Belépés
A tiramiszu eredeti receptjéért versenyez két olasz tartomány
... Zaia hangoztatta, hogy a desszert összes alapanyaga tipikusan venetói a piskótától a Velencei Köztársaságba már évszázadokkal ezelőtt is érkező kakaóig. Venetóban a tiramiszu tápláló alapanyagait adták évszázadokon át a szoptató anyáknak.
A ma már az egész világon ismert édességet az itáliai konyhaművészet is a venetói Trevisóból származtatja. A tiramiszu (olaszosan: tiramisú...
Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem
... áll, melyet üvegfal vesz körül; a fények játéka itt még melegebb hangulatot teremt. Ételválasztékunk a magyar konyha remekei mellett felvonultatja a nemzetközi konyha egyes kedvelt alapanyagait és módozatait. Szezonális ételajánlatunk izgalmas, változatos fogásokkal szolgál törzsvendégeink részére is. Ételeink mellé kiváló magyar pincészetek legjobb boraiból válogattunk. Tavasztól...
Kínai sebész kalligráfiai az Országos Széchenyi Könyvtárban
... fantáziájából előhívott, messzeségbe vesző hegyvonulatokat, tengert és eget jelenít meg - mondta Csuang Ju-feng titkárságvezető az MTI-nek.
Munkáihoz a hagyományos kínai festészet alapanyagait használja fel, ábrázolásmódja azonban eltér a tradicionális kínai festészettől, főként kortárs motívumokkal dolgozik. Képei hasonlítanak az impresszionista festményekhez, amely egyedülá...
Pisztráng- és borfesztivált rendeznek a hét végén Tapolcán
... írják a szervezők a rendezvény honlapján.
A fesztiválhelyszíntől 400 méterre található, a hargitai szakmai tapasztalatokra épült új pisztrángtelep frissen biztosítja a halételek alapanyagait. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb pisztrángtelepét a tiszta, oxigéndús, télen-nyáron 18 fokos karsztvíz táplálja.
A fesztiválon kínálnak majd ropogós, bükkfa fűrészporon füstölt,...
Szőlős desszertek
...
csipet só
4 dkg vaj
1/2 teáskanál fahéj
A tetejére:
15 szem szilva
20-30 szem szőlő
barna cukor
fahéj

Elkészítés: A tészta alapanyagait alaposan összegyúrom, nyújtom, hogy kellemesen, kis széllel elférjen egy zsírozott, lisztezett tortaformában. Itt hagyom jó fél órát kelni. A szilvát félbe szedem, majd a megkelt tésztára...
Keksztekercs kókuszkrémmel
... tejet és jól összedolgozzuk, majd kettőbe osztjuk a masszát. Fóliára simítjuk mindkét adagot, egyenletesen, hogy egyforma vastag legyen, majd hagyjuk hűlni. Közben a kókuszos krém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre kavarjuk. A krémet elosztjuk a két kekszes alapon és jól elkenjük, majd szorosan feltekerjük. A fóliába csomagolt kekszrudakat legalább 2 órára hűtő...
Bécsi almatorta
... héja
10 dkg liszt
2 dl habtejszín
Tetejére

1 evőkanál cukor
2 dkg lapokra vágott mandula, vagy darabolt dió

Elkészítés

1.A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, kb. fél órára hidegre tesszük. Egy pitetorta formát jól kikenünk, a tésztával kibéleljük és az almaszeleteket elrendezzük rajta.
2.Az öntethez a Ramát, a cukro...
Tallóztam.
... héja
10 dkg liszt
2 dl habtejszín
Tetejére

1 kanál cukor
2 dkg lapokra vágott mandula, vagy darabolt dió

Elkészítés

1.A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, fél órára hidegre tesszük. Egy pitetorta formát jól kikenünk, a tésztával kibéleljük és az almaszeleteket elrendezzük rajta.
2.Az öntethez a Ramát, a cukrot, a toj...
Nyújtható fondant házilag
... házilag



Hozzávalók

1 kg nagyon finom, átszitált porcukor
70 ml víz
40 g margarin
40 g méz
8 g étkezési zselatin

Elkészítés

Ez a fondant, alapanyagait tekintve, a legegyszerűbb, mégis alkalmas torták bevonásához, figurák, díszek és vi...
Mákos kocka
... lisztet. Az egészet összekeverjük, majd egy kivajazott tepsibe beleöntjük a masszát. 180°C-on kb. 50 percig készre sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és lekvárral megtöltjük. A má...
Túrós batyu (túrós béles)
... nem tettem bele)

Elkészítés:
1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, és a felfuttatott élesztővel - a tészta alapanyagait hozzáadva - jól kidolgozzuk. Először egy ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz, és a tál falától elválik.

