Belépés
A gyógyító és frissítő rebarba
... oxál- és almasavtartalma következtében a rebarbara igen frissítő, szomjat csillapító hatású zöldség. Az emésztést is serkenti, egyúttal baktériumölő hatású. A levélnek csak a nyelét fogyaszthatjuk, mert a levéllemezben túl sok az oxálsav és a keserűanyag, így élvezhetetlen. A vesebántalmakban szenvedőknek és a cukorbetegeknek a levélnyél fogyasztását sem ajánlják nagyobb mennyiség...
Zöld vitaminbomba: a spenót
... B-vitamin is. Az ásványi anyagok közül főként mész- és foszfortartalma nagy. Bár van benne vas is, a közhiedelemmel ellentétben nem olyan sok. Frissen vagy feldolgozva egész évben fogyaszthatjuk.
Hőigénye közepes. Mivel fejlődéséhez nem sok fényt kíván, a kert árnyékosabb részén is termeszthető. A nagy meleg és az erős fény sietteti a magszár képződését. Rövid a tenyészideje ...
Húspótló zöldségeink
... egy méteres közre 2-3 magot vagy egy palántát tegyünk. Termeszthetjük síkágyban vagy bakhátban is. Zömök bokrot nevel, a szerves trágyát meghálálja. Indát nem nevel. Szedhetjük és fogyaszthatjuk zsenge állapotban, amikor 10-20 cm hosszú a hengeres termése, de később is bármikor fogyasztható, sőt jól tárolható hűvösebb helyiségben is. Jó szomszédja a kukorica és a spenót. Az ...
Narancsdesszert
... aranc...
Nyersen a legegészségesebb
... vesehomoktól.

Étvágycsökkentő

Ha a zeller levébe egy kávéskanál mézet teszünk, és lassan kortyolgatjuk ebéd előtt, csökken az étvágyunk. Ugyanezt az összetételt lefekvés előtt is fogyaszthatjuk, nyugalmas alvásban lesz részünk.

Sűrűvérűség ellen

A nátrium fontos szerepet játszik a test működési folyamatában. Az egyik tulajdonsága, hogy j...
Tonhalsalátás zsemle
... pirítsuk meg. Tegyünk az alsó felére összevágott jégsalátát, tetejére halmozzunk a tonhalsalátából, majd szórjuk meg összevágott metél...
Csírázott gabona
... folyamatos ellátást szeretnénk, több tányérba vessünk, vagy kevés földet is keverhetünk a búza közé. Amikor hat-hét cm-re nő, kezdhetjük az aratást visszavágva 4-5 cm-re. Naponta fogyaszthatjuk, amíg csak van táptalaja.

Tápértéke:

A csirázott búza az egyik legtartalmasabb táplálék. Csirázással az ásványi sók és a vitaminok megsokszorozódnak, hogy a n...
Alma a fa alatt
... házilag ...
Csírázott bab
... tehéntejre, kitűnő tejpótló lehet a szójatej. Egy csésze langyos vízhez adunk egy negyed csésze szója csírát, és egy kiskanál barna mézet. Összekeverjük a turmix géppel és fogyaszthatjuk, vagy felfőzzük néhány percig, ha lehűlt hűtőszekrénybe tároljuk. Bármely étel-recepthez használhatjuk tehéntej helyett. Ha nem csíráztatjuk a száraz hüvelye...
A Norbi-titok
Schobert Norbert nemrégen mutatta be az újságíróknak és a nagy nyilvánosságnak A karcsúság receptjei című könyvének szlovák fordítását a Panta Rhei egyik pozsonyi könyvesboltjában. A könyv a Noxi Kiadó gondozásában jelent meg, s Magyarországon minden addigi eladási rekordot megdöntve került a bestsellerlista élére - az eredetileg húszezres példányszámban megjelent mű 2004 júl...
Karácsonyi ételreceptek
Karácsonyi ételek

Almával töltött fácán

Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db sz...
Karácsonyi ételek
Karácsonyi ételek

Almával töltött fácán

Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db sz...
Fűszeres csicseriborsó
... ha szükséges a pároló levét pótoljuk vízzel. Mielőtt levennénk a tűzről, forraljuk hozzá a ...
Csicsóka
... lehet kerülni a vérnyomás emelkedését, illetve az azzal kapcsolatos kellemetlenségeket.

