Belépés
*UPDATE* Túró gombóc
... búzadara
1 db nagy tojás
1 citrom héja
fél vanília rúd
Update 1 mester morzsa 15 dkg
olaj 2 ek
tejföl 4 dl

Elkészítés:

A túrógombóc alapanyagait elkeverjünk, és hűtőbe rakjuk kb. 20 percre. Az olajjal a kenyérmorzsát megpirítjuk és hagyjuk kihűlni. A vizet olajjal és sóval felrakjuk forralni, majd beledobjuk a gombócnak meg...
Humor
... függönyt, és még le is zuhanyoztam. - válaszolja a férj kimerülten.
- És hogy-hogy ilyen nagy munkába fogtál? - kérdi a szomszéd.
- Hát, az úgy kezdődött, hogy a sütemény alapanyagait beraktam a turmixgépbe, és elfelejtettem rátenni a tetejét.
__________________________

Lagziban Juliska néni a boldogságtól sugárzik, és elérzékenyülve mondja az ifjú párn...
Szívárványsaláta juhsajttal
... az uborkát felszeleteljük, a sárgarépát juliennére (azaz metéltre), a piros retket vékony karikára vágjuk. A zsenge pitypang leveleket megmossuk. A saláta előre előkészített alkotó-alapanyagait esztétikusan egy-egy szép salátalevélre tesszük. Közvetlen tálalás előtt salátaöntettel gazdagon meglocsoljuk. Egy decinyi hideg vizet, mézzel, borecettel, mustárral, sóval, őrölt borssal, ...
tejfölös káposzta tekercs !
... szalonna


A káposzta torzsáját kivágjuk, sós vízben 20 percig főzzük, azután hideg vízzel leöblítjük, jól lecspegtetjük. Beáztatjuk a zsömlét.
Töltelék készítése.
A töltelék alapanyagait megdaráljuk, az egészet összedolgozzuk és megtöltjük a káposztát. A káposztaleveleket zsírral kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, erre jön a töltelék, azután ...
Feltárulnak a középkori bencés
... készült étkek voltak, de a kolostorok lakói a borjúhúst és a szárnyasokat sem vetették meg, valamint előszeretettel fogyasztottak ragut, és leveseket is. Snowden szerint ugyan az étkek alapanyagait a hozzáférhetőség mértéke határozta meg, de az ételek gazdagon fűszerezettek voltak, a bencés barátok például a kor egyik legdrágább fűszerét, a sáfrányt is használták.

A sze...
Ünnepi diós
... vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor.
A krém ízesítéséhez: citromlé, kakaópor.

A tetejére: 1 tábla tortabevonó.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és három részre osztjuk. Az első tésztát sárgán hagyjuk, a másodikhoz hozzáadjuk a vérnarancs aromát, a harmadikhoz 3 evőkanál darált diót keverünk. Kinyújtjuk a lapokat, é...
Ricottás sajttorta recept
... kilisztezünk, majd tésztát belehelyezzük, jól elegyengetjük. Előmelegített 180 °C -os sütőben, légkeverésen ,15-20 perc alatt világos színűre sütjük.
Amíg a tészta hűl, a töltelék alapanyagait elektromos habverővel simára keverjük.
Amikor kihűlt a tészta a tetejét megkenjük narancsdzsemmel/ vagy meghintjük kandírozott narancshéjjal.
A tésztára öntjük a krémet ...
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... 6-8 evőkanál cukrot, ízlés szerint fahéjat és szegfűszeget. Felöntjük a félédes vörösborral, majd lassú tűzön főzni kezdjük. Ne felejtsük időnként megkeverni!

2. A tészta alapanyagait (a por komponensekkel kezdve) gyúrható állapotúra keverjük, majd rendesen összedolgozzuk. Egy kisebb és egy nagyobb darabbá választjuk szét, majd a nagyobbat kinyújtjuk, és zsírpapíron tep...
Rumos - fahéjas kókuszkocka
... kristálycukor
1/2 dl rum
15 dkg kókuszreszelék
4 tojásfehérje
Mázhoz:

3 tojássárgája
15 dkg porcukor
elkészítés

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, és kétfelé vesszük.
Az egyik felét belenyújtjuk a tepsibe, megkenjük lekvárral, és rákenjük a tölteléket.
A krém hozzávalóit: margarint, kri...
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... só
4 dkg vaj
1/2 teáskanál fahéj

A tetejére:

15 szem szilva
20-30 szem szőlő
barna cukor
fahéj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait alaposan összegyúrom, nyújtom, hogy kellemesen, kis széllel elférjen egy zsírozott, lisztezett tortaformában. Itt hagyom jó fél órát kelni. A szilvát félbe szedem, majd a megkelt tészt...
Csokoládé mousse sajtos muffinban recept
... és a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
A tojások sárgáját elkeverjük a csokoládéval. Hozzákeverjük a habot és félretesszük.
Összekeverjük a tészta száraz alapanyagait, majd hozzáadjuk a tojást, tejet és a Rama margarint is. Mixerrel jól kikeverjük.
Rama margarinnal kikenjük a muffin formákat( 12 db-os) és a tészta felét beleadagoljuk.
Rákanal...
Édes-savanyú ropogós sertéshús falatok recept
... keverjük el 2 kiskanál kukorica liszttel. Keverjük el a disznóhússal és hagyjuk állni kb. 10-15 percig.
Ezalatt egy edényben forrósítsunk fel bő olajat, kb. 1 litert. A bunda alapanyagait keverjük össze. Ebben forgassuk meg a sertéshús darabokat és süssük őket meg kb. 2/3-ig az olajban. Szedjük őket egy tálba, itassuk le róluk a fölösleges olajat, majd hagyjuk őket hűlni. Ez...
Csupa Csoki tekercs-laktató
... tojássárgája,2 dl tej,20 dkg vaj

Csokimáz--2 kanál kakaópor,vagy cukrozott kakaó,10 dkg porcukor,3 kanál tej,5 dkg vaj.

