|
|
|
... zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A vöröshagymát finomra vágjuk, megpároljuk a vajban/margarinban. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük. A májat megtisztítjuk, majd a kinyomkodott zsemlével és a petrezselyemmel együtt aprítógépben péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, majoránnát, zsemlemorzsát, sót, borsot, aztán lefedjük, és 30 percig a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, és ráterítjük a másik tésztalapot.
Megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesen ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... áztatjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A kinyomkodott zselatint a krémhez keverjük, majd a vaníliát is hozzáadjuk, és kihűtjük, közben időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az ... |
|
|
|
|
|
|
|
... mandula (őrölt)
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákra öntjük a narancsszörpöt. Egy kerek tortaforma alját és széleit a babapiskótával csillag alakban kibéleljük. (Ha kel... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselatint, a bort, és kihűtjük. Pürésítjük, és egyharmadát egy agyagtálba öntjük. 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy megkössön. Az epreket megtisztítjuk, a zselére rendezzük, ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... a cukrot. Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, belekeverjük az eperpürét, és teljesen kihűtjük. A maradék epret felszeleteljük. A piskótát 3 lapra vágjuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Egy kerek tortaformát zs... |
|
|
|
|
|
|
|
... állni, míg teljesen kihűl. (Mindhárom adagot így készítjük el.) A krémhez a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk. A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és a szörppel simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez adjuk. A kihűlt piskótaroládokat vékony szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát „kibélelün... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágjuk. Teflonban megpirítjuk a cukrozott gyümölcsöket, konyhai papírtörlőre szedjük, majd apró darabokra vágjuk. A mézet folyékonyra langyosítjuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A tejszínt habbá verjük. Mély tálban krémesre keverjük a krémsajtot, folyamatosan keverve hozzáadjuk a mézet, a magvakat és a cukrozott gyümölcsöket, majd az egészet a tejsz... |
|
|
|
|
|
|
|
... üvegesre sütjük. A tűzről lehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd az apróra vágott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk.
3. Kis lángon 10 percig főzzük, majd beledobjuk a kinyomkodott szójakockát is. A zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, befödve kis lángon puhára pároljuk, elpárolgó levét pótoljuk.
4. Mielőtt teljesen megpuhul, a borsót is hozzáadjuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
... vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyers tojással. Egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel, meg egy mokkáskanálnyi majoránnával ízesítjük. És h... |
|
|
|
|
|
|
|
... vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyers tojással. Egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel, meg egy mokkáskanálnyi majoránnával ízesítjük. És h... |
|
|
|
|
|
|
|
... mascarpone sajtot, adjuk hozzá a darált mandulát, a cukrot és a tojásokat. Kézi mixerrel közepes fordulaton keverjük pár percig, majd adjuk hozzá az összetördelt fehércsokoládét és a kinyomkodott meggyszemeket is. Óvatosan dolgozzuk össze, majd töltsük a tésztával kibélelt tepsibe. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 25-30 percig. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd ut... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a petrezselymet, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, ízlés szerint sót, jócskán őrölt borsot (színes borskeverékkel még finomabb lesz!), végül a kinyomkodott zsemléket, a diót és a reszelt sajtot, majd alaposan összedolgozzuk.
3. Egy kb. 30 x 40 cm-es alufólialapot a tepsiben levő alufólialap tetejére terítünk, vékonyan megkenjük ola... |
|
|
|
|
|
|
|
... kihűl.
(Mindhárom adagot így készítjük el.)
A krémhez a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk.
A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és a szörppel simára dolgozzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez adjuk.
A kihűlt piskótaroládokat vékony szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát ... |
|
|
|
|
|
|
|
... és beáztatjuk a tejbe. A gombát nagyon apróra vágjuk, és kevés vajon megpirítjuk. Habosra verjük a tojásokat, hozzáadjuk a gombát, a tejszínt, a tömlős sajtot, belemorzsoljuk a jól kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben, lassú tűzön addig kevergetjük, míg formázható töltelékké áll össze. A palacsinták közepére egy-egy halom tölteléket terítünk, téglalap alak... |
|
|
|
|
|
|
|
... vagy erős nejlonzacskó, fogvájó.
1. A zsemlét beáztatjuk. A megtisztított vöröshagymákból egy fejet apróra felkockázunk, hármat felkarikázunk. A darált húst a tojásokkal, a kinyomkodott zsemlével és a hagymakockákkal összegyúrjuk, majd mustárral, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
2. A masszát nyolc részre osztjuk, és folpackra vagy nejlonzacskóra kiterítve... |
|
|
|
|
|
|
|
Francia fűszeres húskenyér
HOZZÁVALÓK:
60 dkg darált sertéscomb
2 beáztatott, kinyomkodott zsemle
2 tojás
1 apróra vágott kaliforniai paprika
őrölt bors
só
1 csokor zöldhagyma
3 szál kakukkfű
1 csokor apróra vágott petrezselyem
zsemlemorzsa
... |
|
|
|
|
|
|
|
... melegvízben áztat. 1,6kg almát megmos, kétharmadát héjastól lereszel a többit kockára vág.. 10 dkg light margarint 25-25 dkg zabpehellyel és zabkorpával összekever. A felpuhult levétől kinyomkodott szójagranulátumot meg a reszelt almát hozzáad, majd 1 citrom reszelt héjával vanília aromával és édesítővel ízesít. (eredetiben vaníliás cukor). Egyenletesen kikent nagy tepsibe nyomkod... |
|
|
|
|
|
|
|
... masszából kiveszünk 25 dkg-nyit, ezt összekeverjük a köménymaggal, sóval, fűszerpaprikával, ízlés szerint erőspaprika-krémmel, és félretesszük. Ismét kiveszünk 20 dkg-nyit, összekeverjük a kinyomkodott spenótkrémmel, sóval, őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük, és ezt is félretesszük. A maradékot összekeverjük a reszelt márványsajttal, a petrezselyemmel, sóval és borssal.... |
|
|
|
|
|
|
|
... olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, a felkockázott csirkemájat hirtelen, 1-2 perc alatt átsütjük a hagymás olajon, majd levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, a tojássárgákat, valamint az ízesítő, fűszerező anyagokat.
Az egészet összedolgozzuk, és a tölteléket az egész csirkék bőre alá töltjük.
A csirkéket 180°C-os sütőben ... |
|
|
|
|
|