Elkészítési mód:

A csicsókát megmossuk és levét kicentrifugázzuk. Fogyaszthatjuk magában is, vagy más lével, így céklával, vagy sárgarépa lével, vagy azokkal a zöldséglékkel, melyek fogyasztása ízben támogatást igényel számunkra. Sportolók tehetnek bele lecitint is. ...
Fokhagyma
... darabolva tesszük a rántásba, csak dobjuk bele, és máris keverjük el a főzelékkel, ne hagyjuk a zsíron pirulni, mert megkeseredik.( és ami fő, hatását veszíti) ...
Egyél csírát!
... számtalan gyógytermék is készül. Pompás reggelit készíthetünk belőlük, ha túróval vagy juhsajttal keverjük össze, esetleg vacsorára salátát fűszerezünk velük. De főzött ételekben is fogyaszthatjuk, például levesekben, szószokban, pürékben, melyeknek a csíra enyhén pikáns, fűszeres ízt kölcsönöz. Minél érettebb a csíra, annál markánsabb az íze.

Csíráztatnál?
1. He...
A csicsóka
... halványtól a vörösesbarnáig terjedő árnyalatúak, dióízűek.



Sokféleképpen fogyasztható

Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban; párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat; kitűnő turmixital naranccsal, citrommal, mézzel, almával; vagy köretként csicsókalepényt készíthetünk kelbimbóhoz, csirkéhe...
Béarni mártás - ínyenceknek
... és egy-egy fél csokor hagyományos és fodros petrezselyem zöldjét. Mire az összes vaj belekerül, habos, krémszerű lesz.

Sült húsokhoz vagy langyosan párolt zöldségekhez fogyaszthatjuk.

A Paloise mártásnak a béarni mártás az alapja, ahol is a tárkony helyett apróra vágott mentalevelekkel fűszerezünk. Párolt zöldségekhez, bárányhúshoz adhatjuk.

A Chor...
Gyógyító teák
... étkezést megelőző fél órával; a különböző nyugtató és hashajtó hatású keverék fogyasztását lefekvés előtt, az esti órákban javallják. A hasmenés elleni teákat naponta többször is fogyaszthatjuk, ezt viszont szigorúan édesítés nélkül kell megtennünk.
Megfázás elleni teát készíthetünk csipkebogyóból, amelyet mézzel ízesítve preventív jelleggel naponta többször fogyaszthatunk. H...
7 tuti zsírgyilkos
... gondoskodnak a normális bélflóráról. Megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák szaporodását, elősegítik ugyanakkor az emésztést.

Zabpehely

Sokféleképpen fogyaszthatjuk - reggelihez például joghurtba, délben sűríthetjük vele a szószt, de belekeverhetjük a leves húsgombócába is. Este pedig meghinthetjük vele a gyümölcssalátát. A zabpehely r...
1 2 3 .........56 57 ....85 86 ....112 113 114 
Címkék: Schobert Norbert, Panta Rhei, Noxi Kiadó, rebarbara igen, levélnek csak, nyelét fogyaszthatjuk, vesebántalmakban szenvedőknek, levélnyél fogyasztását, ásványi anyagok, közhiedelemmel ellentétben, kert árnyékosabb, nagy meleg, erős fény, magszár képződését, méteres közre, palántát tegyünk, szerves trágyát, hengeres termése, zeller levébe, kávéskanál mézet, összetételt lefekvés, nátrium fontos, test működési, egyik tulajdonsága, alsó felére, búza közé, aratást visszavágva, csirázott búza, egyik legtartalmasabb, vitaminok megsokszorozódnak, csésze langyos, negyed csésze, kiskanál barna, turmix géppel, száraz hüvelye, nagy nyilvánosságnak, karcsúság receptjei, bestsellerlista élére, eredetileg húszezres, előkészített fácán, hasüregébe majoránnát, alma héját, pároló levét, vérnyomás emelkedését, azzal kapcsolatos, csicsókát megmossuk, zsíron pirulni, csíra enyhén, vörösesbarnáig terjedő, béarni mártás, tárkony helyett, különböző nyugtató, esti órákban, hasmenés elleni, normális bélflóráról, puffadást okozó,
© 2013 TVN.HU Kft.