Belépés
Töltött csokoládés patkó
... kakaópor, fél csomag sütőpor. A töltelékhez: 20 dkg porcukor, 20 dkg darált mandula, 5 dkg reszelt csololádé, a kenéshez tej.
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, majd összegyúrjuk a tojássárgákkal, a cukorral és a kakaóporral. A tojásfehérjékből vert kemény habba óvatosan beleforgatjuk a mandulát, a reszelt csokoládét és a porcukrot. A kakaós...
Tripla csokoládés mascarpone t
... tojásfehérje habból kiveszünk, és hozzákeverünk 2 evőkanállal a tojássárgájás masszához, majd ezt az egészet beleöntjük a tojásfehérje habba, és fakanál segítségével, az aromával, és a liszttel együtt óvatosan belekeverjük. Beleöntjük a formába, és sütjük. Ha megsült, kiborítjuk egy konyharuhára, leemeljük róla a formát, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, lapjá...
Cukkínilepény
... tejföl

Elkészítés: Olajon az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, megdinsztelem. Közben a cukkínit és a sárgarépát meghámozom, lereszelem, besózom és egy picit állni hagyom. Összekeverem a tojással, liszttel. Őrölt borssal, köménnyel ízesítem és hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet. Palacsintasütőben olíva olajat melegítek, és azon egy merőkanálnyi masszát e...
Mézes zserbó
... részre osztva keveset pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva 5 egyforma lapot sütünk belőle. Krém: 3 tojássárgájából 3 evőkanál cukorral, és egy csomag vanyliás cukorral, 3 evőkanál liszttel, 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk, és kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet, és megtöltjük vele a ...
Sólet tarkababból füstölt pulykával recept
...
Elkészítés:

A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk (sok vízbe, mert a bab bedagad).
A hagymát apróra vágjuk, az olajon puhára pároljuk. A párolt hagymát megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük (a paprikával együtt már nem szabad sütni, mert megkeseredik a paprika). Felöntjük hideg vízzel, s csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lec...
Piskóta
... Keverjünk a liszthez egy késhegynyi sütőport vagy szódabikarbónát, és adjuk hozzá egy citrom alaposan megmosott reszelt héját.

A piskótát papírral bélelt vagy alaposan kikent, liszttel beszórt tepsiben, formában sütjük, de az edénynek mindig csak az alját kenjük ki, az oldalait ne, így a tészta közepe nem fog felpúposodni. Ha megsült a tészta, a széleit késsel körülvágj...
Püspökkenyér 1.
... végezetül a habos tojássárgájával. A tojásfehérjéből habot verünk és ezt a masszához adjuk. Fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, hozzáadj...
Csokoládés habszelet
...(igen finom)
Elkészítés:
12 deka cukrot 10 deka vajjal, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 1 egész tojással és 15 deka liszttel kevert 1/2 csomag Váncza-sütőporral jól összegyúrunk. A tésztát tepsibe egyenletesen helyezve sütjük. Sütés után a következő habkeverékkel vastagon bevonjuk: 15 deka cukrot 4 tojás sárgájával 1/2 óráig keverünk, azután hozzáadunk 2 szelet puhí...
Komteszka
...(finom édesség)
Elkészítés:
10 deka vajjal deszkán eldörzsölünk 20 deka liszttel kevert 1/2 csomag Váncza-sütőport, 10 deka porcukrot és 3 tojás sárgáját. Egyenletesen kikent tepsibe nyomkodjuk a tésztát félujjnyi vastagon, és azonnal megsütjük. Sütés után a kihűlt tészta tetejére, még a tepsiben a következő cukros-habos édességet kenjük: 4 tojás fehérjét meleg fölött ...
Olcsó házitorta
... jó)
Elkészítés:
15 deka cukrot 4 tojás sárgájával habosra keverünk, majd 6 deka (2-3 szelet) finomra reszelt főzőcsokoládét, 6 deka vajat, 10 deka őrölt diót, 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot és 15 deka liszttel kevert 1/2 csomag Váncza-sütőport keverünk hozzá. Legvégül a 4 tojás keményre vert habját adjuk hozzá és vajazott, lisztezett hosszú formában sütjük. Sütés után k...
Töltött karalábé
... vízzel öntöm fel, amennyi ellepi, beledobom a babérlevelet, sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom. Amikor megfőtt a karalábé, és a töltelék is, a tejfölt elkeverem a paprikával, és a liszttel, ezzel habarom be. Mielőtt leveszem a tűzhelyről, beleszórok egy csokor petrezselymet.

