|
|
|
... legalább 20-30 féle lisztem van, amiből 10 perc készülődés, néhány perc sütés után ehető csodákat készíthetek. De a kása rabjává váltam, mert pillanatok alatt elkészül. Így beszereztem az alapanyagait is, ha még egyszer ilyen gondom lenne el tudjam készíteni :-) De a lángos, a laska, a kakaós csiga is fincsi. Persze azért rá kellet szokni, azaz, mivel nem ehető számomra a bolti és... |
|
|
|
|
|
|
|
... parkban a művészeti alkotótáborban készített műtárgyakat szemlélhetjük meg. A karámokban tartott őshonos magyar állatok voltak elődeink fő táplálékai. Nem csak ették őket, de ruházatuk alapanyagait is ezek adták, és még csontjaikból is készítettek használati tárgyakat. Az állatok belépti díj ellenében hajkurászhatók, illetve simogathatók.
A parkban sajátos játszóteret a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... só, bors
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... függönyt, és még le is zuhanyoztam - válaszolja a pasi kimerülten.
- És hogyhogy ilyen nagy munkába fogtál?
- Hát, tudod, az úgy kezdődött, hogy a sütemény alapanyagait beraktam a turmixgépbe, és elfelejtettem rátenni a tetejét...
Szerencse
Szabó őrmester kerékpározik és elüt egy idős asszonyt.
- Nagy szerencséje v... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Réka-völgyi hutahelyen, Óbányán, Kisújbányán és Pusztabányán keresztül ér vissza a kiindulási helyre.
A 23 kilométeres körúton 16 tájékoztató tábla mutatja be az üveg történetét,
alapanyagait, az üvegkészítés eszközeit, a lakosság életmódját és a Kelet-Mecsek 18. századi hutáit.
Kelet-Mecseki Tájvédelmi Körzet is, melynek legféltettebb botanikai értéke a világon már... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejfölt. A gáztepsit kikenjük, sütőpapírral kibéleljük, és a jól kidolgozott tésztát egyenletesen beletesszük. A tepsivel együtt a hűtőbe rakjuk fél órára.
A töltelék alapanyagait kb. 10 perc alatt összefőzzük.
A tészta tetejét beszórjuk morzsával, rásimítjuk az előzőleg megfőzött és lehűlt almamasszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szószhoz:
100 g tejföl
100 g főtt sütőtök pürésítve
30 g cukor
1 tojás
A liszt nélküli, sütőtökös túrótorta elkészítése:
A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.
A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
összedolgozzuk, majd kettőbe osztjuk a masszát. Fóliára simítjuk mindkét
adagot, egyenletesen, hogy egyforma vastag legyen, majd hagyjuk hűlni.
Közben a kókuszos krém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel
krémesre kavarjuk. A krémet elosztjuk a két kekszes alapon és jól elkenjük,
majd szorosan feltekerjük. A fóliába csomagolt kekszrudakat lega... |
|
|
|
|
|
|
|
... le is zuhanyoztam,
válaszolja a férj kimerülten.
- És miért fogtál ilyen nagy munkába? - kérdi a szomszéd.
- Hát, az úgy kezdődött, hogy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lennének.
Az állami és uniós, valamint a vöröskereszt megyei szervezetének saját forrásából elindított, mintegy 80 millió forint értékű mintaprojekt keretében egy szociális farmot és ennek alapanyagait feldolgozó sajtüzemet hoztak létre, amelyben tizenhárom embert, köztük kilenc megváltozott munkaképességű vagy szociálisan hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztatnak.... |
|
|
|
|
|
|
|
... oregánó
Elkészítése:
Egy kevés olívaolajon párolja meg a spenótot, majd adja hozzá a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát. Készítse el a quinoát. Amikor kihűlt minden, keverje össze a saláta ezen alapanyagait. Majd kockázza fel az avokádót és aprítsa fel kisebb darabokra az olajbogyót és adja hozzá a salátához. Készítse el a dresszinget: keverje el egy kisebb tá... |
|
|
|
|
|
|
|
... (reszelve)
2 csomag vaníliás cukor
A csokimázhoz:
12 dkg porcukor
6 ek forró víz
3 dkg vaj
3 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán kisütjük. (A tepsi mérete 26 x 36 cm, a sütési hő pedig 170 fok/ légkeverés.)
2. A töltelék alapan... |
|
|
|
|
|
|
|
... alma
1 db citrom
1 tk. őrölt fahéj
2 ek. méz
1 vaníliás pudingpor
3 ek. sűrű sárgabaracklekvár
A tetejére a kenéshez:
1 ek baracklekvárA tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel,belefacsarjuk a citrom lev... |
|
|
|
|
|
|
|
... krémhez:
25 dkg cukor
25 dkg vaj
2,5 dl víz
5 dkg liszt
rumaroma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
félbevágott dió
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokos sütőbe... |
|
|
|
|
|
|
|
Dr. Drábik János, a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztője
1938. június 9-én született Budapesten. Csellistának készült. Zenei tanulmányait a budapesti Erkel Fer... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál méz
40 g vaníliás pudingpor
3 evőkanál sűrű sárgabaracklekvár
A tetejére kenéshez:
1 evőkanál baracklekvár
Elkészítés
70 perc+pihenés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a ci... |
|
|
|
|
|