Elkészítés:

1--Össze dolgozzuk a krém alapanyagait,majd lassú tűzön 15 perc alatt el készítjük és hagyjuk ki hűlni.

2-Egybe gyúrjuk a tekercs hozzá valóit, és gyúró deszkán simára nyújtjuk.Sütő papír közé rakjuk ,és úgy...
Közel Afrikához: gasztronómiai bemutató és táncos workshop a fővárosban
... órakor veszi kezdetét a klubbeszélgetés, amelyen az afrikai gasztronómiához kerülhetnek közelebb a vendégek. Az előadás után profi szakácsok mutatják be az afrikai kontinens jellegzetes alapanyagait, mint például a plantaint, a yamgyökeret, az okrát vagy az egusimagot. A rendezvény végén lehetőség lesz megkóstolni néhány jellegzetes afrikai ételt is.
Afrika kulináris hagyomá...
A föld lesz majd a bírád
... családja mindig spórolt, így soha nem a lélegző celofánba csomagolt barna masszát vásárolták, ha a gyereknek gyurmából kellett iskolai feladatul figurát készítenie belőle, hanem a gitt alapanyagait, krétaport és lenolajkencét, amit Tóth úr boltjában és a családban firnisznek neveztek, de firnájsznak ejtettek.

Rideg Alajost megbabonázta az eszébe villant szó, a firnájsz,...
Ünnepi készülődés...
... sót.



A fűszeres pástétomot körbeveszi a borzselé.

A pástétom alapanyagait konyhai robotgéppel is összedolgozhatjuk




Nagyszájú pástétomos üvegekbe töltjük, tep...
Édes, karácsonyi finomságok...
... rum




ÜNNEPI MÁKOS PITETORTA
Rátz Zoltán
A Danubius Health Spa Resort Bük konyhafônökének ajánlásával

Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól gyúrjuk össze, osszuk két részre és pihentessük.
Mindkét részt nyújtsuk ki kör a...
Uniós egyeztetésen a magyar termék rendelet
... bármilyen egyéb állítás, amely az élelmiszer magyar származására utal, kizárólag akkor tüntethető fel, ha az áru magyar alapanyagokból, Magyarországon készült: a növényi eredetű élelmiszer alapanyagait hazánkban termesztették, a vadon termő növényt hazánkban gyűjtötték, kezelték, csomagolták; az állati eredetű élelmiszerekhez az állatokat itthon tenyésztették, dolgozták fel, illet...
Karácsonyi ételek
... krémhez: 2 egész tojás, 6 deci tej, 2 vanília puding, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin
A töltelékhez: 1,5 kg alma, 2 evőkanál vaj, 10 dkg cukor, mokkáskanál fahéj
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, három részre osztom és vékony, négyszögletes lapokat sütök belőle.

A pudinghoz 2 evőkanál cukrot keverek, hozzáadom a tojásokat, fokozatosan hozzáadom a tejet, sű...
Túrótorta-gyümölcskocsonyával...
... a tojásfehérjék habját, majd jó nagy körkörös mozdulatokkal simára keverjük.

Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és aranybarnára sütjük.

Összekeverj...
1 2 3 .9 10 11 12 .14 15 .18 19 20 
Címkék: SÜTEMÉNY AJÁNLAT, Csupa Csoki, Közel Afrikához, Lagziban Juliska, Rideg Alajost, ÜNNEPI MÁKOS PITETORTA, Rátz Zoltán, Danubius Health Spa Resort Bük, középkori bencés, föld lesz, magyar termék, túrógombóc alapanyagait, kenyérmorzsát megpirítjuk, vizet olajjal, férj kimerülten, sütemény alapanyagait, boldogságtól sugárzik, ifjú párn, uborkát felszeleteljük, sárgarépát juliennére, piros retket, zsenge pitypang, saláta előre, decinyi hideg, káposzta torzsáját, töltelék alapanyagait, egészet összedolgozzuk, káposztaleveleket zsírral, kolostorok lakói, étkek alapanyagait, hozzáférhetőség mértéke, ételek gazdagon, bencés barátok, krém ízesítéséhez, tészta alapanyagait, első tésztát, másodikhoz hozzáadjuk, vérnarancs aromát, tetejét megkenjük, tésztára öntjük, félédes vörösborral, nagyobb darabbá, nagyobbat kinyújtjuk, egyik felét, krém hozzávalóit, szilvát félbe, megkelt tészt, csipet sóval, tojások sárgáját, tészta száraz, muffin formákat, tészta felét, edényben forrósítsunk, bunda alapanyagait,
© 2013 TVN.HU Kft.