Belépés
Diós-habossütemény
... beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm. A tejet elkeverem a liszttel, a tojássárgákkal, és sűrűre főzöm. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem. Hab: 2 csomag tejszínhabpótló p...
Diós-habos sütemény
... beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm. A tejet elkeverem a liszttel, a tojássárgákkal, és sűrűre főzöm. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem. Hab: 2 csomag tejszínhabpótló p...
Teca csokis
... csokoládét, hozzáadjuk a vizet, és jól összekeverjük. Összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, amíg egy krémet kapunk, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz. Kiegészítjük a sütőporral, a liszttel, az idő közben tojásfehérjéből felvert habbal, és szépen összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne legyenek benne csomók. Az így keletkezett masszát beleöntjük egy kivajazott vagy kisüt...
Karácsonyi gyümölcskenyér
... kandírozott narancshéj
• 2 evőkanál rum
• 2 csomag vaníliáscukor
Elkészítése:
A 0,5 kg lisztet elkeverjük a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. Megszórjuk liszttel, és 20 percig kelesztjük. Tojást, fűszereket és sót adunk a tésztához, és liszttel kemény tésztává gyúrjuk. 15 percig tovább kelesztjük. 20 dkg vajat 10 dkg liszttel összedolgozun...
Csokoládés püspökkenyér
... sütőpor

A sütőforma kenéséhez és szórásához:

* 3 dkg vaj
* 2 ek porcukor
elkészítés

1. A dióbelet durvára vágjuk, a csokoládét lereszeljük és 2 ek liszttel összekeverjük.
2. A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, amivel tovább keverjük.
3. A sütőporral elkeverj...
Diós és mákos bejgli
... elkészítés

1. A hideg tej egyik felében elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a másikban a vajat, a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat.
2. Összegyúrunk mindent a liszttel, gyors mozdulatokkal. Száraz, hűvös helyen pihentetjük a tésztát 15 percig.
3. Ezalatt összeállítjuk a tölteléket: felrorraljuk a cukrot a vízzel 1 percig.
4. A diót, a mák...
Méhcsípés
... dl tejszín, vaj a tepsihez.
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepébe egy mélyedést nyomunk. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, a mélyedésbe öntjük, egy kevés liszttel puha kovászt keverünk belőle, amit letakarva 20 percig kelesztünk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, 5 dkg felmelegített vajjal, 5 dkg kristálycukorral, egy csipetnyi sóval, 2 tojással, ho...
Tepsis Raffaello
... csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 4 dl tej, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor.
A tetejére: kókuszreszelék.
Elkészítés:
A felvert tojásfehérjéből, a porcukorral, a liszttel elkevert sütőporral és a kókusszal együtt tésztát sütünk. A krémhez a 6 tojássárgáját, a vaníliás pudingport 10 dkg cukorral és 4 dl tejjel felfőzzük. A 20 dkg margarint a 10 dkg porcukorral...
Albert torta
... kihűlt a piskóta, nem vesszük ki a formából, az oldalát kibéleljük alufóliával, hogy a krém ne ragadjon majd rá.
Az első krémhez a 3 tojássárgát elkeverjük a cukorral, vaníliával, liszttel, étkezési keményítővel és tejjel. Kis lángon állandó kevergetés mellett sűrű, pudingszerű krémmé főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekavarjuk a zselatint is, amit előzőleg kevés tejbe áztattu...
Barackos lepény
... mandulapehely, 5 dkg mazsola, 10 dkg sárgabarackdzsem.
Elkészítés:
A tésztát felengedjük. A diót megdaráljuk. Kikenünk egy 26 cm-es, 4 cm magas tortaformát vajjal, beszórjuk liszttel. A sárgabarackot lecsepegtetjük, negyedekbe vágjuk. Megszórjuk a porcukor és a fehéj felével. A mandulapelyhet egy kicsit megpirítjuk. A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra ...
Barna süti 1.
...
Hozzávalók:
1 tojás sárgáját habosra keverünk 5 dkg margarinnal vagy vajjal, 25 dkg cukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, 3 evőkanál kakaóval, 2,5 dl tejjel.
Máz: 1 tojásfehérje, 5 dkg vaj, 2 dkg kakaó, 20 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk. Belekeverünk durvára vágott diót, mazsolát, csokit, amit szeretünk. Zsírozott, lis...
Borzas barackos
... csokoládét is belekeverünk. Pihentetés után kivajazott tepsibe simítjuk. A barackot elfelezzük, kimagozzuk, majd a szemeket kockákra vágjuk, a tésztára szórjuk. A vajat a ...
Budapest tekercs
... mandarinkonzerv. A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180°C-on 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümöl...
Csodálatos szelet
... cukor, 4 csomag vaníliás cukor, 20 dkg vaj.
A tetejére: 3 dl meggylé, 1 csomag málna vagy eper ízű pudingpor.
Elkészítés:
4 tojásból, 8 evőkanál cukorral, 4 púpozott evőkanál liszttel, 2-3 evőkanál kakaóval, egy csomag sütőporral piskótát sütünk. A második laphoz 6 tojásfehérjét habbá verünk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és megsütjük. A krémhez 6 tojássárgáját 20 ...
gyors túrós lepény
... ízlés szerint

