Belépés
Fahéjas almagombóc
Hozzávalók:

2-3 szem főtt áttört burgonya, 4 alma, 1 tojás, 1 kiskanál őrölt fahéj, só, 10-15 dkg finomliszt, 3 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 10 dkg zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evőkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg anny...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
...

1 szikkadt zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj/margarin, egy csokor petrezselyem, 80 g csirkemáj, 1 kisebb tojás, fél kk. morzsolt majoránna, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 150 g sárgarépa, 200 g cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).

1. A májgaluskához a zsemlét beáztat...
Fűszeres mézeskalács
... cukor,
10 dkg méz,
2 egész tojás,
20 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
1/2 kk gyömbér,
szegfűszeg és fahéj,
5 dkg cukrozott narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.

Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb m...
Almás-habos csemege
HOZZÁVALÓK:

5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev...
Alma mézkéregben
...

1/2 dl apróra vágott datolya,
1/2 dl méz,
2 evőkanál durvára darált (pekán/hikori) dió,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa),
1 teáskanál fahéj,
6 db közepes, savanykás alma,
1 dl olvasztott vaj,
2 dl méz.

Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót...
Császárrétes
...

Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 dl tejföl, 10 dkg búzadara, 8 tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg mandula, 1,5 dl tej.
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük zsemlemorzsával, megtöltjük, feltekerjük...
Édes ricottakrokett
... fenyőmag
2,5 dkg mazsola
15 dkg cukrozott gyümölcs
1 dl tejszín
10 dkg cukor
1 citrom (reszelt héja)
2 evőkanál liszt
őrölt fahéj
4 tojás
zsemlemorzsa
olaj, a sütéshez

A tetejére:
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A ricottát szitába rakjuk, tányérral lefedjük, és 4 órára hűtőbe tesszük lecsöpögni...
Habos-mandulás finomság
... hártyákat és a magokat is eltávolítjuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg buborékos lesz. A mandulás piskótát zsemlemorzsa állagúra mixeljük. A gyümölcsöket 2 tortaformába osztjuk, a likőrrel meglocsoljuk, a süteménymorzsával megszórjuk, a tojáshabbal befedjük, villával a tetejére mintákat húzunk. Meleg sütőben...
Darált hús paradicsomszósszal
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg darált hús, 1 ek. vágott paradicsom, 2 tojás, 5 ek. zsemlemorzsa, 4 ek. olívaolaj, 1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz, 15 dkg mozzarella sajt

Előkészítés: A húst összegyúrjuk a bazsalikommal, tojással, zsemlemorzsával, és sóval, borssal ízesítjük.

Elkészítés:
1. Nedves kézzel kis golyókat formázunk a húsmasszá...
Sajtos pirítós zöld fűszerekke
... sajtot. Az előzőleg
elkészített masszával teljesen fedjük be a szeletet. A
pirítóst rakjuk a sütőbe egy sütőlemez feletti
rostélyra, majd addig süssük, amíg a zsemlemorzsa
világosbarnára nem pirul. A száraz, egynapos zsemlét
fagyasszuk le hozzá. Sárgarépa saláta illik hozzá,
amihez készítsünk öntetet személyenként 1/3 joghurtból, ...
Pikáns szendvicstorta
... csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szétmorzsolt tehéntúró,
5 dkg zsemlemorzsa


A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és a
worcesterszószt egymás után hozzákeverjük. A húst az
uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk....
Almás croissant
Hozzávalók:

1 croissant (töltelék nélküli, natúr), 1 db alma, 1 ek. narancslikőr, 1 tojás, vaj, citromlé, 1 ek. zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, durvára reszeljük. Kevés vajat hevítünk, megpároljuk benne az almareszeléket. Hozzáadjuk a narancslikőrt, kevés citromlét, majd a felvert tojást és megsütjük. Borssal ízesítjük...
Zsemlemorzsa-gombóc
Zsemlemorzsa-gombóc

Hozzávalók: 5 deka vaj, 1 egész tojás, 10 deka zsömlemorzsa, 3 evőkanál víz, csipetnyi só.
5 deka vajat és 1 egész tojást tányérban jól elkeverünk. 10 deka zsömlemorzsát, 3 evőkanál vizet, és egy kis sót hozzákeverünk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és a csendesen forró levesbe főz-zük. Miután a gombóc a leves tetejére jött, még 5 p...
Tengeri halfilé, rámtva
Fagyasztott tengeri halfilé, rántva

