|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
2 db padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.
Elkészítése:
Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 érett körte, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 1 kígyóuborka, fél fej fejes saláta, só, majonéz.
Elkészítése:
A körtéket hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki, majd szeleteljük fel a gyümölcsöt cikkekre, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a papírvékonyságúra gyalult uborkát, a citrom levét, cukrot és ízlés szerint sót. Óvatosan keverjük öss... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Szaggatott mézes
3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.
Mézes tészta öntve
5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1/2 kg lisztet elkeverünk
1 csomag sütőporral, azután elmorzsolunk
30 deka zsírral, majd összegyúrjuk
20 deka cukorral,
8 deka kakaóval,
2 egész tojással,
1/2 csomag vanilincukorral.
A tészta nagyobbik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk s barack-vagy málnaízzel vastagon megkenve a félretett tésztából kisujjnyi vastag... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 csomag leveles tészta
50 dkg rebarbarakompót
fél kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió (reszelt)
csipetnyi gyömbér (reszelt)
csipetnyi szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát kerek la... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 egész tojást
1/2 kg liszttel,
1 deka cukorral,
1 csomag sütőporral,
1 deci tejfellel,
1/2 csomag vanilincukorral,
12 deka vajjal
jól összegyúrunk, és hideg helyen pihentetjük. Nagyobb tepsibe téve három réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre pedig valamilyen gyümölcsízt kenün... |
|
|
|
|
|
|
|
...
50 deka lisztet
15 deka zsírral,
1 csomag sütőporral,
14 deka cukorral,
3 tojás sárgájával és
1 evőkanál tejföllel
összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét nagyobb tepsi aljára helyezzük, széleit ujjunkkal lenyomkodjuk. 1 kg édes almát káposztagyalun összevágunk, két marokkal gyengén kinyomkodjuk, majd 12 deka po... |
|
|
|
|
|
|
|
...
25 deka lisztet
1/2 csomag sütőporral,
10 deka vajjal,
5 deka cukorral és
1 evőkanál tejföllel összegyúrunk.
A tésztát két részre osztjuk. Egyik részét tepsibe rakva főtt diós töltelékkel kenjük be vastagon, azután a tészta másik felével betakarva, sütőbe téve sütjük. Sütés után a tésztát kocka alakúra szeleteljük és vanilin-szórócukorral b... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A tésztához: 4 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral, 1 evőkanál kakaót adunk hozzá, és a tojások felvert kemény habját, 7 dkg réteslisztet, amit fél csomag sütőporral elkevertünk. Végül 12 dkg diót. Majd sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A kisült tésztát megkenjük pikáns lekvárral.
A töltelékhez: 20 dkg darált diót ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
15 dkg margarin, 20 dkg babapiskóta, 15 dkg sárgabaracklekvár, 27 g színtelen zselatin, 2,5 dl tejszín, 3/4 dl campari, 2 dl tequila, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg barna cukor, 25 dkg mascarpone vagy natúr tejszínes krémsajt, díszítéshez narancsszelet, citromfű, koktélcseresznye
Elkészítése:
A margarint a piskótával összegyúrjuk, sütőlem... |
|
|
|
|
|
|
|
...18 darabhoz
HOZZÁVALÓK:
2,5 dl víz
csipetnyi só
1 evőkanál cukor
7,5 dkg vaj
15 dkg liszt
4 tojás
A krémhez:
5 dl tej
1 tasak vaníliáscukor
5 dkg cukor
3 tojás
4 dkg liszt vagy kukoricakeményítő
csipetnyi só
25 dkg eper
A díszítéshez:
1 dl tejszín
1 evőkanál p... |
|
|
|
|
|
|
|
Jancsi és Juliska házikója
HOZZÁVALÓK:
1 mézes kenyér
2 téglalap alakú piskótatorta
1 tubus cukrozott sűrített tej
1 üveg (málna, sárgabarack, eper stb.) lekvár
1 angelikagyökér
10 dkg mandulaforgács
20 dkg fehér csokoládéforgács
25 dkg tortadara
olvasztott csokoládé
fehér és rózsaszín marcipán
szín... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 ananász
2 mangó
15 dkg narancs vagy mandarin
1 citrom (leve)
2-2 banán, alma és körte
20 dkg piskóta
A fondühöz:
1 narancs
4 dl fehér gyümölcsbor
2,5 dl juharszirup
2 darabka fahéj
2 szegfűszeg
2 evőkanál málnaszörp
5 cl rum
ELKÉSZÍTÉS
Az ananász hús... |
|
|
|
|
|
|
|
Töltött franciakenyér
Hozzávalók:
2 db tojás
20 dkg ementáli sajt
15 dkg főtt sonka
1 db csemege uborka
1 ek kapribogyó
10 dkg lágy vaj
20 dkg krémsajt
1 teáskanál fehérbors
1 teáskanál mustár
1 bagett
A tojást tíz percig főzzük, lehűtjük, hidegen
... |
|
|
|
|
|
|
|
Töltött sertésdagadó
Hozzávalók: 80 deka sovány sertésdagadó, 2 zsömle, másfél deci tej, 2 tojás, 5 deka gomba, 8 deka zsír, 3 deka vöröshagyma, kevés törött bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, só.
A sertésdagadót megmossuk, tiszta ruhával megtörölgetjük, majd a két réteg közé az egyik oldalon úgy szúrunk be, hogy nagyobb nyílást kapjunk anélkül, hogy valahol az oldalát... |
|
|
|
|
|
|
|
Végy 12 hónapot, tisztítsd meg meg őket mindenféle rosszindulattól, kapzsiságtól és gyűlölettől.
Minden hónapot szeletelj 30 vagy 31 részre, (kivétel: február) így a készlet kitart majd az egész év folyamán.
Utána minden egyes napunk úgy készül, hogy veszünk hozzá egy adag bizalmat, egy adag becsületes munkát, két adag jókedvet, ízlés szerint némi humort, hozzáadunk még ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 citrom (leve)
2 alma
35 dkg szilvakompót
8 dkg porcukor
2,5 dkg vaj
2,5 dkg liszt
2 dl tej
10-10 dkg kókuszreszelék és őrölt mogyoró
2 tojás
néhány csepp vaníliaaroma
1 evőkanál kókuszreszelék
a forma kikenéséhez vaj
ELKÉSZÍTÉS
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiv... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 db zöldhéjú alma, 50 dkg kész leveles tészta, 10 dkg kristálycukor, 30 dkg málna.
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, kimagozzuk és vékonyra szeleteljük. A leveles tésztát 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és négy egyforma korongot vágunk ki belőle. A korongokat tepsibe tesszük.
Fél centit szabadon hagyva a tés... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
20 dkg csokoládé
15 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál instant kávé
10 dkg babapiskóta
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, a porcukrot, a kávét, és kihűlésig kevergetjük. (Sima masszát kell kapnunk.) A piskótákat ki... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 teáskanál só, 5 dkg reszelt sajt, 1 tojás
Elkészítése:
A lisztet a puha de nem olvadt margarint és az áttört túrót egy teáskanál sóval összegyúrjuk, negyed óráig szalvétával letakarva pihentetjilk. Lisztezett deszkán két cm vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel hosszában és kereszt... |
|
|
|
|
|