A hozzávalókat öntsd össze, reszeld hozzá ...
Diós csúcsok
... tortabevonó, 30 g durvára őrölt dió.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük a liszt kivételével, és tűzön felmelegítjük. A tűzről leéve belekeverjük a lisztet. Zsírral kikent, liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 C?-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. Tűzről levéve ke...
Diós fagyiszelet
... tojássárgákat, a darált diót, a zsemlemorzsát és a sütőport. A tepsi alját ostyalappal kibéleljük, és ráöntjük a kikevert masszát. Tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel jól kikeverjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A porcukrot a vajjal vagy a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, és a kihűlt masszához adjuk. Simára keverjük. A ...
Diós vajaskifli
... dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kanál rum, 1 csipet só, citromhéj. Töltelék: 10 dkg olvasztott vaj, 15 dkg dió, 8 dkg cukor,1 teáskanál fahéj.
Elkészítés:
A kelt tésztát liszttel beszórt gyúródeszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, 12 cm széles háromszögeket vágunk és megkenjük vajjal. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk...
Diósgaluska krémmel
...
Hozzávalók:
Vaníliakrém: 3 tojássárgáját és 3 egész tojást habosra keverünk 12 dkg cukorral, s 1 kanál liszttel, föleresztjük 3 dl tejjel, csipetnyi vaníliát teszünk bele, s gőz fölött addig verjük, míg elkezd sűrűsödni. Gyorsan levesszük, porcelánedénybe öntjük, s addig keverjük, míg kihűl, ekkor 1,5 dl tejhabot keverünk gyengéden hozzá.
Elkészítés:
6 tojás...
Erzsike süti
... törve.
Elkészítés:
Összekeverem a lisztet és a szódabikarbónát. Habosra keverem a cukrot a vajjal, hozzáadom a tojásokat, a baracklekvárt, a langyos vizet és a tejet. Ezeket összekeverem a liszttel, majd szépen beleforgatom a mazsolát, a negyedekre vágott zselécukrot, az összetördelt étcsokit és a diót. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm és 4-es fokozaton kb. fél órát sü...
1 2 3 ..........367 368 369 .....551 552 .....733 734 735 
Címkék: Tepsis Raffaello, darált diót, tojásfehérjékből habot, masszához keverem, tejet elkeverem, vaníliás cukorral, főzött krém, kettőt összekeverem, krémet kapunk, felolvasztott csokoládéhoz, kivajazott vagy, tejben cukorral, sütőforma kenéséhez, dióbelet durvára, csokoládét lereszeljük, sütőporral elkeverj, tálba szitáljuk, mélyedést nyomunk, élesztőt langyos, mélyedésbe öntjük, kevés liszttel, csipetnyi sóval, felvert tojásfehérjéből, liszttel elkevert, kókusszal együtt, vaníliás pudingport, oldalát kibéleljük, első krémhez, tésztát felengedjük, diót megdaráljuk, sárgabarackot lecsepegtetjük, fehéj felével, kicsit megpirítjuk, tésztát enyhén, tészta hozzávalóit, barackot elfelezzük, szemeket kockákra, tésztára szórjuk, tojásfehérjét habbá, cukrot óvatosan, tejszínt verjük, lecsöpögtetett gyümöl, csomag sütőporral, második laphoz, többi hozzávalót, hozzávalókat öntsd, tészta alapanyagait, liszt kivételével, tűzről leéve, csokoládét tűzön, tepsi alját, kikevert masszát, vajjal vagy, margarinnal habosra,
© 2013 TVN.HU Kft.