Belépés
Padlizsánsaláta
... padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.

Elkészítése:

Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a padlizsánszeleteket, és ...
Patisszonos lecsó
... paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A patisszont ugyancsak apró kockákra. A fokhagymát megtörjük. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd...
Csirkés rétes
... majd a megsütött paprikahússal. Göngyöljük fel, széleit nyomkodjuk össze...
Roston sült kolbász
... torma.

Elkészítése:

A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat vastagabb cikkekre, a paprikákat hos...
Hűtött túrógerinc eperrel
... túrókrémet a bélelt formába simítom és befedem. Legalább 1 óráig hűtőszekrényben dermesztem. ...
Lilahagymás kocsonya
... brokkoli, a mártáshoz: 2 ek. cukor, 2 dl félédes vörösbor, 1,5 dl tejszín, a forma kikenéséhez: olaj, a díszítéshez: 20 dkg brokkoli.

Elkészítése:

A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. Borral felöntjük, 15 percig főzzük. Közben a mézet belecsorgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott kakukkfűvel fűszerezzük, az olajat is hozzáadjuk. A zselatinport csom...
Paprika fokhagymás körözöttel
... kalapkájukat levágjuk, az ereket és magokat eltávolítjuk a belsejükből. Megtöltjük őket a körözöttel, alufóliába csomagoljuk, és 1 órár...
Gombás pulykaragu makarónival
... bors, 2 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 ek. étkezési keményítő, 400 g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél kivételével) finomra vágjuk. A paradicsomokat almaszerűen, vékony csíkban meghámozzuk, héjukat (mintegy rózsát formálva) feltekerjük, és félretes...
Töltött pulykacomb
... kenyérkockákkal. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a húst. Kívülről bedörzsöljük a paprikakrémmel, sózzuk, borsozzuk.
3. A zöldségeket, a hagymát, az almát és a maradék szalonnát vastagabb szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk.
4. A sütőt 160 °C-fokra előmelegítjük. Akkora tepsit vagy vaslábast választunk, amelyben a hús éppen belefér. Az edény aljába tesszük a szalonnát, és...
Vegyes sütik
... tojásfehérjével fel verni gőz felett, levéve 1 cs. Kókuszreszeléket közé keverni és 1-2 kanál rumot A tésztát kinyújtani és egy- egy lapra 2-2 ½ kanál masszát kenünk fel göngyöljük ujjnyi szeletekre vágjuk tekésével lefele rakjuk tepsibe majd sütjük, porcukrozzuk..

Almás pite

10 dkg vaj 6 tojássárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral kis fahéjjal 2 dkg éleszt...
LENGYEL SAJTMÁRTÁS
...
2 dl tejet,
5 dkg vajat,
4 dkg lisztet,
15 dkg lágy juhsajtot,
egy pohárka vodkát,
sót, őrölt borsot.

A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a
tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután
turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, lassú
tűzre. Add hozzá a vajat és a felkockázot...
Kétszínű keksz
... színű tésztát és ráhelyezzük az ugyanakkorára kinyújtott kakaósat. Felsodorjuk, mint a bejglit. Több óráig pihentetjük, lehet egy éjszakán át is. Sütés előtt a tésztát ujjny...
Manduláscsók (nagyszerű teához
... félóráig keményre keverünk.
Legvégül, ha a cukros keverék már elég kemény ahhoz, hogy a kávéskanállal kirakott halmocskák szilárdan megállnak, 12 deka héjazott, keskeny, hosszú szeletekre vágott mandulát keverünk hozzá, és vajazott lemezre vagy tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk két kis kávéskanál segítségével. Tetejükre 1-1 tisztított mandulát teszünk, és langyos sütőben ...
Almás charlotte
... sárgabaracklekvár
4 briós
1 dkg mandulaforgács




ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát fél órára a borba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és szeletekre vágjuk. A mézzel, 5 dkg vajjal és a fahéjjal kislángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a mazsolát és a bort. A briósok héját levágjuk, 4-5 háromszög alakú szel...
Gyümölcsös süti
...
4 kanál cukor,
2 vaniliáscukor,
5 dkg olvasztott vaj, fahéj - nagyon fontos -,citromlé.

A hozzávalókat összekev...
Brownies
... lisztet, és a diót. Teljesen simára dolgozzuk. Kivajazott téglalap alakú formába simítjuk, majd langyos sütőben készre sütjük. Ami...
Cseresznyés-csokis meglepetés
... cseresznyét szórunk a tetejére, és ezt még egyszer ismételjük. A tetej...
Cseresznyés-csokoládés terrin
... serpenyőben addig főzzük, amíg szirup sűrűségű lesz, majd hűlni hagyjuk. A terrint kivesszük a fagyasztóból. Kb. 10-15 perc alatt annyira megpuhul, hogy szeletelni lehet, és 2-3 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírba burkoljuk, visszatesszük a formába, és újra a fagyasztóba rakjuk.


Tálalás előtt minden tányérra 1-2 evőkanál mascarponét adagolunk, r...
Csokis süti málnával
... dl vizet serpenyőbe öntjük, és kislángon karamellé sűrítjük. Levesszük a tűzről, belek...
Csokis-narancsos fondü
... kivi
2 narancs
1-1 mangó, citrom, zöldbélű sárgadinnye
6 mézes keksz
6 briós



ELKÉSZÍTÉS

A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra, szeletekre vágjuk, vagy felkarikázzuk. Rögtön meglocsoljuk mindet citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A darabokat tálakra rendezzük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A kekszeke...
1 2 3 ..........247 248 .....371 372 .....494 495 496 
Címkék: LENGYEL SAJTMÁRTÁS, nagy serpenyőt, csípős zöldpaprikát, paprikát megmossuk, hagymát meghámozzuk, patisszont ugyancsak, fokhagymát megtörjük, olajon megfonnyasztjuk, megsütött paprikahússal, csípős kolbászt, szalonnából kakastaréjokat, megtisztított hagymákat, bélelt formába, forma kikenéséhez, hagymát vastagabb, mézet belecsorgatjuk, apróra vágott, zselatinport csom, zöldségeket megtisztítjuk, gombát vékony, hagymát karikákra, paradicsomokat almaszerűen, töltelékkel megtöltjük, maradék szalonnát, gombát cikkekre, edény aljába, tésztát kinyújtani, pohárka vodkát, meghámozott burgonyát, ugyanakkorára kinyújtott, tésztát ujjny, cukros keverék, kávéskanállal kirakott, borba áztatjuk, almákat meghámozzuk, fahéjjal kislángon, briósok héját, hozzávalókat összekev, terrint kivesszük, szeleteket sütőpapírba, fagyasztóba rakjuk, gyümölcsöket meghámozzuk, darabokat tálakra, kókuszreszeléket, padlizsánsaláta, megfonnyasztjuk, hűtőszekrényben, tojásfehérjével, kenyérkockákkal, paradicsomokat,
© 2013 TVN.HU Kft.