A tetejét étolajjal lekenjük, a kelesz...
Sportszelet sportcsokis mázzal
... sütőmargarin
1 rumaroma
A mázhoz:
5 dkg sütőmargarin
3 evőkanál tej
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
3 db sportszelet

Összegyúrjuk a tészta alapanyagait annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk, és 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat megsütjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, majd ...
Mi alapján szavaznak a külföldi magyarok?
... gondolkodni arról ki volt facér és idióta.

Az aki csak vendégeskedni tér haza, és kritizálja a főztöt, az elégedjen
meg avval amit eléje tesznek.
És nálunk a főzés alapanyagait már amúgy is elhordták, a maradékon pedig
megint osztozkodni kel.
Koncon akkor lehet marakodni, ha az még egészében van.
Mire tálalásra kerül a préda, addigra már a cso...
Omlós kevert sütemények
... perc alatt összeállítható, szinte a végtelenségig variálható - a többi pedig már a sütő dolga.

A kevert sütemények családjába tartoznak az egyszerű bögrés sütik, amiknek alapanyagait bögrével vagy pohárral mérjük az egyszerűség kedvéért. Sokszor joghurt vagy kefir az alap, amihez a tejtermék poharát használjuk mérceként, itt ezek adják meg - valamint egy kis hozz...
Mákos kocka
... lisztet. Az egészet összekeverjük, majd egy kivajazott tepsibe beleöntjük a masszát. 180°C-on kb. 50 percig készre sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és lekvárral megt...
Norvég fahélyas tekercs
... megsült tekercsek alja. A tészta maradék részét nyújtsuk ki egy enyhén belisztezett felületen. A cél az, hogy létrehozzunk egy körülbelül 50x25 cm-es négyszöget.

5. A töltelék alapanyagait egy kisebb tálban keverjük össze, majd kenjük be a négyszögünket a vajas-fahéjas keverékkel. A tölteléket próbáljuk egyenletesen szétosztani. Csavarjuk fel a tésztát, és képezzünk bel...
Almás pite zöld habbal
... tojássárgákat és a tejfölt. A gáztepsit kikenjük, sütőpapírral kibéleljük, és a jól kidolgozott tésztát egyenletesen beletesszük. A tepsivel együtt a hűtőbe rakjuk fél órára.
A töltelék alapanyagait kb. 10 perc alatt összefőzzük.
A tészta tetejét beszórjuk morzsával, rásimítjuk az előzőleg megfőzött és lehűlt almamasszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig s...
x
... liszt
1/2 csomag Bourbon vaníliás cukor
őrölt fahéj
Tetejére:
20 dkg pekándió (vagy más csonthéjas, dió, mogyoró, mandula)
Elkészítés:
Az omlós tészta alapanyagait gyorsan összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal, belekeverjük a lisztet, ho...
Burgonyakrémes sütiszelet.
... szódabikarbóna, a töltelékhez: 50 dkg burgonya, 3 tojásfehérje, 0,5 dl rum, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, lekvár, a tetejére: tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, majd megkenjük lekvárral.

A megfőtt áttört burgonyát a cukorral, a felvert tojásfehérjével...
Paplan sütemény
... a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük.
A kihűlt pudingho...
1 2 3 .9 10 .14 15 16 18 19 20 
Címkék: Zila Kávéház, Krisztina Cukrászda, Országos Széchenyi Könyvtárban, Velencei Köztársaságba, Csuang Ju-feng, tiramiszu eredeti, külföldi magyarok, desszert összes, tiramiszu tápláló, szoptató anyáknak, egész világon, itáliai konyhaművészet, venetói Trevisóból, fények játéka, magyar konyha, nemzetközi konyha, hagyományos kínai, tradicionális kínai, impresszionista festményekhez, rendezvény honlapján, hargitai szakmai, halételek alapanyagait, fesztiválon kínálnak, tészta alapanyagait, szilvát félbe, megkelt tésztára, kókuszos krém, tálba tesszük, krémet elosztjuk, fóliába csomagolt, pitetorta formát, tésztával kibéleljük, almaszeleteket elrendezzük, egészet összekeverjük, kivajazott tepsibe, kihűlt tésztát, elmorzsolt élesztőt, lisztet tálba, felfuttatott élesztővel, ragacsos masszát, tetejét étolajjal, lapokat megsütjük, tejben elkeverjük, főzés alapanyagait, maradékon pedig, végtelenségig variálható, többi pedig, sütő dolga, kevert sütemények, egyszerű bögrés, egyszerűség kedvéért, tejtermék poharát,
© 2013 TVN.HU Kft.