|
|
|
... beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm. A tejet elkeverem a liszttel, a tojássárgákkal, és sűrűre főzöm. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem. Hab: 2 csomag tejszínhabpótló p... |
|
|
|
|
|
|
|
... beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm. A tejet elkeverem a liszttel, a tojássárgákkal, és sűrűre főzöm. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem. Hab: 2 csomag tejszínhabpótló p... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csokoládét, hozzáadjuk a vizet, és jól összekeverjük. Összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, amíg egy krémet kapunk, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz. Kiegészítjük a sütőporral, a liszttel, az idő közben tojásfehérjéből felvert habbal, és szépen összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne legyenek benne csomók. Az így keletkezett masszát beleöntjük egy kivajazott vagy kisüt... |
|
|
|
|
|
|
|
... kandírozott narancshéj
• 2 evőkanál rum
• 2 csomag vaníliáscukor
Elkészítése:
A 0,5 kg lisztet elkeverjük a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. Megszórjuk liszttel, és 20 percig kelesztjük. Tojást, fűszereket és sót adunk a tésztához, és liszttel kemény tésztává gyúrjuk. 15 percig tovább kelesztjük. 20 dkg vajat 10 dkg liszttel összedolgozun... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
A sütőforma kenéséhez és szórásához:
* 3 dkg vaj
* 2 ek porcukor
elkészítés
1. A dióbelet durvára vágjuk, a csokoládét lereszeljük és 2 ek liszttel összekeverjük.
2. A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, amivel tovább keverjük.
3. A sütőporral elkeverj... |
|
|
|
|
|
|
|
... elkészítés
1. A hideg tej egyik felében elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a másikban a vajat, a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat.
2. Összegyúrunk mindent a liszttel, gyors mozdulatokkal. Száraz, hűvös helyen pihentetjük a tésztát 15 percig.
3. Ezalatt összeállítjuk a tölteléket: felrorraljuk a cukrot a vízzel 1 percig.
4. A diót, a mák... |
|
|
|
|
|
|
|
... dl tejszín, vaj a tepsihez.
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepébe egy mélyedést nyomunk. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, a mélyedésbe öntjük, egy kevés liszttel puha kovászt keverünk belőle, amit letakarva 20 percig kelesztünk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, 5 dkg felmelegített vajjal, 5 dkg kristálycukorral, egy csipetnyi sóval, 2 tojással, ho... |
|
|
|
|
|
|
|
... csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 4 dl tej, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor.
A tetejére: kókuszreszelék.
Elkészítés:
A felvert tojásfehérjéből, a porcukorral, a liszttel elkevert sütőporral és a kókusszal együtt tésztát sütünk. A krémhez a 6 tojássárgáját, a vaníliás pudingport 10 dkg cukorral és 4 dl tejjel felfőzzük. A 20 dkg margarint a 10 dkg porcukorral... |
|
|
|
|
|
|
|
... kihűlt a piskóta, nem vesszük ki a formából, az oldalát kibéleljük alufóliával, hogy a krém ne ragadjon majd rá.
Az első krémhez a 3 tojássárgát elkeverjük a cukorral, vaníliával, liszttel, étkezési keményítővel és tejjel. Kis lángon állandó kevergetés mellett sűrű, pudingszerű krémmé főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekavarjuk a zselatint is, amit előzőleg kevés tejbe áztattu... |
|
|
|
|
|
|
|
... mandulapehely, 5 dkg mazsola, 10 dkg sárgabarackdzsem.
Elkészítés:
A tésztát felengedjük. A diót megdaráljuk. Kikenünk egy 26 cm-es, 4 cm magas tortaformát vajjal, beszórjuk liszttel. A sárgabarackot lecsepegtetjük, negyedekbe vágjuk. Megszórjuk a porcukor és a fehéj felével. A mandulapelyhet egy kicsit megpirítjuk. A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 tojás sárgáját habosra keverünk 5 dkg margarinnal vagy vajjal, 25 dkg cukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, 3 evőkanál kakaóval, 2,5 dl tejjel.
Máz: 1 tojásfehérje, 5 dkg vaj, 2 dkg kakaó, 20 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk. Belekeverünk durvára vágott diót, mazsolát, csokit, amit szeretünk. Zsírozott, lis... |
|
|
|
|
|
|
|
... csokoládét is belekeverünk. Pihentetés után kivajazott tepsibe simítjuk. A barackot elfelezzük, kimagozzuk, majd a szemeket kockákra vágjuk, a tésztára szórjuk. A vajat a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... mandarinkonzerv. A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180°C-on 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümöl... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor, 4 csomag vaníliás cukor, 20 dkg vaj.
A tetejére: 3 dl meggylé, 1 csomag málna vagy eper ízű pudingpor.
Elkészítés:
4 tojásból, 8 evőkanál cukorral, 4 púpozott evőkanál liszttel, 2-3 evőkanál kakaóval, egy csomag sütőporral piskótát sütünk. A második laphoz 6 tojásfehérjét habbá verünk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és megsütjük. A krémhez 6 tojássárgáját 20 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint
A hozzávalókat öntsd össze, reszeld hozzá ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tortabevonó, 30 g durvára őrölt dió.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük a liszt kivételével, és tűzön felmelegítjük. A tűzről leéve belekeverjük a lisztet. Zsírral kikent, liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 C?-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. Tűzről levéve ke... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat, a darált diót, a zsemlemorzsát és a sütőport. A tepsi alját ostyalappal kibéleljük, és ráöntjük a kikevert masszát. Tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel jól kikeverjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A porcukrot a vajjal vagy a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, és a kihűlt masszához adjuk. Simára keverjük. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kanál rum, 1 csipet só, citromhéj. Töltelék: 10 dkg olvasztott vaj, 15 dkg dió, 8 dkg cukor,1 teáskanál fahéj.
Elkészítés:
A kelt tésztát liszttel beszórt gyúródeszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, 12 cm széles háromszögeket vágunk és megkenjük vajjal. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Vaníliakrém: 3 tojássárgáját és 3 egész tojást habosra keverünk 12 dkg cukorral, s 1 kanál liszttel, föleresztjük 3 dl tejjel, csipetnyi vaníliát teszünk bele, s gőz fölött addig verjük, míg elkezd sűrűsödni. Gyorsan levesszük, porcelánedénybe öntjük, s addig keverjük, míg kihűl, ekkor 1,5 dl tejhabot keverünk gyengéden hozzá.
Elkészítés:
6 tojás... |
|
|
|
|
|
|
|
... törve.
Elkészítés:
Összekeverem a lisztet és a szódabikarbónát. Habosra keverem a cukrot a vajjal, hozzáadom a tojásokat, a baracklekvárt, a langyos vizet és a tejet. Ezeket összekeverem a liszttel, majd szépen beleforgatom a mazsolát, a negyedekre vágott zselécukrot, az összetördelt étcsokit és a diót. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm és 4-es fokozaton kb. fél órát sü... |
|
|
|
|
|