Belépés
Kókuszcsiga
... tojásfehérjéket a cukorral forró vízfürdőben kemény habbá verjük, majd a tűzről lehúzva a citromlevet beleöntjük, és a kókuszreszeléket beleforgatjuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd liszttel behintett deszkán egyenként fél centi vastagra kinyújtjuk. A lapokat a kókuszkrémmel megtöltjük, majd felgöngyöljük. A hengereket fóliába csavarjuk, és újabb 4-5 órára a hűtőszekrény...
Cseresznyés-mandulás torta
... mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével, a keményítővel, a fahéjjal és a mandulaaromával elkeverjük. 22 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformát kivajazunk, és liszttel meghintünk. Zsírpapírt teszünk bele, belerakjuk a tortalapot, és rászórjuk a cseresznyés keveréket. A torta szélét felvert tojással megkenjük, ma...
Csokis kocka
... darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint, végül a tojássárgákat egyesével a krémhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, a liszttel felváltva, a krémbe forgatjuk. Kivajazott, lisztezett, téglalap alakú formába simítjuk a krémet, és meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokolá...
Csokitorta
... díszítéshez:
porcukor
mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk. A vajat kis darabokra vágjuk, a mélyedésbe rakjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tésztához adjuk. Ruganyos, sima tésztává gyúrjuk, golyót formálunk belőle, és letakarva egy órá...
Csokoládétorta Carte d'Or Madá
... Carte'd or Madártejes fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd jól elkeverjük. Kivajazott, liszttel meghintett formában 180 fokos sütőbe tesszük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk míg kihűl, csak ezt követően borítjuk ki a formából. Szaggatóval kerek tortácskákat szaggatunk ...
Csülkös bableves
... hús már majdnem megpuhult, a megtisztított, egyforma darabokra vágott zöldségeket is hozzáadjuk és készre főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét. Ehhez a tojást csipetnyi sóval és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. Kis darabkákat csipkedünk belőle, majd lisztezett tálcára tesszük. Amikor a leves megfőtt, fűszeres rántást készítünk. A lisztet a forró olajb...
Fahéjas-mézes sütemény
... citromlé



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a cukrot és a fűszereket. A tejet a mézzel langyosra melegítjük, majd a liszttel ragadós masszává dolgozzuk. Az élesztőt (szódabikarbónát) is hozzáadjuk. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, és kivajazott, négyzet alakú formába simítjuk. Langyos sütőben 1 ó...
receptek!!!
... kibéleljük. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappuccino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot. A formákba öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére te...
Fűszeres figurák
... habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást. A citrom héját lereszeljük, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a kardamommal és a mandulával összekeverjük, és ezt is a tésztába tesszük. Végül a liszttel és az élesztővel is összegyúrjuk, és másnapig állni hagyjuk. Akkor a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, é...
Tejfölös gombamártás
... hagymát félig megpirítjuk benne, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és az apróra összevágott zöldpetrezselymet. 4-5 percig fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpirul. Ekkor meghint...
Sóskamártás
... homok maradjon közötte. A hagymát apróra vágjuk, és zsíron félig megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sóskát, és gyakori keverés mellett 8-10 perc alatt sűrű pép-pé főzzük. Ekkor meghintjük liszttel, felengedjük a csontlével, hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, cukorral ízesít-jük, majd jól elkeverjük, és még 5 percig forraljuk. Finom szőrszitán áttörjük, habverővel simára kever-jük, forrón ...
Ponty- vagy harcsapaprikás
... vöröshagymába paprikát teszünk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a halszeleteket, kellően megsózzuk s a hagymás, paprikás zsíron megpörköljük - keverni ...
Csikóstokány
... vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puhul...
puszi59
... tepsiben előmelegitett sütőben lassú tűzön sütöm.
Ha kész , akkor keresztbe és hosszába ketté vágom és egymásra ragasztom a krémmel.
Sütés közben elkészitem a krémet: a tejjel és liszttel besamelt főzök. Ha kihült belekeverem a cukorral habosra kikevert margarint és a 2cs vaniliás cukrot.
Összeragasztom és kivülrőlis bekenem a krémmel.

