Belépés
Csirkés burgonyaropogós
...
mintha petrezselyemzöldet vágnék. Használhattok konyhai aprítót is
A tojásokat felverem a sóval, a borssal, hozzáadom a reszelt burgonyát,
a felaprított húst, megszórom a liszttel, alaposan összekeverem, majd
mehet bele a reszelt sajt, a hagyma és egy jó alapos keverés.

Egy serpenyőben kevéske zsiradékot hevítek, kisebb halmokat teszek
bele...
Egyszerű túrócsoda
... cukrot és a vanilliás cukrokat. Jól összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját beletesszük a túróba a fehérjét egy keverőtálban felverjük habnak.
A túrót simára keverjük a liszttel és a tejföllel is. Majd a csipet sóval felvert habot is hozzáadjuk. Leszűrjük a mazsolát és azt is hozzákeverjük.
Kivajazott,kilisztezett tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőbe...
Krumplileves kétszer tálalva
... krumplit, valamint visszadobjuk a bőrét is. Sózni nem kell, mert sós a lé, viszont egy kis bors mehet bele. Amikor a zöldségek megfőttek, olajon hagymát dinsztelünk, megszórjuk egy kis liszttel, pirospaprikával, felöntjük hideg vízzel, és berántjuk a krumplilevest. A levesünk ezzel készen van.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, amire rátesszük a megfőtt, kockára vágott füstölt ...
Paprikáskrumpli-gombóc leves
... utánízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojásokkal, kevés sóval meg annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. A masszát belegombócozzuk a levesbe, és kifőzzük a gombócokat. Akkor kész, ha feljönnek a tetejére. Próbaképpen egy gombócot kettévágunk, megkóstoljuk, és ha a ...
tökéletes torta alappiskóta
... fellazítjuk a tésztát, végül adjuk hozzá a maradék habot, de ezt már csak óvatosan forgassuk bele, ne törjük a habot!

2. A tortaformát kikenjük enyhén vajjal, hintsük meg liszttel, az aljára pedig sütőpapírt tegyünk. (Ha nem érezzük elég magasnak a formát, az oldalára is tegyünk sütőpapírt, amely egy kicsit legyen magasabb, mint a forma, ez szép keretben tartja a ...
Házi bőrápolás: hatékony bőrradírok, pakolások a spájzból
... apróbb ráncokat, hidratál, telíti a bőrt, hatására az üde és egészséges megjelenésű lesz.

Pakolás alapként használhatunk natúr joghurtot, kefirt, amit masszává sűríthetünk zabliszttel, zabpehellyel tejporral. Ehhez már csak a hatóanyagot szolgáltató pépesített gyümölcsöt, zöldséget kell hozzáadni.

A kefir és a joghurt mélyrétegi hidratáló, puhít, hámképző, és...
Cselekedd Isten akaratát!
Cselekedd Isten akaratát!

Textus: 1Kir 17,7 - 16

,,Egy idő múlva azonban kiszáradt a patak, mert nem volt eső az országban.
Ekkor így szólt hozzá az ÚR igéje: Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad. Fölkelt tehát, és elment Sareptába. Amikor a város...
Mákos tekercs
... sóval, majd a tojások sárgájával,
ezután fogod a nedves anyagokkal összegyúrni.
Nem ragadós tésztát kapsz, így nyújtáskor sem kell a deszkát lisztezned.( ha mégis ragacsos, pici liszttel formázd át)
Töltelék: 85 dkg mák, vagy dió, 50 dkg kristálycukor, 15 dkg kekszmorzsa., mazsola, őrölt fahéj, ízlés szerint szegfűszeg, sok-sok reszelt citrom- narancs héj.
Fél ...
Grízes mézes HOZZÁVALÓK: 50 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor,
... Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.
Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk.
A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre s...
Málnás
... étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához valókból kakaós piskótát sütünk 26 cm-es kerek formában.
Tetejét még langyosan megkenjük lekvárral.

