|
|
|
Hozzávalók:
1 doboz tonhalkonzerv, fél darab citrom, 1 teáskanál magos mustár, negyed fej jégsaláta, 2 evőkanál majonéz, só, darált bors, metélőhagyma, 4 darab zsemle
Elkészítése:
Szűrjük le a tonhalkonzerv levét, majd tegyük egy tálba a halat. Adjuk hozzá a mustárt, a meghámozott és felkockázott citromot, valamint a majonézt. ĺzesítsük sóval és kev... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi fekete olajbogyó, egy evőkanálnyi kapribogyó, pizzaszósz, só, bors, oregánó, főtt tészta (4 személyre), parmezán, friss bazsalikom.
Elkészítése:
A tonhalkonzerv olaján megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a tonhalat és összepirítjuk. Rádobjuk az összeaprított fekete olajbogyót és kapribogyót, leöntjük pizza-szósszal, kicsit befor... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Még egy kis kapribogyóval fenséges!
kedvenc tészta , olajos tonhalkonzerv(ek), hagyma, tejföl, liszt, kapor
citrom, olaj, só (halleveskocka)
Felteszem a tésztát főni.
A konzerve(ke)t úgy nyitom fel, hogy egyenesen a serpenyőbe szűröm belőle az olajat.
Kockázom, majd beleforgatom a hagymát.
Mialatt sül, a tejfölt besűrítem egy kis lis... |
|
|
|
|
|
|
|
... kapuhoz, beinvitálja. Miközben ülnek a felhőkön, Isten megkérdezi emberünket:
- Nem vagy éhes, barátom?
- De igen, Uram, szívesen harapnék valamit.
Isten kinyit egy tonhalkonzervet, odaadja a barátnak. Az, miközben eszegeti a konzervet lenéz a Pokol irányába, és azt látja, hogy a Pokolba került elkárhozott lelkek sült húst, kaviárt, lazacot esznek.
Másnap I... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 adag megfőzött rizs, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csomag zöldspárga, 1 darab avokádó, 1 maréknyi zöldborsó, fél citrom leve, darált bors, só.
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a spárgákat, fás végeit vágjuk le, majd vágjuk két centis darabokra. Dobjuk forrásban lévő sós vízbe a zöldborsóval együtt. Főzzük két percig, majd szedjük át egy hideg ví... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A fasírthoz: 50 dkg főtt burgonya, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2 szál újhagyma, zsemlemorzsa, só, darált bors. A salátához: 50 dkg koktélparadicsom, 1 kígyóuborka, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3-4 evőkanál borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 2 szál újhagyma, só, darált bors.
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... A kész rizottót sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a parmezánt.
Tonhalsaláta rizzsel
Hozzávalók:
olívaolaj, egy pohár rizs, 1 kk. kurkuma, 1 olajos tonhalkonzerv, pár szem kimagozott olajbogyó, 1 sárgarépa, 1 cukkini, 2 paradicsom, 1 fej lilahagyma, só, bors, citromlé, salátalevél
Elkészítése:
Egy lábasba tegyünk olívaolajat, ö... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 piros színű paprika, 30 dkg zöldborsó, 2 főtt tojás, 1 kis doboz tonhalkonzerv, ételízesítő, 25 dkg majonéz, a tálaláshoz fejes saláta és citrom.
1. A paprikákat hosszában kettévágjuk, és a magjukat kikaparjuk. Ételízesítővel ízesített vízben a paprikát és a zöldborsót külön-külön blansírozzuk, végül hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és ki... |
|
|
|
|
|
|
|
... ropogósra pirul.
További ötletek:
A zsömléket valójában bármilyen krémmel megtöltheted. Szoktam még tonhalkrémet készíteni, ha volt annyi eszem, hogy vettem tonhalkonzervet.
Hozzávalók:
• egy tonhalkonzerv
• 1/2 fej hagyma
• 1/2 dl tej
• teáskanál vaj
A felvágott hagymát a vajon megpiríto... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
12 db paradicsom, 1 pohár rizs, 1 sárgarépa, 1 tojás sárgája, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1-2 szál friss bazsalikom, 1 doboz tonhalkonzerv, 10 dkg gomba, 2-3 ek. olívaolaj, 1 fokhagymás fűszerkocka, reszelt parmezán, só, őrölt bors.
