Belépés
almás krémes
... cukor
1 mokkáskanál fahéj
2 csomag vaniliás puding
2 db tojás
6 dl tej
25 dkg vaj

Elkészítés:


Gyúrjuk össze a tészta alapanyagait!
Osszuk 3 részre, majd süssünk belőle vékony lapokat egy tepsi hátulján!
Keverjünk 2 kanál cukrot a pudinghoz, adjuk hozzá a tejet, majd főzzük sűrűre!

Reszelj...
Békési szilvalekváros házikolbász
... töltött házi kolbászokat bükk- illetve gyümölcsfán füstöljük a hosszú eltarthatóság és a jellegzetes ízvilág kialakítása érdekében.

A békési szilvalekváros házi kolbász alapanyagait helyi termelőktől szerezzük be és kiemelt figyelmet fordítunk a minőségükre. A házi kolbász pontos receptjét, illetve az alkotóelemek arányát gondosan titokban tartjuk.

Mi nem has...
Dögkeselyűk a kerítésen - korrupciógyanú a (lát)határon
... immáron - Pintér Sándorhoz. A jobbikos képviselő gyakorlatilag ismét feltette a kérdést: indult-e közbeszerzési eljárás, ha nem, miért, mely cégek és mennyiért biztosítják a kerítés alapanyagait. A politikus tehát a kerítés teljes költségvetését szerette volna látni.

Szeptember 18-án meg is érkezett a válasz: a határzár létrehozása érdekében a rendkívüli kormányzati int...
Ünnepi diós
... dkg porcukor

A krém ízesítéséhez:

fél citrom leve
2 evőkanál átszitált kakaópor

A tetejére:

10 dkg tortabevonó

A tészta alapanyagait összedolgozzuk és három részre osztjuk. Az első tésztát sárgán hagyjuk, a másodikhoz hozzáadjuk a vérnarancs aromát, a harmadikhoz 3 evőkanál darált diót keverünk. Kinyújtjuk a lapokat kb. 2...
karamellkrémes falatkák
... 2,5 dl víz
- 5 dkg liszt
- rumaroma

A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- félbevágott dió

Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokos sütőben megsütjük. Min...
Kócos/borzas sajtos pogácsa!
... krémhez:
2,5 dl tej
4 dkg liszt
4 dkg reszelt sajt
1 tojás

6 dkg margarin

Az oldalára:
kb. 25 dkg sajt

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a h...
Ráérő időmben . . .
... használtam. Az eszköz segítségével bedagasztottam a tésztát és el is készítettem benne, de azért nem kell keseregni pároló edény segítségével simán elkészíthető.

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, ha a fentebb említett gépet használjuk akkor az üstbe tegyünk bele minden alapanyagot majd dagasszuk 3 percig. A kapott tésztát helyezzük enyhén lisztezett felületre s kele...
Milyen tápanyagok bevitelére kell figyelni vegán étrend eset
... emésztést és mozgásban tartják a bélrendszert. Rostokat semmilyen állati eredetű étel és semmilyen finomított gabona (finomliszt) nem tartalmaz.
Honnan szerezzük be a vegán étrend alapanyagait
A fentebb olvasott számok nagyon kecsegtetően hangzanak ugyan, de ezek nem konstans tények. Azt figyelembe kell venni, hogy cikkben leírt mennyiségek nagyban függenek majd attól, h...
Gőzgombóc
... használtam. Az eszköz segítségével bedagasztottam a tésztát és el is készítettem benne, de azért nem kell keseregni pároló edény segítségével simán elkészíthető.

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, ha a fentebb említett gépet használjuk akkor az üstbe tegyünk bele minden alapanyagot majd dagasszuk 3 percig. A kapott tésztát helyezzük enyhén lisztezett felületre s kele...
Az ősmagyarok konyhája (Őseink főzési technikája)
... végy egy üstöt, töltsd azt meg friss vízzel, vess bele apróra vágott vöröshagymát, s forrald fel. Mikor lobog, vesd belé a húst, majd később a zöldségeket, fűszereket. Ezért az áldos alapanyagait mindig szabadtűzön, vízzel telt bográcsban főzték össze (víz, tűz, föld, fém, levegő, fa). Harmóniát kívántak létrehozni az állat- és növényvilág között (a feláldozott állat apróra...
Mámorító csíkos kavart tészta
... sütőpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
3 dl tej
3 tojás
1 kanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg meggy
15 dkg cseresznye

Elkészítése:

