Belépés
Bolond körte
... tejföl.

Elkészítés:

A keverőgépbe tegyük az első öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet. Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni, és fel nem kezd forrni. Akkor hűtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszu...
B receptek
... magyarosan

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 20 dkg kukoricaliszt, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, só ízlés szerint.
Forrásban levő sós vízbe fokozatosan kukoricalisztet szórunk, és fakanállal állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A kásához főtt és darált vagy áttört burgonyát adunk. Kissé megsózzuk, jól elkeverjük, hűlni hagyjuk. Majd zsírozott kanállal ...
B receptek
... hozzáadjuk a megtisztított, kis szeletekre vágott burgonyát. Ha a burgonya puha, beleöntjük a tejsavót, ízlés szerint megsózzuk, még egyszer felforraljuk, és fokozatosan beleszórjuk a kukoricalisztet. Néhány perc múlva kész a szirbuska.

Burgonyaleves kukoricával és marhahússal

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 1 szál sárgarépa, 30 dkg főtt marhahús, ...
Farsangi pezsgős almalé eperre
... cukorral állandó kevergetés mellett felforraljuk, hozzáadjuk a bort, a citromhéjat és az almaszeleteket. Pár percig együtt forraljuk, míg az alma roppanós puha nem lesz. Közben a kukoricalisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, s ügyelve arra, hogy meg ne csomósodjon, be-habarjuk vele a levest. Még pár percig kis lángon, gyöngyözve forraljuk, majd a tűzről levéve az edényt hűlni h...
Receptek
... kukoricaliszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, 2 dl tejföl, ételízesítő
Az áttört juhtúrót habosra keverjük a tojások sárgájával és a vajjal. Sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a kukoricalisztet, végül a tojásfehérje keményre vert habját. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és a Delikát ételízesítős vízben kifőzzük. A morzsából vajjal pirított zsemlemorzsát készítünk, ...
Májropogós kukoricabundában
... Hozzáadjuk a csirkemájat, és állandó keverés mellett megpároljuk. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Villával szétnyomkodjuk, vagy robotgépben pürésítjük. A kukoricalisztet 5 dl forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a májpürével és 2 tojással. A maradék ...
Sült keszeg
... ahol a házigazda nem paprikás, hanem borsos liszttel sütötte. Annyira megtetszett, hogy azóta kombináltam a kétféle módszert, és paprikát is, borsot is teszek a lisztbe, gyakran kukoricalisztet használok hozzá, attól még ropogósabb lesz. Azt meg megint máshol tanultam, hogy ha a hasába egy kis füstölt szalonnát és fokhagymát teszünk, milyen további finom ízt ad. Mivel most nem kés...
Tisztítás- egyszerüen,olcsón
... ruhák.
Konyha: egy mikroszálas kendővel és sütőporral
Általános tisztító:1 l meleg víz+ 1 ek szóda(csempe,tűzhely,linóleum)
Zsír- és olajfoltra rá kell szórni rozs- vagy kukoricalisztet és fél napig rajta hagyni. Utána hideg vízben kiöblíteni és meleg vízben kimosni
Porceláncsészékről a makacs kávé, és teafoltokat is só vagy szódabikarbóna segítségével tünteth...
Ázsiai tavaszi meleg tál...
... zöldhagyma

Elkészítése

1. Egy kis tálban áztassuk 15 percig a szárított gombát meleg vízben, majd szűrjük le és a vizét tegyük félre. Csak a gombafejeket használjuk, szeleteljük fel. A kukoricalisztet keverjük a gomba vizéhez.

2. Közben a fettuccine tésztát tegyük fel főni. Ha megfőtt, szűrjük le és tartsuk melegen.

3. Egy tálban keverjü...
Chop-suey
... sütés közben ereszt, elpárologna, folyamatosan utána öntünk a szója-cherry pácléből. Majdnem a sütés végén belekeverjük a fokhagymát.
Kissé be is sűríthetjük. Az erőlevest és a kukoricalisztet összekeverjük a szója-cherry páclé maradékával, vigyázva arra, nehogy csomós legyen. Fakanállal kevergetve körülbelül két percig sütjük, majd tálalhatjuk a Chop-sueyt.

