|
|
|
... melyek egész éven át ciripelnek, salátalevéllel, frissen szedett fűvel, apróra vágott gyümölccsel etethetők, ezenkívül azonos arányban keverjünk össze számukra lucernalisztet, tejport, zabpelyhet és gyermektápszert. Mindig álljon tiszta víz a rendelkezésünkre, a vizes tálkát azonban rakjuk meg kaviccsal, hogy a rovarok a belefulladás veszélye nélkül ihassanak a köztük levő vízből!... |
|
|
|
|
|
|
|
... zabpehely
vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
A mandulát és a diót durvára őröljük. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Apránként hozzákeverjük a zabpelyhet is. Vaníliaaromával ízesítjük, majd a mandulával és a dióval is összedolgozzuk. Lisztes kézzel golyókat formálunk a masszából, kivajazott tepsibe tesszük... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Ezután öntsük fel a zöldséges alaplével és a tejjel, majd forraljuk fel. Tíz percig hagyjuk gyöngyözni, amíg a hagyma meg nem... |
|
|
|
|
|
|
|
... tartalmaz, amely növeli az enzimek arányát a szervezetben, s ezzel megakadályozza a rákkeltő sejtek növekedését. Ezenkívül sok antioxidánst és C-vitamint tartalmaz.
Zabpehely: A zabpelyhet öntse le tejjel, majd tegye mikrohullámú sütőbe. A kása stabilizálja a vér cukorszintjét, szabályozza az étvágyat, energiát szabadít fel, sőt még fogyaszt is.
Tonhal: Omega... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... zabpehely
1 csomag sütőpor
20 dkg (friss) áfonya
2 tojás
12 dkg barnacukor
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tejföl
1/2 dl tej
Elkészítés:
A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a tejföllel és a tejjel. A lisztes k... |
|
|
|
|
|
|
|
Zabpehelykása:
Hozzávalók:
-25 dkg zabpehely
-3 kanál kókuszitalpor
-2-3 evőkanál mazsola, kókuszreszelék, és bármiféle aszalt gyümölcs
-csipetnyi jódozott tengeri só
Elkészítés:
A zabpelyhet feltesszük főni, kétszer annyi vízben, mint maga a pehely. Beletesszük a megmosott mazsolát, aszalt gyümölcsöt és kókuszt. Lassú tűzön főzzük 20-25 per... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kg mazsola, 20 dkg dió v. mogyoró, 30 dkg zabpehely, kókuszreszelék
Daráljuk le az előzetesen megmosott mazsolát, és daráljuk meg a mogyorót és a zabpelyhet is. Az egészet keverjük össze, jó alaposan hűtsük be. Nyújtsuk ki, és kis pohárral szaggassunk kis tallérokat belőle, majd forgassuk kókuszreszelékbe. (Golyókat is készíthetünk belőle)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... búzadara
1 kg reszelt alma, 10 dkg darált dió
máz, ízlés szerint fahéj(pótló)
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliaőrlemény 2 alma
(szeletelve)
A zabpelyhet és az olajat jól összedolgozzuk. Belekeverjük a többi hozzávalót. (A tészta puhaságát zabpehely vagy búzadara hozzáadásával szabályozhatjuk.) Jól összekeverjük, majd magas oldalú, kiol... |
|
|
|
|
|
|
|
...
egy csésze zabpehely,
három csésze víz,
két evőkanál mazsola megmosva, lecsepegtetve,
egy kanál méz,
két alma vagy más idénygyümölcs.
Elkészítése: a zabpelyhet kétszeres vízben főzzük lassan, hozzáadjuk a mazsolát, és továbbfőzzük, amíg felszívja a vizet; akkor a tűzről levéve belecsepegtetjük a mézet; ha kicsit kihűlt, ráreszeljük az almát - va... |
|
|
|
|
|
|
|
... addig keverjük, míg habos nem lesz. Utána adjuk hozzá a tojást, a mézet és a tejet, majd pár percig lassú fokozaton keverjük. Egy másik edénybe keverjük össze a vaníliát, sót, lisztet, zabpelyhet, sütőport, fahéjat, mazsolát és a diót. Evőkanállal adagoljuk a vajas keverékhez, majd a végén az összevágott almát is. Egy vajjal megkent és lisztezett sütőpapírra evőkanállal kis halmok... |
|
|
|
|
|
|
|
... (aszalt)
ELKÉSZÍTÉS
Forraljuk fel a tejet, és öntsük rá a zabpehelyre, majd hagyjuk megdagadni. A tojássárgákat a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd forgassuk bele az aszalt gyümölcsöket és a beáztatott zabpelyhet. Végül a kristálycukorral kemény habbá vert fehérjével lazítsuk fel. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180°C-on kb. 30 perc alatt süssü... |
|
|
|
|
|
|
|
... B6-vitamint (is) tartalmaz - gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést. Az író baktériumai is gyorsítják az anyagcserét, és kiűzik a fölösleget a zsírraktárakból.
