Belépés
Dezodorok házilag
... szobahőmérsékleten kemény, ezért nem kell, hogy a deo melegen gyurmakeménységű legyen. (ha kaolint semmiképp nem tudsz venni, ne aggódj, mert elhagyható. Max. tegyél bele még egy pici kukoricalisztet). Ízlés szerint mehet még bele olyan illóolaj ( esetleg levendulát, de bármi mást is tehetsz bele, csak előtte mindig végezz bőrpróbát nem vagy e rá allergiás), amit szeretsz, és illi...
Ötletek és tippek a háztartásban I.
... dobozba, összerázod kicsit, és jöhet a zsemlemorzsa. Így ezzel a módszerrel egyszerre több gombát tudsz panírozni, és egyenletes is lesz mindenhol.

41,Sült hal készítésénél kukoricalisztet kevés fokhagyma granulátummal ízesítve használok, ebben forgatom meg a halat. Így vesz el a halszagból és ízletesebb lesz a hal.


42,A rántott húsokat réteslisztben ke...
Quesadilla, a mexikói melegszendvics
... vagy juhtejből készül.

A TORTILLA lehet Latin-Amerika alapvető táplálékából, kukoricából készült lepény is. Nevét a 16. századi spanyol hódítóknak köszönheti. Mivel a kukoricalisztet nem lehet kenyérré dagasztani, időtlen idők óta lepényt sütnek belőle. Hagyományosan agyaglapon pirítják.

...
A legjobb bodzás desszertek
... mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vanília-aromát, a fahéjat és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Végül a kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén a keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük (lágyabb masszát fogunk kapni).

Egy sütőformát (vagy tepsit) vajjal alaposan kikenü...
Praktika
... napig sok az ellentmondás.
Hozzávalók:

egy kanál kukoricaliszt
5 kanál frissen présel sárgarépa leve
1 kanál tejföl
Elkészítés:

Öntsük a kukoricalisztet egy fél pohár vízbe, hagyjuk egy kicsit ázni, majd tegyük bele egy serpenyőbe és adjunk hozzá 100 ml forrásban lévő vizet. Kapcsoljuk be a tűzhely alatt a gázt, és addig főzzük a kukorical...
A lábunk
... cipőt és a zoknit felvesszük. Ez magába szívja a kellemetlen szagot okozó izzadságot.

Érdemes kipróbálni a szagsemlegesítő szódabikarbónát vagy a nedvességet felszívó kukoricalisztet is.

A nedvesség ellen

Naponta legalább egyszer, de inkább kétszer-háromszor cse­réljünk zoknit.

Minden évszakban legalább két pár cipőt használj...
Álivánka, kukoricaprósza
... dkg kukoricaliszt, 15 dkg finomliszt, 5 tojás, 5 dl aludttej, 20 dkg cukor, pici só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, egy csokor apróra vágott friss kapor.

Elkészítése: A kukoricalisztet a finomliszttel, a sóval és a szódabikarbónával egy tálban összekeverjük. Az aludttejet a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd hozzákeverjük a kukoricalisztes keveréket és az ap...
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
Áfonyás krémsajttorta
... tegyük be a sütőbe 15 percre.

A citrom héját lereszeljük, és a krémsajttal, a cukorral és a tojássárgájával összekeverjük egy tálban, majd hozzátesszük az áfonyát, a kukoricalisztet és a tejszínt, ismét megkeverjük . A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a masszába forgatjuk, és az elősütött tésztára öntjük. Betesszük a sütőbe.

50 perc után lekapcsoljuk a sü...
Juhtúrós rakott puliszka
... puliszka

Hozzávalók:

1 bögre kukoricaliszt
1-2 db hagyma
fűszerpaprika
olaj
20 dkg juhtúró

Elkészítés:

A kukoricalisztet forró vízbe engedjük, rövid ideig forraljuk, majd leszűrjük, és sűrű péppé keverjük. Ha sűrű nagyon, hozzáöntünk a leszűrt léből.

A kikevert sűrű kását visszatesszük a...
Mályvacukros nasi üvegpohárban
... tejet. Először csak lassan, folyamatos keverés mellett, nehogy a tojás összeálljon
rántottává. Addig folytatjuk, míg az összes tejet hozzáadtuk.

A cukrot, a sót és a kukoricalisztet egy közepes lábasba öntjük, majd simára keverjük. Lassan, folymatosan és egyenletesen öntve, nehogy összecsomósodjon, belekeverjük a tejes keveréket. Közepesen alacsony tűzön főzzük, fo...
Fahéjas szilvatorta
... 190 °C-ra. A szilvákat mossuk meg, felezzük el, magozzuk ki. A fele mennyiséget szeleteljük fel, és tegyük egy tálba.

Adjunk hozzá 100 g cukrot, a maradék fahéjat, a kukoricalisztet és a mandula-eszenciát, majd alaposan keverjük össze. A szilvás keveréket osszuk el a tésztán, erre rakjuk rá a fél szilvákat, majd az egészet szórjuk meg mandulával.

Előmelegítet...
Gondolta volna
... kukorica a reuma, a cukorbetegség, az erős menstruációs vérzés, a vesekő és a májgyulladás ellen is használ.

