Belépés
Rovarház
... melyek egész éven át ciripelnek, salátalevéllel, frissen szedett fűvel, apróra vágott gyümölccsel etethetők, ezenkívül azonos arányban keverjünk össze számukra lucernalisztet, tejport, zabpelyhet és gyermektápszert. Mindig álljon tiszta víz a rendelkezésünkre, a vizes tálkát azonban rakjuk meg kaviccsal, hogy a rovarok a belefulladás veszélye nélkül ihassanak a köztük levő vízből!...
Ropogós zabpelyhes bomba
... zabpehely
vaníliaaroma



ELKÉSZÍTÉS

A mandulát és a diót durvára őröljük. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Apránként hozzákeverjük a zabpelyhet is. Vaníliaaromával ízesítjük, majd a mandulával és a dióval is összedolgozzuk. Lisztes kézzel golyókat formálunk a masszából, kivajazott tepsibe tesszük...
Brotchan Foltchep
... Ezután öntsük fel a zöldséges alaplével és a tejjel, majd forraljuk fel. Tíz percig hagyjuk gyöngyözni, amíg a hagyma meg nem...
Lelkiismeret-furdalás nélkül
... tartalmaz, amely növeli az enzimek arányát a szervezetben, s ezzel megakadályozza a rákkeltő sejtek növekedését. Ezenkívül sok antioxidánst és C-vitamint tartalmaz.

Zabpehely: A zabpelyhet öntse le tejjel, majd tegye mikrohullámú sütőbe. A kása stabilizálja a vér cukorszintjét, szabályozza az étvágyat, energiát szabadít fel, sőt még fogyaszt is.

Tonhal: Omega...
Túrós muffin+Zabpelyhes-áfonyá
... zabpehely
1 csomag sütőpor
20 dkg (friss) áfonya
2 tojás
12 dkg barnacukor
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tejföl
1/2 dl tej

Elkészítés:
A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a tejföllel és a tejjel. A lisztes k...
Zabpehelykása
Zabpehelykása:

Hozzávalók:
-25 dkg zabpehely
-3 kanál kókuszitalpor
-2-3 evőkanál mazsola, kókuszreszelék, és bármiféle aszalt gyümölcs
-csipetnyi jódozott tengeri só
Elkészítés:
A zabpelyhet feltesszük főni, kétszer annyi vízben, mint maga a pehely. Beletesszük a megmosott mazsolát, aszalt gyümölcsöt és kókuszt. Lassú tűzön főzzük 20-25 per...
Mazsolás tallér
...

Hozzávalók: 1 kg mazsola, 20 dkg dió v. mogyoró, 30 dkg zabpehely, kókuszreszelék

Daráljuk le az előzetesen megmosott mazsolát, és daráljuk meg a mogyorót és a zabpelyhet is. Az egészet keverjük össze, jó alaposan hűtsük be. Nyújtsuk ki, és kis pohárral szaggassunk kis tallérokat belőle, majd forgassuk kókuszreszelékbe. (Golyókat is készíthetünk belőle)
...
Almás zabpehelysüti
... búzadara
1 kg reszelt alma, 10 dkg darált dió
máz, ízlés szerint fahéj(pótló)
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliaőrlemény 2 alma
(szeletelve)

A zabpelyhet és az olajat jól összedolgozzuk. Belekeverjük a többi hozzávalót. (A tészta puhaságát zabpehely vagy búzadara hozzáadásával szabályozhatjuk.) Jól összekeverjük, majd magas oldalú, kiol...
Édes zabpehelykása
...
egy csésze zabpehely,
három csésze víz,
két evőkanál mazsola megmosva, lecsepegtetve,
egy kanál méz,
két alma vagy más idénygyümölcs.
Elkészítése: a zabpelyhet kétszeres vízben főzzük lassan, hozzáadjuk a mazsolát, és továbbfőzzük, amíg felszívja a vizet; akkor a tűzről levéve belecsepegtetjük a mézet; ha kicsit kihűlt, ráreszeljük az almát - va...
Zabpelyhes keksz
... addig keverjük, míg habos nem lesz. Utána adjuk hozzá a tojást, a mézet és a tejet, majd pár percig lassú fokozaton keverjük. Egy másik edénybe keverjük össze a vaníliát, sót, lisztet, zabpelyhet, sütőport, fahéjat, mazsolát és a diót. Evőkanállal adagoljuk a vajas keverékhez, majd a végén az összevágott almát is. Egy vajjal megkent és lisztezett sütőpapírra evőkanállal kis halmok...
Zabpelyhes tepsis aszalt
... (aszalt)


ELKÉSZÍTÉS

Forraljuk fel a tejet, és öntsük rá a zabpehelyre, majd hagyjuk megdagadni. A tojássárgákat a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd forgassuk bele az aszalt gyümölcsöket és a beáztatott zabpelyhet. Végül a kristálycukorral kemény habbá vert fehérjével lazítsuk fel. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180°C-on kb. 30 perc alatt süssü...
Dobj be egy zsírégetőt
... B6-vitamint (is) tartalmaz - gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést. Az író baktériumai is gyorsítják az anyagcserét, és kiűzik a fölösleget a zsírraktárakból.
- Áztassunk be 3evőkanál zabpelyhet 2 dl íróba. Egy óra múlva adjunk hozzá egy fél banánt és turmixoljuk össze.

