|
|
|
... amíg
elkezd levet engedni, majd ráöntjük a gomba levét.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tárkonyt és egy kevés ételízesítőt.
Ha a hús megpuhult, a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi,
ha még roppanós. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
A bundához a tojást üsd egy tálba, keverd simára a liszttel és a tejjel,
közben ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sűrű masszát kell
kapnod. Szükség esetén hígítsd tejjel vagy szénsavas ásványvízzel,
sűríteni pedig lisztt... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... változik,a tölteléknek megfelelően.
3, Tészta elkészítése:
Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel,amit apránként adjunk hozzá. Ne túl kemény tésztát készítsünk. Szükséges még adhatunk lisztet hozzá vagy az is lehet, nem kell mind bele.Ez főleg akkor van mikor pohárral mérjük ki a hozzá ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
Elkészítése:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel,
10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a
sajtos-tejfölös masszához .
Az őzgerincfor... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi fahéj
vágott mandula
Elkészítése
Az 50 deka mézet meglangyosítunk összekeverjük, 2 egész tojással,
2 tojássárgájával, 6 deka cukorral, 50 deka liszttel, 1 kávéskanál
szódabikarbónával, késhegynyi fahéjjal és jól összedolgozzuk.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét meghinthetjük vágott
mandulával és e... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejföl
1 db egész tojás,1 db tojássárgája,1 csipet só
150 g savanykás lekvár(amennyi szükséges)
2 evőkanál porcukor 1 csomag vanília
Elkészítés 60 perc
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. A tojást a tejföllel és a sóval elkeverjük, majd a lisztes massza közepébe öntjük. Egy kanállal eldolgozzuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... rum
negyed citrom reszelt héja
csipet só
vaníliás cukor a meghintéséhez
ELKÉSZÍTÉSE
A lisztet meleg helyre tesszük. Az élesztőt egy kanál cukorral, kevés liszttel és négy kanál langyos tejjel elkeverjük kovásznak. A tál közepébe, amelyben a fánk készül, tegyük a kovászt, köréje a lisztet.
Takarjuk le és tegyük langyos helyre, amíg... |
|
|
|
|
|
|
|
... jó)
Töltelékhez:
1 kisebb fej káposzta,
só, bors
A tetejét megkenni 1 tojás
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, ha elég morzsalékos akkor jó.
Ezután kerül bele a két tojás, a tejföl és a tej, annyi tejet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. K... |
|
|
|
|
|
|
|
...
víz a sziruphoz
- vaníliáscukor,
fahéj,
reszelt citromhéj,
mazsola ízlés szerint
- porcukor
Elkészítése:
A vajat gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, és hozzáadjuk a porcukrot, 4 tojássárgáját és a tejben feloldott élesztőt. Az élesztőt tényleg csak feloldani kell, nem szabad felfuttatni!
Teszünk bele egy csipetnyi sót és res... |
|
|
|
|
|
|
|
... vegyesen több fajta mag is)
A kiflik kenéséhez:
1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.
Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyú... |
|
|
|
|
|
|
|
... is.
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél c... |
|
|
|
|
|
|
|
... 50 dkg burgonyát meghámozni, összevágni, sós vízben megfőzni, majd összetörni, ha kicsit kihűl 5 evőkanál tejjel összekeverni, + 2 egész tojással, 15 dkg reszelt sajttal 2 evők. liszttel, csipet köménymaggal, borssal, ízlés szerint még egy pici sóval. Kis gombócokat formázunk, megpörgetjük zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük. Nagyon finom, de főleg sült hússal v. fasírttal, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy néhány héten belül csökkenjen a folt vagy pigmentáció.
Kurkuma
Az indiai nők már évszázadok óta használják a szépségápolásban. 1/4 teáskanál kurkuma port 2-3 evőkanál liszttel, 1/2 teáskanál olajjal, 1/2 teáskanál tejjel, kevés citrom vagy uborkalevével keverjük krémes állagúra. Ha túlságosan folyós lenne, adjunk még hozzá lisztet. Alkalmazd a keveréket az éri... |
|
|
|
|
|
|
|
... a házban nincs semmi ehető. ,,Azért csak csengess ebédre -- mondta Kamilló --, majd segít az Isten.'' Alighogy kiejtette ezeket a szavakat, megállt a kapu előtt egy szekér, tele finom liszttel -- egy jótevőjük küldte. Gyorsan nekiálltak sütni, és -- ha kicsit késve is - - asztalhoz ülhettek.
Istenünk, ki Szent Kamill áldozópapodat a betegek rendkívüli szeretetének kegyelmével... |
|
|
|
|
|
|
|
... példabeszéd (Mt 13,33) pedig arra mutat rá, hogy a kovásznak nagy ereje van: egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy megkelessze a tésztát. Ám mindez akkor valósul meg, ha a kovász találkozik a liszttel. Vagyis Isten országának üzenete, azaz az evangélium ereje képes átjárni és átformálni minden ember életét, ha az ember találkozik az evangélium kovászával. Tehát mindannyiunk küldeté... |
|
|
|
|
|
|
|
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral.
A felvert tojásokat a tejjel, a liszttel és a zsemlemorzsával kikeverjük.
A 3 evőkanál lisztet egy tányérba tesszük és sózzuk, borsozzuk.
A húsokat először ebbe mártjuk, majd a panírba.
Forró étolajban kisütjük a húsokat, papírtörlőre szedjük és leitatjuk ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sóval, borssal, babérlevéllel. Főzd puhára a
krumplit körülbelül 20 perc alatt.
Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel.
A habaráshoz keverd simára a tejfölt a liszttel, majd
adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és csorgasd a
forrásban lévő krumplihoz. Forrald össze, rakd a
tetejére a felvagdosott újhagymát, akár kevés sajtot
is szó... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemell filé,20 dkg bacon
0.5 ek vaj (forma kikenéshez)
1 teáskanál zsemlemorzsa (forma kikenéshez)
A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsáv... |
|
|
|
|
|
|
|
... zúzott fokhagymát, és pirítsd meg. Rakd hozzá a
cukkinit és a spenótot, majd kevergetve párold négy-öt percig.
A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejszínnel, a liszttel, ízesítsd
sóval, borssal, majd öntsd a zöldségekre. Süsd két percig, majd amikor
a széle elkezd szilárdulni, tedd át a forró sütőbe, szórd meg reszelt sajttal
és süsd szép... |
|
|
|
|
|
|
|
... alma
mazsola
A margarint kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a vaníliaaromát és a tojásokat. Alaposan kikeverem, hozzáadom a tejet.
A sütőport összekeverem a liszttel, a mazsolával és a fahéjjal. Hozzáadom a folyékony keverékhez, olyan nokedli sűrűségű tésztát kell kapni. Belereszelem az hámozott almát, összekeverem, és egy papírral bélelt tepsibe te... |
|
|
|
|
|