Elkészítése:
Olívaolajon forrósítsuk fel a rizst, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, pároljuk ... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítjük.
Uzsonna
100 ml kefírt összekeverünk egy alma és egy narancs levével.
Vacsora
Vágjunk ketté egy zsömlét, kenővajjal kenjük meg, majd salátalevelet tegyünk rá. 80 g tonhalkonzervet csepegtessünk le és tegyük a salátára. Egy hagymát és két paradicsomot szeleteljünk fel, és a zsemlével tálaljuk.
Negyedik nap
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejszín, 1 közepes cukkini, 6-8 szem olívabogyó, 3 db napon szárított paradicsom, 1 doboz tonhalkonzerv saját lében (20 dkg-os), olívaolaj, fehérbors, 1 csomó friss kapor, 1 citrom, só, 25 dkg penne tészta, 5 dkg parmezán sajt
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanál olívaolajat, adjuk ho... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál liszt, 2 szál újhagyma, zsemlemorzsa, só, darált bors.
Elkészítése:
Nyomjuk át a még meleg, megfőzött burgonyát krumplinyomóval, majd tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a jól lecsepegtetett tonhalkonzervet, a toj... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 tonhalkonzerv, 1-2 evőkanál majonéz, 2 tojás, 1 citrom leve, őrölt bors, só, 1 csokor zellerlevél, mustár.
Elkészítése:
A tonhalkonzervet csepegtessük le a felesleges olajtól, majd tegyük egy tálba. Adjunk hozzá 1-2 evőkanál majonézt, mustárt, sót, őrölt fehérborsot, citromlevet, egy csokor összevágott zellerlevelet, valamint 2 összevá... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi fekete olajbogyó
egy evőkanálnyi kapribogyó
pizza-szósz
só
bors
oregánó
főtt tészta (4 személyre)
parmezán
friss bazsalikom
A tonhalkonzerv olaján megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a tonhalat és összepirítjuk. Rádobjuk az összeaprított fekete olajbogyót és kapribogyót, leöntjük pizza-szósszal, kics... |
|
|
|
|
|
|
|
... kapuhoz, beinvitálja. Miközben ülnek a felhőkön, Isten megkérdezi emberünket:
- Nem vagy éhes, barátom?
- De igen, Uram, szívesen harapnék valamit.
Isten kinyit egy tonhalkonzervet, odaadja a barátnak. Miközben eszegeti a konzervet, lenéz a Pokol irányába, és azt látja, hogy a Pokolba került elkárhozott lelkek sült húst, kaviárt, lazacot esznek.
Másnap Isten is... |
|
|
|
|
|
|
|
Az omega-3 telítetlen zsírsav gazdag forrása
Nem fér kétség ahhoz, hogy a tonhalkonzervnek rendkívüli tápértéke van, amit a fogyasztók nagyra értékelnek. Könnyen emészthető, omega-3 telítetlen zsírsavakat, továbbá foszfort, jódot, B12-vitamint és niacint tartalmaz.
Amikor a halfogyasztás kerül szóba, a leggyakrabban hangsúlyozott érv az, hogy a tengeri halban ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 szelet teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyér, 20 dkg tonhalkonzerv, fél pohár tejföl, negyed fej jégsaláta, 8 szelet ementáli sajt, fél db citrom, 1 teáskanál mustár, 1 csokor kapor vagy petrezselyem zöldje, só, darált bors.
Elkészítése:
Ha nem szeretjük a kenyér ropogós héját, vékonyan vágjuk le. Tegyük a kenyérszeleteket egy nagy te... |
|
|
|
|
|
|
|
Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)
30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.
A tésztalapokat kifőzöm és egy rétegben lefektetve félreteszem.
A halat lecsepegtetem, hozzáadom az áttört tojásokat, az apróra vágott kaprit, a puha vajat és... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db ciabatta zsemle, 6-8 db paradicsom, 2 doboz tonhalkonzerv, 2 fej lilahagyma, 3 evőkanál pesto, 20 dkg reszelt trappista sajt, 1 csokor petrezselyem zöldje vagy bazsalikomlevél.
Elkészítése:
Vágjuk kétfelé a zsemléket, majd mindkét oldalát kenjük meg a bazsalikomos pestóval. Tegyük egymás mellé a bekent oldalukkal felfelé egy sütőlap... |
|
|
|
|
|