Belépés
Nyári zöldségleves májgaluskáv
... zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A vöröshagymát finomra vágjuk, megpároljuk a vajban/margarinban. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük. A májat megtisztítjuk, majd a kinyomkodott zsemlével és a petrezselyemmel együtt aprítógépben péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, majoránnát, zsemlemorzsát, sót, borsot, aztán lefedjük, és 30 percig a ...
ALMÁSPITE (TÚRÓSPITE)
... ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, és ráterítjük a másik tésztalapot.
Megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesen ...
Bajor csokis körtetorta
... áztatjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A kinyomkodott zselatint a krémhez keverjük, majd a vaníliát is hozzáadjuk, és kihűtjük, közben időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az ...
Epercharlotte
... mandula (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákra öntjük a narancsszörpöt. Egy kerek tortaforma alját és széleit a babapiskótával csillag alakban kibéleljük. (Ha kel...
Eperzselé
... zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselatint, a bort, és kihűtjük. Pürésítjük, és egyharmadát egy agyagtálba öntjük. 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy megkössön. Az epreket megtisztítjuk, a zselére rendezzük, ma...
Epres mandulaálom
... a cukrot. Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, belekeverjük az eperpürét, és teljesen kihűtjük. A maradék epret felszeleteljük. A piskótát 3 lapra vágjuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Egy kerek tortaformát zs...
Málnabomba
... állni, míg teljesen kihűl. (Mindhárom adagot így készítjük el.) A krémhez a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk. A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és a szörppel simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez adjuk. A kihűlt piskótaroládokat vékony szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát „kibélelün...
Mézes-krémsajtos nugát
... vágjuk. Teflonban megpirítjuk a cukrozott gyümölcsöket, konyhai papírtörlőre szedjük, majd apró darabokra vágjuk. A mézet folyékonyra langyosítjuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A tejszínt habbá verjük. Mély tálban krémesre keverjük a krémsajtot, folyamatosan keverve hozzáadjuk a mézet, a magvakat és a cukrozott gyümölcsöket, majd az egészet a tejsz...
Zöldborsós szójapörkölt
... üvegesre sütjük. A tűzről lehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd az apróra vágott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk.
3. Kis lángon 10 percig főzzük, majd beledobjuk a kinyomkodott szójakockát is. A zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, befödve kis lángon puhára pároljuk, elpárolgó levét pótoljuk.
4. Mielőtt teljesen megpuhul, a borsót is hozzáadjuk,...
Karácsonyi ételreceptek
... vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyers tojással. Egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel, meg egy mokkáskanálnyi majoránnával ízesítjük. És h...
Karácsonyi ételek
... vörös-hagymát. hozzáadunk 30-40 deka apróra vágott gombát, megsózzuk. megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve simára keverjük két, tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, egy kisdoboznyi sertésmáj-krémmel és egy nyers tojással. Egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel, meg egy mokkáskanálnyi majoránnával ízesítjük. És h...
Sajtos-meggyes lepény
... mascarpone sajtot, adjuk hozzá a darált mandulát, a cukrot és a tojásokat. Kézi mixerrel közepes fordulaton keverjük pár percig, majd adjuk hozzá az összetördelt fehércsokoládét és a kinyomkodott meggyszemeket is. Óvatosan dolgozzuk össze, majd töltsük a tésztával kibélelt tepsibe. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 25-30 percig. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd ut...
Diós fasírt paprikakörettel
... hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a petrezselymet, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, ízlés szerint sót, jócskán őrölt borsot (színes borskeverékkel még finomabb lesz!), végül a kinyomkodott zsemléket, a diót és a reszelt sajtot, majd alaposan összedolgozzuk.
3. Egy kb. 30 x 40 cm-es alufólialapot a tepsiben levő alufólialap tetejére terítünk, vékonyan megkenjük ola...
Málnabomba
... kihűl.
(Mindhárom adagot így készítjük el.)
A krémhez a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk.
A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és a szörppel simára dolgozzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez adjuk.
A kihűlt piskótaroládokat vékony szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát ...
Palacsinta sajtkrémmel
... és beáztatjuk a tejbe. A gombát nagyon apróra vágjuk, és kevés vajon megpirítjuk. Habosra verjük a tojásokat, hozzáadjuk a gombát, a tejszínt, a tömlős sajtot, belemorzsoljuk a jól kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben, lassú tűzön addig kevergetjük, míg formázható töltelékké áll össze. A palacsinták közepére egy-egy halom tölteléket terítünk, téglalap alak...
Darált húsos tekercs
... vagy erős nejlonzacskó, fogvájó.

