|
|
|
... Zaia hangoztatta, hogy a desszert összes alapanyaga tipikusan venetói a piskótától a Velencei Köztársaságba már évszázadokkal ezelőtt is érkező kakaóig. Venetóban a tiramiszu tápláló alapanyagait adták évszázadokon át a szoptató anyáknak.
A ma már az egész világon ismert édességet az itáliai konyhaművészet is a venetói Trevisóból származtatja. A tiramiszu (olaszosan: tiramisú... |
|
|
|
|
|
|
|
... áll, melyet üvegfal vesz körül; a fények játéka itt még melegebb hangulatot teremt. Ételválasztékunk a magyar konyha remekei mellett felvonultatja a nemzetközi konyha egyes kedvelt alapanyagait és módozatait. Szezonális ételajánlatunk izgalmas, változatos fogásokkal szolgál törzsvendégeink részére is. Ételeink mellé kiváló magyar pincészetek legjobb boraiból válogattunk. Tavasztól... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... fantáziájából előhívott, messzeségbe vesző hegyvonulatokat, tengert és eget jelenít meg - mondta Csuang Ju-feng titkárságvezető az MTI-nek.
Munkáihoz a hagyományos kínai festészet alapanyagait használja fel, ábrázolásmódja azonban eltér a tradicionális kínai festészettől, főként kortárs motívumokkal dolgozik. Képei hasonlítanak az impresszionista festményekhez, amely egyedülá... |
|
|
|
|
|
|
|
... írják a szervezők a rendezvény honlapján.
A fesztiválhelyszíntől 400 méterre található, a hargitai szakmai tapasztalatokra épült új pisztrángtelep frissen biztosítja a halételek alapanyagait. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb pisztrángtelepét a tiszta, oxigéndús, télen-nyáron 18 fokos karsztvíz táplálja.
A fesztiválon kínálnak majd ropogós, bükkfa fűrészporon füstölt,... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
csipet só
4 dkg vaj
1/2 teáskanál fahéj
A tetejére:
15 szem szilva
20-30 szem szőlő
barna cukor
fahéj
Elkészítés: A tészta alapanyagait alaposan összegyúrom, nyújtom, hogy kellemesen, kis széllel elférjen egy zsírozott, lisztezett tortaformában. Itt hagyom jó fél órát kelni. A szilvát félbe szedem, majd a megkelt tésztára... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejet és jól összedolgozzuk, majd kettőbe osztjuk a masszát. Fóliára simítjuk mindkét adagot, egyenletesen, hogy egyforma vastag legyen, majd hagyjuk hűlni. Közben a kókuszos krém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre kavarjuk. A krémet elosztjuk a két kekszes alapon és jól elkenjük, majd szorosan feltekerjük. A fóliába csomagolt kekszrudakat legalább 2 órára hűtő... |
|
|
|
|
|
|
|
... héja
10 dkg liszt
2 dl habtejszín
Tetejére
1 evőkanál cukor
2 dkg lapokra vágott mandula, vagy darabolt dió
Elkészítés
1.A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, kb. fél órára hidegre tesszük. Egy pitetorta formát jól kikenünk, a tésztával kibéleljük és az almaszeleteket elrendezzük rajta.
2.Az öntethez a Ramát, a cukro... |
|
|
|
|
|
|
|
... héja
10 dkg liszt
2 dl habtejszín
Tetejére
1 kanál cukor
2 dkg lapokra vágott mandula, vagy darabolt dió
Elkészítés
1.A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, fél órára hidegre tesszük. Egy pitetorta formát jól kikenünk, a tésztával kibéleljük és az almaszeleteket elrendezzük rajta.
2.Az öntethez a Ramát, a cukrot, a toj... |
|
|
|
|
|
|
|
... házilag
Hozzávalók
1 kg nagyon finom, átszitált porcukor
70 ml víz
40 g margarin
40 g méz
8 g étkezési zselatin
Elkészítés
Ez a fondant, alapanyagait tekintve, a legegyszerűbb, mégis alkalmas torták bevonásához, figurák, díszek és vi... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet. Az egészet összekeverjük, majd egy kivajazott tepsibe beleöntjük a masszát. 180°C-on kb. 50 percig készre sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és lekvárral megtöltjük. A má... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem tettem bele)
Elkészítés:
1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, és a felfuttatott élesztővel - a tészta alapanyagait hozzáadva - jól kidolgozzuk. Először egy ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz, és a tál falától elválik.
A tetejét étolajjal lekenjük, a kelesz... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőmargarin
1 rumaroma
A mázhoz:
5 dkg sütőmargarin
3 evőkanál tej
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
3 db sportszelet
Összegyúrjuk a tészta alapanyagait annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk, és 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat megsütjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... gondolkodni arról ki volt facér és idióta.
Az aki csak vendégeskedni tér haza, és kritizálja a főztöt, az elégedjen
meg avval amit eléje tesznek.
És nálunk a főzés alapanyagait már amúgy is elhordták, a maradékon pedig
megint osztozkodni kel.
Koncon akkor lehet marakodni, ha az még egészében van.
Mire tálalásra kerül a préda, addigra már a cso... |
|
|
|
|
|
|
|
... perc alatt összeállítható, szinte a végtelenségig variálható - a többi pedig már a sütő dolga.
A kevert sütemények családjába tartoznak az egyszerű bögrés sütik, amiknek alapanyagait bögrével vagy pohárral mérjük az egyszerűség kedvéért. Sokszor joghurt vagy kefir az alap, amihez a tejtermék poharát használjuk mérceként, itt ezek adják meg - valamint egy kis hozz... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet. Az egészet összekeverjük, majd egy kivajazott tepsibe beleöntjük a masszát. 180°C-on kb. 50 percig készre sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és lekvárral megt... |
|
|
|
|
|
|
|
... megsült tekercsek alja. A tészta maradék részét nyújtsuk ki egy enyhén belisztezett felületen. A cél az, hogy létrehozzunk egy körülbelül 50x25 cm-es négyszöget.
5. A töltelék alapanyagait egy kisebb tálban keverjük össze, majd kenjük be a négyszögünket a vajas-fahéjas keverékkel. A tölteléket próbáljuk egyenletesen szétosztani. Csavarjuk fel a tésztát, és képezzünk bel... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat és a tejfölt. A gáztepsit kikenjük, sütőpapírral kibéleljük, és a jól kidolgozott tésztát egyenletesen beletesszük. A tepsivel együtt a hűtőbe rakjuk fél órára.
A töltelék alapanyagait kb. 10 perc alatt összefőzzük.
A tészta tetejét beszórjuk morzsával, rásimítjuk az előzőleg megfőzött és lehűlt almamasszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig s... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
1/2 csomag Bourbon vaníliás cukor
őrölt fahéj
Tetejére:
20 dkg pekándió (vagy más csonthéjas, dió, mogyoró, mandula)
Elkészítés:
Az omlós tészta alapanyagait gyorsan összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal, belekeverjük a lisztet, ho... |
|
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbóna, a töltelékhez: 50 dkg burgonya, 3 tojásfehérje, 0,5 dl rum, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, lekvár, a tetejére: tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, majd megkenjük lekvárral.
A megfőtt áttört burgonyát a cukorral, a felvert tojásfehérjével... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük.
A kihűlt pudingho... |
|
|
|
|
|