatekercs
... félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, b...
Citromos csirkeleves
... turmixolt levest. A tűzről levéve, állandó kever...
Paradicsomos halleves
... tesszük, amikor felforrt, a halat...
Finomság disznóhúsból
... a húst, szárított fokhagymával ízesítve elkezdjük sütni.

Közben hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, babérlevéllel, egy szem szegfűszegge...
Tarka csirketál
... rászórjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Am...
Töltött pulykacomb
... Két gerezd fokhagymát összetörünk. A szalonna felét és a kenyeret apró kockákra vágjuk. Az utóbbit a sütőben kicsit megpirítjuk.
2. A darált húst összekeverjük a tojással, petrezselyemmel, az összevágott szalonnával, sóval, borssal, két gerezd zúzott fokhagymával és a kenyérkockákkal. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a húst. Kívülről bedörzsöljük a paprikakrémmel, sózzuk, borso...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
... vízbe. A vöröshagymát finomra vágjuk, megpároljuk a vajban/margarinban. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük. A májat megtisztítjuk, majd a kinyomkodott zsemlével és a petrezselyemmel együtt aprítógépben péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, majoránnát, zsemlemorzsát, sót, borsot, aztán lefedjük, és 30 percig a hűtőben pihentetjük.
2...
PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS
...
szerecsendiót,
őrölt fahéjat,
pirospaprikát,
curryt,
borsot,
sót.

Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi
tejet, hogy egy közepesen sűrű krémet kapj. A felsorolt fűszerekből
apránként adagolva - és sűrűn kóstolva - keresd ...
TEJFÖLÖS GOMBAMÁRTÁS
...
A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a
vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg. Közben szórd
meg kevés liszttel és apróra vágott petrezselyemmel is. Ha a
gomba megpirult, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és lassú
tűzön főzd tovább. 20-25 perc múlva sűrítsd be a mártást a lisztből
és tejfölből készített ...
Tojássaláta, pirospaprikával
... kristályszemek el...
Currys tojássaláta
... kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A majonézt a joghurttal simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, mustárral, citromlével kelleme...
Borsos marhaszelet
... csészéb...
Brokkolis, rizses csirke
... olajban megpároljuk a papr...
Sajtfalatkák
... héját levágjuk, és kerek vagy
szögletes darabokra szeljük. A sajtkrémmel megkenjük, és
két-két darabot egymásra helyezünk. A falatkákat hónapos
retekkel és petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerint
megszórhatjuk durvára darált dióval, vagy adhatunk hozzá
olajbogyót. Mindenféle ital illik hozzá, valamint friss
gyümölcs, pl. szőlő, kö...
Vendégváró falatok
... díszítettünk. Fehér
szendvicskenyér lazaccal és kaporral,-barnakenyér
sonkatekercsel és remuládmártással,-rozskenyér
bélszíntekercsel, tejszínes tormával és
petrezselyemmel,-félbarna kenyér kaviárral és
citromszelettel,- fehérkenyér gorgonzolából és vajból
egyenlő aranyban kevert krémmel, szőlőszemmel díszítve.
Hideg pezsgő, könnyű f...
Narancsos csirke
... fehérbor, 6 narancs, 5-10 dkg vaj, fél deci olaj, só, bors, petrezselyem, szegfűszeg.

Elkészítése:

A megtisztított csirke hasüregét sóval és apróra vágott petrezselyemmel beszórjuk, és beletesszük a kicsumázott, négybe vágott almát. Ahasüreget össze!űzzük, és felforrósított vaj és olaj keverékén körbesütjük, pirítjuk a csirkét. Kívülről is besózzuk, aláöntjük...
Nyugodj békében,Sütő András!
... követelményekhez, mint a dagasztott tészta a tepsihez."
A népi bölcsességek mellett babonákban, szokásokban is fellelhető a humor:
,,Dörzsölöm a fülem tövét petrezselyemmel. S megkockáztatom a vélekedést, miszerint a méhészkedést nem nekünk találták ki."
,,Hogy a felnőttek a maguk adóját lerótták és megházasodtak, a gyermeki had újra megismé...
Rizlingben párolt csibe
... felöntjük a fele levessel és a borral. Tűzá...
Májas omlett
... megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel fűszerezzük. A habosra felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, sóval ízesítjük, majd 4 omlettet sütünk. Az omletteket megtöltjük a májas raguval, snidlinggel, vagy reszelt sajttal m...
1 2 3 .........116 117 .....174 175 .....231 232 233 
Címkék: PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS, TEJFÖLÖS GOMBAMÁRTÁS, Sütő András, bikaviadalok idején, nagyon drága, legyőzött bikák, főpincér hozza, hagymát megtisztítjuk, forró olajon, tűzről levéve, feldarabolt sárgarépát, szem szegfűszegge, kevés vizet, szalonna felét, kenyeret apró, sütőben kicsit, darált húst, összevágott szalonnával, töltelékkel megtöltjük, vöröshagymát finomra, petrezselymet leöblítjük, májat megtisztítjuk, kinyomkodott zsemlével, petrezselyemmel együtt, áttört fokhagymát, hűtőben pihentetjük, áttört tehéntúrót, zúzott fokhagymával, apróra vágott, közepesen sűrű, felsorolt fűszerekből, hagymát vágd, joghurttal simára, sajtkrémmel megkenjük, falatkákat hónapos, megtisztított csirke, dagasztott tészta, népi bölcsességek, fülem tövét, maguk adóját, fele levessel, vékony csíkokra, habosra felvert, omletteket megtöltjük, májas raguval, remuládmártással, bélszíntekercsel, követelményekhez, petrezselyemmel, pirospaprikával, kenyérkockákkal, burgonyatekercs, citromszelettel, szendvicskenyér, paprikakrémmel,
© 2013 TVN.HU Kft.