Belépés
mélyensütött mandulás csirke
... kicsontozzuk, falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, belerakjuk a szója és a cherry keverékébe. Húsz percig benne hagyjuk. A tojásfehérjét félig keményre verjük, belekeverjük a kukoricalisztet. A húsz perc elteltével a csirkehús darabokat alaposan megfor-gatjuk ebben a tojás-liszt tésztában, majd belemártogatjuk a durván darált mandulába.
az olajat fölforrósítju...
Recept
... tojásárgája, 8 dkg cukor - lehet gyümölcscukor -, 4 dkg margarin, 0,3 dkg só, 1,6 dkg élesztő, 2 dl tej.

Elkészítése:

Egy kevés tejbe beáztatjuk az élesztőt. Kukoricalisztet, rizslisztet, margarint, a sót a 2 tojás sárgáját és a tejben elmosott élesztőt langyos tejjel tésztává gyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk hólyagosra, majd kizsírozott formába téve meleg ...
Levesek
... gyömbért, majd tedd bele a lecsorgatott kukoricát. Közben a pépesre vágott zellert, a sót és a fehérborsot keverd össze a vodkával, majd add hozzá a kevés hideg vízben feloldott kukoricalisztet. Ha a leves újra felforrt, keverd bele ezt a pépet, s forrald tovább, míg be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, dobd ki belőle a gyömbért, s a két összehabart tojást - lassú keverés mel...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Arab etelek
... vajat.

Állítsuk a sütő lángját a legnagyobb fokozatra. Válasszuk külön a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgákat keverjük el a maradék 5 dkg cukorral és a vaníliával. Keverjük bele a kukoricalisztet, a datolyát, a mandulát, az olvadt vajat és a likőrt.

Keverjük jól össze.

Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan adjuk a datolyás ...
Édességek, desszertek
... csésze kukoricaliszt
1 csésze víz
1 csésze tej vagy kókusztej
1-2 kiskanálnyi cukor
csipetnyi só
vaj
(őrölt fahéj)
(őrölt ánizs)

A kukoricalisztet, a cukrot, a vizet és a tejet keverd össze, a tésztát sózd meg - esetleg fűszerezd fahéjjal és ánizzsal is -, s gyúrj belőlük kis pogácsákat. Majd azokat kivajazott palacsintasütőben - mindk...
Csokoládés barna sütemény
... krémtúró.

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Fújjunk be egy 30x20 cm-es lapos sütőformát olayspray-vel, és béleljük ki az alját sütőpapírral.

Szitáljuk át a sima- és a kukoricalisztet, a sütőport és a kakaóport egy nagy tálba. Egy másik nagy tálban alaposan dolgozzuk össze a tojásokat, a cukrot, a vaníliaeszenciát, az olajat, a krémtúrót ...
A kóser konyha
... sóletba. Tálaláskor szép szeleteket vágunk belőle.

Erdélyi ganef
Hozzávalók: 10 dkg kukoricaliszt, 5 dkg búzaliszt, 3 evőkanál olaj, só, bors, kevés cukor
A kukoricalisztet leforrázzuk, összekeverjük a búzaliszttel, olajjal, sóval, borssal, cukorral. Cipóvá formáljuk, majd a nyers sóletba tesszük.
Szeletelve tálaljuk.


KUGLIK

Kr...
Afrodiziákus receptek
... összekeverjük a tejet és a tejszínt. Belerakjuk a szétnyitott vanília rudat. Majdnem forrásig melegítjük, a tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk. Habosra keverjük a tojássárgáját, a kukoricalisztet és a mézet, hozzáadjuk a forró tejet és tejszínt. Habverővel jól összekeverjük, majd kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, végül összekeverjük a masszával. A pudingformákba kanala...
Kenyér receptek
... búzaliszt
3 szem kockacukor
3 dkg élesztő
kevés só
3 evőkanál napraforgóolaj
langyos víz
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros vízben megkelesztjük. A kukoricalisztet átszitáljuk és mély tálba öntjük. A megkelt élesztőt, a sót, a búzalisztet összekeverjük és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tészta kido...
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
Disznótoros ételek
... törött fekete bors, só.
A májat megmossuk, megtöröljük, és a forrásban levő vízbe dobjuk. Ha a megfehéredett májból már nem folyik véres lé, akkor leszűrjük és ledaráljuk. A kukoricalisztet 2,5 dl forrásban levő sós vízben addig főzzük, míg az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a darált májjal, a habosra felvert tojásokkal, a tejjel és a fűszerek...
Egészséges ételek ínyenceknek
... vállalva garanciát a minőségért.

