|
|
|
...
mintha petrezselyemzöldet vágnék. Használhattok konyhai aprítót is
A tojásokat felverem a sóval, a borssal, hozzáadom a reszelt burgonyát,
a felaprított húst, megszórom a liszttel, alaposan összekeverem, majd
mehet bele a reszelt sajt, a hagyma és egy jó alapos keverés.
Egy serpenyőben kevéske zsiradékot hevítek, kisebb halmokat teszek
bele... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukrot és a vanilliás cukrokat. Jól összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját beletesszük a túróba a fehérjét egy keverőtálban felverjük habnak.
A túrót simára keverjük a liszttel és a tejföllel is. Majd a csipet sóval felvert habot is hozzáadjuk. Leszűrjük a mazsolát és azt is hozzákeverjük.
Kivajazott,kilisztezett tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőbe... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... krumplit, valamint visszadobjuk a bőrét is. Sózni nem kell, mert sós a lé, viszont egy kis bors mehet bele. Amikor a zöldségek megfőttek, olajon hagymát dinsztelünk, megszórjuk egy kis liszttel, pirospaprikával, felöntjük hideg vízzel, és berántjuk a krumplilevest. A levesünk ezzel készen van.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, amire rátesszük a megfőtt, kockára vágott füstölt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... utánízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojásokkal, kevés sóval meg annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. A masszát belegombócozzuk a levesbe, és kifőzzük a gombócokat. Akkor kész, ha feljönnek a tetejére. Próbaképpen egy gombócot kettévágunk, megkóstoljuk, és ha a ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... fellazítjuk a tésztát, végül adjuk hozzá a maradék habot, de ezt már csak óvatosan forgassuk bele, ne törjük a habot!
2. A tortaformát kikenjük enyhén vajjal, hintsük meg liszttel, az aljára pedig sütőpapírt tegyünk. (Ha nem érezzük elég magasnak a formát, az oldalára is tegyünk sütőpapírt, amely egy kicsit legyen magasabb, mint a forma, ez szép keretben tartja a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... apróbb ráncokat, hidratál, telíti a bőrt, hatására az üde és egészséges megjelenésű lesz.
Pakolás alapként használhatunk natúr joghurtot, kefirt, amit masszává sűríthetünk zabliszttel, zabpehellyel tejporral. Ehhez már csak a hatóanyagot szolgáltató pépesített gyümölcsöt, zöldséget kell hozzáadni.
A kefir és a joghurt mélyrétegi hidratáló, puhít, hámképző, és... |
|
|
|
|
|
|
|
Cselekedd Isten akaratát!
Textus: 1Kir 17,7 - 16
,,Egy idő múlva azonban kiszáradt a patak, mert nem volt eső az országban.
Ekkor így szólt hozzá az ÚR igéje: Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad. Fölkelt tehát, és elment Sareptába. Amikor a város... |
|
|
|
|
|
|
|
... sóval, majd a tojások sárgájával,
ezután fogod a nedves anyagokkal összegyúrni.
Nem ragadós tésztát kapsz, így nyújtáskor sem kell a deszkát lisztezned.( ha mégis ragacsos, pici liszttel formázd át)
Töltelék: 85 dkg mák, vagy dió, 50 dkg kristálycukor, 15 dkg kekszmorzsa., mazsola, őrölt fahéj, ízlés szerint szegfűszeg, sok-sok reszelt citrom- narancs héj.
Fél ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.
Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk.
A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre s... |
|
|
|
|
|
|
|
... étcsokoládé
Elkészítés:
A tésztához valókból kakaós piskótát sütünk 26 cm-es kerek formában.
Tetejét még langyosan megkenjük lekvárral.
Ameddig a tészta sül, a krémhez 1 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, közepes
hőfokon mártást főzünk, félrehúzzuk, rövid hűlés után elkeverünk benne
1 tojássárgáját.
Habosra keverjük a vaja... |
|
|
|
|
|
|
|
... Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.
Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk.
A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép arany... |
|
|
|
|
|
|
|
... forgatáshoz)
Elkészítés
A lisztből, tojásból, margarinból/ zsírból annyi tejföllel, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk. 2 fele vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és olvasztott zsírral megkenjük. Megszórjuk egy kis liszttel és szorosan feltekerjük. Ezután fél órát pihentetjük a hűtőben.
A gesztenyéhez ízlés szerint adhatunk rumot és porcukrot.
Mindkét rudat 25-25 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vettem)
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás Elkészítés : 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kibélel... |
|
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztjuk.
Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzágyúrjuk. Kevés liszttel meghintjük, aztán meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára öntjük, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Fánkszaggatóval... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejföl
3 tojássárgája
1 csapott ek só
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját.
A liszttel elkeverjük az 1 evőkanál sót, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... tej felét. Csomómentesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalók másik felét és a maradék tejet. Belekanalazzuk a joghurtot és jó alaposan elkeverjük. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt, 28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és kivesszük a tortaformából. Félbevágjuk, az egyik felét visszatesszük a... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük.
Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk a tésztát (kb. 1 centi magasan álljon a tészta a tepsiben!).
A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval vagy mandulával.
Közepesnél kicsit... |
|
|
|
|
|
|
|
... felcsíkozom,
hideg vízzel átmosom, majd hagyom lecsepegni.
A burgonyához adom a karikára vágott újhagymát, a feldarabolt
tarját, a tojást, sózom, borsozom, megszórom a liszttel és
alaposan összekeverem.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek és tetszőleges méretű
halmokat kanalazok bele a burgonyából, kilapítgatom és mind
a két old... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára ki... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot majd fényes habbá verjük. Beledolgozzuk egyenként a tojássárgát, a kakaót és a sütőporral elkevert finomlisztet. A kakaós tésztát kikent és liszttel beszórt sütőformába töltjük, majd 170 fokon készre sütjük.
A kihűlt kakaós tésztára kenjük a kiwis tölteléket. Ehhez a kivit megtisztítjuk, héját eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt ... |
|
|
|
|
|