|
|
|
Bajor ragu
Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 20 dkg vöröshagyma, 40 dkg sárgarépa, 20 dkg karalábé, 10 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl fehérbor, 2 db burgonya és ízlés szerint almaecet, majoránna, só, bors, citrom.
Elkészítése: Forró zsiradékban megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát, és hozzáadjuk a kockázott marhahúst. Fűszerezzük sóval, majoránnával, zúzott fo... |
|
|
|
|
|
|
|
...25 dkg marhalapocka
25 dkg mirelit zöldségkeverék
20 dkg burgonya
2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 dl húsleves
só
bors
pirospaprika
zöldfűszerek
1 csokor petrezselyem
olaj
Elkészítés:
A marhahúst vágjuk falatnyi kockákra.A v.hagymát szeleteljük föl,a fokhagymát zúzzuk... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagy... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 60 dkg marhalapocka, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg debreceni kolbász, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg lecsó, só, törött bors, pirospaprika, paprikakrém, csipet kakukkfű, 1 dl olaj, 1 dl vörösbor.
A szalonnát apróra vágjuk, és kevés olajon kiolvasztjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük az ujjnyi csíkokra szeletelt hú... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 15 dkg virsli, 8 dkg zsír, 15 dkg hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 4 dkg paradicsompüré, 1,5 dl fehérbor, 3 g törött bors, 1 g majoránna, 2 dk só, 2 db zöldpaprika.
Elkészítése: A sima marhalapockát, negyed cm vastagságú, és 6 cm hosszú csíkokra összevágjuk, és jól megmossuk. A ceruzavastagságú metéltre összevágott szalonnát a zsírban átpi... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 15 dkg virsli, 8 dkg zsír, 15 dkg hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 4 dkg paradicsompüré, 1,5 dl fehérbor, 3 g törött bors, 1 g majoránna, 2 dk só, 2 db zöldpaprika.
Elkészítése: A sima marhalapockát, negyed cm vastagságú, és 6 cm hosszú csíkokra összevágjuk, és jól megmossuk. A ceruzavastagságú metéltre összevágott szalonnát a zsírban átpi... |
|
|
|
|
|
|
|
... egy blinikarika, paradicsom, laska következik, végül meglocsoljuk a snidlinges joghurttal.
Marharagu rókagombával
Hozzávalók 4-6 személyre:
1 kg marhalapocka
50 dkg vöröshagyma
1 teáskanál paradicsompüré
1 darab paradicsom
1 darab TV paprika
só, bors, borsikafű, pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
15 dkg rókagom... |
|
|
|
|
|
|
|
...
75 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg marhalapocka, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés: A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a meg... |
|
|
|
|
|
|
|
...
75 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg marhalapocka, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés: A húst kockákra vágom. A felhevített o... |
|
|
|
|
|
|
|
... savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg libaháj
2 evőkanál libazsír
fél kg darált libamell
30 dkg darált marhalapocka
20 dkg rizs vagy gersli
6 savanyított káposztalevél
1 tojás
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál édes-nemes pirosp... |
|
|
|
|
|
|
|
... kevés fehérbort öntünk alá.
Tálalás előtt tejföllel átforraljuk. Betétként gerezdekre vágott kemény tojást adunk hozzá.
Csángó gulyás 2.
Hozzávalók: 50 dkg marhalapocka, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál őrölt köm... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Debreceni tokány 1.
Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikát, kakukkfüvet, és egy kevés vízzel puhára pároljuk benne a húst. Tálalás előtt leöntjük a tejföllel, és forrón tálaljuk.
Hajdúsági tokány
Hozzávalók: 60 dkg marhalapocka, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg debreceni kolbász, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg lecsó, só, törött bors, pirospaprika, paprikakrém, csipet kakukkfű, 1 dl olaj, 1 d... |
|
|
|
|
|
|
|
... Időnként kevés fehérbort öntünk alá.
Tálalás előtt tejföllel átforraljuk. Betétként gerezdekre vágott kemény tojást adunk hozzá.
Csángó gulyás 2.
Hozzávalók: 50 dkg marhalapocka, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál őrölt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztbe mártjuk, ezután a tésztában megforgatva bő, forró olajban pirosra sütjük. Sült burgonyával és tartármártással kínáljuk.
Debreceni tokány 1.
Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikát, kakukkfüvet, és egy kevés vízzel puhára pároljuk benne a húst. Tálalás előtt leöntjük a tejföllel, és forrón tálaljuk.
Hajdúsági tokány
Hozzávalók: 60 dkg marhalapocka, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg debreceni kolbász, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg lecsó, só, törött bors, pirospaprika, paprikakrém, csipet kakukkfű, 1 dl olaj, 1 dl vörö... |
|
|
|
|
|
|
|
... kétszersült, háztartási keksz, búzadara, rizs.
* Húsok és húskészítmények: sovány szárnyasok (csirkemell, bőr nélküli csirkecomb, pulykamell) sovány húsok (sertéscomb, sertéskaraj, marhalapocka), zsírszegény halak (tőkehal, busa, hekk), sonkafélék, virsli, párizsi.
* Tej, tejtermékek: sovány sajtok (Túra, Tenkes, mozzarella), túró, kefir, joghurt.
* Főze... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
500 gramm darált marhahús (marhalapocka)
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt köménymag ( még jobb, ha mozsárban kicsit összetörjük)
1 chilipaprika karikára vágva, magtalanítva
2 teáskanál szárított oregán... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
500 gramm darált marhahús (marhalapocka)
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt köménymag ( még jobb, ha mozsárban kicsit összetörjük)
1 chilipaprika karikára vágva, magtalanítva
2 teáskanál s... |
|
|
|
|
|
|
|
... elképzelni mellé.
You can do it" marharagu, sörrel
Hozzávalók:
1kg marhalapocka csíkokra vagy kockára vágva
1 doboz paradicsomkonzerv
4 db közepes sárgarépa (apró kockákra vágva)
2 db fehérrépa szeletelve
4 szár angol zeller, apróra vágva... |
|
|
|
|
|