Ameddig a tészta sül, a krémhez 1 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, közepes
hőfokon mártást főzünk, félrehúzzuk, rövid hűlés után elkeverünk benne
1 tojássárgáját.

Habosra keverjük a vaja...
Grízes mézes
... Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.

Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk.

A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép arany...
Gesztenyés csodakifli
... forgatáshoz)

Elkészítés
A lisztből, tojásból, margarinból/ zsírból annyi tejföllel, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk. 2 fele vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és olvasztott zsírral megkenjük. Megszórjuk egy kis liszttel és szorosan feltekerjük. Ezután fél órát pihentetjük a hűtőben.
A gesztenyéhez ízlés szerint adhatunk rumot és porcukrot.
Mindkét rudat 25-25 ...
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
... vettem)
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás Elkészítés : 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kibélel...
Farsangi fánk egyszerűen - Recept: HOZZÁVALÓK 50dkg liszt
... összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztjuk.
Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzágyúrjuk. Kevés liszttel meghintjük, aztán meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára öntjük, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Fánkszaggatóval...
Mennyei finom,krémes pogácsa.
... tejföl
3 tojássárgája
1 csapott ek só

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját.
A liszttel elkeverjük az 1 evőkanál sót, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük....
Mascarponés csoki torta
... tej felét. Csomómentesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalók másik felét és a maradék tejet. Belekanalazzuk a joghurtot és jó alaposan elkeverjük. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt, 28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és kivesszük a tortaformából. Félbevágjuk, az egyik felét visszatesszük a...
Kossuth Kifli
... tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük.
Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk a tésztát (kb. 1 centi magasan álljon a tészta a tepsiben!).
A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval vagy mandulával.
Közepesnél kicsit...
Serpenyős burgonyaropogós
... felcsíkozom,
hideg vízzel átmosom, majd hagyom lecsepegni.

A burgonyához adom a karikára vágott újhagymát, a feldarabolt
tarját, a tojást, sózom, borsozom, megszórom a liszttel és
alaposan összekeverem.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítek és tetszőleges méretű
halmokat kanalazok bele a burgonyából, kilapítgatom és mind
a két old...
lusta lángos...
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.

Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára ki...
Kivi torta
... tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot majd fényes habbá verjük. Beledolgozzuk egyenként a tojássárgát, a kakaót és a sütőporral elkevert finomlisztet. A kakaós tésztát kikent és liszttel beszórt sütőformába töltjük, majd 170 fokon készre sütjük.
A kihűlt kakaós tésztára kenjük a kiwis tölteléket. Ehhez a kivit megtisztítjuk, héját eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt ...
1 2 3 ..........367 368 .....551 552 .....733 734 735 
Címkék: Cselekedd Isten, Kossuth Kifli, tojásokat felverem, reszelt burgonyát, felaprított húst, reszelt sajt, serpenyőben kevéske, vanilliás cukrokat, tojásokat szétválasztjuk, sárgáját beletesszük, keverőtálban felverjük, túrót simára, csipet sóval, zöldségek megfőttek, levesünk ezzel, serpenyőben olajat, zöldségek megpuhulnak, kihűlt burgonyát, masszát belegombócozzuk, gombócot kettévágunk, maradék habot, tortaformát kikenjük, aljára pedig, kicsit legyen, hatóanyagot szolgáltató, joghurt mélyrétegi, tojások sárgájával, nedves anyagokkal, deszkát lisztezned, mézes tészta, tésztához valókból, gesztenyéhez ízlés, húst apróra, sajtos-tejfölös masszához, őzgerincformát kibélel, felfuttatott élesztőt, olvasztott margarint, duplájára kelesztjük, langyos tejben, cukorral felfuttatjuk, liszttel elkeverjük, tojásos tejfölt, száraz hozzávalók, maradék tejet, tésztát vajjal, megsült tésztát, egyik felét, sütőporos lisztet, tetejét megszórjuk, burgonyához adom, karikára vágott, serpenyőben kevés, élesztőt langyos,
© 2013 TVN.HU Kft.