Ha kedvük tartja, variálják a hozzávalókat, lepjék meg családjukat pár új, rafinált fog...
Szilváslepény
... lisztet, az olvasztott vajat, csipet sót, 1 tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet összekeverem. (robotgéppel is jó). Akkor már jó ha a tészta, ha elválik az edény falától. Kis liszttel megszórom és konyharuhával letakarva kb. 30 percig pihentetem.
Közben a szilvát előkészítem, magozom, negyedekre vágom, cukorral, 1 kávéskanál fahéjjal megszórom. A tésztát vajazott-li...
Albert csemege
... margarin, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, csipet só.
A tetejére: 15 dkg étcsokoládé,15 dkg tejcsokoládé, 10 dkg pörkölt, darabosra vágott dió.
Elkészítés:
A margarint a liszttel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a darált diót, és a porcukrot. 3 mm vastag tésztát nyújtunk, korongokat szúrunk ki, gyűszűvel ezek közepét is kiszúrjuk. Közepes tűznél világosra sütjük. Meg...
Albert kocka
... étcsokoládé.
Elkészítés:
A piskótához először a tojásfehérjét verjük kemény habbá a sóval és a 9 dkg porcukorral. Aztán a tojássárgákat keverjük habosra a 14,5 dkg porcukorral. Végül a habot és a liszttel elvegyített étkezési keményítőt lassan belekeverjük a tojássárgájába. Miután megsült, vanília és csokoládé krémmel töltjük. A vanília krémhez a 3 tojássárgát elkeverjük...
Túrós-narancsos sütemény
... 1 cs. vaníliás cukor.

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket habbá verem (tálat fejre fordít, ha bennemarad, jól dolgoztunk). A sárgáját a cukorral, a sütőporos liszttel, az olajjal és a kakaóporral alaposan kikeverem. Óvatosan hozzákeverem a tojások habját is. Kivajazott, lisztezett formába öntöm, majd előmelegített sütőben megsütöm.

Amikor kih...
Harcsapaprikás kapros-túrós...
... Belerakom a kockára vágott harcsát (jelen esetben afrikai harcsát választottam), megsózom, fűszerezem borsikafűvel, majorannával, és készre főzöm. Mielőtt egészen megfő, a tejfölt pici liszttel kikeverem, és a paprikásra öntöm. Ettől finom, ,,selymes" lesz a szaftja.
Ezt követően készítem el a galuskát. A vajat folyósra olvasztom, egy tálban felverem a három tojást...
karácsonyi receptek
... lassan, folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Fehéredésig keverjük a tojások sárgáját, és hozzáadjuk a cukros kemény fehérjehabhoz. Óvatosan összekeverjük a vízzel, étolajjal és a sütőporos liszttel. Zsírozott, lisztezett kuglófformába öntjük a tészta felét. A másik felébe beletesszük a kakaóport és a fehér rész közepébe körben belecsorgatjuk a kakaós tésztát. Meleg sütőben sütjü...
Somlói galuska recept
... piskótalapot.
Sütés után hagyjuk kihűlni és kockákra vágjuk.
A krémhez 5 dl tejben feloldjuk a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, felhígítjuk 1 dl tejjel, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük az 1 ek. Rama margarint. Hagyjuk majdnem teljes...
Habos kókuszos krémes
... liszt
20 dkg cukor
7 tojásfehérje

Elkészítése: A tojásfehérjét felverjük keményre, folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a végén finoman hozzákeverjük a 2 evőkanál liszttel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon világosra sütjük, (20x30 méretű a tepsi). Vigyázat hamar megsül, nem kell túlsütni, mert száraz lesz. Krém: a tojá...
Hatlapos
... dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítése: Tésztához hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, amennyit felvesz. 6 lapot sütünk belőle (tepsi hátulján). Krém: 1 liter tejet, 6 kanál liszttel, 3 evőkanál kakaóval,
15 dkg porcukorral lassú tűzön felfőzünk. A tűzről levéve, mikor langyosra hűlt, 10 dkg vajat vagy sütőmargarint keverünk hozzá. Langyosan töltjük meg a lapoka...
1 2 3 ..........366 367 368 .....551 552 .....733 734 735 
Címkék: vajat elmorzsoljuk, sütőporral elkevert, tojásfehérjékből vert, reszelt csokoládét, tojássárgájás masszához, egészet beleöntjük, tojásfehérje habba, liszttel együtt, apróra vágott, sárgarépát meghámozom, picit állni, merőkanálnyi masszát, csomag vanyliás, babot előző, hagymát apróra, olajon puhára, párolt hagymát, paprikával együtt, késhegynyi sütőport, citrom alaposan, piskótát papírral, edénynek mindig, alját kenjük, tészta közepe, széleit késsel, habos tojássárgájával, tojásfehérjéből habot, masszához adjuk, tésztát tepsibe, következő habkeverékkel, tésztát félujjnyi, kihűlt tészta, következő cukros-habos, csokor petrezselymet, olvasztott vajat, maradék cukrot, élesztős tejet, edény falától, szilvát előkészítem, tésztát vajazott-li, liszttel eldolgozzuk, darált diót, piskótához először, tojásfehérjét verjük, tojássárgákat keverjük, liszttel elvegyített, vanília krémhez, tojásokat szétválasztom, fehérjéket habbá, sütőporos liszttel, kakaóporral alaposan, tojások habját, kockára vágott,
© 2013 TVN.HU Kft.