- Áztassunk be 3evőkanál zabpelyhet 2 dl íróba. Egy óra múlva adjunk hozzá egy fél banánt és turmixoljuk össze.
Brokkoliital, a máj méregtelenítésére
Igazi hasznosanyag-bomba. A béta-karotin, a... |
|
|
|
|
|
|
|
... mindig ennyire kell majd noszogatni, nem tudom mi lesz velük a második héttől, mert nem leszek ott, hogy noszogassam őket!
A Reggeli egész ehető volt, bár kár, hogy megkóstoltam a zabpelyhet, az valami borzasztó. A forgalom meg lenyűgöző! Bal oldali közlekedést kezdem meszokni, de ez a rengeteg körforgalom...És olyan csúcs volt, hogy félúton Susan kitett minket az út szélén, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szójaliszt, 2 kanál búzacsíra, fél kiskanál őrölt ánizs, fél vaníliarúd kikapart bele, 2 evőkanál méz, 4 tojás, 1 dl tej, 70 dkg alma, vaj
Elkészítése:
A lisztet, a zabpelyhet, a szójalisztet, a búzacsírát, az ánizst, a vaníliát összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, a tojások sárgáját és lassan a tejet. Sűrű tésztát keverünk belőle, és 15 percig állni hagyjuk. A... |
|
|
|
|
|
|
|
... hidratálóképessége ugyanis legalább 4 órán át hat, bársonyossá téve bőrünket.
A mézet azonban nemcsak hidratálásra használhatjuk, készíthetünk belőle olcsó és hatásos bőrradírt is. Ne... |
|
|
|
|
|
|
|
...2 evőkanál mézet, 4 ek. teljes kiőrlésű lisztet, 2 csésze zabpelyhet, fél csésze hidegen sajtolt olajat, 3 ek. szezámmagot, 1 kk. őrölt fahéjat (vagy ánizst) összekeverünk. Egy jénai tálat zsírpapírral kibélelünk, ebbe belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt, 100 g zabpehely, 50 g zsír, 50 g vaj, 100 g kristálycukor, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál forrásban levő víz.
Szitáld a lisztet és a zabpelyhet tányérra, és rakd félre. Tedd a vajat és a zsírt lábasba, és hagyd, hogy alacsony lángon felolvadjanak. Utána vedd le a tűzről és keverd bele a cukrot. Öntsd a szódabikarbónát, a mézet és... |
|
|
|
|
|
|
|
... (érdemes a páclével megegyező, vagy harmonizáló illatot választani. Ha kedveljük a kicsit durvább, jobban tisztító és masszírozó szappanokat, tehetünk a keverékbe 20-30 gramm durvára őrölt zabpelyhet.
Végül a langyos masszát töltsük olajozott fém- vagy faformába. Egy hétig hagyjuk száradni, majd rázzuk ki a formából az elkészült szappanokat, s egyesével vékony papírba c... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor, 1 ek. szódabikarbóna, 1 ek. őrölt fahéj, 1 csésze méz, 4 tojás, 5 dkg margarin, 2 doboz tejföl
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat összekeverjük. A mézet a tojásokkal gép segítségével elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tejfölt és az almát, majd beleforgat... |
|
|
|
|
|
|
|
... kisimítja és nedvessé teszi a bőrt. Különösen tavasszal ajánlatos.
Elkészítése:
3 szem mandulát daráljunk le, adjunk hozzá egy kávéskanál mézet, egy kevés darált zabpelyhet, meleg vizet, és készítsünk belőle pépet. Gyengén masszírozzuk be vele az arcot és a masszát hagyjuk rászáradni a bőrre.
AVOKÁDO
Kisimítja a száraz bőrt. Nagyon sok é... |
|
|
|
|
|