Hozzávalók: 60 deka tengeri halszelet, 2 deci tej, 2 tojás, 10 deka zsemlemorzsa, 4 deka liszt, olaj a kisü-téshez.
A fagyasztott tengeri halat miután kiengedett, felszeleteljük, s miután a tengeri halnak sajátos nehéz szaga van, amit a magyar ízlés nehezen bír, a halszeleteket néhány órán át tejben áztatjuk. A tejben való áztatás...
Kiwi torta
... cukor
1 dl víz
csipetnyi só

A töltelékhez:
50 dkg kiwi
20 dkg friss sajt vagy krémsajt
1 citrom (reszelt héja)
6 dkg cukor
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 dl tejszín
1 tojás

A tetejére:
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A kiwiket meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A citromhéj negyedét a cuk...
Almás-csirkés fasírt
Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé, 20 dkg alma, 1,5 zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej, borsikafű, só.

Elkészítése:

A csirkét daráljuk le, az almát gyaluljuk szálasra, a hagymát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és csavarjuk ki. A ledarált húshoz keverjük hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. ĺzesítsük b...
Szedertorta
... porcukor
2 tojás
2 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
30 dkg margarin

A töltelékhez:
8 dkg mandula (őrölt)
1 (kb. 20 dkg) rétesalma
3 dkg zsemlemorzsa
70 dkg szeder
5 dkg cukor

A díszítéshez:
1 tojássárgája
1 evőkanál tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a margarinnal e...
Barackos gombóc
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 db tojás, kevés só, cukor. törött fahéj, barackbefótt esetleg barackíz, zsemlemorzsa

Elkészftése:

Lisztet tálba tesszük leöntjük 1 liter forróvízzel, melybe zsírt és sót teszünk. Jól elkeverjük, hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a tojást, ezzel kidolgozzuk, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, mindegyikre egy darab barac...
Sajtos töltött paprika
Hozzávalók:

8 szép hosszúkás zöldpaprika, 20 dkg durvára reszeit sajt, 2 tojás, vaj, kapor, só, bors, 3 dl tejszín vagy tejföl, zsemlemorzsa.

Elkészítése:

A felvert tojást elkeverjük 2-3 púpos kanál zsemlemorzsával, és 5 dkg olvasztott vajjal. Pár percig pihenni hagyjuk, amíg a tojás felszívja a zsemlemorzsát (készíthetjük kifacsart áztatott zseml...
Rántott karfiol
Hozzávalók:

karfiol, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, só.

Elkészítése:

A megtisztított karfiolt sós vízben vagy gőzben főzzük, esetleg pároljuk félig puhára. Ha kihűlt, bontsuk kisebb rózsákra (esetleg még sózzuk, ha szükséges), majd panírozzuk, s forró olajban süssük pirosra. Párizsiasan, illetve Orly-módon ugyanígy készül a karfiol, csak akkor p...
1 2 3 .......188 189 ....282 283 ....375 376 377 
Címkék: almákat megtisztítjuk, fahéjjal felverjük, almára öntjük, tört burgonyával, csokor petrezselyem, csokor újhagyma, zsemlét beáztat, vajat vagy, csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, tojások sárgájával, cukorral habosra, habbá vert, előkészített réteslapot, ricottát szitába, tojásfehérjét csipetnyi, mandulás piskótát, likőrrel meglocsoljuk, süteménymorzsával megszórjuk, tojáshabbal befedjük, tetejére mintákat, húst összegyúrjuk, sütőlemez feletti, vajat habosra, almát meghámozzuk, felvert tojást, csendesen forró, leves tetejére, fagyasztott tengeri, tengeri halnak, magyar ízlés, halszeleteket néhány, tejben való, kiwiket meghámozzuk, citromhéj negyedét, csirkét daráljuk, almát gyaluljuk, hagymát vágjuk, zsemlét áztassuk, ledarált húshoz, darab barac, tojás felszívja, megtisztított karfiolt, zsemlemorzsával, paradicsomszósz, worcesterszószt, szendvicskenyér, felszeleteljük, csirkemellfilé, szendvicstorta, világosbarnára, ricottakrokett, almareszeléket, májgaluskához, zsömlemorzsát, hozzákeverünk,
© 2013 TVN.HU Kft.