|
|
|
... sárgájával, csepp sóval simára keverjük. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a darát, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kb. 25-30 percig állni hagyjuk, hogy a dara a tejben megfelelően megduzzadhasson, majd lazán belekeverjük a megmaradt cukorral felvert tojásfehérjét. A zsír másik felét tepsibe téve felolvasztjuk, beleöntjük a darát, és mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
Ami... |
|
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi só, reszelt citromhéj, 5 dkg vaj.
A tejföllel és a habosra kevert tojássárgájával a búzadarát összekeverjük, és legalább három órát állni hagyjuk, hogy a dara kellően megduzzadhasson. A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A megduzzadt darát összekeverjük a cukorral, csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzákeverjük a habbá vert tojásfehér... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tortadara/ apróra vágott, pörkölt mogyoró
elkészítés
1. A túrómassza alapanyagait összedolgozzuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük (hogy a búzadara jól megduzzadhasson).
2. Hidegen a massza jól formázhatóvá válik, tenyerünkkel golyókat alakítunk ki belőle (kb. 14 db lesz), közepükbe egy-egy szem epret nyomunk.
3. Beforgatjuk a gombócoka... |
|
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszelék.
A zabpelyhet száraz serpenyőben 1-2 perc alatt világosra pirítjuk, majd öntsük le egy kevés vízzel. Tegyünk hozzá mazsolát, és hagyjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... sima,
apránként hozzáöntjük a maradék tejet és a szódavizet. A szokásos
palacsintatésztánál kissé sûrûbbnek kell lennie. Legalább fél óráig
hagyjuk állni, hogy a liszt jól megduzzadhasson, majd teáskanállal
adagolva beleforgatjuk a 170 fokos olajba. Egyszerre csak keveset
tegyünk az olajba, nehogy nagyon összesüljenek a szabálytalan alakú
fa... |
|
|
|
|
|
|
|
... massza már sima, apránként hozzáöntjük a maradék tejet és a szódavizet. A szokásos palacsintatésztánál kissé sűrűbbnek kell lennie. Legalább fél óráig hagyjuk állni, hogy a liszt jól megduzzadhasson, majd teáskanállal adagolva beleforgatjuk a 170 fokos olajba. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba, nehogy nagyon összesüljenek a szabálytalan alakú falatok! Ha szép barnáspirosra ... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltéshez
beforgatáshoz
kókuszreszelék/ kakaós tortadara/ apróra vágott, pörkölt mogyoró
A túrómassza alapanyagait összedolgozzuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük (hogy a búzadara jól megduzzadhasson).
Hidegen a massza jól formázhatóvá válik, tenyerünkkel golyókat alakítunk ki belőle (kb. 14 db lesz), közepükbe egy-egy szem epret nyomunk.
Be... |
|
|
|
|
|
|
|
... szódavíz
2 egész tojás
csipetnyi só
1/2 dl étolaj
Elkészítése:
A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat.
... |
|
|
|
|
|