Belépés
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele...
Szalonnás burgonyatekercs
Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg újburgonya, 30 dkg szeletelt bacon, 4 paradicsom, 2 szál újhagyma, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. vágott petrezselyem.
1. Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávol...
Pisztráng fűszeres tejföllel
Hozzávalók:

60 dkg pisztráng, 4 db burgonya, 2 dl tejföl, 1 ek. petrezselyem, 1 ek. metélőhagyma, 1 ek. kapor, 2 ek. bazsalikom, 1 ek. kapribogyó, 4 db fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 tk. szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 ek. repceolaj, só, bors, alufólia.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába...
Citromos csirkeleves
Hozzávalók:

0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.

Elkészítése:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és...
Zöldborsó krémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es...
Finomság disznóhúsból
Hozzávalók:

8 szelet kicsontozott disznókaraj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 evőkanál szárított fokhagyma, 1 sárgarépa, 3 db babérlevél, 1 db szegfűszeg, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 10 db rókagomba, 2 dl tejföl, 4 adag tészta, só, bors.

Elkészítése:

A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró ko...
Tarka csirketál
... csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:

A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, ...
Töltött pulykacomb
... 80 dkg), 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 7 gerezd fokhagyma, 1 alma, 15 dkg húsos szalonna, 4 szelet szendvicskenyér, 1 tojás, 1 ek. vágott petrezselyem, 1 tk. paprikakrém, 3 ek, olaj.

1. A húst megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. Szépen megformázzuk, a vastag részét felszúrjuk késsel. A levágott darabokat durvára ledaráljuk...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
Hozzávalók (4 személyre):

1 szikkadt zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj/margarin, egy csokor petrezselyem, 80 g csirkemáj, 1 kisebb tojás, fél kk. morzsolt majoránna, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 150 g sárgarépa, 200 g cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).

1. A májgal...
Alma-mártás
... forrni vizet.



Minden személyre fél almát tisztitsunk meg a héjától és vagdaljuk fél kockákba, a forró vizbe együtt az almával tegyünk kevés sót, cukrot és zöld petrezselyem-levelet egy fél kávéskanálnyit apróra vágva.

Ha az alma puhára megfőtt, készitsünk bele habarást: minden személyre számitsunk egy kanál tejfÖlt és egy kávéskanál lisztet; eze...
Tojássaláta, pirospaprikával
...
Hozzávalók:

8 db tojás
2 db pirospaprika
fél kígyóuborka
2 fej hagyma
1 evőkanál fokhagymás ecet vagy almaecet
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor

Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkát héjastól legyal...
Currys tojássaláta
...

Az öntethez:
7 evőkanál majonéz,
2,5 dl joghurt
1 kiskanál citromlé,
só,
őrölt bors,
mustár
1 evőkanál currypor,
fél csokor petrezselyem

A díszítéshez:
2 főtt tojás,
fél fej saláta

Elkészítés:
A főtt tojásokat meg a főtt burgonyát meghámozzuk. Az előbbit karikár...
Brokkolis, rizses csirke
... kis konzerv ananász, 2 csirkemellfilé, 2 tasak gyorsrizs, 1 ek. vörösborecet, 8 ek. szójaszósz, 2 ek. méz, 5 ek. olaj, 5 dkg földimogyoró, 1,2 dl húsleves (kockából), 2 ek. vágott petrezselyem.

Előkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikákat felkarikázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárrészét felszeleteljük. Az újhagymát 5 cm-es darabokra vágjuk....
Fűszeres burgonyakrémleves
... 50 dkg burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, 1 liter zöldségleves kockából, 1,5 dl fehérbor, 5 ek. olaj, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 csomag vegyes aprított zöldfűszer (petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom), 2 ek. citromlé.

Előkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, egynegyedét gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és hideg vízzel teli tálban...
Mont Liban
... ilyen nevű kajákkal. Ez egy nagyon finom paradicsomos saláta, amiben van menta és csicseriborsó is, de az összes alkotóelemet nem sikerült megfejteni :-). A másik, ami finom volt, az petrezselyem, menta és apróra tört paradicsomból állta. A joghurtos szószok mellett volt humusz is, ezt otthon is ismerik, de nekem még mindig nem ízlik. Ezekhez vékony kenyértésztát ettünk, ami kb. o...
Csülkös bableves
Hozzávalók:

1 nagyobb, füstölt csülök, 20 dkg száraz tarkabab, 2 kisebb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, ecet, 1 babérlevél, pirospaprika, só, a csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, só.

Elkészítése:

Az előző ...
A kerti zsázsa
... talaj. Igen gyors termeszthetőségét bizonyítja, hogy vetés után 5-6 nappal kel, és 20-25 nap múlva már fogyasztható. Gyors kelésének köszönhetően a lassan kelő gyökérzöldségek, pl. petrezselyem sorjelzésére is megfelel. Folyamatosan szedhető, ha 15-20 naponként vetjük. A levelek magszárba indulás után elvesztik zsengeségüket, és rágóssá válnak. Lakásban, cserépben vagy erkélyládáb...
Sajtos pirítós zöld fűszerekke
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel

Hozzávalók:
4 szelet félbarna vagy fehér kenyér
1 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem,
1 zsemle (egy napos),
4 evőkanál tejszín,
2 dkg vaj,
13 dkg főtt sonka,
13 dkg gouda sajt

A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és ...
Sajtfalatkák
Sajtfalatkák

Hozzávalók:
2,5 dkg camambert sajt,
6 dkg lágy vaj,
4 evőkanál tejszín,
8 szelet barnakenyér,
1 csomag retek, petrezselyem,
3 dkg dióbél, olajbogyó ízlés szerint

A camambert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze.
Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszínnel a...
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

Hozzávalók: 2 deci kifejtett zöldborsó, negyed kiló borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, kis csomó zöld-petrezselyem, só, fél deci tejszín, 1 tojás, 3 deka cukor.
A zöldborsót a csonttal másfél liter vízben feltesszük, és puhára főzzük.
Ezalatt elkészítjük a világos rántást, melybe finomra vágott zöldpetrezselymet teszünk. Feleresztjük le-vessel...
1 2 3 .......290 291 ....435 436 ....579 580 581 
Címkék: Mont Liban, kerti zsázsa, csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, szeletelt burgonyát, paradicsom héját, burgonyákat alaposan, zöldborsót megtisztítjuk, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, újhagymát 8-10, karajt kicsontozva, füstölt szalonnát, húst tenyérnyi, olajon megfuttatjuk, csirkét rádobjuk, húst megmossuk, vastag részét, levágott darabokat, csokor újhagyma, forró vizbe, almával tegyünk, alma puhára, kanál tejfÖlt, kávéskanál lisztet, tojásokat megfőzzük, kígyóuborkát héjastól, főtt tojásokat, főtt burgonyát, előbbit karikár, zöldségeket megtisztítjuk, paprikákat felkarikázzuk, brokkolit rózsáira, szárrészét felszeleteljük, burgonyát megtisztítjuk, nagyon finom, összes alkotóelemet, joghurtos szószok, lassan kelő, levelek magszárba, kenyeret tegyük, deszkán villával, csonttal másfél, világos rántást, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, tojásszeletelőn, burgonyatekercs, szendvicskenyér, gyökérzöldségek, csirkemellfilé, felszeleteljük, zöldborsóleves, kenyérpirítóba,
© 2013 TVN.HU Kft.