Belépés
Illatos őszibarack
HOZZÁVALÓK:

4 őszibarack
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
fél kávéskanál őrölt gyömbér
10 dkg cukor
4-8 gombóc madártej fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

Keverjük össze a cukorral a fűszereket, vajazzunk ki 4 tűzálló tányért, tegyük rá a kimagozott, felszeletelt barackot, és szórjuk meg a fahéjas cu...
Sajtos pirítós zöld fűszerekke
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel

Hozzávalók:
4 szelet félbarna vagy fehér kenyér
1 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem,
1 zsemle (egy napos),
4 evőkanál tejszín,
2 dkg vaj,
13 dkg főtt sonka,
13 dkg gouda sajt

A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és ...
Tojáslepény sonkával
Tojáslepény sonkával

Hozzávalók: 8 tojás, 6 deka vaj, 8 deka sonka vagy egyéb füstölt hús, 1 deci tej.
Serpenyőben felhevítjük a zsírt és megpirítjuk benne a finomra vágott sonkát.
Ügyeljünk, hogy csak félig pirítsuk meg a sonkát. Ezután hozzáadjuk a tejszínnel vagy tejjel elkevert tojást, gyengén megsózzuk, és készre sütjük.
Elkészíthetjük úgy is, hogy a ...
Brokkolileves
Hozzávalók:

50 dkg brokkoli, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, 1,5 zsemle, petrezselyem, őrölt bors, só.

Elkészítése:

A megtisztított és rózsáira bontott brokkolit főzzük meg 1-1,5 liter sós vízben, majd a levével együtt turmixoljuk le, borsozzuk, adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet. Közben a lisztből és a tejfölből készítsünk h...
Zöldséges halfilé
Hozzávalók:

60 dkg halfilé, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg konzervkukorica, 4 evőkanál olaj, petrezselyem, bazsalikom, só.

Elkészítése:

A sózott halszeleteket, szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal és fektessük egy olajjal kikent tűzálló tál aljába. A répát és a zellert vágjuk vékony szeletekre, majd a ...
Zellerleves zsemlekockával
Hozzávalók:

30 dkg zeller, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 zsemle, zellerzöld, őrölt bors, só.

Elkészítése:

A megtisztított, felkockázott zellert főzzük puhára 8 dl csontlében, vagy sós vízben. Adjunk hozzá finomra vágott zellerzöldet és borsot is. A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást és ezzel sűrítsük be a levest. Ha kell, még adjunk ho...
Mángold főzelék
Hozzávalók:

50 dkg mángold,
3-4 dl tej, vagy tejszín
liszt, margarin
fokhagyma, só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
A mángold levelét alaposan mosd át, majd bőséges, forrásban levő vízben, rövid idő alatt főzd puhára. (Ha a szárát is felhasználod, akkor előbb ezeket dobd be a forrásban levő vízbe, majd néhány perc múlva követheti a levele is...
Irish stew (Ír gulyás)
A híres-nevezetes étel, amit főételként lehet kapni a jobb kocsmákban. Levesesebb, mint a mi (magyar) gulyásunk, és korántsem olyan fűszeres, de próbáljuk ki. Ürü híján közönséges marhahúsból is készíthetjük.

Hozzávalók:
- 1,5 kg csontos bárány- vagy marhahús
- 4 db húsos, ún. ,,bacon" szalonnaszelet
- 1 evőkanál zsír
R...
Káposztás kocka
Hozzávalók:

50 dkg száraztészta, 1 kg káposzta, 2 evőkanál zsír vagy olaj, cukor, bors, só.

Elkészítése:

A káposztát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, sózzuk be, tegyük félre fél órára, azután nyomjuk ki a levét. A felforrósított zsiradékon karamellizáljunk meg 1 kávéskanálnyi cukrot (kevergetve addig hevítsük, amíg szépen megbarnul), majd adjuk hoz...
Zöldséges sült rizs
Hozzávalók:

1 szál sárgarépa, 3 szál angolzeller, 2 száj újhagyma, diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg apró szemű csiperkegomba, darált bors, só, 1 csokor petrezselyem zöldje vagy friss korianderlevél, 20 dkg párolt hosszúszemű rizs.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel a wokkot, s ha már eléggé izzik, öntsük bele az olív...
Tonhalsalátás zsemle
Hozzávalók:

1 doboz tonhalkonzerv, fél darab citrom, 1 teáskanál magos mustár, negyed fej jégsaláta, 2 evőkanál majonéz, só, darált bors, metélőhagyma, 4 darab zsemle

Elkészítése:

Szűrjük le a tonhalkonzerv levét, majd tegyük egy tálba a halat. Adjuk hozzá a mustárt, a meghámozott és felkockázott citromot, valamint a majonézt. ĺzesítsük sóval és kev...
Káposztás krumplileves
Hozzávalók:

fél fej kisebb káposzta, 10 dkg kolozsvári szalonna, 4 szem burgonya, 1 pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál majoránna, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál liszt, 1 csipetnyi őrölt köménymag, só, darált bors, 1 db zöldségleveskocka.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel egy lábasban az olívaolajat, tegyük bele az összekockázott kolozsvári s...
Zöldbabos borjúragu
Hozzávalók:

40 dkg borjúcomb, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor friss tárkony, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg zöld hüvelyű bab, 1 szál sárgarépa, 2 evőkanál margarin, 2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, őrölt fehérbors, só.

