Regisztráció  Belépés
Édes-savanyú mártás
... szeletelve
100 g gomba szeletelve
100 g uborka kockákra vágva

50 g póréhagyma vékony karikákra szeletelve

Elkészítés:

1 dl vízben elkeverjük a kukoricalisztet, a mézet, a szójamártást, a paradicsomot és az ecetet. Felforraljuk, majd félretesszük.
Megforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, ma...
Borsos marhaszelet
... hozzá a bort, és keverjük meg egy lapos fakanállal, lazítsuk fel a sütés maradékát. Tegyük bele a gombát és a fokhagymát, és 6-8 percig puhítsuk, majd öntsük hozzá a levest. A kukoricalisztet és a mustárt öntsük csészébe, majd 1 evőkanál hideg vízzel keverjük simára! Öntsük a serpenyőbe, lassú tűzön sűrítsük be! Adjuk hozzá a tejszínt! A kész mártást öntsük a hússzeletekre, ...
Cseresznyés-csokis meglepetés
... vaníliaaromát habosra keverjük, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Egy másik lábasban a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a kakaós tejet. A kukoricalisztet kevés vízben feloldjuk, majd sűrűre főzzük, belekeverjük a csokis krémet, a befőtt levét, és az egészet sima krémmé dolgozzuk. Kihűtjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Egyharmadát olajjal k...
Csokis-narancsos fondü
... szeletekre vágjuk. A csokikrémhez a kis darabokra tördelt csokit a tejjel együtt fondüedényben kislángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és melegen tartjuk. A narancskrémhez a kukoricalisztet fél dl narancslében simára keverjük. A maradék narancslét a mézzel és a narancshéjjal összekeverjük, fondüedényben megmelegítjük, majd apránként hozzákeverjük a feloldott lisztet. A li...
Díszes karácsonyi torta
... formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és szorosan folpackba csomagoljuk. A díszítéshez 1 evőkanál vízzel felmelegítjük a lekvárt, és bekenjük vele a tortát. Gyúródeszkára egy kis kukoricalisztet szórunk, vékonyra kinyújtjuk rajta a marcipán harmadát, és a tortára tesszük, a lelógó széleket levágjuk. A maradék marcipánt úgy formázzuk, hogy a torta oldalát burkolhassuk be vele,...
Epertorta
... narancslé
1 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához vízgőz felett habosra verjük a tojásokat a cukorral és a vaníliáscukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a kukoricalisztet, és jól összekeverjük.A masszát kivajazott tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Az eper felét pürésítjük, majd átpasszírozzuk, és összekeve...
Kínai tojásos kukoricaleves
... körömnyi gyömbért, majd tedd bele a lecsorgatott kukoricát. Közben pépesre vágott zellert, a sót és a fehérborsot keverd össze a vodkával, majd add hozzá a kevés hideg vízben feloldott kukoricalisztet. Ha a leves újra felforrt, keverd bele ezt a pépet, s forrald tovább, míg be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, dobd ki belőle a gyömbért, s a két összehabart tojást - lassú keve...
Mulligatawny
... percig, a töpörtyűt vegyük ki az edényből. Tegyük vissza a húst és süssük aranybarnára. Adjuk hozzá az almát, a kakukkfüvet, a szerecsendiót és a petrezselymet. Keverjük össze a kukoricalisztet vízzel, és folyamatos keverés mellett adjuk a húshoz. Öntsük fel az edényt vízzel, forraljuk fel. Adjuk hozzá a curryt, alacsony lángon kb 3. órát főzzük. Szedjük le a csontról a húst, a cs...
Hali mindenki itt a mai adag !
... tejföl


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban elektromos habverővel magas fokozaton habosra keverjük a mézet és a vajat. Beleütjük a tojásokat, és hozzáadjuk a vaníliát. Alac...
Bolond körte
...



A keverőgépbe tegyük az első öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át
a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet.
Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni,
és fel nem kezd forrni. Akkor hűtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszu...
Bayer Zsolt: Magyarok karácson
... akkor, te angyalfi, szaladj, és hozzad a következőket:

egy rész búzalisztet a Duna-Tisza-közéről,.
Egy rész rozslisztet a Felvidékről,
Egy harmadik rész kukoricalisztet pedig odalentről, Bácskábul,
De siess, hé, egyik lábad itt a másik ott, nincsen már sok időnk!

