|
|
|
... tojásfehérjéket a cukorral forró vízfürdőben kemény habbá verjük, majd a tűzről lehúzva a citromlevet beleöntjük, és a kókuszreszeléket beleforgatjuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd liszttel behintett deszkán egyenként fél centi vastagra kinyújtjuk. A lapokat a kókuszkrémmel megtöltjük, majd felgöngyöljük. A hengereket fóliába csavarjuk, és újabb 4-5 órára a hűtőszekrény... |
|
|
|
|
|
|
|
... mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével, a keményítővel, a fahéjjal és a mandulaaromával elkeverjük. 22 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformát kivajazunk, és liszttel meghintünk. Zsírpapírt teszünk bele, belerakjuk a tortalapot, és rászórjuk a cseresznyés keveréket. A torta szélét felvert tojással megkenjük, ma... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint, végül a tojássárgákat egyesével a krémhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, a liszttel felváltva, a krémbe forgatjuk. Kivajazott, lisztezett, téglalap alakú formába simítjuk a krémet, és meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokolá... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
porcukor
mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk. A vajat kis darabokra vágjuk, a mélyedésbe rakjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tésztához adjuk. Ruganyos, sima tésztává gyúrjuk, golyót formálunk belőle, és letakarva egy órá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Carte'd or Madártejes fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd jól elkeverjük. Kivajazott, liszttel meghintett formában 180 fokos sütőbe tesszük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk míg kihűl, csak ezt követően borítjuk ki a formából. Szaggatóval kerek tortácskákat szaggatunk ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hús már majdnem megpuhult, a megtisztított, egyforma darabokra vágott zöldségeket is hozzáadjuk és készre főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét. Ehhez a tojást csipetnyi sóval és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. Kis darabkákat csipkedünk belőle, majd lisztezett tálcára tesszük. Amikor a leves megfőtt, fűszeres rántást készítünk. A lisztet a forró olajb... |
|
|
|
|
|
|
|
... citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a cukrot és a fűszereket. A tejet a mézzel langyosra melegítjük, majd a liszttel ragadós masszává dolgozzuk. Az élesztőt (szódabikarbónát) is hozzáadjuk. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, és kivajazott, négyzet alakú formába simítjuk. Langyos sütőben 1 ó... |
|
|
|
|
|
|
|
... kibéleljük. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappuccino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot. A formákba öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére te... |
|
|
|
|
|
|
|
... habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást. A citrom héját lereszeljük, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a kardamommal és a mandulával összekeverjük, és ezt is a tésztába tesszük. Végül a liszttel és az élesztővel is összegyúrjuk, és másnapig állni hagyjuk. Akkor a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagymát félig megpirítjuk benne, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és az apróra összevágott zöldpetrezselymet. 4-5 percig fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpirul. Ekkor meghint... |
|
|
|
|
|
|
|
... homok maradjon közötte. A hagymát apróra vágjuk, és zsíron félig megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sóskát, és gyakori keverés mellett 8-10 perc alatt sűrű pép-pé főzzük. Ekkor meghintjük liszttel, felengedjük a csontlével, hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, cukorral ízesít-jük, majd jól elkeverjük, és még 5 percig forraljuk. Finom szőrszitán áttörjük, habverővel simára kever-jük, forrón ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymába paprikát teszünk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a halszeleteket, kellően megsózzuk s a hagymás, paprikás zsíron megpörköljük - keverni ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puhul... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsiben előmelegitett sütőben lassú tűzön sütöm.
Ha kész , akkor keresztbe és hosszába ketté vágom és egymásra ragasztom a krémmel.
Sütés közben elkészitem a krémet: a tejjel és liszttel besamelt főzök. Ha kihült belekeverem a cukorral habosra kikevert margarint és a 2cs vaniliás cukrot.
Összeragasztom és kivülrőlis bekenem a krémmel.
ez a torta Viktor f... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin
2 tojás
6 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztővel együtt átszitáljuk. A kukoricapelyhet nagyobb darabokra tördeljük, majd az élesztős liszttel, a mazsolával és a sóval összekeverjük, végül hozzáadjuk a mézet, az olvasztott Rámát, és egyesével a tojásokat. Óvatosan összekeverjük, beleöntjük a tejet, és fényes, sima masszá... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás, 2 dkg élesztő, 1 tejföl és tej, 1 vaj(Hera), zsír
Elkészítése:
Héjában megfőzök 8 tojásnagyságú krumplit. 2 főtt krumplit megpucolok, lereszelek, 1 kg féldarás liszttel, pici sóval, 2 egész tojással, 2 dkg élesztővel, 1 tejföllel és annyi tejjel, hogy jó lepénytészta keménységű legyen, összedolgozom. Meleg helyen letakarva kelni hagyom. Mikor jónak néz... |
|
|
|
|
|
|
|
... fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet meg a sót tálba szitáljuk, és gyorsan beledolgozzuk a kis darabokra vágott hideg vajat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Golyót csinálunk belőle, liszttel megszórjuk, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a mazsolát a rumba áztatjuk. Kerek gyümölcstortaformát kivajazunk. A tésztát a... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancslevet is. A lisztet, az élesztőt és csipetnyi sót összekeverünk, átszitáljuk, majd a tojásokhoz keverjük. Téglalap alakú sütőformát zsírpapírral kibélelünk, margarinnal kikenjük, és liszttel meghintjük. A tésztát a formába öntjük, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 40 perc). A mázhoz a maradék cukrot és narancslét addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad, és még egy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát megmossuk, a szilvákat kis darabokra vágjuk. A meghámozott, kimagozott almákat és körtéket kockákra vágjuk. A tésztához a reszelt citromhéjat a cukorral, a liszttel, a darabokra vágott hideg vajjal, 1 evőkanál mandulával durvára mixeljük. Kivajazott tepsibe öntjük a gyümölcsöket, ráöntjük a tésztát, és langyos ... |
|
|
|
|
|
|
|
... felvágott datolyát, és a durvára darált diót, majd öntsük hozzá a forró vizet is. Ismét dolgozzuk jól össze. Kenjünk ki vajjal egy nagyjából 20x20 centiméter nagyságú tepsit, szórjuk meg liszttel, majd öntsük bele a masszát. Egyengessük el a tetejét, majd forró sütőben, 150-160 fokon süssük 30-40 percig. Mielőtt kivennénk, szúrjuk meg a fogvájóval, és ha nem ragad rá a... |
|
|
|
|
|