|
|
|
...
Tortilla
2,5 dl liszt
1 dl víz
2 kiskanál só
olaj
Elkészítés:
Először a tortillát készítjük el: alaposan összekeverjük a tészta alapanyagait, a lisztet és a vizet; hogy rugalmas tésztát kapjunk. A végén beolajozzuk a kezünket és átgyúrjuk a tésztát, majd egy folpackba csomagolva hagyjuk fél órát pihenni, ez idő alatt elkészít... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor. A krémhez: 75 ml tejszín, 120 g csokoládé, 25 g margarin, 1 evőkanál rum. A díszítéshez: 1 cs. Dr. Oetker tortabevonó, 30 g durvára őrölt dió.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük a liszt kivételével, és tűzön felmelegítjük. A tűzről leéve belekeverjük a lisztet. Zsírral kikent, liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 C?-on 8-10 percig ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... cukor,
3 evőkanál liszt,
5 tojássárgája,
1 csomag vaníliás cukor.
Máz:
5 tojásfehérje,
20 dkg cukor.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük. A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk, és egyenletesen az elősütött tészta tetejére simít... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
2 csomag babapiskóta
rumos tej (amennyi szükséges a piskóták megáztatásához)
A tetejére:
csokimáz
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 2 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk (úgy, hogy egy közepes méretű tepsit éppen befedjen). A tepsi hátán (megfordítva), közepes melegségű sütőben megsütjü... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tejszínhab 15 dkg porcukor, (ha cukrozott tejszínt használunk, csak 10 dkg), 20-25 dkg friss eper, 2 dkg zselatin, 1 dl víz, 1 vékony, hosszúkás piskótalap (a piskóta készítésének alapanyagait és módját más süteménynél megadjuk), 5 dkg baracklekvár, 5-10 dkg nagyon vékonyra szeletelt, pirított mandula.
Az eper kétharmadát a porcukorral összeturmixoljuk, hogy egészen finom pép... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg juhtúró
20 dkg margarin
35 dkg rétesliszt
5 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl
1 tojás sárgája
só
Elkészítés:
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tej
2 evőkanál finomliszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
10 dkg darált dió
1 kávéskanál rum
késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
A tészta alapanyagait:a liszttel elkevert sütőport,a cukrot,a tojást,a darált diót,az őrölt fahéjat,a rumot és a tejfölt alaposan összegyúrjuk,majd zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előme... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg élesztő, csipet só, 2 evőkanál cukor; a csokoládékrémhez: 25 dkg sütőmargarin, 20 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. Amikor a tészta megkelt, kiöntjük a meglisztezett deszkára. A tésztát hatfelé osztjuk.
Közben kikeverjük a csokoládékrémet. A cipókat egyenként kisodorjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... jól kidolgozzuk, 4 részre osztjuk, nyújtófával vékonyra nyújtjuk, közben folyamatosan lisztezve. Nagyméretű serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát.
A tészta alapanyagait összedolgozzuk.
Négy része osztjuk, kicsit ellapogatjuk.
Vékonyra nyújtjuk.
Igazán vékonyra kell nyújtani, hogy ropogósra, hólyagosra süljön! Igazán vékon... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, fél teáskanál fahéj, akár ki is lehet hagyni), 2 dl darált dió, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A száraz és folyékony részek alapanyagait külön összekeverjük, majd a két részt lazán egybeforgatjuk (nem kell simára keverni!). Ha túl száraz, akkor teszünk még bele egy kevés tejet.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A muffin ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 db tojás
2 ek liszt
0.5 kg tehéntúró
9 dkg gríz
Elkészítés:
A gombóc alapanyagait összegyúrjuk, majd letakart edénybe helyezve fél órát a hűtőbe tesszük. Az idő leteltével gombócokat formálunk a masszából és forrásban lévő vízbe helyezzük, ha feljöttek a víz tetejére, akkor kivesszük. Melegen tálaljuk porcukorral í... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejföl
Krém:
* 3vaníliás pudingpor
* 1 l tej,
* 25dkg margarin,
* 25dkg porcukor
Elkészítése:
Kevés tejföllel a tészta alapanyagait összegyúrjuk.2 lapot sütünk belőle. Szokásos módon megfőzzük a pudingport a tejjel és kihűtjük. Kikavarjuk a margarint a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.A kr... |
|
|
|
|
|
|
|
... ek kakaópor
kicsi tejföl
Krém:
3vaníliás pudingpor
1 l tej,
25dkg margarin,
25dkg porcukor
Elkészítése:
Kevés tejföllel a tészta alapanyagait összegyúrjuk.2 lapot sütünk belőle. Szokásos módon megfőzzük a pudingport a tejjel és kihűtjük. Kikavarjuk a margarint a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.A krém felét a ké... |
|
|
|
|
|
|
|
... birsalmasajt
15-20 szem ánizsmag (nem kell sok)
A tetejére:
tojás
díszcukor
ánizsmag
Elkészítés:
Kenyérsütőgépbe teszem a tészta alapanyagait, és 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom.
Ha készen van, olajos asztalra borítom, átgyúrom, majd belekeverem a mandulát, mazsolát, apró kockára vágott birsa... |
|
|
|
|
|
|
|
... bőrből készült termékeket és kiegészítőket kínált. Az üzletben családja is besegített, így váltak családi vállalkozássá. Újításként, az 1930-as években a különböző darabok hiányzó alapanyagait vászonnal pótolták.
Az 50- években Guccio fia, Aldo felvetette az ötletet, mi lenne, ha táskáikra rákerülne az apa monogramja, a GG. Ennek megvalósítása kiváló marketingfogás volt... |
|
|
|
|
|
|
|
... tartalmazza. A szerelem étkeiből megtudhatod, a régi idők hölgyei mivel csavarták az ujjuk köré a férfiakat, de azt is felfedezheted, hogyan használhatod vágykeltőként saját konyhád alapanyagait.
A fényképekkel, erotikus festményekkel és metszetekkel díszített könyv fortélyos tanácsokkal lehet a segítségedre, ha szeretnéd felfedezni a szerelem étkeit.
Ismerd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakaó
1 evőkanál rum
kevés tej
A fehér töltelékhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
elkészítés
1.A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
2.A fehér töltelé... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajt
25 dkg margarin
1,5 dkg szalalkáli
1 tojás
só ízlés szerint
tejföl, hogy nyújtható tésztát kapjunk
Elkészítése:
A tészta alapanyagait este összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy jól összeálljon. Hideg helyen tartjuk.Másnap félujjnyi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Húsvétra csirke,kakas és kacsa... |
|
|
|
|
|
|
|
... kapor,só
Elkészítése:
A sonkát,salátát és az almát vékony csíkokra vágjuk.A tormás majonézt felöntjük a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tészta felvesz)
A krémhez:
egy csomag vaníliás puding
fél l tej
vagy a puding helyett főzött krém
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk úgy, hogy omlós tésztát kapjunk. Óvatosan kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és köröket szaggatunk belőle. Ezeket csőszerűre hajtjuk. Ebben segíthet ha például rossz par... |
|
|
|
|
|