Elkészítése:

Egy nagy lábasban forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, ma...
Karácsonyi édességek
Karácsonyi édességek, sütemények


Adventi mákos/diós koszorú

Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 2 cs. Dr. Oetker Instant élesztő, 2,5 - 3 dl tej, 2 db tojás, 6 dkg margarin, csipet só, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Mandula aroma, mazsola, ízlés szerint
A töltelékhez: 18 dkg őrölt mák/dió, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Citrom aroma, 10 dkg finomra őrö...
Marokkói fahéjas csirke
Hozzávalók:

4 db csirkemell filé, 1 csipetnyi sáfrány, 2 evőkanál vaj, 1 db vöröshagyma, 1 db fahéjrúd, fél teáskanál őrölt gyömbér, só, őrölt bors, 2 db paradicsom, 1 evőkanál méz, 1 db csirkeleves kocka.

Elkészítése:

Vágjuk a csirkemell filéket nagyobb darabokra, majd sóval és őrölt borssal szórjuk meg. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a vajat...
Brokkolis tészta
Hozzávalók:

30 dkg vékony szálú spagetti vagy kínai tészta, 1 kisebb fej brokkoli, 10 dkg húsos szalonna, 4-5 db szárított paradicsom, 2 db friss paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors.

Elkészítése:

Vágjuk nagyobb kockákra a szalonnát, majd egy nagy serpenyőben pirítsuk meg. Adjuk hozzá az olívaolajat, a kis rózsáira szedett brokkolit és a...
Vadkacsa mandulás burgonya...
Vadkacsa mandulás burgonyalepénnyel


Hozzávalók (4 személyre):

4 vadkacsamell, vadfűszerkeverék, 8 szelet húsos szalonna; a mártáshoz: 30 dkg szilva, 3 dl vörösbor, 1-1,5 evőkanál liszt, cukor, őrölt bors, só; a körethez: 70 dkg burgonya, 1 evőkanál vaj, 2 tojás, 6 dkg szeletelt pirított mandula, őrölt bors, ...
Mogyorós kínai kacsamell
Hozzávalók:

2 db kacsamell filé, 4-5 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 maréknyi durvára összetört sósmogyoró, 4 szál újhagyma, 8-10 szem kisebb gombafej, 2-3 levél kelkáposzta, 1 diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, fél fej karlábé, 3 evőkanál étolaj.

Elkészítése:

A kacsa melléről a bőrt éles késsel fejtsük le, majd vágjuk v...
Babgulyás
Hozzávalók:

30 dkg nagy szemű szárazbab, 1 fej vöröshagyma, 8-10 dkg füstölt szalonna, liszt, pirospaprika, őrölt bors, só, füstölt csülök.

Elkészítése:

A szalonnát vágjuk kis kockákra, süssük ki a zsírját, s azon lassan pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szitáljunk rá egy-két evőkanálnyi lisztet, s 1-2 percig ke...
Káposztaleves gombócokkal
Hozzávalók (4 személyre):

30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 2 sárgarépa és 1 petrezselyem, 1 csokor petrezselyem zöldje, őrölt bors, só; a gombócokhoz: 40 dkg csirkekemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, 2 szál zellerlevél, zsemlemorzsa, ...
1 2 3 ........60 61 ....91 92 ....120 121 122 
Címkék: Oetker Instant, Oetker Mandula, Oetker Citrom, kenyeret tegyük, finomra vágott, tejszínnel vagy, levével együtt, tejfölből készítsünk, sózott halszeleteket, olajjal kikent, zellert vágjuk, lisztből készítsünk, mángold levelét, forrásban levő, híres-nevezetes étel, jobb kocsmákban, káposztát nagy, felforrósított zsiradékon, tonhalkonzerv levét, összekockázott kolozsvári, nagy lábasban, zúzott fokhagymát, csirkemell filéket, nagyobb lábasban, nagy serpenyőben, kacsa melléről, bőrt éles, szalonnát vágjuk, apróra vágott, hagyma színesedni, vadfűszerkeverék, csirkekemellfilé, karamellizáljunk, konzervkukorica, összekockázott, kenyérpirítóba, szalonnaszelet, korianderlevél, felforrósított, zsemlekockával, elkészíthetjük, káposztaleves, brokkolileves, kávéskanálnyi, megtisztított, csiperkegomba, halszeleteket, petrezselymet, bazsalikommal, tonhalsalátás, tonhalkonzerv, pirospaprika, petrezselyem, zsemlemorzsa, vadkacsamell, krumplileves, felhasználod, készíthetjük, száraztészta, metélőhagyma, szerecsendió, zellerzöldet,
© 2013 TVN.HU Kft.