Belépés
Tárkonyos gombás csirke ragu
... amíg
elkezd levet engedni, majd ráöntjük a gomba levét.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tárkonyt és egy kevés ételízesítőt.
Ha a hús megpuhult, a ...
Bundás karfiol sajttal összesütve
... Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi,
ha még roppanós. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

A bundához a tojást üsd egy tálba, keverd simára a liszttel és a tejjel,
közben ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sűrű masszát kell
kapnod. Szükség esetén hígítsd tejjel vagy szénsavas ásványvízzel,
sűríteni pedig lisztt...
Mákos -Diós bejgli / Azonnal készíthető/
... változik,a tölteléknek megfelelően.

3, Tészta elkészítése:
Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel,amit apránként adjunk hozzá. Ne túl kemény tésztát készítsünk. Szükséges még adhatunk lisztet hozzá vagy az is lehet, nem kell mind bele.Ez főleg akkor van mikor pohárral mérjük ki a hozzá ...
Csirkemell őzgerincben
... tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás

Elkészítése:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel,
10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a
sajtos-tejfölös masszához .

Az őzgerincfor...
Puha mézeskalács
... késhegynyi fahéj
vágott mandula

Elkészítése

Az 50 deka mézet meglangyosítunk összekeverjük, 2 egész tojással,
2 tojássárgájával, 6 deka cukorral, 50 deka liszttel, 1 kávéskanál
szódabikarbónával, késhegynyi fahéjjal és jól összedolgozzuk.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét meghinthetjük vágott
mandulával és e...
Békaszáj
... tejföl
1 db egész tojás,1 db tojássárgája,1 csipet só
150 g savanykás lekvár(amennyi szükséges)
2 evőkanál porcukor 1 csomag vanília

Elkészítés 60 perc
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. A tojást a tejföllel és a sóval elkeverjük, majd a lisztes massza közepébe öntjük. Egy kanállal eldolgozzuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk, ...
Farsangi fánk recept Az ünnepek étke
... rum
negyed citrom reszelt héja
csipet só
vaníliás cukor a meghintéséhez
ELKÉSZÍTÉSE


A lisztet meleg helyre tesszük. Az élesztőt egy kanál cukorral, ke­vés liszttel és négy kanál langyos tejjel elkeverjük kovásznak. A tál közepébe, amelyben a fánk készül, tegyük a kovászt, köréje a lisz­tet.

Takarjuk le és tegyük langyos helyre, amíg...
Káposztás hajtóka
... jó)

Töltelékhez:

1 kisebb fej káposzta,
só, bors

A tetejét megkenni 1 tojás

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, ha elég morzsalékos akkor jó.
Ezután kerül bele a két tojás, a tejföl és a tej, annyi tejet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. K...
Karácsonyi patkók
...
víz a sziruphoz
- vaníliáscukor,
fahéj,
reszelt citromhéj,
mazsola ízlés szerint
- porcukor

Elkészítése:
A vajat gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, és hozzáadjuk a porcukrot, 4 tojássárgáját és a tejben feloldott élesztőt. Az élesztőt tényleg csak feloldani kell, nem szabad felfuttatni!
Teszünk bele egy csipetnyi sót és res...
Sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!
... vegyesen több fajta mag is)
A kiflik kenéséhez:
1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉSE:


Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.

Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyú...
Lusta lángos
... is.

Hozzávalók:

3 dkg élesztő

fél liter tej

1 kg liszt

2 dl tejföl

1 evőkanál só
Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.

Ezután a tésztát kb. fél c...
Ez végül is egy köret!
... 50 dkg burgonyát meghámozni, összevágni, sós vízben megfőzni, majd összetörni, ha kicsit kihűl 5 evőkanál tejjel összekeverni, + 2 egész tojással, 15 dkg reszelt sajttal 2 evők. liszttel, csipet köménymaggal, borssal, ízlés szerint még egy pici sóval. Kis gombócokat formázunk, megpörgetjük zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük. Nagyon finom, de főleg sült hússal v. fasírttal, ...
8 házi gyógymód öregedési és pigment foltok ellen
... hogy néhány héten belül csökkenjen a folt vagy pigmentáció.

