|
|
|
... habját, gombócot formálunk a masszából és sós vízben kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsával és meleg tejfellel leöntjük.
Egyszerűbb módon:
25 dkg túrót, egy egész tojást annyi liszttel összekeverünk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, kis gombócokat formálunk belőle, kifőzzük. Meghinthetjük darált dióval, cukorral, tehetünk rá lekvárt, tejszínhabot.
Túr... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg finomliszt
20 dkg burgonya (főtt)
A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, jól összedolgozzuk.
A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis
lepénykéket formázunk..
Száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd rögtön a sütést
követően fokhagymás olajjal megkenjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...: tejföl kicsi liszttel, sóval, borssal, fokhagymával összekeverni.
Sonka, zöldhagyma apróra vágva.
Belekeverni a tejföllel + reszelt sajt.
Leveles tészta tetszés szerint felvágott.
Töltelék bele, összehajtani.
Tetején tojás+ sajt.
Derelye formába is jó.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... orális.
Egy óra ha eltelt, zöldséggel emelem
ízek orgiáját, vízzel felvegyítem.
Készre főzöm végül levesek királyát,
gerjeszti az ember örökös étvágyát,
Liszttel, sóval, vízzel tésztát is keverek,
beszaggatom nyomban és egyre nevetek:
nem volt hát hiába a ,,gourmet" leveske,
csípőspaprikával ízletes beleske.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt.Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel.Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük a lekvárral. Feltekerjük (ne szorosra) ,lekenjük tojással,oldalát és a tetejét megszurkáljuk vi... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukrot lassú tűzön karamelizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk. Visszatesszük a tűzre, amikor már forró, a maradék vizet a liszttel simára kavarjuk és a karamellhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk, amíg elkezd sűrűvé válik, majd levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük... |
|
|
|
|
|
|
|
... héját.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.
A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek), és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandulaaromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölc... |
|
|
|
|
|
|
|
... A tésztához a mézet a vajjal mikróban folyósra olvasztjuk. Kézzel vagy géppel összedolgozzuk az összes hozzávalót és fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
2. Másnap némi liszttel átgyúrjuk a tésztát ( kissé ragadni fog) és lisztezett munkalapon 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük őket.
3. Az írók... |
|
|
|
|
|
|
|
... perecek.
Néhány ital: sör és más malátás italok.
Egyéb ételek, mint például: zsemlemorzsa, kruton, búzaliszt, árpaliszt, rozsliszt, maláta aroma/kivonat, panko morzsa, liszttel sűrített mártások, szójaszósz, liszttel készült töltelék, és bármi, ami liszttel van bevonva, például csirkehús vagy tempura, ami egyfajta palacsintatészta.
Mindezeken felül... |
|
|
|
|
|
|
|
... mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így, ha szükséges még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt.)
Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre (20x30cm), és a papírral együtt átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. A tepsiben lévő tésztát e... |
|
|
|
|
|
|
|
... lereszeljük. A vajat megolvasztjuk.
A lisztet beletesszük egy nagyobb tálba, a közepébe mélyedést csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük a tejjel, egy kevés cukorral és egy kis liszttel.
Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Utána hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat.
Addig dagasztjuk, amíg el nem vá... |
|
|
|
|
|
|
|
... vettem)
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás Elkészítés : 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kibélel... |
|
|
|
|
|
|
|
... főzzük. Ráfektetünk vékony szelet füstölt karajt (5 dkg), és még öt percig főzzük. Egy szelet rozskenyeret ehetünk hozzá.
Vacsora: Májas szendvics (359 kcal)
Meghintünk liszttel 15 dkg pulykamájat. Felaprítunk egy kis fej hagymát, megpirítjuk 1 tk olajon. Két almát kimagozunk, szeletekre vágjuk, a hagymára fektetjük, és megpirítjuk. Felöntjük 2 ek almalével, összef... |
|
|
|
|
|
|
|
... holland kakaópor
+ baracklekvár a kenéshez
Elkészítése:
1. A tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojások sárgájával, hozzákeverjük a liszttel elkevert szalalkálit, és a kakaóport.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük óvatosan egy fakanállal a kakaós masszához, körkörös mozdulatokkal, hogy ne tör... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet tálba borítjuk, összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt. Jó alaposan kidolgozzuk.
Egy nagyobb konyharuhát megszórunk liszttel, beletesszük a tésztát, rákötjük egy nagyobb fakanálra, amelynek segítségével nagy fazék hideg vízbe belelógatjuk. Egy órán át állni hagyjuk. Itt megkel, és akkor az igazi, ha feljön a víz ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lángon, fedővel lefedve addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ez krumplitól függően nagyjából 20-25 perc.
Közben elkészíthetjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és apránként felhígítjuk néhány evőkanálnyi leveslével. Amikor a levesünk elkészült (megpuhult a krumpli) hozzáöntjük a habarást, felforraljuk. Beletesszük a korábban kiszedett szalonnát é... |
|
|
|
|
|
|
|
... kanál
rum
Továbbá szükségünk lesz:
zsiradék kikenéshez
liszt a beszóráshoz
Recept elkészítése
Egy tepsit előkészítünk, zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk. A sütőt bekapcsoljuk, és 190 fokra állítjuk.
A tojások sárgáját a cukorral és vajjal habosra verjük, hozzákeverjük a darált diót, a lisztet és a gőzfürdő felett ... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
1 evőkanál só
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Míg kel, egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel.
Beletesszük a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt.
Összegyúrjuk a tésztát és betesszük a hűtőbe.
A káposztát lereszeljük, megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk.
A... |
|
|
|
|
|
|
|
... a húst a feldarabolt gombát és a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
Amíg a hús elkészül, megcsináljuk a pite tésztát. Először a vajat összegyúrjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a hideg tejet, és egy tojás sárgáját. Kevés sóval ízesítjük. Majd 20 percre folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ha ez letelt a tésztát 2 mm-esre nyújtjuk, és 22 cm-e... |
|
|
|
|
|