A tészta alapanyagait a meggy, a cseresznye és a kakaó kivételével egy tálba tesszük. Csomómentesre kavarjuk, amikor összeállt, a negyedét egy másik tálba tesszük és a kakaóport belekavarjuk. A tészta feh...
Göngyölt diós linzer - macskaszem
... tejföl
csipet só

Töltelék:
baracklekvár
4 tojásfehérje
4 ek porcukor
1 cs. vaníliáscukor
20 dkg darált dió
fél citrom reszelt héja

A tészta alapanyagait tésztává gyúrjuk majd a hűtőben pihentetjük. Ezalatt a töltelékhez kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a diót és a citromhéjat....
Illúzió
... mosogatásnál kopott róla az arany :



Kislánykoromban ezen mértem ki az első piskótáim alapanyagait. Rácsos rátéttel kiváló csecsemő mérleggé alakult át, amin a húgomat mázsálták anyámék.

...
Habos túrós kocka
... tehéntúró
20 dkg ananász, vagy barack (befőtt, konzerv)

A tetejére:

3 tojásfehérje
16 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, a lisztet lassanként adjuk hozzá, csak amennyit felvesz. Meggyúrjuk a tésztát, ha nyújtható állagú, akkor nincs szükség több lisztre. A tésztát kinyújtjuk és papírral ...
Habos túros kocka.
... tehéntúró
20 dkg ananász, vagy barack (befőtt, konzerv)

A tetejére:

3 tojásfehérje
16 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, a lisztet lassanként adjuk hozzá, csak amennyit felvesz. Meggyúrjuk a tésztát, ha nyújtható állagú, akkor nincs szükség több lisztre. A tésztát kinyújtjuk és papírral ...
Meggyes őzgerinc – kevert tészta, nincs vele macera, d
... cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
3 tojás
3 dl - 3,5 dl tej
30 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t. ...
Szabadkáról érkezett szakácsok főztek pénteken ....
... köszöntötte a határon túlról érkezett vendégeket. Kifejtette, hogy a magyarok összetartoznak a határ bármelyik oldaláról is jöjjenek.
A közös ima után megkezdődött az ebéd, melynek alapanyagait a BÁCSVÍZ Zrt. biztosította.





[k...
Túrós csoda
...

Habosra keverjük a tésztához a cukrot vajjal. Belekeverjük a tojást, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Kikent, kilisztezett, kisebb tepsibe terítjük. Összekeverjük a töltelék alapanyagait. A túró állagától függ, mennyi tejfölt és tejet tegyünk bele. Jól kenhető masszát kell kapjunk. Ráöntjük a tésztára és elmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg meg nem d...
Csokis, kókuszos kocka
... dkg vaj
20 dkg mascarpone

A kókuszos krémhez:

3 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál cukor
Elkészítése


A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Az étcsokoládét darabokra törjük és mikor már krémes állagú a tészta, belekeverjük. Kivajazott tepsiben 10-12 percet sütjük 160 fokon. Legyü...
Anyós szelet
... kevés sütőpor;

a töltelékhez:
8tojás, 30 dkg cukor, reszelt citromhéj ízlés szerint, 30 dkg dió, 1evőkanál liszt (prézli).

Elkészítés:
a tészta alapanyagait összegyúrjuk, kisodorjuk, felét egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük.
A töltelékhez valókat összekeverem. A tojások fehérjéit kemény habbá verve adom hozzá legutoljára. Ez...
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Pintér Sándorhoz, BÁCSVÍZ Zrt, ősmagyarok konyhája, tészta alapanyagait, tepsi hátulján, hosszú eltarthatóság, jellegzetes ízvilág, békési szilvalekváros, házi kolbász, alkotóelemek arányát, jobbikos képviselő, kerítés alapanyagait, politikus tehát, kerítés teljes, határzár létrehozása, rendkívüli kormányzati, krém ízesítéséhez, első tésztát, másodikhoz hozzáadjuk, vérnarancs aromát, tálba tesszük, tepsi hátulját, eszköz segítségével, fentebb említett, üstbe tegyünk, kapott tésztát, vegán étrend, fentebb olvasott, áldos alapanyagait, feláldozott állat, kakaó kivételével, másik tálba, kakaóport belekavarjuk, hűtőben pihentetjük, töltelékhez kemény, első piskótáim, húgomat mázsálták, lisztet lassanként, tésztát kinyújtjuk, meggy kivételével, kezdetekben csak, határon túlról, magyarok összetartoznak, határ bármelyik, cukrot vajjal, sütőporral elvegyített, töltelék alapanyagait, túró állagától, kókuszos krémhez, étcsokoládét darabokra, töltelékhez valókat, tojások fehérjéit, tojássárgájával,
© 2013 TVN.HU Kft.