Egyébként a fűszerpaprika beszerzésénél külföldön is óvatosan kell eljárni, mert egyes országokban előszeretettel kevernek a paprika közé kukoricalisztet, majd élelmiszerszínezékkel megfestik. Sajnos ebben az esetben szabad szemmel nem ismerhető fel a hamisítás ténye. Azokban az országokban, ahol az elszegényedés a közbiztonság nagyfokú ...
Nem csak lisztérzékenyeknek
... tojás, 30 dkg juhtúró, 3 evőkanál darált dió, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, pici só, 2 evőkanál zsír.
A juhtúrót a vajjal és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sót, a kukoricalisztet és a tojások fehérjéből vert kemény habot. Gombócokat formálunk, majd sós vízben megfőzzük. Zsemlemorzsába megforgatva tejföllel leöntve tálaljuk.
Túrógombóc.
Hozzávalók: 25...
Gombapaprikás puliszkával
... puhára pároljuk. Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük vele.

Puliszka készítése:
1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót.

A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon a...
Az ekcéma...
... elveszítik allergizáló tulajdonságukat, a bennük lévő tápanyaggal együtt.
6.Búzaliszt - próbáljuk kihagyni először egy hétig. Utána fogyasszunk helyette kukoricakenyeret, kukoricalisztet. Később is lehetőleg teljes őrlésű lisztből készült termékeket használjunk.
7.Italok - kerüljük a kávét, fekete teát, a cukrozott és édesítőszerrel ízesített italokat, és a...
Emlékezzünk a 160 éve meggyilk
Emlékezzünk a 160 éve meggyilkolt 800 nagyenyedi magyarra!
2009.01.08. 22:54

1848. szeptember 29-én, a pákozdi győztes csatával világossá vált a bécsi kormányzat számára, hogy nem számolhat a magyar szabadságharc azonnali elfojtásával. Az osztrák kormányzat a szerbek és románok fellázításával próbálta a magyarokat többfrontos háborúra kényszeríteni.

...
Sütőtökös muffin II.
... cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást összekeverjük. A sütőtököt durva reszelőn lereszeljük, és ezt a tojásos masszába öntjük, 1 teáskanál fahéjjal ízesítjük. A finomlisztet, a kukoricalisztet és a sütőport összekeverjük, és ezt is a tojásos masszába öntjük, ha túl száraznak tűnik, akkor egy kevés tejet is hozzáönthetünk. Összekeverjük, és 200 fokos, előmelegített sütőben 30 perci...
Juhtúrós puliszka
... Juhturos puliszka (Agnes)

Hozzavalok:
7-8 dl viz
25 dg kukoricalisztet (fele dara).
15 dkg fustolt szalonna
1/2 kg juhturo
25 dg zsiros sajt (reszelve)
so

Elkeszites:

Felforraljuk a sos vizet, beleszorjuk a kukoricalisztet, kemenyre fozzuk.
A szalonnat aprokockara vagjuk es megpiritjuk.
Kizsirozunk egy hoa...
Kratersuti stb.
... Módosítás

770. bejegyzésem 2009-03-03 20:34
Kapros puliszka golyók

Fél liter tejet, fél liter vizet felmelegítünk, (nem forralásig). A tűzről levéve, hozzákeverjük a 3-4 dl kukoricalisztet, kevés sót, csipetnyi borsot, 1 -EK olajat. Jól elkeverjük, 10-15 percig állni hagyjuk. Újból tűzre rakjuk, és kis lángon, állandóan kevergetve át főzzük. Föfögjön, mi...
1 2 3 4 5 .10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, kóser konyha, cherry keverékébe, tojásfehérjét félig, húsz perc, csirkehús darabokat, tojás-liszt tésztában, durván darált, olajat fölforrósítju, kevés tejbe, tejben elmosott, lecsorgatott kukoricát, pépesre vágott, fehérborsot keverd, kevés hideg, leves újra, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, sütő lángját, legnagyobb fokozatra, tojások sárgáját, sárgákat keverjük, olvadt vajat, tejet keverd, tésztát sózd, 30x20 cm-es, alját sütőpapírral, nagy tálba, másik nagy, kukoricalisztet leforrázzuk, nyers sóletba, szétnyitott vanília, tűzről levéve, forró tejet, pudingformákba kanala, élesztőt langyos, kukoricalisztet átszitáljuk, megkelt élesztőt, búzalisztet összekeverjük, tészta kido, erősen sózott, túlontúl sötét, májat megmossuk, forrásban levő, megfehéredett májból, edény falától, darált májjal, habosra felvert, fűszerpaprika beszerzésénél, paprika közé, esetben szabad, hamisítás ténye, közbiztonság nagyfokú, tojások sárgájával,
© 2013 TVN.HU Kft.