|
|
|
...
Elkészítés:
A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a felét durvára vágjuk, a többit a diódarálón megdaráljuk. Ezután mindkettőt összekeverjük a liszttel és a sóval. A puha Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgáját is.
A mandulás liszttel összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és folpackba csomag... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 dl tej
1 dl tejszín
1 csipet fahéj őrölt
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd simára keverjük a liszttel, a tejjel és a tejszínnel. A végén óvatosan fellazítjuk a habbá vert fehérjével.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20-25 cm-es sütőformát kikenünk Rama margarinnal és megszórjuk z... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... művelet komoly gyakorlatot igényel, mert a karamell pillanatok alatt megköt. A legjobb három részletben elkészíteni, igaz, így tovább tart.
5.A krémhez a tejet a tojások sárgájával, a liszttel és a kétféle cukorral sűrű krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában keverjük habosra. Apránként hozzáadjuk a főzött krémet, majd felét a rumma... |
|
|
|
|
|
|
|
... és kb 1/2 dl langyos tejben felfuttatott szalalkáli. Ebből 2 lapot sütünk.
Krém:
---------
20 dkg ráma margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk. 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel összefőzünk és kihűtjük, majd a margarinos masszához keverjük. Hozzáadunk 25 dkg áttört túrót, 1 vaníliás cukrot és 1-2 evőkanál rumot. Jó könnyűre kikeverjük.
Az egyik lapra kenjük a ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... annyi tej, hogy sűrű kenhető masszát kapjunk, fontos hogy ne folyjon!
1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés :
1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk. Előfordulhat, hogy még kell hozzá egy kicsi tejföl, hogy összeálljon. Fél órára tegyük hűtőbe, de nem muszáj.
2. A sütőt 180 fo... |
|
|
|
|
|
|
|
... óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a szószt. Apróra vágjuk a hagymát és kevéske olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, cukrozzuk és a liszttel besűrítjük.
A kukoricát egy szűrőben alaposan lecsöpögtetjük, a virsliket felkarikázzuk.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk a megkelt tésztát. Egy nagyobb csészével, v... |
|
|
|
|
|
|
|
... (mélyhűtött) meggy, 1 kk. őrölt fahéj; a tetejére: 5 dkg vaj, 1 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése: Az élesztőt 1 deci cukros tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a kétféle liszttel, a tojássárgájával, a citromlével, a rummal és egy csipetnyi sóval. Annyi langyos tejet dagasztunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Az olvasztott vajat is beledol... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg kókuszreszelék
A csokoládés részhez:
2,5 dl tejszín
25 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
10 dkg kókusz csípsz
A hideg vajat a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a vaníliakivonatot és egy csipetnyi sót, majd összegyúrjuk. Amikor a tészta ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
Főzzük fel a Knorr Marhahúsleves kockákat 5 pohár (kb. 1 liter) lobogó vízben.
Vágjuk karikákra a hagymát, dinszteljük meg forró olajon és szórjuk meg liszttel. Ha a liszt picit megpirult adjunk hozzá 1 pohár hideg vizet és keverjük el jól.
Adjuk hozzá a hagymát a forró leveshez, ízesítsük borssal és főzzük kb. 20 percig.
A kenyérsze... |
|
|
|
|
|
|
|
... rakjuk, mindegyik tetejére 1-1 csirkemellszeletet, majd az almát lereszeljük, kinyomkodjuk, a húsra egyenlően elosztva, rárakjuk.
Pici fahéjjal megszórjuk, majd a margarinból, liszttel, tejjel besamelt főzzünk, a reszelt sajtot belekeverjük és az almára kenjük. Sütőbe téve, kb. 50 percig 180 fokon sütjük.
Az almás csirkemellet párolt rizzsel... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgarépát megpucoljuk és felszeleteljük, kevés margarinon megdinszteljük, sózzuk, és annyi vízzel amennyi jól ellepi feltesszük főzni.
Közben megcsináljuk a habarást 1 púpozott evőkanál liszttel és a tejföllel.
Amikor megfőtt a répa behabarjuk, beletesszük ízlés szerint cukrot és a vanília cukrot. A legvégén a tejet is hozzá öntöm. Még egyet forralunk rajta és már kés... |
|
|
|
|
|
|
|
... mind a kettőt, felöntöm vizzel,s elkezdem fözni.
közben belerakom a leves kockát,babért, borst,, s a kis kockára vágott burgonyát is.
amiko... |
|
|
|
|
|
|
|
... lesz belőle. Sütési idő: CRISP-re állítva a mikrót és 750 W-ra 10 perc, majd Jet (legmagasabb) fokozaton további kb.2 perc.
Gépi dagasztásnál az eljárás a következő:
A liszttel összekeverem a sót, oregánót és a borsot. Egy másik nagy keverőtálba beleszórom az élesztőt, a cukrot és a langyos vízzel összekeverem. Kézi robotgépbe beleteszem a dagasztó karokat, alacso... |
|
|
|
|
|
|
|
...
4 tojás sárgája
140 g liszt
250 g málna
elkészitése:
egy 20 x 30 -s tepsibe rendezem a kekszet,
kb: 4 dl tejet elkeverk a tojássárgával,liszttel, a többi tejet felforralom a cukorral együtt.
a forralt tejhez adom a vajat, felolvasztom , majd a tejes, tojásos lisztes keveréket is belekeveem.
lassú tüzöm addig fözöm mig p... |
|
|
|
|
|
|
|
... másik tálba tesszük és kevés kakaóporral összekeverjük. A konzerv ananász levét lecsepegtetjük.
A tepsit leheletnyi margarinnal megkenjük, majd sütőpapírral kibéleljük. Ennek híján liszttel megszórjuk és eloszlatjuk a tepsiben, majd a felesleget kiöntjük belőle. Egy kevés világos tésztát öntünk a tepsibe, szórunk rá egy kevés ananászt, ezután a sötét tésztából is öntünk egy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tálaltjuk.
4.Meggymártás: 2 dl vízben és 2 dl me... |
|
|
|
|
|
|
|
...
3 evőkanál mazsola
1/2 csomag vaníliás cukor
zsemlemorzsa a tepsi beszórásához
eperlekvár házi készítésű
Elkészítés:
A túrót az 1 tojással, a liszttel, egy csipet sóval és egy kávéskanál porcukorral összegyúrjuk, majd 10 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk kb. 1x3 c... |
|
|
|
|
|
|
|
... magozott meggy.
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját felverjük a cukor felével, a tojásfehérjét is a cukor másik részével, majd óvatosan mindkettőt összekeverjük a liszttel. 2 lapot sütünk belőle. A pudingot jó sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a túrót (ami lehet többet is ízlés szerint) és a citrom resz... |
|
|
|
|
|
|
|
... mandula
10 dkg Rama margarin
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Lassan hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Az adalékanyagokból tésztát gyúrunk, lisztezett gyúródeszkán a tepsi nagyságának megfelelő méretre nyújtjuk.
A tésztát sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, a szél... |
|
|
|
|
|
|
|
... és az 1 kávéskanál Delikat Ételízesítővel feltesszük forrni, majd miután felfőtt, a gombócokat belehelyezzük.... |
|
|
|
|
|