|
|
|
... cukor
8 dkg aprÍtott földimogyoró
8 dkg mazsola
1 evőkanál rum
porcukor
8 dkg ét tortadara
Elkészítés:
A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk, ezután hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Kimérjük egy tálba a hozzávalókat és összekeverjük.
Miután a tészta m... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukorral és félbevágott citrommal felforraljuk, leszűrjük, félretesszük.
Ha a cukros víz felforr, akkor hozzáadjuk a szilvát és azzal is felforraljuk. Ha újra felforrt, akkor a liszttel simára kevert tejszínre kanalazunk egy kevés levest (ez a hőkiegyenlítés), elkeverjük és a leveshez adjuk.
Utolsó lépésben hozzáadjuk a fűszeres bort és utoljára felforraljuk. ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor
csipet sütőpor
1 db tojássárgája
15 dkg Rama margarin
1 kiskanál tejföl
1/2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukrot a liszttel és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű Rama margarint, a tejfölt és a tojássárgát. Homogén tésztát gyúrunk belőle, majd pihentetjük a hűtőben 20 percet.
Kiv... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Egy tálkába öntünk 1 dl olajat. Egy másik tálkában a darált mogyoróhoz keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 dkg Rama margarinnal és megszórjuk liszttel.
Ha megkelt a tészta, egy evőkanalat megmártunk az olajban és a tésztából kikanalazunk egy adagot.
Megforgatjuk az olajos kanálban a falatkát, hogy mindenhol érje az olaj. |... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.
2.Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás m... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkecombokat, fűszerezzük, öntsük fel egy kevés vízzel, rakjuk bele a húsleves kockát, és fedő alatt puhára pároljuk. Ami... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
Elkészítés
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és a cukros habba forgatjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát . 35x30 centisre, egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes láng... |
|
|
|
|
|
|
|
... paprikás ételeinknél (pl. székelygulyás). Vannak olyan ételeink is, amelyeknél elengedhetetlen a tejföl hozzáadása (pl. töltött káposzta, zöldbabfőzelék stb.).
Sajnálatos, hogy sok liszttel készült ételt fogyasztunk, mégis büszkék lehetünk konyhai melegtésztáinkra. Főtt és sült házi tésztáink a túrós-csuszától a rétesig méltán aratnak sikert vendégeink körében.
Fontos sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... fahéjjal , narancslével egy lábasba teszem főni.
Pár percig magas fokon párolom , majd a végén adom hozzá a mazsolát is, félreteszem.
A tojássárgát, cukorral , vaníliával, túróval , liszttel alaposan kikeverem , majd a tejszínt és a tojásfehérje kemény habját is hozzáadom .
Az elősütött tésztát kiveszem a sütőből, az alma tölteléket rárendezem arra pedig a túrós hab... |
|
|
|
|
|
|
|
... Vigyázzunk nehogy megégjen, mert a kakaó miatt nem igazán látni, hogy barnul. Óvatosan kiszedjük a formából, kikaparjuk a közepüket, és kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük. A Rama margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt lisztes keveréket, majd annyi mandula aromával ízesítjük, hogy kellemes, mandulás íze l... |
|
|
|
|
|
|
|
... készülékben
kb. 30-40 percig tart a kelesztés.
3. Dagasszuk át újra a tésztát, formázzunk
belôle ovális cipót és kelesszük további
15-20 percig. Kizsírozott, liszttel megszórt
tepsire fektessük, többször ferdén vágjuk
be a tetejét és süssük meg.
Beállítás: Kombinált párolás
1. lépés: 100°C 100% nedv.tart. 7 perc
2. lép... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd lefedve meleg helyen
vagy a 30°C-ra melegített készülékben
kb. 30 percig kelesszük.
4. Ismétt dolgozzuk át a kenyér tésztáját,
majd helyezzük egy kikent és liszttel
megszórt doboz formába. 40 percen át
kelesszük majd süssük meg.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... vastag téglalapokat kapjunk. Ezután a kókuszos töltelékkel megkenjük, és föltekerjük. A tekercseket éles késsel 1 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott kis csigá... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszertartóban, és megvárjuk amíg felforr. 10 percig főzzük, aztán belerakjuk a zseléport. Hűvösre tesszük, de figyeljük, nehogy túl hamar kezdjen zselésedni.
A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval (ha nem ál össze a tészta, tehetünk még bele tejfölt), a tésztát megfelezzük, a nagyobbik darabot elnyújtjuk úgy, hogy egy kicsit nagy... |
|
|
|
|
|
|
|
... beteheti, kb. 5 percre). Addig elkészítjük a tölteléket: az almákat megmossuk, megpucoljuk és vékony cikkekre vágjuk. Beletesszük egy tálba és meglocsoljuk citromlével. A felszeletelt almát a liszttel, fűszerekkel és a cukorral összekeverjük, de vigyázzunk, nehogy összetörjük az almát.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát, a hűtőből kivéve két részre osztjuk, az ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 db karikára szelt nagyobb paradicsom
1 szál póré vagy 1 csomag zöld vagy 1 fej lila-hagyma
Elkészítés
Tészta: A cukros tejben felfuttatott élesztővel, liszttel, sóval olajjal gyenge kelt tésztát gyúrunk, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Csak a tepsiben kelesztjük, amíg elkészül a rávaló.
Feltét: a pizza két szélére eső harmadokat megkenjük az ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vagy olajjal és egy nagyobb tállal ami teljesen befedi letakarjuk, majd pihentetjük 30 percet.
A nyújtáshoz egy nagyobb asztalt leterítünk abrosszal. Meghintjük kicsit az abroszt liszttel, megolajozzuk a kezünket és a tésztát az abrosz közepére tesszük. A tésztát is megkenjük olajjal, majd kézfejjel elkezdjük körbe-körbe húzogatni. Addig végezzük a nyújtogatást, amíg az aszt... |
|
|
|
|
|
|
|
... a levesben a hozzávalók megfőttek, akkor lehűtjük a kuktafazekat, kinyitjuk, áttöltjük egy nagy fazékba és amikor felforrt, akkor belerakjuk a krumplit. Felverünk egy tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
... tállal ami teljesen befedi letakarjuk. Pihentetjük 30 percet. Míg pihen a tészta addig elkészítjük az alma tölteléket.
Egy nagyobb asztalt leterítünk egy abrosszal és kissé megszórjuk liszttel. Megolajozzuk a kezünket és a tésztát az abrosz közepére helyezzük. A tésztát is megkenjük olajjal és a kézfejünkkel elkezdjük körbe-körbe húzogatni, addig végezzük a nyújtogatást amíg... |
|
|
|
|
|
|
|
...
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 db egész tojás
4 dkg kakaópor
1 db tojás fehérje
1 csipet só
Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukrot, a tojásokat, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összegyúrtuk, elfelezzük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Fóliába csomagolva 1 órára a... |
|
|
|
|
|