Az angyal elképedt a siheder szemtelenségin, de azért elszaladt és hozta,...
Kukoricás palacsinta
... ketchupot és a hús főzőlevéből 1 dl-t. Felforraljuk, beletesszük az összevágott húst. A tűzről levéve hagyjuk jól kihűlni.
3. A palacsintatésztához simára keverjük a lisztet, kukoricalisztet, tojást, egy csipet sót, a curryt, petrezselymet kb. 6-7 dl vízzel. Nem kell, hogy nagyon híg legyen a tészta.
4. Kiolajozott, forró palacsintasütőben a hagyományos módon palacsinták...
A csokoládé
... csokoládé elne-vezés kialakult. A xocolatl elkészítéséhez a kakaóbabot megpörkölték, megőrölték, majd vizet öntöttek hozzá, és felmelegítették. A kakaóvajat kivonták belőle, majd kukoricalisztet szórtak bele, hogy sűrűbb legyen. Különféle fűsze-rekkel (pl. chilivel) ízesítették. A kakaó igazi felfedezője Hernán Cortés volt. Érkezésével az aztékok azt hitték, hogy Quetzalcoatl, Par...
Barangolás Csokiországban ...
... (keserű víznek) nevezett italt készítettek: a pörkölés után egy lapos kövön megőrölték a babot, majd vízzel és fűszerekkel -- chilivel, borssal vagy vaníliával -- habosra keverték. Kukoricalisztet is vegyítettek bele, hogy megkössék a kakaóvajat, és sűrűbbé tegyék a ,,keserű vizet". (Más forrás szerint a kakaóvajat kivonták belőle.) Az ital orvosságnak, élénkítőszernek ...
Csirkemell mézes sárgarépamárt
... bele fenyérfüvet vagy citromfüvet is) és megfőzzük benne a csirkemellfilét.

A kásához felforraljuk a zöldségerőlevest és a tejet. Állandó keverés mellett beleszórjuk a kukoricalisztet, sót és nem túl sűrű kásává főzzük.

A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát. 5 percig pároljuk. F...
"Struccos" Recept
... strucchúsra szórjuk, és addig keverjük, amíg egyenletesen eloszlik rajta. A húsból kb. 30 darab kis golyót alakítunk ki. Forró étolajban kisütjük a fasírtot. Az ananászlében elkeverjük a kukoricalisztet. Az összes kimaradt hozzávalót - a kukoricalisztes keverék kivételével - lábasba tesszük, lefedjük, és közepes lángon 15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztes ke...
Tito, a XX. század egyik legna
... a nem messze levő faluba, Járekra, hanem tehervonatra tereltek fel bennünket. Járekon az üres német házakba szállásolták el az embereket, szobánként 20-25 személyt. Enni sótlan kukoricalisztet kaptunk, mindenki abból evett, amit talált, azaz ki edényből, ki cseréptálból, de volt olyan is, akinek a csirkeitató jutott. Minderre nem emlékezem, csak édesanyám és testvéreim elbeszélés...
Brokkolis pulyka
... húsleveskocka,
só,
pirospaprika,
bors

Elkészítés:
A pulykahúst puhára főzzük és a brokkolit kevés vízben megpároljuk. A margarint felolvasztjuk, és az apróra vágott mandulát megpörköljük benne, majd a kukoricalisztet kevés vízzel összekeverjük, és a margarinos mandulával tejföl sűrűségű szószt készítünk belőle. Végül egy margarinnal kikent tűz...
Citromos, gombás csirke
... vágjuk keskeny karikákra. Vágjuk körszeletekre az egyik citromot, a másiknak nyomjuk ki a levét.
Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk apróra. 2 evőkanál vízben keverjük el a kukoricalisztet. Csontozzuk ki a csirkehúst, szeleteljük fel 6 X 2 cm-es csíkokra.
Egy tányérban keverjük össze a sót, a borsot és 1,5 evokanál olajat. Forgassuk bele a húscsíkokat. Csöpögtessük le...
Magyar Holokauszt!!!!!!!!!!!!!
... részük a tábor lakóinak. Úgy bántak velük,
mint az állatokkal, mondván, hogy ha minden nap meghal száz ember, akkor
jobb sora lesz a túlélonek. Sótlan csutkástól darált kukoricalisztet kaptak,
evo edények nélkül. Mindenki abból evett, amit a padlásokon vagy a szemétben
talált az elhagyott német házaknál, ahova betelepítették a magyarokat, nem
nézve, h...
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Bayer Zsolt, Barangolás Csokiországban, Magyar Holokauszt, Hernán Cortés, lapos fakanállal, sütés maradékát, mustárt öntsük, kész mártást, másik lábasban, cukorral habosra, kakaós tejet, kukoricalisztet kevés, csokis krémet, befőtt levét, egészet sima, tejjel együtt, maradék narancslét, narancshéjjal összekeverjük, feloldott lisztet, marcipán harmadát, tortára tesszük, lelógó széleket, maradék marcipánt, torta oldalát, tésztához vízgőz, masszát kivajazott, eper felét, lecsorgatott kukoricát, fehérborsot keverd, kevés hideg, leves újra, töpörtyűt vegyük, kukoricalisztet vízzel, edényt vízzel, sütőt előmelegítjük, muffinformákat kivajazzuk, kisebb tálban, nagyobb tálban, keverőgépbe tegyük, rész búzalisztet, rész rozslisztet, harmadik rész, angyal elképedt, siheder szemtelenségin, összevágott húst, tűzről levéve, hagyományos módon, xocolatl elkészítéséhez, kakaóbabot megpörkölték, kakaóvajat kivonták, kakaó igazi, pörkölés után, lapos kövön, ital orvosságnak, kásához felforraljuk, mártáshoz megforrósított,
© 2013 TVN.HU Kft.