Belépés
Kapros marhabecsinált
Hozzávalók:

40 dkg sovány marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 2 evőkanál margarin, só, őrölt bors, 1 dl tejszín, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál étkezési keményítő.

Elkészítése:

Egy lábasban forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk addig, míg a hagym...
Kapros marhabecsinált
Hozzávalók:

40 dkg sovány marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 2 evőkanál margarin, só, őrölt bors, 1 dl tejszín, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál étkezési keményítő.

Elkészítése:

Egy lábasban forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk addig, míg a hagym...
Majorannás marhatokány
Majorannás marhatokány

Hozzávalók:

60 dkg marhalapocka
10 dkg kolozsvári szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
2 ek. liszt
majoránna
őrölt fekete bors


Elkészítés:
A csíkokra vágott szalonnát jól kisütjük.Rátesszük a vékony csíkokra vágott húst, sóval, borss...
Marha vadasan
Hozzávalók:

40 dkg marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 1/4 zellergumó, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 evőkanál olívaolaj, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál mustár, 3 babérlevél, só, darált bors.

Elkészítése:

Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár p...
Afrodiziákus receptek
... körítjük.
Elkészítési idő: 70 perc. Egy adag: 1890 kJ/450 kcal. Ajánlott ital: száraz rosé - Soproni Kékfrankos Rosé 2001



Ámor álma

Hozzávalók
40 dkg marhalapocka, 20 dkg zöldborsó, 2 fej vöröshagyma, 2 dl száraz fehérbor, 5 dkg sűrített paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl étolaj, őrölt fekete bors

A finomra vágott vöröshagym...
Sima hamburger
... lesz"..."Tíz Felvett, köszönöm"
(Egy öreg rendelés felvételi hívás tíz hamburgerért)
McDonalds® normál Hamburger hozzávalók:
1 Font= 453 gramm
1 -Font darált marhalapocka (80% sovány)
10 -Kis hamburger zsemle (kb. molnárka méretű)
10 -Hamburger uborka szelet
10 -teáskanál aszalt, apróra vágott hagyma
McDonald's® Hamburger Főszerez...
hajdúsági tokány
Hajdúsági tokány
Hozzávalók: 60 dkg marhalapocka, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg debreceni kolbász, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg lecsó, só, törött bors, pirospaprika, paprikakrém, csipet kakukkfű, 1 dl olaj, 1 dl vörösbor.
A szalonnát apróra vágjuk, és kevés olajon kiolvasztjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük az ujjnyi csíkok...
Csángó gulyás
Csángó gulyás

Hozzávalók:
50 dkg marhalapocka, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
A húst kockákra vágom. A felhevített ol...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
Réka után lakoma..


Erdélyi borsos tokány recept

Hozzávalók:
60 dkg marhalapocka
1 nagyobb fej hagyma
olaj

bors
1 dl tejföl
egy kevés liszt
ecet
cukor

Elkészítés:
A marhalapockát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra...
Csáky-féle töltött marhaszelet


hozzávalók 4 főre

* 2 szelet marhalapocka (kb. 1,2 kg)
* 1 dl olaj
* 12 szelet bacon
* 2 fej hagyma
* 60 dkg lecsópaprika
* 30 dkg paradicsom
* 4 tojás
* 1 ek paprikakrém
...
Borsos Tokány
... véleménye: A magyaros ételkülönlegesség fogyókúrás változatának receptje négy személyre készült, hiszen az egész családnak érdemes megfőzni.

Hozzávalók:

fél kg marhalapocka
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 dl száraz fehérbor
10 dkg durumtészta
1 evőkanál olaj

Elkészítés:
|...
Debreceni Tokány

Hozlávalók:

60 dkg marhalapocka,
10 dkg debreceni kolbász
5 dkg füstölt szalonna,
4 dkg zsír,
2 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál
pirospaprika,
2 kanál lecsó vagy idény­ben
2 zöldpaprika és
1 paradicso...
Flamand marhatokány
...
Hozzávalók:

4 evőkanál olívaolaj,
4 evőkanál vaj,
1 kg marhalapocka, nagy kockákra vágva,
só és frissen őrölt bors,
fél kg hagyma, szeletekre vágva,
2 sárgarépa, felkarikázva,
2 evőkanál sűrített paradicsom,
1 evőkanál mustár,
5 dl barna sör,
2 dl víz,
3 babérlevél, darabkákra törve,
a tálaláshoz 1 nagy csok...
Bajor ragu
Hozzávalók:
80 dkg marhalapocka, 20 dkg vöröshagyma, 40 dkg sárgarépa, 20 dkg karalábé, 10 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl fehérbor, 2 db burgonya és ízlés szerint almaecet, majoránna, só, bors, citrom.
Elkészítése: Forró zsiradékban megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát, és hozzáadjuk a kockázott marhahúst. Fűszerezzük sóval, majoránnával, zúzott fokhagymá...
Csángó gulyás 2.
Hozzávalók:
50 dkg marhalapocka, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés: A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágo...
Debreceni tokány 1.
Hozzávalók:
80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagy...
Hajdúsági tokány
Hajdúsági tokány
Hozzávalók: 60 dkg marhalapocka, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg debreceni kolbász, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg lecsó, só, törött bors, pirospaprika, paprikakrém, csipet kakukkfű, 1 dl olaj, 1 dl vörösbor.
Elkészítése: A szalonnát apróra vágjuk, és kevés olajon kiolvasztjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a...
Erdélyi borsos marhatokány
...
Hozzávalók:

70 dkg. marhalapocka,
20 dkg. sertésvese,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
3 evőkanál sertészsír,
Ízlés szerint só,
őrölt fekete bors,
borsikafű ( vagy csipetnyi majoránna),
kristálycukor,
borecet ( vagy ételecet),
1 dl. tejföl,
2 evőkanál liszt.

Elkészítés:

A vöröshagymát me...
Vörösboros marhahús




* 1 kg marhalapocka (vagy tarja, vagy comb)
* 6 dl vörösbor
* 4 gerezd fokhagyma
* 2 szál zsenge sárgarépa
* 1 kisebb zellergumó
* 1 vöröshagyma
* 10 dkg vaj
* 20 dkg szalonna
* 20 dkg apró csip...
1 2 3 4 
Címkék: Magyar Recepttár, Borsos Tokány, Debreceni Tokány, Soproni Kékfrankos Rosé, Hamburger Főszerez, Barangolás Nagy-Magyarországon, lábasban forrósítsuk, finomra összevágott, zúzott fokhagymát, csíkokra vágott, vékony csíkokra, nagy fazékban, finomra vágott, öreg rendelés, szalonnát apróra, apróra vágott, ujjnyi csíkok, húst kockákra, kevés liszt, marhalapockát vékony, hagymát megtisztítjuk, magyaros ételkülönlegesség, egész családnak, kockázott vöröshagymát, kockázott marhahúst, felhevített olajon, húst szeletekre, szeletekre vágott, összevágott fokhagy, petrezselyemzöld, tartalomjegyzék, megfonnyasztjuk, marhabecsinált, magyarországon, megtisztított, kristálycukor, megtisztítjuk, marhalapockát, majoránnával, marhalapocka, vöröshagymát, kiolvasztjuk, pirospaprika, lecsópaprika, változatának, felkarikázva, afrodiziákus, hamburgerért, marhaszelet, fűszerezzük, durumtészta, vöröshagyma, marhatokány, elkészítése, zöldpaprika, forrósítsuk, olívaolajat, mokkáskanál, felhevített, összevágott, paprikakrém, zsiradékban,
© 2013 TVN.HU Kft.