|
|
|
... szeletekre vágjuk a tálaláshoz. Készíthetjük csíkokra vágva, és serpenyőben hirtelen pirítva vagy szeletelve, serpenyőben vagy grill lapon sütve.
Közben a mediterrán lecsó alapanyagait megmossuk, és kisujjnyi hasábokra vágjuk, kivéve a paradicsomot, amit cikkekre vágunk. A karikázott vöröshagymát csöppnyi olajon aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt zöldsége... |
|
|
|
|
|
|
|
... szeletekre vágjuk a tálaláshoz. Készíthetjük csíkokra vágva, és serpenyőben hirtelen pirítva vagy szeletelve, serpenyőben vagy grill lapon sütve.
Közben a mediterrán lecsó alapanyagait megmossuk, és kisujjnyi hasábokra vágjuk, kivéve a paradicsomot, amit cikkekre vágunk. A karikázott vöröshagymát csöppnyi olajon aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt zöldsége... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... függönyt, és még le is zuhanyoztam. - válaszolja a férj kimerülte... |
|
|
|
|
|
|
|
... függönyt, és még le is zuhanyoztam. - válaszolja a férj kimerülten.
- És hogy-hogy ilyen nagy munkába fogtál? - kérdi a szomszéd.
- Hát, az úgy kezdődött, hogy a sütemény alapanyagait beraktam a turmixgépbe, és elfelejtettem rátenni a tetejét.
Pistike nagyon csúnyán káromkodik az óvodában.
Az óvónéni rászól:
- Kisfiam, így nem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsökből teát lehet főzni, akkor miért ne lehetne ugyanezt megtenni a zöldségekkel is? A zöldségekből készült italok egyre népszerűbbek a tudatosan táplálkozók körében. A tea alapanyagait testhőmérsékleten szárítottuk, majd kíméletesen dolgoztuk fel, hogy minél több értékes anyagot őrizhessünk meg bennük az Önök számára. A céklateát azoknak az embereknek készítettük, akiknek ... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez: 75 dkg túró, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 5 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor.
Máz: 5 tojásfehérje, 20 dkg cukor.
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük. A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk és egyenletesen az elősütött tészta tetejére simí... |
|
|
|
|
|
|
|
... inkább durumbúzából készült tésztákat, mert magasabb a rost tartalmuk és szinte nulla a koleszterin szintjük
- Derítsd fel hol találhatóak közeledben a Földközi-tengeri diéta alapanyagait is árusító bolt
- Az alkohol fogyasztásban tarts mértéket, és csak minőségi borokat igyál, a töményt pedig kerüld messzire
- Az evésben is meg kell tartani a mértékletességet, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk, és puhára főzzük. Bo... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszokottak számunkra. Ezek a tudatküszöb alatti, vagy érzelmi töltésű élmények adják az álmok alapanyagát. A környezet ingerei is befolyásolják, hogy miről álmodunk. Álmunk ,,alapanyagait" általában az elmúlt három napban történtek szolgáltatják.
Az agy által kibocsátott elektromos hullámok alapján az alvási periódusok két alapfázisra bonthatók. Az egyik a... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyúráshoz
Krémhez:
7 dl tej, 5 evőkanál liszt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 doboz babapiskóta
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk és 2 lapot sütünk belőle. 7 dl tejből, 5 evőkanál lisztből és 2 tojás sárgájából sűrű krémet főzünk, lehűtjük, vaníliás cukorral elkeverjük. 20 dkg cukro... |
|
|
|
|
|
|
|
... (hideg) margarint, s dolgozd össze úgy, hogy egyenletesen morzsalékos legyen. Keverd hozzá a tejfölt, s a masszát egy órára lefedve tedd hideg helyre. Közben keverd össze a töltelék alapanyagait. A tésztát nyújtsd ki egy 30x40 cm-es téglalapra, s vágd 10 cm-es négyzetekre. Ezek közepére pedig oszd el a tölteléket. Kevés vízzel nedvesítsd meg a tészta-négyzetek élét, s a tészta egy... |
|
|
|
|
|
|
|
Tudják, honnan ered az ádámcsutka megnevezés? Állítólag Ádám ősapánk, lelkiismeret-furdalásában vagy kapkodásában, félrenyelte az utolsó darabot ama tiltott gyümölcsből.