Brokkoliital, a máj méregtelenítésére

Igazi hasznosanyag-bomba. A béta-karotin, a...
2007. feb. 25 - 2007. feb. 28
... mindig ennyire kell majd noszogatni, nem tudom mi lesz velük a második héttől, mert nem leszek ott, hogy noszogassam őket!
A Reggeli egész ehető volt, bár kár, hogy megkóstoltam a zabpelyhet, az valami borzasztó. A forgalom meg lenyűgöző! Bal oldali közlekedést kezdem meszokni, de ez a rengeteg körforgalom...És olyan csúcs volt, hogy félúton Susan kitett minket az út szélén, ...
Az almafa zamatos kincsei
... szójaliszt, 2 kanál búzacsíra, fél kiskanál őrölt ánizs, fél vaníliarúd kikapart bele, 2 evőkanál méz, 4 tojás, 1 dl tej, 70 dkg alma, vaj

Elkészítése:

A lisztet, a zabpelyhet, a szójalisztet, a búzacsírát, az ánizst, a vaníliát összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, a tojások sárgáját és lassan a tejet. Sűrű tésztát keverünk belőle, és 15 percig állni hagyjuk. A...
Mézes fürdő
... hidratálóképessége ugyanis legalább 4 órán át hat, bársonyossá téve bőrünket.
A mézet azonban nemcsak hidratálásra használhatjuk, készíthetünk belőle olcsó és hatásos bőrradírt is. Ne...
Szezámmagos sütemény
...2 evőkanál mézet, 4 ek. teljes kiőrlésű lisztet, 2 csésze zabpelyhet, fél csésze hidegen sajtolt olajat, 3 ek. szezámmagot, 1 kk. őrölt fahéjat (vagy ánizst) összekeverünk. Egy jénai tálat zsírpapírral kibélelünk, ebbe belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. ...
Zabpehely süti
... liszt, 100 g zabpehely, 50 g zsír, 50 g vaj, 100 g kristálycukor, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál forrásban levő víz.

Szitáld a lisztet és a zabpelyhet tányérra, és rakd félre. Tedd a vajat és a zsírt lábasba, és hagyd, hogy alacsony lángon felolvadjanak. Utána vedd le a tűzről és keverd bele a cukrot. Öntsd a szódabikarbónát, a mézet és...
Főzzünk otthon szappant!
... (érdemes a páclével megegyező, vagy harmonizáló illatot választani. Ha kedveljük a kicsit durvább, jobban tisztító és masszírozó szappanokat, tehetünk a keverékbe 20-30 gramm durvára őrölt zabpelyhet.

Végül a langyos masszát töltsük olajozott fém- vagy faformába. Egy hétig hagyjuk száradni, majd rázzuk ki a formából az elkészült szappanokat, s egyesével vékony papírba c...
Zabpelyhes-mézes édesség
... sütőpor, 1 ek. szódabikarbóna, 1 ek. őrölt fahéj, 1 csésze méz, 4 tojás, 5 dkg margarin, 2 doboz tejföl

Elkészítése:

Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat összekeverjük. A mézet a tojásokkal gép segítségével elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tejfölt és az almát, majd beleforgat...
Keverjen pakolást!
... kisimítja és nedvessé teszi a bőrt. Különösen tavasszal ajánlatos.

Elkészítése:

3 szem mandulát daráljunk le, adjunk hozzá egy kávéskanál mézet, egy kevés darált zabpelyhet, meleg vizet, és készítsünk belőle pépet. Gyengén masszírozzuk be vele az arcot és a masszát hagyjuk rászáradni a bőrre.

AVOKÁDO

Kisimítja a száraz bőrt. Nagyon sok é...
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Brotchan Foltchep, almafa zamatos, vizes tálkát, belefulladás veszélye, köztük levő, diót durvára, cukorral habosra, zöldséges alaplével, enzimek arányát, rákkeltő sejtek, zabpelyhet öntse, kása stabilizálja, tálban összekeverjük, áfonyát megmossuk, tojásokat habosra, zabpelyhet feltesszük, megmosott mazsolát, előzetesen megmosott, egészet keverjük, többi hozzávalót, tészta puhaságát, csésze zabpehely, zabpelyhet kétszeres, tűzről levéve, másik edénybe, vajas keverékhez, összevágott almát, vajjal megkent, vaníliás cukorral, aszalt gyümölcsöket, beáztatott zabpelyhet, kristálycukorral kemény, második héttől, valami borzasztó, rengeteg körforgalom, vaníliát összekeverjük, tojások sárgáját, mézet azonban, jénai tálat, zabpelyhet tányérra, zsírt lábasba, páclével megegyező, kicsit durvább, keverékbe 20-30, langyos masszát, hétig hagyjuk, elkészült szappanokat, almát megtisztítjuk, fahéjat összekeverjük, olvasztott margarint, kávéskanál mézet, kevés darált, masszát hagyjuk, száraz bőrt, kristálycukorral,
© 2013 TVN.HU Kft.