Regisztráció  Belépés
Minden ünnepnapon zárva tartanak az üzletek májustól Szlovákiában
...
A boltok nyitva tartásának tilalma Szlovákiában eddig az év négy napjára vonatkozott, az újév napjára, amely egyidejűleg az 1993-ban önállósodott Szlovák Köztársaság megalakulásának a napja, húsvét vasárnapra, illetve karácsonyra, konkrétan december 24-re déli 12 órától és 25-re, az egész nap folyamán. A vonatkozó jogszabály ezeknek a napoknak a számát bővíti ki az összes áll...
Moszkvába visszatért a tél
...
Az időjárás-előrejelzési szakemberek által közzétett figyelmeztetés szerint Moszkvában folytatódik a vasárnap este elkezdődött, a sarkköri frontbetörés okozta ítéletidő. Az elkövetkező napokban is folytatódik a másodpercenként helyenként 17 méteres széllökésekkel kísért hófúvás.
A viharos erejű szél több helyen fákat döntött ki az orosz főváros közelében.
A Kreml s...
Kardos M. Zsöte: Madárdal
Kardos M. Zsöte
MadárdalMadár szólal, gyöngy énekkel,
hangja szelekkel szédeleg,
nem is tudom, melyik ágról
hajnalt keres, Napra vágyón.

Hallják őt a barna mélyben,
hegyen, amik égig érnek,
ga...
Mi a különbség a "bármi" és az "akármi" szavak jelentése között?
Miért nem nyiltan csinája? Miért
nekem kell(ene) felismernem?
...
Gondolat a barátságról
... Bárhol jársz, minden úton melletted leszek,

hogy gondjaidon át segítselek,

S ha néha megtorpansz egy fontos cél előtt,

ott leszek, hogy barátságomból meríts új erőt.

...
Tandari Éva: Ez az én csendem
Tandari Éva
Ez az én csendemEz a Csend az én Csendem ...
Bennem él, belülről magába zár :
bár izzik, forr köröttem az Élet
és zsibongva ül agyamra az utca ,
s még ezer lánggal perzsel a Nyár ;
de én a ma...
Csütörtökön ismét összeül a NATO-Oroszország Tanács
...
Azt nem közölte a katonai szervezet, hogy mik lesznek a témái a nagyköveti szintű tanácskozásnak.
Tavaly háromszor ült össze a bizalomépítés jegyében 2002-ben létrehozott tanács, amely 2014-ben, Oroszország ukrajnai beavatkozása után egy ideig nem ülésezett.
Miközben a Nyugat és Oroszország továbbra is szemben állnak egymással Ukrajnát és több más kérdést illetően, ...
Karas Monika: az új filmtámogatási rendszer kiállta az idő próbáját
...
Karas Monika a filmipar megújításának tapasztalatairól beszámolva emlékeztetett: a Magyar Média Mecenatúra programon keresztül filmes tartalmak előállításának támogatására 2011 óta több mint 8,8 milliárd forint jutott; csak 2016-ban több mint 1,5 milliárd forintra pályázhattak az alkotók, 11 kategóriában.
A program 452 rendező 926 alkotását támogatta, és a magyar filmek...
BTF - Kiegyezés/150 címmel tartanak ősbemutatót a Müpában
...
A pénteken kezdődő 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál táncprogramja a néptánctól a flamencóig, a kortárs koreográfiáktól a klasszikus balettig, szinte minden műfajban kínál valami csemegét - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes például nagyszabású előadásával a magyar történelem egyik fontos eseményére, a kiegyezésre emlékezik: ...
Sík Sándor: Ments meg Uram!
...
A virágtalan, gyümölcstelen ágtól,
A meddőségtől, lanyhaságtól,
A naptalan és esőtelen égtől:
Ments meg Uram a szürkeségtől!

Édes az ifjak méntás koszorúja,
Fehér öregek aranyos borúja,
Virága van tavasznak, télnek:
Ne engedj Uram koravénnek!

Csak attól ments meg, keresők Barátja,
Hogy ne nézzek se előre, se hátra....
Csoboth Edina nyerte a Sony World Photography Awards magyar versenyét
...
A világ legnagyobb fotóversenyét professzionális, nyílt, ifjúsági (12 és 19 év közötti fiatalok) és a fotózást tanuló diákok számára meghirdetett diák fókusz kategóriában rendezik meg. Az első kettőben tíz alkategória van.
A nyílt versenyre jelentkezők automatikusan részt vesznek a nemzeti versenyben. Idén 65 ország fotósai pályáztak, a magyarok versenyében a második he...
LMP: a választók a nemzeti konzultáción követeljék a paksi népszavazást!
...
Ferenczi István, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kabinet a vasárnapi boltzárhoz és az olimpiai pályázathoz hasonlóan a paksi bővítéssel kapcsolatban is szándékosan elkerülte az emberek megkérdezését, holott nekik joguk lett volna elmondani a véleményüket arról, hogy egyetértenek-e a beruházásról kötö...
Mi a különbség a "bármi" és az "akármi" szavak jelentése között?
Ugyanis a hit azt jelenti, hogy azokról a dolgokról, amit nem látunk, hisszük, hogy vannak, léteznek, ellenben a tudás azt jelenti, hogy tudjuk, látjuk, hogy azok léteznek. Istennek nemcsak látható világa van(amit testi szemeinkkel látunk), hanem láthatatlan (csak a hit által felfogható) világa is....
Mi a különbség a "bármi" és az "akármi" szavak jelentése között?
A "bármi" az szerintem egy be nem határolható mennyiségből valami.
(bármi lehet a megoldás = fogalmad sincs a megoldások számáról)

