Belépés
Szerelmeslevél
...
30 deka liszttel elkevert
1/2 csomag sütőport
20 deka vajjal vagy 15 deka zsírral késsel jól összedolgozzuk, azután
5 tojás sárgájával gyúrjuk.

A tésztából kis, dió nagyságú gömböket formálunk, melyeket vékonyra nyújtva, a következő töltelékkel közepén egy ujjnyi szélesen vastagon megkenünk.

Töltelék:
5 tojás habját,
20 de...
Vaníliás teasütemény
...

10 deka porcukrot
1 egész tojással simára keverünk, azután deszkán 25 deka liszttel, 1 csomag sütőporral, 10 deka vajjal és 1 csomag vanilincukorral jól eldolgozunk.
Félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis borospohárral kiszúrjuk és zsírozott tepsibe téve szép sárgára sütjük.

...
Zárdakifli (nagyon jó kávéhoz)
... sütőporral elkeverünk, azután
2 egész tojást,
3 deka cukrot és
kevés sót adva hozzá,
langyos tejjel rétestészta keménységűvé gyúrjuk.

25 deka vajat 1-2 deka liszttel jól eldolgozunk s helyezzük a fenti tészta közepére, melyet azután összehajtva ismét nyújtunk és hajtunk legalább 5-6-szor, mint a vajastésztát.

10 perces pihentetés utá...
Babapiskóta
...

3 tojást
10 dkg olvasztott margarinnal és
25 dkg kristálycukorral kikavarni.
1,5 dl tejben 2 dkg szalakálit megfuttatni.
75 dkg liszttel összekeverni, vékonyra nyújtani, formával szaggatni,csak szárítani kell, nem erős lángon sütni.

...
Hájas alaptészta
... tejföl
1 kávéskanál cukor
kb 2,5 dl langyos sós, ecetes víz

Elkészítése:
A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízból kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát észítünk, jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, feltekerjük. Fél óra múlva kinyújtjuk, most m...
Kelt alaptészta
... rugalmas jól kezelhető tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg ...
Kenyértészta ( 1 kg-os fehér k
... folyadékot igényel, milyen a liszt minősége.Akkor jó a tészta, ha kezünkről is és az
edény oldaláról is könnyen elválik, és olyan az állaga,mint egy közepesen kemény kelt tésztáé. Liszttel behintjük, és langyos lábassal vagy konyharuhával letakarva 35-40 percig kelesztjük. Ezután jól átgyúrjuk,hogy a kelesztés közben keletkező levegőt kinyomjuk belőle.Tetszés szerint oválisra...
Vajas alaptészta
...
Hozzávalók

45 dkg liszt,
40 dkg vaj,
1 dkg só,
1 cl ecet.

Elkészítés:

A vajat 10 dkg liszttel összegyúrjuk, a többi lisztből a só, ecet és víz hozzáadásával rétestésztát készítünk. Kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és a liszttel összegyúrt vajat a közepébe helyezzük és a tésztába becsomagoljuk, de minden hajtogatás között lega...
VAJASTÉSZTA KÉSZÍTÉSE
...
50 dkg liszthez
50 dkg vajat,
1 tojássárgáját,
kevés citromlét,
rumot és
csipetnyi sót veszünk.

45 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, téglává formáljuk, s hűtőbe tesszük. A maradék szitált lisztet és vajat összedolgozzuk a tojássárgájával, a citromlével, a rummal és a sóval. (Közben apránként annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy ...
Amerikai pite
... barna sör keveréke (én csak világosat
használtam)
1 evőkanál cukor

A lisztet és a sót alaposan keverd el egy tálban, add hozzá a ramat és a vajat és morzsold el a liszttel.
Csinálj kutat a keverék közepében, ebbe öntsd bele a vizet és gyúrd tésztává a masszát. Akkor jó, ha már nem ragad a kezedhez. Ha túl hig lett, adj hozzá egy kis lisztet még. Formál...
Érsekszeletek (kitűnő uzsonnas
...
2 egész tojást
1/2 kg liszttel,
1 deka cukorral,
1 csomag sütőporral,
1 deci tejfellel,
1/2 csomag vanilincukorral,
12 deka vajjal

jól összegyúrunk, és hideg helyen pihentetjük. Nagyobb tepsibe téve három réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre pedig valamilyen gyümölcsízt kenün...
Őszi szeletek
...
15 deka zsírt
2 egész tojással,
12 deka cukorral,
1/2 csomag vanilincukorral,
50 deka liszttel kevert
1 csomag sütőporral és
1-2 evőkanál tejjel deszkán jól összegyúrunk.