Kurkuma
Az indiai nők már évszázadok óta használják a szépségápolásban. 1/4 teáskanál kurkuma port 2-3 evőkanál liszttel, 1/2 teáskanál olajjal, 1/2 teáskanál tejjel, kevés citrom vagy uborkalevével keverjük krémes állagúra. Ha túlságosan folyós lenne, adjunk még hozzá lisztet. Alkalmazd a keveréket az éri...
Lellisi Szent Kamill áldozópap 07.14 - betegápolói hivatás
... a házban nincs semmi ehető. ,,Azért csak csengess ebédre -- mondta Kamilló --, majd segít az Isten.'' Alighogy kiejtette ezeket a szavakat, megállt a kapu előtt egy szekér, tele finom liszttel -- egy jótevőjük küldte. Gyorsan nekiálltak sütni, és -- ha kicsit késve is - - asztalhoz ülhettek.
Istenünk, ki Szent Kamill áldozópapodat a betegek rendkívüli szeretetének kegyelmével...
Szemléljük a tanító Jézust! - Évközi 16. vasárnap – Go
... példabeszéd (Mt 13,33) pedig arra mutat rá, hogy a kovásznak nagy ereje van: egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy megkelessze a tésztát. Ám mindez akkor valósul meg, ha a kovász találkozik a liszttel. Vagyis Isten országának üzenete, azaz az evangélium ereje képes átjárni és átformálni minden ember életét, ha az ember találkozik az evangélium kovászával. Tehát mindannyiunk küldeté...
Panír
Elkészítése:

A húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral.

A felvert tojásokat a tejjel, a liszttel és a zsemlemorzsával kikeverjük.

A 3 evőkanál lisztet egy tányérba tesszük és sózzuk, borsozzuk.
A húsokat először ebbe mártjuk, majd a panírba.

Forró étolajban kisütjük a húsokat, papírtörlőre szedjük és leitatjuk ...
Egy zsák krumpli
... sóval, borssal, babérlevéllel. Főzd puhára a
krumplit körülbelül 20 perc alatt.

Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel.

A habaráshoz keverd simára a tejfölt a liszttel, majd
adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és csorgasd a
forrásban lévő krumplihoz. Forrald össze, rakd a
tetejére a felvagdosott újhagymát, akár kevés sajtot
is szó...
Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben
... csirkemell filé,20 dkg bacon
0.5 ek vaj (forma kikenéshez)
1 teáskanál zsemlemorzsa (forma kikenéshez)

A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsáv...
Frittata
... zúzott fokhagymát, és pirítsd meg. Rakd hozzá a
cukkinit és a spenótot, majd kevergetve párold négy-öt percig.

A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejszínnel, a liszttel, ízesítsd
sóval, borssal, majd öntsd a zöldségekre. Süsd két percig, majd amikor
a széle elkezd szilárdulni, tedd át a forró sütőbe, szórd meg reszelt sajttal
és süsd szép...
Reszelt almás....-süti.......
... alma
mazsola

A margarint kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a vaníliaaromát és a tojásokat. Alaposan kikeverem, hozzáadom a tejet.

A sütőport összekeverem a liszttel, a mazsolával és a fahéjjal. Hozzáadom a folyékony keverékhez, olyan nokedli sűrűségű tésztát kell kapni. Belereszelem az hámozott almát, összekeverem, és egy papírral bélelt tepsibe te...
1 2 3 ..........367 368 .....551 552 .....731 732 733 734 735 
Címkék: Lellisi Szent Kamill, Szent Kamill, Vagyis Isten, ünnepek étke, recept nagyon, tanító Jézust, zsák krumpli, gomba levét, kevés ételízesítőt, tölteléknek megfelelően, húst vágjuk, felkockázott húst, liszttel elmorzsoljuk, sóval elkeverjük, lisztes massza, kanállal eldolgozzuk, lisztet meleg, kanál cukorral, fánk készül, tetejét megkenni, lisztet elkeverjük, zsírt elmorzsoljuk, vajat gyorsan, tejben feloldott, élesztőt tényleg, kiflik kenéséhez, maradék tejet, többi hozzávalóval, cipókat kinyú, élesztőt langyos, pici sóval, folt vagy, házban nincs, kapu előtt, jótevőjük küldte, betegek rendkívüli, kovásznak nagy, kovász találkozik, evangélium ereje, ember találkozik, evangélium kovászával, húst felszeleteljük, felvert tojásokat, zsemlemorzsával kikeverjük, tányérba tesszük, húsokat először, habaráshoz keverd, merőkanál főzőlevet, felvagdosott újhagymát, karfiolt félpuhára, reszelt sajttal, csirkemellet apróra, őzgerincformát kivajazzuk, széle elkezd, forró sütőbe, margarint kikeverem, sütőport összekeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.