A puliszka elkészítésének számos módját őrzi a hagyomány. A kukoricalisztet sós vízben vagy tejben megfőzik. A víz vagy tej mennyiségétől függően a puliszka kemény, félkemény vagy híg lesz. Ehető köretként (az erdélyi magyarok például csirkepaprikás mellé, a romá...
Így készíthetsz szódabikarbónából karácsonyfadíszeket
... szódabikarbónás tésztából karácsonyfadísz

Amikor kihűlt a tészta, nyújtódeszkán nyújtsd ki 3-4 milliméter vastagságúra. Ha a nyújtás közben még nagyon ragadna, kevés kukoricalisztet keverj hozzá. A kinyújtott tésztából tetszőleges formákat szúrj ki. Hústűvel, levelekkel, nyomdaformákkal dekorálhatod a karácsonyfadíszeket. Az akasztóhoz minden díszt ki kell lyukasztani.|...
Miből lesz a Fecskefészek-leves
... áztatjuk. Ezután leszűrjük, leöntjük a húslé felével, hozzáadjuk a fűszereket, majd leszűrjük, és leöntjük a levét. a maradék húslébe tesszük a fészket, darabolt csirkehúst, tojásokat, kukoricalisztet, bort, és besűrűsítjük. A felvert tojás fehérjéket, felcsíkozott sonkát, petrezselymet, tálalás előtt tesszük a levesbe.

...
Szúnyoglárva, a versenyző legjobb barátja
... szükséges elkülöníteni, hacsak nem akarja valaki azonnal felhasználni az egész értékes gombócot. A felszedéshez a jól szétmorzsolt agyag a legmegfelelőbb, de használhatunk löszport, sőt kukoricalisztet is.
Kiskanalanként be kell szórni vele a lárvákat, amíg ki nem másznak. Ne legyenek túl nedvesek, nehogy az agyag még jobban összetapassza őket. Nyáron a dzsókereket a közönség...
Mogyorókrémes tallérok
... mogyorókrém

Elkészítés

1. Keverjünk habosra 8 dkg puha vajat 6 dkg porcukorral, majd egyenként adjunk hozzá 2 db tojássárgáját. Fokozatosan dolgozzunk bele 8 dkg lisztet, 1 ek kakaóport és 2 ek kukoricalisztet.

2. Töltsük a tésztát habzsákba, és sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjunk belőle 2-2,5 cm átmérőjű halmokat, egymástól 3-4 cm távol...
Szúnyoglárva, a versenyző legjobb barátja
... szükséges elkülöníteni, hacsak nem akarja valaki azonnal felhasználni az egész értékes gombócot. A felszedéshez a jól szétmorzsolt agyag a legmegfelelőbb, de használhatunk löszport, sőt kukoricalisztet is.
Kiskanalanként be kell szórni vele a lárvákat, amíg ki nem másznak. Ne legyenek túl nedvesek, nehogy az agyag még jobban összetapassza őket. Nyáron a dzsókereket a közönség...
Tejszínes-spárgás csirkemell.
... kukoricaliszt

őrölt fehérbors
tárkony
1 db húsleveskocka
1 dl fehérbor
1,5 dl tejszín
1 ek olívaolaj
5 dkg vaj
sajt

A kukoricalisztet, sót, őrölt fehérborsot, összekeverni, majd beleforgatni a csirkemellfiléket. Ezután egy serpenyőbe felhevíteni az olívaolajat és a vajat, majd belehelyezni a fűszeres lisztbe beleforgatott ...
Mákos-szilvalekváros kukorica pite
... hozzáadjuk a puha vajat és szép simára keverjük a masszát. Ezután már nem géppel, hanem fakanállal dolgozunk tovább. Beleforgatjuk a tejfölt majd adagonként, a sütőporral elkevert kukoricalisztet. A végén óvatosan, hogy ne törjük össze, kanalanként a tojások felvert habját forgatjuk a tésztába. Ezután kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben, 30 perc alatt m...
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Üregi Éva, mexikói melegszendvics, legjobb bodzás, versenyző legjobb, pici kukoricalisztet, módszerrel egyszerre, rántott húsokat, száráról lecsipkedett, kukoricalisztet összekeverjük, keverékhez öntjük, kanál kukoricaliszt, kicsit ázni, tűzhely alatt, zoknit felvesszük, kellemetlen szagot, szagsemlegesítő szódabikarbónát, nedvességet felszívó, nedvesség ellen, csokor apróra, tálban összekeverjük, tojásokkal elkeverjük, kukoricalisztes keveréket, hozzávalók mindig, citrom héját, tojássárgájával összekeverjük, tojásfehérjéket kemény, masszába forgatjuk, elősütött tésztára, kukoricalisztet forró, leszűrt léből, kikevert sűrű, tojás összeálljon, összes tejet, közepes lábasba, tejes keveréket, szilvákat mossuk, fele mennyiséget, maradék fahéjat, szilvás keveréket, egészet szórjuk, erős menstruációs, májgyulladás ellen, puliszka elkészítésének, puliszka kemény, erdélyi magyarok, nyújtás közben, kinyújtott tésztából, akasztóhoz minden, húslé felével, maradék húslébe, felvert tojás, egész értékes,
© 2013 TVN.HU Kft.