ez a torta Viktor f...
Kukoricapelyhes muffin
... margarin
2 tojás
6 evőkanál tej



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet az élesztővel együtt átszitáljuk. A kukoricapelyhet nagyobb darabokra tördeljük, majd az élesztős liszttel, a mazsolával és a sóval összekeverjük, végül hozzáadjuk a mézet, az olvasztott Rámát, és egyesével a tojásokat. Óvatosan összekeverjük, beleöntjük a tejet, és fényes, sima masszá...
Krumplis pogácsa
... tojás, 2 dkg élesztő, 1 tejföl és tej, 1 vaj(Hera), zsír

Elkészítése:

Héjában megfőzök 8 tojásnagyságú krumplit. 2 főtt krumplit megpucolok, lereszelek, 1 kg féldarás liszttel, pici sóval, 2 egész tojással, 2 dkg élesztővel, 1 tejföllel és annyi tejjel, hogy jó lepénytészta keménységű legyen, összedolgozom. Meleg helyen letakarva kelni hagyom. Mikor jónak néz...
Mazsolás almatorta
... fahéj



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet meg a sót tálba szitáljuk, és gyorsan beledolgozzuk a kis darabokra vágott hideg vajat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Golyót csinálunk belőle, liszttel megszórjuk, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a mazsolát a rumba áztatjuk. Kerek gyümölcstortaformát kivajazunk. A tésztát a...
Narancsos kenyér
... narancslevet is. A lisztet, az élesztőt és csipetnyi sót összekeverünk, átszitáljuk, majd a tojásokhoz keverjük. Téglalap alakú sütőformát zsírpapírral kibélelünk, margarinnal kikenjük, és liszttel meghintjük. A tésztát a formába öntjük, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 40 perc). A mázhoz a maradék cukrot és narancslét addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad, és még egy ...
Őszi gyümölcspite
... mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát megmossuk, a szilvákat kis darabokra vágjuk. A meghámozott, kimagozott almákat és körtéket kockákra vágjuk. A tésztához a reszelt citromhéjat a cukorral, a liszttel, a darabokra vágott hideg vajjal, 1 evőkanál mandulával durvára mixeljük. Kivajazott tepsibe öntjük a gyümölcsöket, ráöntjük a tésztát, és langyos ...
Datolyás-diós szelet
... felvágott datolyát, és a durvára darált diót, majd öntsük hozzá a forró vizet is. Ismét dolgozzuk jól össze. Kenjünk ki vajjal egy nagyjából 20x20 centiméter nagyságú tepsit, szórjuk meg liszttel, majd öntsük bele a masszát. Egyengessük el a tetejét, majd forró sütőben, 150-160 fokon süssük 30-40 percig. Mielőtt kivennénk, szúrjuk meg a fogvájóval, és ha nem ragad rá a...
1 2 3 4 5 ..........367 368 .....551 552 .....733 734 735 
Címkék: Csokoládétorta Carte, cukorral forró, tűzről lehúzva, citromlevet beleöntjük, kókuszreszeléket beleforgatjuk, kókuszkrémmel megtöltjük, hengereket fóliába, cseresznyét kimagozzuk, mandulaaromával elkeverjük, cseresznyés keveréket, torta szélét, tojássárgákat egyesével, krémhez keverjük, tojásfehérjét kemény, liszttel felváltva, krémbe forgatjuk, lisztet tálba, mélyedésbe rakjuk, cukorral habosra, tésztához adjuk, tojást csipetnyi, leves megfőtt, forró olajb, mézzel langyosra, liszttel ragadós, tojás sárgákat, vajjal habosra, tojásfehérjékből kemény, cappuccino port, sütőport összekeverjük, lisztes keveréket, vajas masszához, formákba öntjük, citrom héját, mandulával összekeverjük, tésztába tesszük, szeletekre vágott, apróra összevágott, gomba megpirul, hagymát apróra, szétnyomott gerezd, torta Viktor, élesztővel együtt, kukoricapelyhet nagyobb, élesztős liszttel, sóval összekeverjük, olvasztott Rámát, rumba áztatjuk, tojásokhoz keverjük, formába öntjük, maradék cukrot, cukor teljesen,
© 2013 TVN.HU Kft.