1. A zsemlét beáztatjuk. A megtisztított vöröshagymákból egy fejet apróra felkockázunk, hármat felkarikázunk. A darált húst a tojásokkal, a kinyomkodott zsemlével és a hagymakockákkal összegyúrjuk, majd mustárral, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
2. A masszát nyolc részre osztjuk, és folpackra vagy nejlonzacskóra kiterítve...
Francia fűszeres húskenyér


Francia fűszeres húskenyér

HOZZÁVALÓK:

60 dkg darált sertéscomb
2 beáztatott, kinyomkodott zsemle
2 tojás
1 apróra vágott kaliforniai paprika
őrölt bors

1 csokor zöldhagyma
3 szál kakukkfű
1 csokor apróra vágott petrezselyem
zsemlemorzsa
...
Édes sütemények bűntudat ....
... melegvízben áztat. 1,6kg almát megmos, kétharmadát héjastól lereszel a többit kockára vág.. 10 dkg light margarint 25-25 dkg zabpehellyel és zabkorpával összekever. A felpuhult levétől kinyomkodott szójagranulátumot meg a reszelt almát hozzáad, majd 1 citrom reszelt héjával vanília aromával és édesítővel ízesít. (eredetiben vaníliás cukor). Egyenletesen kikent nagy tepsibe nyomkod...
Sajttorta salátával
... masszából kiveszünk 25 dkg-nyit, ezt összekeverjük a köménymaggal, sóval, fűszerpaprikával, ízlés szerint erőspaprika-krémmel, és félretesszük. Ismét kiveszünk 20 dkg-nyit, összekeverjük a kinyomkodott spenótkrémmel, sóval, őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük, és ezt is félretesszük. A maradékot összekeverjük a reszelt márványsajttal, a petrezselyemmel, sóval és borssal....
Töltött csirke zöldborsós.....
... olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, a felkockázott csirkemájat hirtelen, 1-2 perc alatt átsütjük a hagymás olajon, majd levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, a tojássárgákat, valamint az ízesítő, fűszerező anyagokat.
Az egészet összedolgozzuk, és a tölteléket az egész csirkék bőre alá töltjük.
A csirkéket 180°C-os sütőben ...
1 2 3 ......25 26 ...37 38 ...49 50 51 
Címkék: vöröshagymát finomra, petrezselymet leöblítjük, májat megtisztítjuk, kinyomkodott zsemlével, petrezselyemmel együtt, áttört fokhagymát, egyik lapot, tepsibe tesszük, alma tetejét, másik tésztalapot, tejet felforraljuk, cukorral fehéredésig, kinyomkodott zselatint, krémhez keverjük, hideg tejszínt, krém kihűlt, porcukorral felforralunk, tűzről levéve, babapiskótákra öntjük, kerek tortaforma, babapiskótával csillag, bort felforraljuk, cukorral kevergetve, agyagtálba öntjük, hűtőbe tesszük, epreket megtisztítjuk, zselére rendezzük, meleg tejet, maradék epret, sziruppal meglocsoljuk, kerek tortaformát, zselatint néhány, cukorral szirupot, szörppel simára, tejszínt kemény, krémhez adjuk, kihűlt piskótaroládokat, félgömb formát, cukrozott gyümölcsöket, mézet folyékonyra, tejszínt habbá, tűzről lehúzva, pirospaprikát belekeverjük, apróra vágott, kinyomkodott szójakockát, zúzott fokhagymával, majoránnával fűszerezzük, kisdoboznyi sertésmáj-krémmel, nyers tojással, csokor finomra, mokkáskanálnyi majoránnával,
© 2013 TVN.HU Kft.