Két részre osztjuk. Egyik részét zsírral kikent tepsibe téve, egyenletesen elnyomkodjuk, majd a következő töltelékkel töltjük:
1/2 kg vékonyra szeletelt...
Rumos-diós
...
Hozzávalók:

25 dkg margarint elmorzsolunk
60 dkg liszttel,
2 tojás sárgájával,
1 pohár tejföllel,
20 dkg porcukorral,
1 csomag sütőporral.
Jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. Az egyik lap lehet vastagabb, majd azt törjük össze.

Töltelék:
15 dkg cukorból,
2 dl vízből,
3 evőkanál kakaóbó...
Mézes teakenyér
... edénybe tegyük a tojást, tejet, mézet, olajat és a teafőzetet. Keverjük jól össze, majd kis adagokban keverjük bele a lisztes keveréket. Dolgozzuk alaposan össze, majd egy kivajazott és liszttel megszórt őzgerinc- vagy gyümölcskenyérformába öntsük. 150 fokos sütőben legalább 45-50 percig süssük. Célszerű fogvájóval próbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogvájóra, akkor elkés...
Szilvás pite
... szilva
1 kávéskanál őrölt fahéj
a formázáshoz liszt
a tepsi kenésére margarin

az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tésztát kilisztezett tepsibe nyújtjuk...
A szilvákat félbe vágva, kimagozva szép egyenletesen rárakjuk a tészta tetejé...
Banános fánk szezámmagos karam
... liszt
3 dkg burgonyakeményítő
olaj

A karamellhez
2 evőkanál szezámmag
35 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A tojást 2 dl hideg vízzel, a liszttel és a keményítővel simára keverjük. A karamellhez teflonban megpirítjuk a szezámmagot. A cukorból és 1 dl vízből kevergetve karamellt főzünk, majd belekeverjük a szezámmagot, és levesszü...
Barackos tortácska
... ásványvíz





ELKÉSZÍTÉS

8 dkg túrót, a cukrot, az olajat, a tejet, a vaníliáscukrot és csipetnyi sót összekeverünk, majd a sütőporral elvegyített liszttel összegyúrjuk. 4 kis tortaformát megtöltünk a tésztával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék túrót az ásványvízzel összekeverjük. A baracko...
Citromfelfújt
... citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evőkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk. A megmaradt tejet 5 dkg cukorral és a liszttel felforraljuk, majd állandóan kevergetve hozzáadunk 2 evőkanál tejet. Tovább kevergetve a maradék forró tejet is hozzáadjuk, végül 2 percig együtt forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük ...
Citromkrémes palacsintatorta
... cukor
7,5 dkg vaj
a forma kikenéséhez: vaj
a sütéshez: olaj

A díszítéshez
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját lereszeljük, majd a liszttel, a tojásokkal, csipetnyi sóval, a cukorral, az olajjal és a tejjel simára keverjük. Lefedjük, és 30 percig állni hagyjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk. A krémhez a...
Citromos palacsintafelfújt
... dolgozzuk, közben hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. 1 órát állni hagyjuk. A töltelékhez a tejet a kettévágott és kikapart vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat simára keverjük a liszttel és a cukorral, belekeverjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint forrni kezd, levesszük a tűzről, és belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A tojásfehérjét habosra k...
1 2 3 4 ..........367 368 .....551 552 .....733 734 735 
Címkék: VAJASTÉSZTA KÉSZÍTÉSE, következő töltelékkel, ujjnyi szélesen, fenti tészta, többi hozzávalóból, lisztes hájat, liszt minősége, közepesen kemény, kelesztés közben, többi lisztből, liszttel összegyúrt, közepébe helyezzük, tésztába becsomagoljuk, maradék szitált, keverék közepében, másik rétegre, lisztes keveréket, formázáshoz liszt, tepsi kenésére, meglangyosított tejbe, tésztát kilisztezett, szilvákat félbe, tészta tetejé, keményítővel simára, karamellhez teflonban, sütőporral elvegyített, maradék túrót, ásványvízzel összekeverjük, aromával összekeverjük, többit felforraljuk, megmaradt tejet, liszttel felforraljuk, maradék forró, tűzről levéve, forma kikenéséhez, citrom héját, tejjel simára, citrom levét, tojássárgákat simára, tojásfehérjét habosra, kristálycukorral, palacsintatorta, vanilincukorral, tojássárgájával, meglangyosított, összedolgozzuk, vaníliáscukrot, kávéskanálnyit, szerelmeslevél, becsomagoljuk, érsekszeletek, összekeverjük, vaníliarúddal, tojássárgákat, borospohárral, hozzáadásával,
© 2013 TVN.HU Kft.