...
x
... Ráöntünk kb. 1 l vizet, sózzuk, ízesítjük őrölt fehér borssal és az esszenciával, lassú tűzön félpuhára főzzük. Majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket, a cukrot, és tovább főzzük. A kukoricalisztet simára keverjük a tejszínnel és a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd behabarjuk a levest. Még egyszer felforraljuk és tűzfórron tálaljuk
Fokhagymás csirkeleves
Hozzávaló...
x
... percig, majd szárítsa le. A csirkehúst vágja 2-3 cm-es kockákra. A gyömbért aprítsa finomra. A csirkét a gyömbérrel süsse 2 ek olajon 1 percig, majd adja hozzá a bort és cukrot. A kukoricalisztet keverje a szójaszósszal simára, tegye a csirkére, kevergesse míg enyhén besűrűsödik. Tegye hozzá a paprikát, süsse még 1 percig.
Szezámmagos csirkesaláta (kínai)
Hozzávalók (4...
Mi a különbség a málé és a puliszka között ?
... hozzávalók:

10 dkg kukorica dara
10 dkg kukorica liszt
só,víz

Elkészítés:

Forrásban lévő sós vízbe állandó keverés mellett beleöntjük előbb a darát, majd a KUKORICAlisztet, és jól felfőzzük.
Az elkészült puliszkát vizes kanállal formázzuk, vaj darabkákat morzsolunk rá és azonnal tálaljuk.
Ez csak melegen az igazi.
Deeeeee...
Polentapizza avagy puliszka
... oregánó, só, 10 dkg szalonna (vagy bacon) kockára vágva és megpirítva, 3 k paradicsomszósz
Elkészítés: A puliszkához felforraljuk a vizet, ízesítsük sóval, majd beleszórjuk a kukoricalisztet és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és jó vastag lesz. Ekkor a masszát belesimítjuk egy kiolajozott, gáz tepsi méretű tepsibe 1,5 ujjnyi vastagon. Hűlni hagyjuk és d...
Erdélyi gomba paprikás puliszk
... Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük vele.



Puliszka készítése:

1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót.

A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon ...
7 farsangi édesség
... állandó kevergetés mellett felforralunk, hozzáadjuk a bort, a citromhéjat és az almaszeleteket. Néhány percig együtt forraljuk, amíg az alma roppanós puha nem lesz.
Közben a kukoricalisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, és ügyelve arra, hogy nehogy becsomósodjon, behabarjuk vele a levest. Ezután néhány percig kis lángon, gyöngyözve forraljuk, majd a tűzről levéve az edényt...
Quesadilla, a mexikói meleg
... vagy juhtejből készül.

A TORTILLA lehet Latin-Amerika alapvető táplálékából, kukoricából készült ...
kukorica dara és liszt
... köretnek
Hozzávalók:
40 dkg kukoricaliszt, 1 l víz, só, 1 kanál rétes liszt, 3 dkg zsír.
A vizet egy nagyobb fazékba teszem fel főni. A forró sós vízbe
belehintem a kukoricalisztet. Közben habverővel folytonosan
keverem, hogy össze ne csomósodjon. Ha már a lisztet mind
beleszórtam, kb. 15 perces kevergetés mellett jól átfőzöm.
Legv...
Tisztítás
...

Kád: ecettel és szintén sütőporral...

Általános tisztító:1 l meleg víz+ 1 ek szóda(csempe,tűzhely,linóleum)

zsír- és olajfoltra rá kell szórni rozs- vagy kukoricalisztet és fél napig rajta hagyni. Utána hideg vízben kiöblíteni és meleg vízben kimosni

Porceláncsészékről a makacs kávé, és teafoltokat is só vagy szódabikarbóna segítségével...
Füstölt sajtos muffin
... sajt

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük. (kiolajozzuk, vagy papírral béleljük)
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a pirospaprikát.
Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a tejjel és az olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd hozzáadjuk a lisztes keve...
1 2 3 ..10 11 12 13 15 16 19 20 21 
Címkék: puliszka között, mexikói meleg, keverőgépbe tegyük, kásához főtt, burgonya puha, alma roppanós, kukoricalisztet elkeverjük, tűzről levéve, edényt hűlni, áttört juhtúrót, tojások sárgájával, tojásfehérje keményre, morzsából vajjal, edény falától, kétféle módszert, mikroszálas kendővel, makacs kávé, szárított gombát, vizét tegyük, gombafejeket használjuk, kukoricalisztet keverjük, gomba vizéhez, fettuccine tésztát, tálban keverjü, szója-cherry pácléből, sütés végén, kukoricalisztet összekeverjük, szója-cherry páclé, kukoricalisztet simára, finomra vágott, csirkehúst vágja, gyömbért aprítsa, gyömbérrel süsse, kukoricalisztet keverje, szójaszósszal simára, elkészült puliszkát, puliszkához felforraljuk, masszát belesimítjuk, lobogó forró, nagyobb fazékba, lisztet mind, sütőt előmelegítjük, muffinformákat előkészítjük, nagy tálban, másik tálban, olvasztott vajjal, lisztes keve, kukoricabundában, kukoricaszemeket, kukoricalisztet, paradicsomszósz, almaszeleteket, szódabikarbóna, muffinformákat, szétnyomkodjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.