|
|
|
... tejföl.
Elkészítés:
A keverőgépbe tegyük az első öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet. Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni, és fel nem kezd forrni. Akkor hűtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszu... |
|
|
|
|
|
|
|
... magyarosan
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 20 dkg kukoricaliszt, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, só ízlés szerint.
Forrásban levő sós vízbe fokozatosan kukoricalisztet szórunk, és fakanállal állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A kásához főtt és darált vagy áttört burgonyát adunk. Kissé megsózzuk, jól elkeverjük, hűlni hagyjuk. Majd zsírozott kanállal ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a megtisztított, kis szeletekre vágott burgonyát. Ha a burgonya puha, beleöntjük a tejsavót, ízlés szerint megsózzuk, még egyszer felforraljuk, és fokozatosan beleszórjuk a kukoricalisztet. Néhány perc múlva kész a szirbuska.
Burgonyaleves kukoricával és marhahússal
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 1 szál sárgarépa, 30 dkg főtt marhahús, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral állandó kevergetés mellett felforraljuk, hozzáadjuk a bort, a citromhéjat és az almaszeleteket. Pár percig együtt forraljuk, míg az alma roppanós puha nem lesz. Közben a kukoricalisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, s ügyelve arra, hogy meg ne csomósodjon, be-habarjuk vele a levest. Még pár percig kis lángon, gyöngyözve forraljuk, majd a tűzről levéve az edényt hűlni h... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kukoricaliszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, 2 dl tejföl, ételízesítő
Az áttört juhtúrót habosra keverjük a tojások sárgájával és a vajjal. Sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a kukoricalisztet, végül a tojásfehérje keményre vert habját. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és a Delikát ételízesítős vízben kifőzzük. A morzsából vajjal pirított zsemlemorzsát készítünk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hozzáadjuk a csirkemájat, és állandó keverés mellett megpároljuk. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Villával szétnyomkodjuk, vagy robotgépben pürésítjük. A kukoricalisztet 5 dl forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a májpürével és 2 tojással. A maradék ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ahol a házigazda nem paprikás, hanem borsos liszttel sütötte. Annyira megtetszett, hogy azóta kombináltam a kétféle módszert, és paprikát is, borsot is teszek a lisztbe, gyakran kukoricalisztet használok hozzá, attól még ropogósabb lesz. Azt meg megint máshol tanultam, hogy ha a hasába egy kis füstölt szalonnát és fokhagymát teszünk, milyen további finom ízt ad. Mivel most nem kés... |
|
|
|
|
|
|
|
... ruhák.
Konyha: egy mikroszálas kendővel és sütőporral
Általános tisztító:1 l meleg víz+ 1 ek szóda(csempe,tűzhely,linóleum)
Zsír- és olajfoltra rá kell szórni rozs- vagy kukoricalisztet és fél napig rajta hagyni. Utána hideg vízben kiöblíteni és meleg vízben kimosni
Porceláncsészékről a makacs kávé, és teafoltokat is só vagy szódabikarbóna segítségével tünteth... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldhagyma
Elkészítése
1. Egy kis tálban áztassuk 15 percig a szárított gombát meleg vízben, majd szűrjük le és a vizét tegyük félre. Csak a gombafejeket használjuk, szeleteljük fel. A kukoricalisztet keverjük a gomba vizéhez.
2. Közben a fettuccine tésztát tegyük fel főni. Ha megfőtt, szűrjük le és tartsuk melegen.
3. Egy tálban keverjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütés közben ereszt, elpárologna, folyamatosan utána öntünk a szója-cherry pácléből. Majdnem a sütés végén belekeverjük a fokhagymát.
Kissé be is sűríthetjük. Az erőlevest és a kukoricalisztet összekeverjük a szója-cherry páclé maradékával, vigyázva arra, nehogy csomós legyen. Fakanállal kevergetve körülbelül két percig sütjük, majd tálalhatjuk a Chop-sueyt.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ráöntünk kb. 1 l vizet, sózzuk, ízesítjük őrölt fehér borssal és az esszenciával, lassú tűzön félpuhára főzzük. Majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket, a cukrot, és tovább főzzük. A kukoricalisztet simára keverjük a tejszínnel és a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd behabarjuk a levest. Még egyszer felforraljuk és tűzfórron tálaljuk
Fokhagymás csirkeleves
Hozzávaló... |
|
|
|
|
|
|
|
... percig, majd szárítsa le. A csirkehúst vágja 2-3 cm-es kockákra. A gyömbért aprítsa finomra. A csirkét a gyömbérrel süsse 2 ek olajon 1 percig, majd adja hozzá a bort és cukrot. A kukoricalisztet keverje a szójaszósszal simára, tegye a csirkére, kevergesse míg enyhén besűrűsödik. Tegye hozzá a paprikát, süsse még 1 percig.
Szezámmagos csirkesaláta (kínai)
Hozzávalók (4... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók:
10 dkg kukorica dara
10 dkg kukorica liszt
só,víz
Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízbe állandó keverés mellett beleöntjük előbb a darát, majd a KUKORICAlisztet, és jól felfőzzük.
Az elkészült puliszkát vizes kanállal formázzuk, vaj darabkákat morzsolunk rá és azonnal tálaljuk.
Ez csak melegen az igazi.
Deeeeee... |
|
|
|
|
|
|
|
... oregánó, só, 10 dkg szalonna (vagy bacon) kockára vágva és megpirítva, 3 k paradicsomszósz
Elkészítés: A puliszkához felforraljuk a vizet, ízesítsük sóval, majd beleszórjuk a kukoricalisztet és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és jó vastag lesz. Ekkor a masszát belesimítjuk egy kiolajozott, gáz tepsi méretű tepsibe 1,5 ujjnyi vastagon. Hűlni hagyjuk és d... |
|
|
|
|
|
|
|
... Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük vele.
Puliszka készítése:
1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót.
A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon ... |
|
|
|
|
|
|
|
... állandó kevergetés mellett felforralunk, hozzáadjuk a bort, a citromhéjat és az almaszeleteket. Néhány percig együtt forraljuk, amíg az alma roppanós puha nem lesz.
Közben a kukoricalisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, és ügyelve arra, hogy nehogy becsomósodjon, behabarjuk vele a levest. Ezután néhány percig kis lángon, gyöngyözve forraljuk, majd a tűzről levéve az edényt... |
|
|
|
|
|
|
|
... vagy juhtejből készül.
A TORTILLA lehet Latin-Amerika alapvető táplálékából, kukoricából készült ... |
|
|
|
|
|
|
|
... köretnek
Hozzávalók:
40 dkg kukoricaliszt, 1 l víz, só, 1 kanál rétes liszt, 3 dkg zsír.
A vizet egy nagyobb fazékba teszem fel főni. A forró sós vízbe
belehintem a kukoricalisztet. Közben habverővel folytonosan
keverem, hogy össze ne csomósodjon. Ha már a lisztet mind
beleszórtam, kb. 15 perces kevergetés mellett jól átfőzöm.
Legv... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Kád: ecettel és szintén sütőporral...
Általános tisztító:1 l meleg víz+ 1 ek szóda(csempe,tűzhely,linóleum)
zsír- és olajfoltra rá kell szórni rozs- vagy kukoricalisztet és fél napig rajta hagyni. Utána hideg vízben kiöblíteni és meleg vízben kimosni
Porceláncsészékről a makacs kávé, és teafoltokat is só vagy szódabikarbóna segítségével... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük. (kiolajozzuk, vagy papírral béleljük)
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a pirospaprikát.
Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a tejjel és az olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd hozzáadjuk a lisztes keve... |
|
|
|
|
|