Az "akármi" az behatárolható mennyiségből valami.
(akár ez, akár az, akár én,akár te,stb. Tehát tudható az a mennyiség amely tartalmazza a megoldást )

-vagy ezek a jó válaszok vagy nem :))...
Te magad vagy az álom
...
Shailene Woodley amerikai színésznő elismerte a szabálysértést, megúszhatja a börtönt
...
A 25 éves filmsztárt (A beavatott-sorozat, Csillagainkban a hiba) birtokháborítással és zavargásban való részvétellel vádolták, amiért akár 30 nap börtönbüntetéssel és 1500 dolláros pénzbírsággal is sújtható. Eleinte nem ismerte el a bűnösségét, a hétfői beismeréssel viszont elkerülte a börtönt.
A vallomás a pénteki bírósági tárgyalást előzte meg, ekkor várható, hogy egy...
Tizenkét százalékkal nőtt a Rossmann Magyarország Kft. forgalma tavaly
...
A közlemény szerint a vállalat 2016-ban 20 százalékkal, közel 2 milliárd forinttal költött többet beruházásokra, mint egy évvel korábban.
A drogérialánc idén Lajosmizsén, Budapesten a Háros utcában nyitott üzleteket, valamint a szegedi és kiskunhalasi üzletét bővítette. Magyarországon első üzletét 1993 decemberében nyitotta Debrecenben, a bolthálózat legújabb, 200-dik üz...
Illegális fogadóiroda működött II. kerületben
...
A rendőrségre hétfő délután negyed négykor érkezett bejelentés, hogy a Bimbó úti házból valaki segítséget kért. A fővárosi rendőrök megjelentek a helyszínen, ahol 35 tajvani nőt és férfit találtak, akiket tolmácsok segítségével kikérdeztek - olvasható a police.hu oldalon.
A helyszíni szemle, az adatgyűjtés és a meghallgatások során beszerzett információk alapján a rendőr...
Illegális bevándorlás - A strasbourgi bíróság megtiltotta nyolc gyerek és egy terhes nő tranzitzónába szállítás
...
A közlemény szerint az intézkedés megtiltja, hogy a kísérő nélküli kiskorú menedékkérők fóti otthonában lévő nyolc tinédzsert és a veszélyeztetett terhes, pszichiátriai kezelésre szoruló ugandai nőt a közeljövőben a röszkei vagy a tompai tranzitzónába vigyék át, és ott "fogva tartsák őket".
A strasbourgi bíróság beavatkozását a Magyar Helsinki Bizottság indítványozta mú...
A PROVOKÁCIÓ ÜRÜGY a polgárháborús helyzet kirobbantására
Magyarországon, 2006-ban, a titkos szolgálatnál kidolgoztak egy olyan stratégiát, amelynek lényege a PROVOKÁCIÓ-val teremtett ÜRÜGY volt.
Az őszödi beszédnek is megvolt a PROVOKATÍV funkciója, amit később fel is használt ÜRÜGYÜL - Gyurcsány Ferenc - a tüntetések vérbefojtására!
*
Jogos volt ez a kétségbeesett beszéd, hiszen valóban MAGÁRA MARADT a szocialista (volt ...
Címkék: Kardos, Tandari Éva, NATO-Oroszország Tanács, Karas Monika, Csoboth Edina, Sony World Photography Awards, Shailene Woodley, Rossmann Magyarország Kft, PROVOKÁCIÓ ÜRÜGY, Szlovák Köztársaság, Magyar Média Mecenatúra, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Ferenczi István, Magyar Helsinki Bizottság, Gyurcsány Ferenc, MAGÁRA MARADT, üzletek májustól, nemzeti konzultáción, paksi népszavazást, strasbourgi bíróság, polgárháborús helyzet, boltok nyitva, újév napjára, 1993-ban önállósodott, vonatkozó jogszabály, számát bővíti, vasárnap este, sarkköri frontbetörés, elkövetkező napokban, másodpercenként helyenként, viharos erejű, orosz főváros, barna mélyben, katonai szervezet, nagyköveti szintű, bizalomépítés jegyében, filmipar megújításának, magyar filmek, pénteken kezdődő, kortárs koreográfiáktól, klasszikus balettig, magyar történelem, kiegyezésre emlékezik, ifjak méntás, világ legnagyobb, fotózást tanuló, első kettőben, nyílt versenyre, nemzeti versenyben, magyarok versenyében,
© 2013 TVN.HU Kft.