Ez a falat díszeleg azóta is minden fájdalomban született, kenyerét vérrel-verejtékkel kereső férfi gigáján, örök emlékeztetőül, hogy milyen következményekkel járhat a helytelen táplálkozás. Jó kis mese, ugye?... |
|
|
|
|
|
|
|
... előétel.
Salátaöntetek (dressingek)
A salátaöntetek a saláták készítésének legfontosabb kellékei. Egyszerűbb és
összetett változatai ismertek. A saláta nyers vagy főtt (forrázott)
alapanyagait tisztítás, mosás és darabolás (metéltre, szeletre, kockára,
karikára stb.) után az öntettel előre is megkeverhetjük. Ha nagyobb társaság
számára kés... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a most divatos barna, bordó és zöld növények, kellékek, melyekkel belophatjuk lakásunkba a természet szépségét, hangulatát. Kirándulásaink során összegyűjthetjük adventi díszünk alapanyagait, a szép formájú ágakat, bogyókat, terméseket. Adventi éket nemcsak kör alakban készíthetünk, dísszé varázsolhatunk például egy cseréptányért, egy fakérget, egy fenyőfa formájára emlékeztető... |
|
|
|
|
|
|
|
... lehet kiváltani esetleg egy új fogással.
Íme pár ötlet, ami az előkészületeket illeti:
- Igyekezzük az általunk már jól ismert helyről beszerezni az ünnepi fogások alapanyagait (hal, hús, már...stb)
- Ha lehet, az ünnepek idején se maradjon le az asztalról a zöldségköret, a friss saláta és a gyümölcs
- Készítsünk párolt, vagy grillezett, ese... |
|
|
|
|
|
|
|
... üstben főtt (fém); 2. az üst alatt a tüzet a táltos által kiválasztott fa biztosította; 3. az üst a földön állt; 4. az áldozati ételek elkészítéséhez vizet használtak. Az áldozati étel alapanyagait a táltos úgy válogatta össze, hogy azok kifejezzék a világfa hármas szintű jelképrendszerét: 1. az égivilágot a fán termett gyümölcsökkel, levelekkel, virágokkal és a fán összeszedett m... |
|
|
|
|
|
|
|
... reszelve (jobb a savanykásabb fajta, de ha mégsebb olyan sikerül, akkor arányosan csökkentsük a cukor mennyiségét), 10 dkg cukor (lásd az előbbi mondatot), kevés fahéj
A tészta alapanyagait kevés tejjel összekeverjük, tésztát készítünk belőle és három (lehetőleg) egyforma lapot sütünk belőle.(ne nyújtsuk túl vastagra, mert a sütőpor még emel rajta majd)
A vaníliás... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt, , 1 cs margarin (25 dkg), 30 dkg porcukor, 2 cs vaníliáscukor, 2 csomag babapiskóta, rumos tej (amennyi szükséges a piskóták megáztatásához)
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 2 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk (úgy, hogy egy közepes méretű tepsit éppen befedjen). A tepsi tetején (megfordítva), közepes melegségű sütőben megsütjük... |
|
|
|
|
|
|
|
... krémhez: 10 dkg margarin, 1 csomag vaníliáspuding- por, 3 dl tej, 15 dkg porcukor; az almás krémhez: 5 dkg margarin, 1 kg alma reszelve, 10 dkg cukor, kevés fahéj.
A tészta alapanyagait egy kis tejjel összekeverjük, és három lapot sütünk belőlük. A vaníliás pudingot tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a margarint és a porcukrot. A reszelt almát megdinszteljük, fahéjja... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszokottak számunkra. Ezek a tudatküszöb alatti, vagy érzelmi töltésű élmények adják az álmok alapanyagát. A környezet ingerei is befolyásolják, hogy miről álmodunk. Álmunk ,,alapanyagait" általában az elmúlt három napban történtek szolgáltatják.
Az agy által kibocsátott elektromos hullámok alapján az alvási periódusok két alapfázisra bonthatók. Az egyik a... |
|
|
|
|
|